Don Matteo nyomában...

Még nincs értékelés. Írja Ön az elsőt!
Ellátás:
reggeli
Utazás:
autóbusszal
Szálláshely:
3*
Típus:
körutazás
Indulás:
Budapest 
Hivatkozás:
207299
Utolsó frissítés:
2020.10.05. (H)
98 900 Ft / fő (alap ár)
6 nap/5 éj
101 884 Ft / fő teljes ár
Töltődnek az indulási időpontok

Részletes programleírás

Ha tetszik az utazás, telefonáljon most!

06 1 881 7400, 06 20 884 9400

Elérhetőségek »
Ajánlat kérés »
On-line foglalás »

Start Utazás Védőháló »
Csődvédelem felső fokon
az Ön teljes biztonságáért

1.nap: Budapest-Rimini
Elutazás. Szálláshely elfoglalása Rimini környékén az esti órákban. Érkezés a szállodába a késő esti órákban.

2.nap: Gubbio- Perugia
Délelőtt Don Matteo városa vár ránk. A régió egyik legősibb városába, a hegyoldalba épült Gubbióba kirándulunk. Városnézésünket Don Matteo templomával, a San Giovanni épületével kezdjük, majd a filmből ismert helyszíneket keressük fel: `Piazza Grande`, `Palazzo dei Consoli` és a `Via Piccardi`, majd a `Via Baldassini` következik. A középkori hangulatot idéző utcákon járva megtekintjük a város legfontosabb nevezetességeit, majd a monumentális Bazilika felkeresésekor a város védőszentjének Szent Ubaldonak legendájával is megismerkedünk. Délután városnézés Perugiában. Szállás Assisi közelében.

3.nap: Assisi-Spello-Foligno
Umbriai kirándulásunkat a `Santa Maria degli Angeli` Bazilikában található `Porziuncola` kápolna megtekintésével folytatjuk. Assisi városában a Bazilika épületében megtekintjük a Szent sírját, majd a Szent Klára templom következik. Rövid szabadidő, majd folytatjuk utazásunkat Spello elbűvölő kisvárosába. Az Assisi és Foligno között fekvő meseszép kisváros az umbriai reneszánsz egyik jelentős megállója. Megtekintjük a `Santa Maria Maggiore` templom épületét a híres `Baglioni` kápolnával, ahol Pinturicchio freskóit csodálhatjuk meg. Utolsó megállónk Foligno, majd visszautazás a szállásra.

4.nap: Montefalco-Cascia-Roccaporena-Spoleto
Vár a szőlőültetvények, olajfaligetek között fekvő Montefalco városa, mely olívaolaj és bor termelése (Sagrantino) miatt is híres. Továbbutazunk Casciaba, ahol a templomban láthatjuk a lehetetlenségek, a reménytelen ügyek védőszentjének, Szent Ritának a sírját is. Délután Roccaporenaban megtekintjük Szent Rita szülőházát is, majd a tartomány egyik legbájosabb városa Spoleto következik. Felkeressük a `Santa Maria Assunta` Bazilika épületét, majd ismét Don Matteo nyomába szegődünk. Városnézésünkből nem maradhat ki a film szerinti Don Matteo templom sem, a `Sant` Eufemia Bazilika` épülete, majd következik a `PIazza Campello`, a város legmagasabb pontja, ahonnan a völgyre nyíló panorámában gyönyörködhetünk. Látványos és izgalmas látnivaló lesz a `Ponte delle Torri` hídja is, ahol Don Matteo is gyakran kerékpározott. Szálláshely elfoglalása Terni közelében.

5.nap: Orvieto-Lagi di Bolsena-Cittá delle Pieve
Orvieto városába utazunk. Megtekintjük a `San Brizio` kápolna falain `Fra Angelico` és `Luca Signorelli` freskóit, majd folytatjuk utunkat Bolsena városába. A Szent Krisztina templomban a Csodák kápolnáját keressük fel a "bolsenai csoda" története kapcsán, majd rövid séta a tóparton. Utazás `Cittá delle Pieve` városába. Itt született Raffaello mestere Perugino is. Rövid séta a terrakotta épületek jellemezte belvárosban érintve a `Piazza del Plebiscito` terét és a Katedrálist. Esti érkezés Chianciano Terme városába.

6.nap: Montepulciano-Budapest
Montepulciano városából, egy felejthetetlen toszkán képpel veszünk búcsút Itáliától és megkezdjük utazásunkat Magyarországra. Érkezés Budapestre a késő éjszakai órákban.

FIGYELEM!
Az akciós vagy a katalógusban `tuti árnak` nevezett kedvezményes utazásoknál a teljes részvételi díj egy összegben fizetendő!

Tájékoztató árak a helyszínen fizetendő belépőkről, egyéb költségekről:kötelezően fizetendő Audio-guide 1.800,- Ft/főGubbio /Helyi idegenvezetés 5 EUR
Gubbio / St.Ubaldo látogatás felvonóval 6 EUR
Perugia / Galleria Nazionale dell`Umbria 6,50 EURPerugia / minimetró 4 EURSpoleto / Santa Maria Assunta Bazilika ingyenesSpoleto / Sant Eufemia Bazilika 1 EUR
Orvieto / felvonó 3 EUROrvieto /Dóm 4 EURBolsena / Szent Krisztina templom 4 EUR
Spello/Capella Baglioni Pinturicchio 3 EURRoccaporena helyi idegenvezetés 2 EUR
Spoleto helyi 5 EUR
Utazás: emelt szintű autóbusszal, - video-, vagy DVD, büfé.Indulás: Budapest, a Déli pályaudvar, Koronaőr köz TÉRKÉP
Felszállási lehetőségek:Budapest-Déli pu. Koronaőr köz 05:30Székesfehérvár-Shell kút-M7 59 km 06:15Siófok-Szekszárdi lehajtó -pálya melletti TESCO 07:00Balatonlelle-Marche 07:35Nagykanizsa-TESCO parkoló 08:00

Idegenforgali adó a helyszínen fizetendő!


 
Töltődik a foglalási lap
Olaszország utazás, nyaralás Ligúr-tengerpart utazás, nyaralás Olasz Adria utazás, nyaralás Toszkána utazás, nyaralás Rimini utazás, nyaralás

(06 20) 884 94 00
Irodáink
Családi ár számolás
Hírlevél feliratkozás
Kedvencek