Észak- olasz tájakon / Alpok - Adria

Még nincs értékelés. Írja Ön az elsőt!
Ellátás:
reggeli
Utazás:
autóbusszal
Szálláshely:
3*
Típus:
körutazás
Indulás:
Budapest 
Hivatkozás:
227626
Utolsó frissítés:
2024.05.25. (Szo)
4 nap/3 éj
169 900 Ft / fő (akciós alapár)
Töltődnek az indulási időpontok

Részletes programleírás

Ha tetszik az utazás, telefonáljon most!

06 1 881 7400, 06 20 884 9400

Elérhetőségek »
Ajánlat kérés »
On-line foglalás »




Program leírás
ÉSZAKOLASZ TÁJAKON / ALPOK - ADRIA


Utazás időtartama: 4 nap/3 éjszaka
Indulási időpontok: IV.2., V.13., IX.9., X.21.
Utazás: légkondicionált autóbusszal
Felszállási lehetőségek: Budapest, Székesfehérvár, Siófok, Zalakomár
Elhelyezés: Lido di Jesolón 3*-os szálloda, 2-3 ágyas szobáiban
Ellátás: büféreggeli; X.21-i dátum esetén félpanzió (büféreggeli, 3 fogásos vacsora ital NÉLKÜL)
Minimum létszám: 35 fő

Program:
1.nap: Elutazás Szlovénián keresztül, rövid pihenő Trojane festői alpesi településen. Itáliába belépve a trieszti öbölben, a Miramare kastély parkjában megcsodálhatjuk 3 ország (Olaszország, Szlovénia, Horvátország) tengerpartját is. A gyönyörű kastélyparkban sétálhatunk, kávézhatunk, de mód lesz rövid (kb. 20-25 perc) fakultatív kastélylátogatásra is. Érkezés Lido di Jesolóra az esti órákban, szállás.
2.nap: Korai reggeli után elsőként a magyar történelemhez is kötődő észak-olasz nagyvárosba, Padovába látogatunk. Az egyik legszebb olasz téren (Prato della Valle) megtaláljuk a padovai egyetem leghíresebb magyar tanítványának, Báthory Istvánnak a szobrát. Mellette vezet utunk Szent Antal bazilikájához. Az 1310-ben felavatott épület sokban eltér a hagyományos bazilikáktól. Felkeressük a szent sírját, mely a legautentikusabb hely kívánságaik megfogalmazására. Láthatják a szent ereklyéit, és megismerhetünk három gyönyörű kolostorudvart is. Padovából utunk a Garda tóhoz vezet, Sirmione félszigetére, mely már kétezer évvel ezelőtt is kedvelt üdülőhely volt. Fakultatív motorcsónak túránkon teljes képet kapunk erről a hihetetlenül szép tájról, a félszigetről, a tóról, a hegyekről, láthatjuk Maria Callas villáját, a híres Catullus grottát, és a tó mélyéről feltörő Boiola kénes vizű forrást is. Majd szabadprogram keretében sétálhatunk az elegáns üdülőhely virágokkal övezett utcáin, terein melynek során minduntalan feltűnik előttünk a tó keleti vagy nyugati medencéje. Innen Veronába vezet utunk. Az Adige folyó hídján átsétálva jutunk a történelmi városközpontba. Elsőként az Aréna terére, a látványos Piazza Bra-ra érkezünk, ahol megismerkedünk a város izgalmas történelmével. Utunk az elegáns bevásárló utcán, a Via Mazzinin át a nyüzsgő piactérre, a Piazza Erbe-re visz. Majd felkeressük az "Urak terét" (Piazza dei Signori), ahol megismerkedünk a Scala család történetével, megnézzük palotájukat és sírkertjüket. Közös sétánk a Capulet háznál, Romeó és Júlia történetének varázslatos helyszínén ér véget. Szabadidőben mindenki felfedezheti a "saját Veronáját". Visszautazás Lido di Jesolóra, szállás.
3.nap: Reggeli után utazás Punta Sabbioni kikötőjébe, ahonnan privát hajóval panoráma utat teszünk. Az út során láthatjuk a várost megvédeni szánt gátrendszer elemeit, a velencei Lido szigetének tenger felőli, majd lagúna felőli oldalát, a San Servolo, San Lazzaro, Grazia, San Clemente, Guidecca és San Giorgo szigeteket, s közben megismerkedünk Velence történelmével is. Hajónk még egy félkört ír le a Szent Márk öbölben, hogy a vízről is megcsodálhassák a legfőbb látnivalókat. Kikötés után közös sétánkon megismerjük a Riva degli Schiavonit, a kis, majd a nagy Szent Márk teret. A Mercerie kanyargós utcáin eljutunk a Canale Grandét átívelő Rialto hídig. Szabadprogram keretében kb. 30 perces gondolázásra is lehetőség lesz. Délután ismét hajóra szállunk, és újabb szigetekkel ismerkedünk meg. Elsőként az üveggyártásáról világhírű Murano szigetén felkeresünk egy családi tulajdonban levő, ma is működő manufaktúrát. Itt a mester megmutatja milyen technikákkal készülnek a csodás üvegtárgyak, majd kedvezményes vásárlásra is mód nyílik. Továbbhajózunk a csipke szigetére, Buranóba, a színes házikókkal, csatornákkal szabdalt utakkal, igazi "olaszos" hangulatú sikátorokkal, terekkel ékes, ma is élő, lakott szigetre, ahol bő egy órát töltünk. Végül hajónkkal visszatérünk Punta Sabbioniba, majd onnan jesolói szálláshelyünkre.
4.nap: Reggeli után rövid szabadidő vásárlási lehetőséggel. Majd elköszönünk Olaszországtól. Szép élményeink birtokában, rövid pihenőkkel az esti órákban érkezünk Magyarországra.

Díjon felül fizethető szolgáltatások:
Fakultatív motorcsónak túra (min. 20 fő), helyszínen fizetendő 10 EUR/fő
Helyszínen fizetendő fakultatív belépőjegyek 45 EUR/fő
Fakultatív gondolázás, helyszínen fizetendő 25 EUR/fő/6 fő esetén






 
Töltődik a foglalási lap
Olaszország utazás, nyaralás







(06 20) 884 94 00
Irodáink
Hírlevél feliratkozás
Megjelölt utazások