Csillagtúrák Szicíliában

Még nincs értékelés. Írja Ön az elsőt!
Ellátás:
félpanzió
Utazás:
repülővel
Szálláshely:
3*
Típus:
körutazás
Indulás:
Budapest 
Hivatkozás:
248367
Utolsó frissítés:
2021.10.19. (K)
194 900 Ft / fő (alap ár)
5 nap/4 éj
199 324 Ft / fő teljes ár
Töltődnek az indulási időpontok

Részletes programleírás

Ha tetszik az utazás, telefonáljon most!

06 1 881 7400, 06 20 884 9400

Elérhetőségek »
Ajánlat kérés »
On-line foglalás »
Program leírás
Csillagtúrák Szicíliában

Utazás időtartama: 5 nap / 4 éjszaka
Indulási időpontok: IX:7., X.19.
Utazás: közvetlen menetrend szerinti repülőjárattal (Budapest - Catania- Budapest)
Elhelyezés: 3*-os szállodában Taormina térségében
Ellátás: félpanzió
Minimum létszám: 15 fő

1. nap: Érkezés Cataniába menetrend szerinti járattal a délutáni órákban, ahol megismerkedhetnek a város főbb nevezetességeivel (Dóm, Fő tér, Via Etnea). Transzfer a szálláshelyre, elhelyezkedés és vacsora.

2. nap: Fakultatív kirándulás az Etnához és Taorminába (min. 15 fő) 26.900 Ft/fő
Utazás autóbusszal az Etna délkeleti lejtőjén Santa Venerinán és Zafferanán keresztül kb. 2 000 m magasságig. (Rifuggio Sapienza). Ezen a szinten lehetőség nyílik az 1882-ben keletkezett Silvestri kráterek megtekintésére (ingyenes), étkezési és vásárlási lehetőség helyi termékekből (különböző ízű mézek, pisztácia, borok ...) Aki szeretné teljessé tenni az élményt, annak felárért az időjárás függvényében lehetősége van kabinos felvonóval 2400 m magasságig fölmenni, majd onnan tovább Mercedes típusú terepjáró buszokkal egészen 3 000 méterig, a mai napig aktívan működő központi kráterek aljáig, és ezen a szinten körbejárni a 2002-ben 3 hónap alatt keletkezett 9 új kráter egyikét szakképzett helyi túravezető magyarázatával.Ezt követően a kirándulás Taorminában folytatódik. A görögök által alapított, gyönyörű fekvésű várost a Monte Tauro hegy fennsíkján az 1770-as években kezdték fölfedezni a turisták. Pezsgő kulturális élet jellemzi. A görögök által épített, majd a rómaiak által átépített színházat a mai napig használják, operaelőadásokat, balett esteket, koncerteket tartanak benne. A görög színház az idelátogató turisták kedvelt fotótémája, melyet a magyar közönség elsősorban Csontváry Kosztka Tivadar egyik legismertebb alkotásáról ismerhet. (Helyszínen fizetendő belépő: 10 EUR/fő). Vacsora a szállodában.

3. nap: Egésznapos fakultatív hajókirándulás Lipari és Vulcano szigetekre (min. 15 fő) 26.900 Ft/fő
Autóbusszal jutnak Milazzoba, onnan egy elegáns hajóval Liparira, majd továbbutazás szintén hajóval Vulcano szigetére, ahol szabadidő és fürdési lehetőség a kénes sárfürdőben. Hazafelé hajózás a szigetek és a Faraglioni-sziklák körül, majd visszahajózás Milazzoba és autóbusszal a szállodába.

4.nap: Fakultatív kirándulás Siracusa-ba (min. 15 fő) 26.900 Ft/fő
Ismerkedés Siracusa római kori emlékeivel a régészeti parkban. (Helyszínen fizetendő belépő: 12 EUR/fő.) Európa egyik legnagyobb kiterjedésű ásatási területén belül a görögök által épített színházban mai is tartanak előadásokat. Klasszikus görög tragédiákat mutatnak be a hajdan 16 000 néző befogadására alkalmas teátrumban. A hajdani kőfejtőt, ahol 10 ezer athéni hadifogoly lelte halálát, az arabok különböző gyümölcsfákkal és dísznövényekkel ültették be, kellemes hűs parkot hozva így létre. a mindössze 500 m széles és 1 km hosszú Ortigia szigeten, Archimedes szülőhelyén elsősorban a városka barokk látnivalóit csodálhatják meg. (Helyszínen fizetendő belépő: Ortigia katedrális 4 EUR/fő.) Vacsora a szállodában.

5. nap: Fakultatív kirándulás a "Keresztapa" nyomában (min. 15 fő) 16.900 Ft/fő
A híres amerikai rendező Coppola, Forza d`Agro és Savoca nevű településeken forgatta a négy Oscar-díjjal jutalmazott filmjét, a Keresztapát. Ha valaki szeretne igazán hamisítatlan szicíliai falvakba eljutni, akkor feltétlenül érdemes fél napot áldozni erre a két településre. Savoca háromszáz méter magasan fekszik a tengerszint felett. Egy hatalmas, kettéhasadt sziklára épült, a valamikor selyemvásárairól híres település. Itt játszódnak a bárjelenetek a Bar Vitelli teraszán. Sétálhatnak a békés utcácskákon, megtekintik a Cappuccini Konvent katakombáit és a Santa Maria degli Angeli templomot Forza d`Agro 420 méter magasan fekszik a Ion-tenger felett. A Szent Háromság tiszteletére felszentelt templom altemplomában preparálták hajdan a múmiákat. Ezen a településen is forgattak a filmből jeleneteket, így a ma is használt nagy templomban tartották a film szerint Michel és Appolonia esküvőjét. Transzfer a repülőtérre, hazautazás a Wizz Air menetrend szerinti járatával.

A programok sorrendje felcserélődhet.

Helyszínen fizetendő idegenforgalmi adó 0,80 EUR/fő/éj.
Helyszínen fizetendő belépők a fakultatív programoknál: 50 EUR.

Az alapdíj a kisméretű kézipoggyászt tartalmazza, feladható poggyászok felárért foglalhatóak.

Fakultatív programok (min. 15 főtől):

Etna-Taormina 26.900 Ft/fő
Lipari-Vulcano 26.900 Ft/fő
Siracusa 26.900 Ft/fő
A keresztapa nyomában 16.900 Ft/fő


 
Töltődik a foglalási lap
Olaszország utazás, nyaralás Szicília utazás, nyaralás Letojanni utazás, nyaralás(06 20) 884 94 00
Irodáink
Hírlevél feliratkozás
Megjelölt utazások