Barangolás az olasz csizma sarkán

csoportos utazás az őszi szünetben

Még nincs értékelés. Írja Ön az elsőt!
Ellátás:
reggeli
Utazás:
repülővel
Szálláshely:
3*
Típus:
körutazás
Indulás:
Budapest 
Hivatkozás:
218923
Utolsó frissítés:
2024.10.23. (Sze)
5 nap/4 éj
279 000 Ft / fő (alap ár)
Töltődnek az indulási időpontok

Részletes programleírás

Ha tetszik az utazás, telefonáljon most!

06 1 881 7400, 06 20 884 9400

Elérhetőségek »
Ajánlat kérés »
On-line foglalás »




Az "olasz csizma sarkán" végighúzódó Puglia tartomány rendkívül színes és változatos látnivalói ellenére még nem tartozik a tömegturizmus célpontjai közé, ezért igazi, háborítatlan olasz hangulat uralkodik itt. A vidéket olajfaligetek és szőlőbirtokok tarkítják, a kisvárosok keskeny utcáin számtalan érdekes látnivalót fedezhetünk fel, és lépten-nyomon a hagyományos olasz konyha remekeibe botlunk.

Fedezze fel velünk Lecce, a "rózsaszín város" barokk emlékeit, a világörökség részeként számon tartott Alberobello trullóit, Matera sziklába vájt házait és a görög stílusra emlékeztető Ostuni fehérre meszelt, csodálatos óvárosát! Sütkérezzen az őszi napsütésben, élvezze a tengert és a Dolce Vitát!

Az út kiemelt értékei:

  • Dél-Olaszország rejtett kincseinek felfedezése
  • Szállás Bariban és Leccében középkategóriájú szállodában
  • Utazás Budapestről közvetlen repülőjárattal, kedvező menetrenddel
  • Magyar idegenvezető az út teljes időtartama alatt

Programok:

október 23. szerda
Elutazás Budapestről közvetlen járattal Bariba (19:20-20:55). Érkezést követően bejelentkezés a szállodába: Hotel Residence Moderno 3*. A felújított szálloda a városközpontban, a pályaudvartól és a fontosabb bevásárló utcáktól gyalogos távolságra található. A praktikusan berendezett szobák felszereltségéhez tartozik az ingyenes wifihozzáférés, digitális széf, légkondicionáló, hajszárító.

október 24. csütörtök
Reggeli, majd szabad program vagy egész napos fakultatív kirándulás Materába és Alberobellóba. Matera, a Világörökség részeként számontartott sziklaváros. A térség legteljesebb ilyen jellegű települését többszáz ház és sziklatemplom alkotja. Az 1950-es évekig a szegénység elrettentő példájaként szolgált Olaszországban elmaradottsága miatt, amikor is a lakosság nagy része modernebb otthonokba költözött. Ma az épületek egy részében éttermek és szállodák üzemelnek, mindezek ellenére a Sassi (a városmag) megőrizte régi hangulatát, és a keskeny, zegzugos utcákon sétálva szinte érezni lehet, hogyan éltek az itteniek csupán fél évszázaddal ezelőtt.
Második megállónk Alberobello, a szintén UNESCO védettség alatt álló kis település. A hegyoldalra épült város magját a trullok alkotják: a méhkasra emlékeztető, fehérre meszelt, szürke tetős kis házak jelentős részét éttermekké, kávézókká, üzletekké alakították. Mégis, köztük sétálva visszarepülhetünk a kora újkori időkbe, amikor az első, ilyen jellegű, csak kőből, kötőanyag nélkül épült lakóházak - vagy inkább kunyhók - fedelet nyújtottak az itt élők számára. A program ára 70 euró/fő helyszínen fizetendő.
Szállás Bariban.

október 25. péntek
Reggelit követően indulás Leccébe. Első megállónk Ostuni, melynek fehér házai már messziről ragyognak a dél-olasz napsütésben. A fallal körbevett város boltíves épületei, keskeny utcái különleges hangulatot árasztanak a maguk egyszerűségével és rendezettségével. A fehérre meszelt falú házak közül - mintegy megtörve az egyhangúságot - kiemelkedik a homokszínű katedrális és a püspöki palota díszes épülete.
Végállomásunk Lecce, Puglia tartomány ékköve. "Rózsaszín városként" vagy "Dél Firenzéjeként" is emlegetik. Bár ókori emlékekkel is büszkélkedhet, mégis a barokk építészet kiemelkedő példájaként tartják számon: a környéken fellelhető puha és formázható mészkőnek köszönhetően, a templomokon minden képzeletet felülmúló, részletgazdag díszítések láthatók. Legszebb példája a Santa Croce bazilika.
Délután bejelentkezés a szállodába, a 8piuhotel 4*-ba. A Lecce belvárosától nem messze található szálloda modern dizájnnal várja a látogatókat. A szobák felszereltségéhez tartozik az ingyenes wifihozzáférés, légkondicionáló, síkképernyős tv, széf.
Este táncos-zenés est vacsorával, amely során egy több száz éves tradicionális farmházban fogyasztjuk el bőséges vacsoránkat, amelyet a helyi dallamok és táncok kísérnek.

október 26. szombat
Reggeli, majd szabad program vagy egész napos fakultatív kirándulás dél-olasz tengerparti városkákba: Otranto, Castro és Gallipoli.
Folytatjuk utunkat az olasz csizma sarkán és meglátogatjuk Otrantót, mely Olaszország legkeletibb pontján található. Otranto korábban virágzó római kikötő volt, amely összekötötte a keletet nyugattal, ezáltal jelentős kereskedelmi pontként működött. Az óváros egy földnyelven található, ahol a főbb látványosságok is helyet kapnak: román katedrális, San Pietro templom, Torre Alfonsina.
A következő megállónk Castro középkori kisvárosa, amelyet Salento gyöngyszemeként is szoktak emlegetni. A halászfalu legfőbb látványossága a kikötő, ahol csodás panoráma mellett tehetünk egy kellemes sétát, valamint elkölthetjük az ebédünket.
A nap utolsó állomása már a csizma sarkának a túloldalán ér minket, Gallipoliban. A tengerparti kikötőváros a mai napig aktív kereskedelmet folytat a halászatból kifolyólag. A város történelmi magja egy szigeten található, mely egy hangulatos hídon közelíthető meg. A látnivalók közé tartozik a barokk katedrális, a bizánci stílusú erőd, a várfal és számtalan templom. A program ára 60 euró/fő helyszínen fizetendő.
Szállás Leccében.

október 27. vasárnap
Reggeli, majd kijelentkezés a szállodából és indulás vissza Puglia központja felé, Bariba. Útközben megállunk még a képeslapokról ismert, gyönyörű tengerparti városkában, Polignano a Maré-ban, majd városnézés Bariban. Bari, avagy ahogy sokan előszeretettel nevezik 'Dél Kaliforniája', Puglia régió székhelye és a helyiek szerint a lefejlettebb dél-olasz nagyváros. A város két részre osztható. Az északi városrész modernebb, több negyedet is magába foglal, míg a régi városrész egy félszigeten terül el. A fő nevezetességek az utóbbiban találhatók. Városnézésünk során megnézzük többek között a San Nicola templomot, a San Sabino templomot és a promenádot is. Este transzfer a repülőtérre, és hazautazás Budapestre menetrend szerint (22:00-23:35).

Az ár tartalmazza:

  • Oda-vissza repülőjegy Budapest-Bari útvonalon, közvetlen Wizz Air járattal
  • Repülőtéri illetékek
  • Utasonként egy darab kézipoggyász (max. 40x30x20 cm) oda-vissza (a légitársaság poggyászszabályzatáról bővebben ezen a linken)
  • Különbusz a teljes tartózkodás során
  • Szállás Bariban két éjszakára, 3*-os szállodában, kétágyas szobában
  • Szállás Leccében két éjszakára, 4*-os szállodában, kétágyas szobában
  • Reggeli
  • Leccében a 3. napon táncos-zenés est vacsorával
  • Városnézés Bariban, Leccében, Ostuniban és Polignano a Maré-ban
  • Magyar idegenvezető az út teljes időtartama alatt

Az ár nem tartalmazza:

  • Ajánlott szervizdíj (helyben fizetendő): 30 euró/fő




  • A fakultatív programok min. 20 fő jelentkezése esetén indulnak.
  • Egy fő utazása esetén egyágyas felár fizetendő
  • A felkeresett látnivalók sorrendje egy-egy napon belül változhat.
 
Töltődik a foglalási lap
Olaszország utazás, nyaralás Puglia utazás, nyaralás Bari utazás, nyaralás







(06 20) 884 94 00
Irodáink
Hírlevél feliratkozás
Megjelölt utazások