Szicília mandulavirágzás idején

Még nincs értékelés. Írja Ön az elsőt!
Ellátás:
reggeli
Utazás:
repülővel
Szálláshely:
3*
Típus:
városnézés
Indulás:
Budapest 
Hivatkozás:
276497
Utolsó frissítés:
2021.02.27. (Szo)
156 500 Ft / fő (akciós alapár)
4 nap/3 éj
206 240 Ft / fő teljes ár
Töltődnek az indulási időpontok

Részletes programleírás

Ha tetszik az utazás, telefonáljon most!

06 1 881 7400, 06 20 884 9400

Elérhetőségek »
Ajánlat kérés »
On-line foglalás »


1. nap:
Budapest – Catania (repülővel) – TaorminaElutazás Budapest-Liszt Ferenc repülőtérről menetrendszerinti repülőjárattal Cataniába, majd autóbuszunkkal Catania belvárosába, Bellini színház csodálatos, neoreneszánsz stílusú épületéhez érkezünk. Itt kezdjük gyalogos sétánkat az Egyetem, Szent Ágota katedrális, Elefántos kút és a via Giuseppén át a lávakőből épült Ursino kastélyig, mely az 1669-es vulkánkitörés előtt még a tengerparton állt (ezen programrész a repülő menetrend függvényében az utolsó napon is megvalósulhat). A városnézés során egy helyi cukrászdába betérve lehetőségünk nyílik megkóstolni a különösen ízletes mandulás süteményeket és kekszeket, melyeket a helyiek is előszeretettel fogyasztanak. Visszaszállunk autóbuszunkba, és a Taormina környéki szállodánkba érkezünk, ahol 3 éjszakát töltünk. Repülő menetrend függvényében ismerkedünk Taormina hangulatával.

2. nap:
Savoca – Giardini Naxos – Castelmola – Taormina (85km)Reggelit követően a festői hegyi városkában, Savocában megtekintjük az egykori normann vár romjait, valamint Chiesa Madre reneszánsz templomát. Egy igazi rövid olasz kávéra (ristretto) megállunk a Keresztapa című film esküvői jelenetének forgatási helyszínén, a Vitelli bárban. Szicília legrégibb görög településére, Giardini Naxos Régészeti Parkjához érkezünk, mely őrzi az egykori városfal és szentély romjait. A Taormina felett elhelyezkedő Castelmola csodálatos panorámát adó teraszaira jutunk fel, ahonnan a taorminai öböl látványa megéri a kis „fáradságot”. Sétálunk a hegytetőre épült település utcáin és egy „különleges bárban” is fogyaszthatunk, ahol minden tárgy „zavarba ejtő is lehet”. Így a mandulavirágzás idején stílszerű lehet az Amaretto, vagyis a mandula likőr megkóstolása, melyet jéggel, koktélban, kávéban, vagy akár panna cottával is kellemes fogyasztani. Taorminába érkezve nevezetességeivel ismerkedünk: Teatro Greco színháza, Palazzo Corvaia, Római Kisszínház, a Dóm és a középkori városkapuk. Görög színháza egyedülálló természeti hátterével Csontváryt is megihlette. Taormina festői elhelyezkedése, a tenger látványa magával ragadja az idelátogatót! Délután szabadidejében ismerkedhet Taormina hangulatával, a város utcácskáival. Nézelődhet egy kávé mellett az óvárosban vagy kipihenheti fáradalmait a tengerparton.

3. nap:
Agrigento és Piazza Armerina (475 km)Megreggelizünk, majd Agrigentóba utazunk, ahol a mandulaligetek között álló Templomok Völgyé­t látogatjuk meg. A mandulatermesztésnek Szicíliában évszázados hagyománya van, hiszen számtalan terméket készítenek belőle (liszt, olaj, likőr, sütemény) melyet érdemes beszerezni a helyi termelők boltjaiban. Ennek köszönhetően ezen időszakban a sziget nagy részén szemet gyönyörködtető látványt nyújtanak a virágzó fák, mely kiemelten igaz Agrigentóra, így megkoronázva az ott tett látogatásunkat. A világ legépebben megmaradt dór temploma, a Concordia mellett, további hat templom maradványai láthatók. Végigsétálunk az ókori templomok maradványai között, el­képzeljük az egykoron volt épületek történelmét. Továbbutazunk Piazza Armerinába, ahol a világhírű, csodálatos római mozaik együttest megőrző villát keressük fel, itt találjuk a képeslapokról ismert híres mozaikot, a „bikinis lányokat” is. Szálláshelyünkre térünk vissza.

4. nap:
Taormina – Catania – Budapest (repülővel)A reggeli elfogyasztása után menetrendtől függően transzfer a repülőtérre, és hazautazás Budapestre.x

 
Töltődik a foglalási lap
Olaszország utazás, nyaralás Szicília utazás, nyaralás Catania utazás, nyaralás(06 20) 884 94 00
Irodáink
Hírlevél feliratkozás
Megjelölt utazások