A norvég fjordok legjava

Még nincs értékelés. Írja Ön az elsőt!
Ellátás:
reggeli
Utazás:
repülővel
Szálláshely:
4*
Típus:
körutazás
Indulás:
Budapest 
Hivatkozás:
374394
Utolsó frissítés:
2024.07.21. (V)
8 nap/7 éj
559 000 Ft / fő (alap ár)
Töltődnek az indulási időpontok

Részletes programleírás

Ha tetszik az utazás, telefonáljon most!

06 1 881 7400, 06 20 884 9400

Elérhetőségek »
Ajánlat kérés »
On-line foglalás »




Fjordok, gleccserek, vízesések, panorámautak és színes házak jellemzik Norvégiát. Utunk során lehetőségünk lesz nap mint nap rácsodálkozni az egyedi norvég tájra, fjordokon átkelni, bejárni a hangulatos városokat és megismerkedni a skandináv életformával az Oslo, Lillehammer, Trondheim, Kristiansund, Flåm, Bergen és Oslo útvonalon. Ha szereti a természetet, a szép tájakat és érdekli Skandinávia, akkor Norvégia kiváló választás!

Az út kiemelt értékei:

  • Gazdag, az ország természeti és kulturális látnivalóit egyaránt bemutató, mégis kényelmes program
  • Utazás Norvégiába közvetlen repülőjárattal, Norvégián belül kényelmes különbusszal
  • Szállás színvonalas szállodákban bőséges skandináv büféreggelivel
  • Kiváló helyismeretű magyar idegenvezető a budapesti indulástól a hazaérkezésig
  • Hajókirándulási lehetőség az Aurlands- és Nærøy-fjordokon
  • UNESCO Világörökségi helyszínek: Røros, Bergen Hanza-kikötője, Geirangerfjord és Nærøyfjord
  • Az ár minden, a programban szereplő látnivaló költségeit tartalmazza

 

Programok:

július 21., vasárnap
Elutazás a Norwegian közvetlen járatával Budapestről Oslóba (10:00-12:30). Érkezést követően Lillehammer felé vesszük az irányt és egy könnyű városnéző séta keretében megismerkedünk a XVII. téli olimpiai játékoknak helyszínt adó várossal. Szállás Lillehammerben a Clarion Collection Hammer szállodában.

július 22., hétfő
Reggeli után Norvégia hegyvidékes belső területeire látogatunk, ahol Røros az egykori bányaváros található. Røros épületei többnyire a 18-19. századból maradtak fenn, városközpontja és jellegzetes faépületei 1980-ban kerültek fel az UNESCO Világörökségei közé. Látnivalókban gazdag napunk a 997-ben alapított Trondheimben ér véget. Szállás a város központjában taláható Quality Hotel Augustin.

július 23., kedd
Reggelit követően városnéző séta keretében ismerkedünk meg Norvégia egykori fővárosának hangulatos óvárosával és annak fő látnivalóival, a Nidarosi katedrálissal (Nidarosdom) és az érseki palotával (Kongsgaarden).
Délután Kristiansundbe indulunk. A város fekvése egyedi, alapját négy sziget, gazdagságának alapját pedig többek között a tőkehalfeldolgozás képezi. A kifejezetten hangulatos óváros az Innlandet szigeten található, melyet a helyiek viccesen Tahitinek neveznek. Az óváros házai és szűk utcái a 18. és 19. századba "repítenek vissza" bennünket. Szállás a központi elhelyezkedésű Quality Hotel Grand Kristiansund.

július 24., szerda
A mai napunk panorámautakban nagyon gazdag lesz. Első látnivalónk a híres óceánparti Atlanti út (Atlanterhavsvegen) lesz. Az úton több híd, viadukt és gát is található és 8,3 km-en húzódik a Norvég-tengeren és mentén. Következő állomásunk a Trollok útja (Trollstigen) vagy más néven a Trollok lépcsője. Ez a híres szerpentinút 1936-ban épült és 11 hajtűkanyarával a világ egyik legszebb panorámaútja. Utunk a Geiranger-fjord mentén a Nordfjord felé vezet majd tovább. A Geiranger-fjord az UNESCO Világörökség részét képezi és egyben a világ legszebb fjordjának tartják. Szabad program keretében lehetőségünk lesz fotókat készíteni és élvezni a látványt. Ma esti szállásunk a Norfjord partján található Nordfjordeidban a Bryggen Hotell lesz.

július 25., csütörtök
Ma a legszebb fekvésű norvég városba, Bergenbe indulunk, de előtte még megállunk a Sogne-fjordrendszerhez tartozó Aurlands- és Nærøy-fjordok partján található Flåmban. Pihenés a fjordparti Flåmban vagy lehetőség fakultatív hajókirándulásra a Sogne-fjordrendszerhez tartozó Aurlands- és Nærøy-fjordokon (60 EUR/fő helyben fizetendő). A hangulatos Flam városkában hajóra szállhatunk és az 1700 méteres hegyek között húzódó, helyenként csupán 250 méter széles fjordon hajókázunk (kb. 2 óra). Gudvangen majd a Tvindefossen (vízesés) érintésével folytatjuk utunkat tovább Bergenbe. Szállás Bergenben a Thon Hotel Orion szállodában.

július 26., péntek
Délelőtt megismerkedünk a Hanza virágkorból fennmaradt UNESCO Világörökség részét képező kikötőparti színes épületekkel (Bryggen) és városnéző séta keretében felkeressük a halpiacot és a Mária-templomot is. A Fløibanen siklóval felkapaszkodunk Fløyen hegyére, ahonnan madártávlatból tekintünk alá a városra. Délután szabadprogram vagy lehetőség fakultatív hajókirándulásra Bergenből Mostraumenbe (80 EUR/fő helyben fizetendő): a 3 órás hajókirándulás során a víz felől is megcsodáljuk a Bryggen színes házait, de látjuk majd az érintetlen Oster-fjordban megbúvó Modalen falucskát és néhány szép vízesést is. Szállás Bergenben a Thon Hotel Orion szállodában.

július 27., szombat
Reggelit követőn a Hardanger Nemzeti Park és a névadó Hardanger-fjord vidékére indulunk. Először a Steinsdalsfossen vízesés impozáns vízfüggönyén álmélkodunk majd átszeljük a fjordot a leghosszabb norvég függőhídon, a kecses Hardanger-hídon keresztül. Később Eidfjord városka kikötőjénél tartunk szünetet, aztán megállunk az ország talán leglátványosabb szakadék-vízesésénél, a 182 méteres Vøringsfossennél is. Ezután Krødsherad-tó partján található Noresund felé vesszük az irányt, melynek közelében csodálatos hegyi környezetben található szállásunk a Norefjell Ski&Spa Resort lesz.

július 28., vasárnap
Reggel utazás Oslóba, érkezés után gyalogos városnézés a norvég fővárosban. Ellátogatunk a Királyi palotához, a Parlamenthez és a Nobel-békedíjak átadásának helyszínt biztosító Városházához, sétálunk a város főutcáján, a Karl Johans gaten, de eljutunk majd a különös szobrairól nevezetes Vigeland parkba is. Délután transzfer az oslói repülőtérre, majd közvetlen Norwegian járattal hazautazás Budapestre (18:25 - 20:45).

 

Az ár tartalmazza:

  • Repülőjegy Budapest-Oslo útvonalon oda-vissza, közvetlen járattal
  • Személyenként egy darab kézipoggyász (max. 8 kg) és egy darab feladott poggyász (max. 23 kg)
  • Utazás Norvégiában kényelmes különbusszal
  • Szállás hét éjszakára kétágyas szobákban a programban megadott szállodákban
  • Bőséges skandináv büféreggeli minden szálláshelyen
  • Kiváló helyismerettel rendelkező magyar idegenvezető az utazás teljes időtartama alatt
  • A programban szereplő látnivalókhoz a belépőjegyek

Az ár nem tartalmazza:

  • Ajánlott szervizdíj: 25 euró/fő (a helyszínen fizetendő)




 
Töltődik a foglalási lap
utazás, nyaralás







(06 20) 884 94 00
Irodáink
Hírlevél feliratkozás
Megjelölt utazások
|[REM_CODE]|