Stavanger, Bergen és a norvég fjordok

Még nincs értékelés. Írja Ön az elsőt!
Ellátás:
reggeli
Utazás:
repülővel
Szálláshely:
3*
Típus:
körutazás
Indulás:
Budapest 
Hivatkozás:
250005
Utolsó frissítés:
2024.09.27. (P)
5 nap/4 éj
359 000 Ft / fő (alap ár)
Töltődnek az indulási időpontok

Részletes programleírás

Ha tetszik az utazás, telefonáljon most!

06 1 881 7400, 06 20 884 9400

Elérhetőségek »
Ajánlat kérés »
On-line foglalás »




Ezen a kora őszi csoportos utazáson a fjordok országának leglátványosabb szeletét barangoljuk be. Megismerkedünk Stavanger fehér házas, virágos óvárosával, az esernyők városaként is emlegetett hangulatos Bergennel, de a két város környéki fjordvidéket, valamint a Hardanger-fjordot is felfedezzük. A Lyse-fjordban egy fakultatív hajókiránduláson is részt vehetünk, sőt a kalandvágyók Norvégia leghíresebb kilátópontját, a Prédikálószéket is megmászhatják.

Az út kiemelt értékei:

  • Utazás kényelmes menetrenddel a KLM járatain
  • Szállás Stavangerben és Bergenben színvonalas városközponti szállodákban
  • Nyugat-Norvégia legszebb fjordjai, vízesései és városai őszi színekben
  • Fakultatív hajókirándulások a fjordokban, lehetőség a Prédikálószék megmászására
  • Norvégiát kiválóan ismerő magyar idegenvezető a budapesti indulástól a hazaérkezésig


Programok:

Szeptember 27., péntek
Elutazás Budapestről a KLM járatain, amszterdami átszállással (06:35-08:40, 10:00-11:30) Stavangerbe. Érkezés után buszos transzfer a városközpontba, megállóval a Sverd i fjell ("Kardok a sziklában") emlékműnél. Délután gyalogos városnézés keretében fedezzük fel Stavanger bájos fehér házas óvárosát és kikötőjét.
Szállás Stavanger központjában két éjszakára: Comfort Hotel Square

Szeptember 28., szombat
Egész napos szabadidő Stavangerben, fakultatív programlehetőségekkel:
1. Fakultatív hajókirándulás a Lysefjordban (30 000 Ft/fő): a stavangeri kikötőből indulva egy 3 órás hajókiránduláson fedezzük fel Norvégia egyik leghíresebb fjordját. Utunk során látjuk majd az apró parti szigetek nyaralóit, majd már a fjordban a "csavargók barlangját", a Hengjane-vízesést és a 604 méter magas Prédikálószéket alulról.
2. A Prédikálószék megmászása (19 000 Ft/fő; a hajókiránduláson részt vevők számára foglalható): a norvégok imádnak túrázni - hódoljunk hát mi is a nemes szenvedélynek! A hajókirándulás végén, de még a Stavangerbe való visszaérkezés előtt kiszállunk a fjordparti Forsandban, ahonnan egy rövid buszos transzferrel jutunk el a Prédikálószékre vezető túraútvonal kiindulópontjához. Innen szép környezetben 2-2,5 óra alatt érjük el a 600 méterrel a Lysefjord fölé magasodó négyszögletű gránitsziklát. Lógassuk le lábunkat a pereméről (ha merjük) és gyönyörködjünk a fenséges kilátásban - tiszta időben a fjord legvégéig is elláthatunk! Miután kipihentük magunkat és a kötelező szelfik is elkészültek, busszal utazunk vissza Stavangerbe, érintve a világ leghosszabb, több mint 14 km-es tenger alatti közúti alagútját.
(Megjegyzés: a mászás közepesen megterhelő, részben sziklás terepen. A program jó fizikai állapotú, gyakorlott túrázók részére ajánlott; az útvonal hossza irányonként kb. 4 km, a szintkülönbség kb. 500 méter.)
Szállás Stavangerben.

Szeptember 29., vasárnap
Harmadik napunkon elbúcsúzunk Stavangertől és a Hardanger-fjord  partja mentén, az ország egyik leglátványosabb útvonalán "költözünk át" Bergenbe. Megállunk a fjord déli végén található Oddában és a Låtefossen zuhatagánál is, de meglátogatjuk Norvégia egyik leghíresebb és legszebb vízesését, a 182 méteres Vøringsfossent, melyet egy 2020-ban megnyitott lépcsős gyaloghídról még közelebbről megcsodálhatunk.
Szállás Bergen központjában két éjszakára: Grand Hotel Terminus

Szeptember 30., hétfő
Délelőtt gyalogos városnézés Bergenben: megismerkedünk a Bryggen színes parti házaival (Világörökségi helyszín), a 13. századi Bergenhus erőddel és a halpiaccal, de a Fløibanen siklón felkapaszkodva a Fløyen hegyéről madártávlatból is megcsodáljuk a várost és környezetét. Délután fakultatív hajókirándulás Bergenből Mostraumenbe (80 euró/fő, helyszínen fizetendő): a 3 órás hajókirándulás során a víz felől is megcsodáljuk a Bryggen színes házait, de látjuk majd az érintetlen Oster-fjordban megbúvó Modalen falucskát és néhány szép vízesést is.
Szállás Bergenben.

Október 1., kedd
Utolsó Norvégiában töltött napunk délelőttjén felkeressük a Håkonshallent: a szép állapotban fennmaradt 13. századi királyi díszterem az egyik első kőépület volt az országban. Ezt követően szabadidő Bergenben kora délutánig, majd transzfer a repülőtérre, és elutazás a KLM járatain, amszterdami átszállással (17:40-19:25, 20:55-22:55) Budapestre.

Az ár tartalmazza:

  • Repülőjegy Budapest-Stavanger és Bergen-Budapest útvonalon átszállással
  • Repülőtéri illetékek
  • Személyenként 1 db feladott poggyász (max. 23 kg) és 1 db kézipoggyász (max. 10 kg, max.55×35×25 cm) minden repülőjáraton
  • Szállás négy éjszakára középkategóriás központi szállodákban, kétágyas szobákban
  • Gazdag választékú skandináv büféreggeli mindkét szálláshelyen
  • Utazás Norvégiában különbusszal
  • Városnézés Stavangerben és Bergenben
  • Egész napos kirándulás a Hardanger-fjord vidékén
  • A programban szereplő belépőjegyek
  • Kiváló helyismerettel rendelkező magyar idegenvezető a budapesti indulástól a hazaérkezésig

Az ár nem tartalmazza:

  • Ajánlott szervizdíj: 20 euró/fő (a helyszínen fizetendő)




 
Töltődik a foglalási lap
utazás, nyaralás







(06 20) 884 94 00
Irodáink
Hírlevél feliratkozás
Megjelölt utazások
|[REM_CODE]|