Napsütötte Toszkána és Cinque Terre

Még nincs értékelés. Írja Ön az elsőt!
Ellátás:
reggeli
Utazás:
repülővel
Szálláshely:
4*
Típus:
körutazás
Indulás:
Budapest 
Hivatkozás:
239387
Utolsó frissítés:
2024.10.19. (Szo)
5 nap/4 éj
289 000 Ft / fő (alap ár)
Töltődnek az indulási időpontok

Részletes programleírás

Ha tetszik az utazás, telefonáljon most!

06 1 881 7400, 06 20 884 9400

Elérhetőségek »
Ajánlat kérés »
On-line foglalás »




Az Appeninek és a Tirrén-tenger által közrefogott területen fekvő Toszkána Olaszország egyik legromantikusabb régiója. A reneszánsz szülőhazájaként is emlegetett térség műemlékei mellett végtelen szőlőföldjeivel, világhíres borospincéivel, szelíd lankáival és az ódon utcák csendes bájával megigézi az idelátogatót.

Utazásunk során megismerkedünk a világhíres Pisai Ferde Toronnyal, és a reneszánsz bölcsőjeként számon tartott Firenzével. Ezen kívül lehetőség nyílik kisebb, jellemzően az olasz hangulatot magában hordozó falvakat is közelebbről megismerni, mint például Sienát és San Gimignanót, valamint olyan gyöngyszemeket is érintik utunk során, mint Montalcino, Arezzo, vagy a képeslapokról gyakran visszaköszönő Montepulciano.

Ha Ön is szereti az olasz városok hangulatát, szeretné megismerni a reneszánsz kor egy kis szeletét, kedveli az olasz ételeket és festői tájakat, akkor Önre vár ez az út.

Az út kiemelt értékei:

  • Városnézés Pisában, Luccában, Firenzében, Sienában és San Gimignanóban
  • Utazás közvetlen járattal, kényelmes menetrenddel
  • Szállás Toszkána központjában, 3*-os szállodában
  • Az olasz kultúrára és gasztronómiára szakosodott magyar idegenvezető
  • Világörökségi helyszínek az út során: a pisai Dóm-tér, a reneszánsz bölcsője Firenze, Siena történelmi óvárosa, San Gimignano középkori tornyai, Montalcino

 

Szállás a 3*-os Hotel More Di Cuna szállodában.
A szálloda Toszkána szívében, Sienától mindössze 10 km-re található, gyönyörű környezetben. A toszkán stílusban berendezett szobák felszereltségéhez tartozik hajszárító, tv, légkondicionáló, telefon, internet elérés, széf és minibár. A szálloda mellett található 'Conte Dino' étteremben ízletes, tipikusan olasz ételek közül válogathatunk, valamint a szállodához tartozó kertben kényelmesen megpihenhetünk.

Programok:

október 19. szombat
Elutazás Budapestről közvetlen járattal Pisába (06:05-07:50). Érkezést követően Pisa belvárosa felé vesszük az irányt, ahol megnézzük az UNESCO világörökség részét képező Piazza del Miracoli-t (Csodák tere). Itt található a Pisai ferde torony (Torre pendente) a Dóm (Dom Santa Maria Assunata) és Olaszország legnagyobb keresztelő kápolnája. Ezt követően Lucca hangulatos óvárosát fedezzük fel. A várfalon belül található bensőséges, középkori hangulatot árasztó óvárosban aranyos terek és utcák, helyes kávézók és pékségek várják a látogatókat.
Késő délután transzfer a szállásra.

október 20. vasárnap
Reggelit követően Firenzébe látogatunk, ahol a reneszánsz fővárosának látnivalóit tekintjük meg. Gyalogos városnézésünk során érintjük többek között a Signoria teret, a Városházát (Palazzo Vecchio) és a tér híres szobrait, majd a Pitti Palotát, a Santa Maria Novella templomot és a San Lorenzo teret.
Délután szabadprogram a város további felfedezésére egyénileg vagy fakultatív program: látogatás az Uffizi képtárba magyar idegenvezetéssel. A program ára 50 euró/fő, helyszínen fizetendő.

október 21. hétfő
Reggeli után az egyik leghangulatosabb toszkán városba, San Gimignanóba látogatunk. Az elénk táruló kicsiny dombon álló tornyok látványa ismerős lesz mindenki számára, aki látott már Toszkánáról fényképet. Egykor 70 torony állt San Gimignano dombján, napjainkban 13 emlékezteti a látogatókat a múltra. Hangulatos séta keretében megismerjük többek között a Piazza del Duomo, a Piazza delle Erbe és a Piazza della Cisterna tereit és tornyait. Ezt követően Sienát fedezzük fel alaposabban, ahol a világörökség részét képező óvárosban teszünk egy kellemes sétát, megtekintve a városka híres tereit és épületeit.

október 22. kedd
Lehetőség Siena további felfedezésére egyénileg, vagy fakultatív program: Montalcino, Montepulciano, Arezzo.
Ezen a napon képeslapba illő tájakon keresztül haladva fedezünk fel két kisebb, és egy nagyobb toszkán várost. Első megállónk Montalcinoban ér minket, ami leginkább világszerte ismert vörösboráról, a Brunellóról ismert. A XIV. században épült Fortezzára felkapaszkodva élvezhetjük az elénk táruló gyönyörű látványt a környező tájra. Ezt követően folytatjuk utunk Montepulcianóba lankás dombokon és ciprusfák szegélyezte utakon keresztül. A városka egy kialudt vulkán oldalkatlanában épült fel, ezért itt is kiváló borokat készítenek. A középkori utcákon barangolva számos gyönyörű palotát és templomot csodálhatunk meg. A mai napi utolsó állomása Arezzo, amely egy domb tetejére épült etruszk eredetű város. A városnézésünk során érintjük a gótikus stílusban épült dómot, Petrarca szülőházát, Girogio Vasari egykori házát, és a Piazza Grandét, amelynek legszebb része a Pieve di Santa Maria. A program ára 90 euró/fó, helyszínen fizetendő.

október 23. szerda
Kora reggel kijelentkezés a szállodában és hazautazás (Pisa-Budapest 09:15-10:55).

Az ár tartalmazza:

  • Oda-vissza repülőjegy a Budapest-Pisa útvonalon, közvetlen Ryanair járattal
  • Repülőtéri illeték
  • Utasonként egy darab kézipoggyász (max. 40x20x25 cm) oda-vissza
  • Egymás melletti ülőhelyek a repülőn
  • Különbusz a programok során
  • Szállás négy éjszakára 3*-os szállodában, kétágyas szobában
  • Büféreggeli a szállodában (kivéve az utolsó napon)
  • Városnézés Pisában, Luccában, Firenzében, Sienában és San Gimignanóban
  • Magyar idegenvezetés

Az ár nem tartalmazza:

  • Ajánlott szervizdíj (helyben fizetendő): 30 euró/fő




 
Töltődik a foglalási lap
Olaszország utazás, nyaralás Toszkána utazás, nyaralás







(06 20) 884 94 00
Irodáink
Hírlevél feliratkozás
Megjelölt utazások