Az északi fény nyomában - csoportos utazás magyar idegenvezetéssel Tromsøbe 2019.02.07-10.

Még nincs értékelés. Írja Ön az elsőt!
Ellátás:
reggeli
Utazás:
repülővel
Szálláshely:
3*
Típus:
körutazás
Indulás:
Budapest 
Hivatkozás:
222803
Utolsó frissítés:
2024.01.11. (Cs)
4 nap/3 éj
469 000 Ft / fő (alap ár)
Töltődnek az indulási időpontok

Részletes programleírás

Ha tetszik az utazás, telefonáljon most!

06 1 881 7400, 06 20 884 9400

Elérhetőségek »
Ajánlat kérés »
On-line foglalás »
Tromsø festői fekvésű városa Észak-Norvégia központja, számos legészakibb kategória rekordere: ez a legészakibb 50 ezer főnél nagyobb település, valamint a legészakibb egyetem, planetárium, színház, szimfonikus zenekar és sok egyéb helyszíne. A város a norvég és a számi (lapp) kultúrák határán létesült - rendkívül gazdag kulturális élete miatt Észak Párizsaként is szokták említeni. Az utazók körében azonban leginkább arról nevezetes, hogy északi fekvése miatt november 28-ától január 15-éig egyáltalán nem kel fel a Nap, valamint annak az övezetnek az egyik legideálisabb pontján található, amelyben az északi fény (aurora borealis) a leggyakrabban kialakul. Tartson velünk és fedezzük fel együtt ezt az izgalmas várost, ismerkedjünk meg csodás környezetével, esténként pedig éljük át a sarki fény csodáját!

Szállás a városközponti Enter Amalie Hotelben. A saját étteremmel rendelkező modern szálloda szobáiban íróasztal, TV, a fürdőszobákban hajszárító található. Az ingyenes wi-fi kapcsolat a hotel teljes területén elérhető.

Az út kiemelt értékei:

 • Utazás az északi fény megfigyelése szempontjából ideális időpontban
 • Repülés Tromsøbe a Norwegian járatain egy átszállással, kényelmes menetrenddel
 • Szállás központi, modern középkategóriás szállodában, skandináv büféreggelivel
 • Városnézés Tromsøben
 • Északi fény-kereső buszos kirándulás
 • Fakultatív programok a város környékén
 • Norvégiát kiválóan ismerő magyar idegenvezető a budapesti elindulástól a hazaérkezésig


Programok:

Január 11., csütörtök
Elutazás Budapestről a Norwegian járatain, oslói átszállással (13:25-15:55, 17:10-19:05) Tromsøbe. Érkezés után buszos transzfer a repülőtérről a városközpontba.
Szállás három éjszakára a városközponti Enter Amalie Hotelben.

Január 12., péntek
Délelőtt fakultatív program: szánozás egy lapp rénszarvasfarmon (75 000 Ft/fő). A nomád számik (lappok) évszázadok óta foglalkoznak rénszarvastenyésztéssel. Tromsøtől kb. 30 percnyire, egy rénszarvasfarmon testközelből is megismerkedünk kb. 300 agancsossal. Részt vehetünk az etetésükben, majd egy rövid gyorstalpaló után egy 20-30 perces vezetett szánozásra indulunk velük. A túra után egy számi kunyhóban a szabad tűzön készített klasszikus esküvői fogással, rénszarvasraguval melegedünk át (vegetáriánus opció kérhető - kérjük foglalásnál jelezze). A látogatás végén a vendéglátók mesélnek kultúrájukról, életformájukról és egy hagyományos számi dalt (joik) is hallhatunk tőlük.
(Időtartam: kb. 4 óra. Az ár tartalmazza: transzferek, magyar és angol idegenvezetés, 20-30 perces szánozás, meleg ebéd és ital.)

Délután gyalogosan fedezzük fel Tromsø belvárosát: sétálunk a kikötőben és ellátogatunk a fából épült neogótikus katedrálishoz is.

Este fakultatív program: északi fény-kereső hajókirándulás "sarkvidéki tapas" vacsorával (165 euró/fő, helyszínen fizetendő). Ezen a hajókiránduláson lehetőségünk lesz a város és környezetének egy egészen más szemszögből történő megtekintésére, és némi szerencsével az északi fény játékában is gyönyörködhetünk - a fényszennyezés hatásaitól mentesen. Mialatt egy szinte némán közlekedő hibrid katamarán fedélzetén barangolunk a város környéki szigetvilágban, egy helyi díjnyertes étterem által összeállított "sarkvidéki tapas" háromfogásos vacsora keretében ismerhetjük meg az észak-norvég konyha jellemző ízeit (vegetáriánus opció kérhető - kérjük foglalásnál jelezze).
(Időtartam: 3 óra. Az ár tartalmazza: magyar és angol idegenvezetés, "sarkvidéki tapas" kóstolómenüs vacsora. A hajó fűtött belső tere 360 fokos panorámát kínál.)
Szállás Tromsøben.

Január 13., szombat
Délelőtt fakultatív program: husky-szafari (12 éves kortól; 90 000 Ft/fő).  Egy kb. 1 órás transzfert követően érkezünk meg a Lyngen-Alpok fjordjai közt megbúvó völgyben található huskyfarmra, ahol egy falkányi barátságos és nagyon energikus négylábú alig várja, hogy (néhány simogatás során) megismerkedjünk velük, és utána egy körre is elvigyenek. A kutyaszánhajtás gyakorlati alapjainak bemutatása után párokban indulunk el a szánokon: az egyik vezet, a másik a szánon ül, félúton pedig cserélnek. A túránk útvonala igazi sarkvidéki mesevilágban vezet. Ezt követően visszatérünk megmelegedni és egy egyszerű ebédet is elfogyasztunk, mielőtt elbúcsúzunk a falkától.
(Időtartam: kb. 7 óra. Az ár tartalmazza: transzferek, magyar és angol idegenvezetés, thermoruha, csizma és kesztyű a program időtartamára, meleg italok és étel. A program 12 éves kortól foglalható, csak jó fizikai állapotúaknak ajánlott: a szán után alkalmanként futni kell, azt az emelkedőkön fel kell tolni. Egy fős szánhasználat nem lehetséges.)

Este északi fény-kereső privát buszos kirándulás. Ezen a programon az elmúlt szezonokban az esetek nagy többségében sikerült megmutatni a jelentkezőknek a sarki fényt. A buszos kirándulás során az aznapi időjárási adatok elemzése alapján a Tromsø környéki bázisok közül arra utazunk el, ahol a legnagyobb esély kínálkozik az északi fény megtekintésére. Megfelelő időjárási viszonyok esetén tábortűz mellett csodálhatjuk meg a téli égbolton táncoló zöld, ritkábban sárga/kék fényeket. Életreszóló élmény!
(Időtartam: 5-7 óra. Az ár tartalmazza: transzferek, magyar és angol idegenvezetés, meleg italok, leves és helyi sütemény a bázison, kameraállványok korlátozott számban. Minden bázison található zárt melegedő és mosdó.)
Szállás Tromsøben.

Január 14., vasárnap
Reggeli után transzfer a repülőtérre, majd hazautazás a Norwegian járatain, oslói átszállással (11:50-13:50, 17:35-20:05) Budapestre.


Az ár tartalmazza:

 • Repülőjegy Budapest-Tromsø útvonalon oda-vissza, átszállással
 • Repülőtéri illetékek
 • Személyenként 1 db feladott poggyász (max. 23 kg) és 1 db kézipoggyász (max. 55×40×23 cm ill. max. 10 kg) minden járaton
 • Repülőtéri transzferek
 • Szállás három éjszakára Tromsøben központi középkategóriás szállodában, kétágyas szobában
 • Skandináv büféreggeli
 • Gyalogos városnézés Tromsøben
 • Északi fény-kereső buszos kirándulás
 • Magyar idegenvezető az utazás teljes időtartama alatt
 
Töltődik a foglalási lap
Norvégia utazás, nyaralás(06 20) 884 94 00
Irodáink
Hírlevél feliratkozás
Megjelölt utazások
|[REM_CODE]|