Nepál körutazás

A Nepáli körutazás Induljon innen! Olcsó akciós, last minute Nepáli körutazás, a Nepáli körutazás legfontosabb információi és utazási ajánlatai egy helyen. 2 utazás közül választhat.

Nepáli körutazás foglalásához forduljon a Start Utazási Irodához.


Nepál déli része a tengerszintig nyúlik le. Itt hőség és dzsungel jellemzi a tájat, az ország északi részén pedig a Himalája és az örök tél utalkodik.

Nepál utazás TOP 10

Nepál úti célok

Az összes Nepál körutazás »

Nepál

Az összes Nepál körutazás »

Nepál ismertető

A kábítószerrel való visszaélést súlyos büntetéssel sújtják, kis mennyiség birtoklása is börtönbüntetéshez vezethet. Az elmúlt évek során több maoista szervezet is aktivizálódott, amelyek egy része gerilla harcot folytat, és robbantásos merényleteket hajt végre.

Ezek az erőszakos cselekmények általában az ország távoli részeire jellemzőek, de sehol sem árt az óvatosság. Előfordul, hogy fegyveres rablók turistákat támadnak meg és rabolnak ki. Ez Kathmandura és környékére nem jellemző. Katmanduban magyar tiszteletbeli konzulátus működik (név, cím és telefonszám a Külügyminisztérium honlapjának vonatkozó részén található).

A hegymászóknak javasoljuk, hogy a hegymászást szervező irodánál ellenőrizzék a meglátogatandó régió biztonságát. Csak a csoportosan történő hegymászás ajánlott, miután több esetben is megöltek egyedül induló hegymászót. A helyi viszonyokat jól ismerő \"serpák\" felfogadását feltétlenül javasoljuk.

Az egészségügyi ellátás igen költséges a néhány európai szintű egészségügyi intézményben. Vidéken az orvosi ellátás meglehetősen szegényes. Erre, valamint a gyakran előforduló hegymászó balesetekre tekintettel javasolt a mindenre kiterjedő egészségügyi és balesetbiztosítás kötése.

Fontos a helyi szokások tiszteletben tartása. Javasoljuk, hogy hölgyek kerüljék a feltűnő, nem megfelelő ruhák viseletét nyilvános helyeken (miniszoknya, rövidnadrág) .

A monszun időszak alatt (július-szeptember) hegyomlások és földcsuszamlások, valamint árvizek meglehetősen gyakoriak. Mindezek komoly veszélyt, késéseket és akadályokat jelenthetnek az utazásban.

Nepál körutazás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.


Nepál üdülőhelyek

Nepál beszámolók

21957 megtekintés - nincs értékelés
Indulás Budapestről, előzmények

Indulás Budapestről, előzmények

Kathmandu, Nepál
2011. február 21. -------------------------- ----Az utazás apropója egy incentiive utazás meghívó volt Nepálba, ahová mindig is szerettem volna utazni. Ugyanakkor a meghívás egy hétre szólt, amit meglehetősen kevésnek gondolok, ha már egyszer sikerül Nepálba eljutni. Ezért meghosszabbíttattam a jegyemet egy héttel. A második probléma az volt, hogy nem feltétlenül azt és olyan sorendben és hansúlyokkal szerettem volna végigjárni, mint ahogy az a programban szerepelt, ezért - remélve, hogy [...]

A teljes bejegyzés

21574 megtekintés - nincs értékelés
Manakamana teplom és Bandipur

Manakamana teplom és Bandipur

Nepál
2011 február 25., péntek ----------------------- -------- Reggel még lett volna lehetőség madárlesre, de azt elaludtuk.Az előzetes tervem az volt, hogy a Chitwan Nemzteti Park után már egyedül visszamegyek Kathmanduba, egy hét alatt bejárom Karhmandut és környkét, utána elmegyek az onnak 200 km-re lévő Pokharába, és ha lesz még idő, akkor Limbinibe, Buddha szülővárosába is.A csoport reggel Pokharába indul tés elvittek a Pokharát Kathmanduval összekötő országútra. Pont félúton volt [...]

A teljes bejegyzés

24771 megtekintés - nincs értékelés
Bandipur, utazás Kathmanduba

Bandipur, utazás Kathmanduba

Nepál
Bandipur egy gyönyörű XVIII. századtól épült város, a valamikor Indiát Kínával összekötő kereskedelmi út mentén. Innen van a város kiemelkedő építészete. A várost a Kathmandu-völgyet is lakó newari nép építette. A városka magasan fent van a hegyoldalban, a hegyeken kilalakított teraszokkal körülvéve. A város főutcája a valamikor jobb napokat látott piac, jobbról és balról három-négy szintes kereskedő házakkal szegélyezve. Most a kéreskedő házak többségében alul étterem-kávézó, felül [...]

A teljes bejegyzés

Nepál körutazás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.
 

Nepál körutazás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.

Az összes Nepál körutazás »

Nepál leírás

A Himalája legmagasabb részei mentén fekszik a Nepáli Királyság, amely szegény ország ugyan, de annál gazdagabb látványos tájakban és kulturális kincsekben.

Dél-Himalája szélén fekvő ország, északról Kína, délről pedig India határolja. Szélesség és hosszúság szempontjából csak egy a sok kis ország közül, a magasságát tekintve viszont minden országot lehagy. Nemcsak hogy itt találhatók a világ legmagasabb hegyei - pl. a felhőkbe nyúló Everest és Annapurna -, de ezek a legfiatalabbak is, és még mindig nőnek. A négy hegylánc - Chure, Mahabharat, Himalája és a Tibeti-hg. - mellett délen hatalmas síkságok, az ország középső részén bőven termő hegyek, északon pedig magas sivatagok is találhatóak. A Mahabharat-hegylánc és a Himalája közötti megművelt területeken él a lakosság nagy része.

Több, mint 65OO fajta fa és vadnövény honos Nepálban. A nemzeti virág, a rododendron (v. havasszépe) márciusban és áprilisban borul virágba és különböző színekbe. Az állatvilág is nagyon változatos: 8OO madár- és egzotikus emlősfaj él itt: többek között a királyi bengáli tigris és a hópárduc. Sajnos a vadvilág megtekintésének lehetősége nagyrészt a nemzeti parkokra, természetvédelmi területekre és Nyugat-Nepálra korlátozódik, ahol ritka az emberi népesség. Tipikusan két szezon jellemzi a klímát: a száraz- (októbertől májusig), és a csapadékos szezon (júniustól szeptemberig). A monszunok, amelyek gyakran elöntik a déli síkságokat, jellemzőek az egész országra. A hőmérséklet általában a nyári hónapokban (május, június) a legmagasabb, és a téli hónapokban (december, január) a legalacsonyabb.

Katmandu
Az ország fővárosa és legnagyobb városa egyben. Jellemzi a nagy történelmi múlt, csakúgy, mint az egyre inkább teret hódító modernitás. A város magja a Durbar tér, ettől nyugatra fekszik a Vishnumati folyó, északra pedig a Ratna park. A Bagmati folyó a város déli-, a Thamel nevu turistaközpont pedig az északi határa.

Patan
A völgy második legnagyobb városa, a Bagmati folyó választja el Katmandutól, de ez a város sokkal csöndesebb és kevésbé mozgalmas. Patan városa büszke a templomaira és a mesterembereire, akiknek a munkája látható nagyrészt a Durbar téren: a királyi palota és a Jagannarayan templom a legfontosabbak. Pár perc sétára a tértől található az Aranytemplom nevű buddhista kolostor és a Kumbeshawar, Patan legrégibb temploma (1392-bol).
További látnivalók a 25OO évvel ezelőtt épített négy sztupa és Nepál egyetlen állatkertje
Katmandutól 5 km-re van, kerékpárral, taxival vagy busszal lehet átmenni.

Bhaktapur
a Katmandu-völgy három fő városa közül a leginkább középkori. A mostani fejlesztések ellenére is őrzi az időtlenség látszatát, hiszen építészete a XVII. sz. végére tehető. Itt is van egy Durbar tér, amely nagyobb a katmanduinál is, számos templom, szobor és oszlop látható itt. Az Ugrachandi és Bhairab szobrok például, amelyek alkotójának levágták a kezét, hogy nehogy máshol is ilyen nagyszerű szobrokat készítsen.
A másik tér a Taumadhi Tole, itt található a völgy legmagasabb temploma, a Nyatapola.

Megéri időnként elszakadni a templomoktól, hogy a napi élet rituáléit végignézzük: ahogy a gabonát kiteszik a napra száradni, ahogy a családok vizet gyűjtenek vagy mosnak a közös csapoknál, ahogy a gyerekek egyszerű játékokat játszanak, vagy ahogy a fazekasok dolgoznak. 35 km-re van a város Katmandutól, könnyen elérhető busszal.

A Katmandu-völgy körül
A fent említett három városon kívül van még egy sor gyönyöru falu, templom és sztupa völgyszerte. Az egyik ilyen Nepál legismertebb műemléke, a Swayambhunath buddhista templom. Emögött található a Pashupatinath nevű hindu templom, a Bagmati folyó partján. A bodhnath-i sztupa a legnagyobb az országban, és az egyik legnagyobb a világon.
A völgy ezeken kívül sok lehetőséget nyújt kirándulásra, túrázásra, például Nagarkot és Dhulikhel üdülofalukba, a tatopani-i melegvízű forrásokhoz, a pulchowki-i erdokbe, és hegyi kerékpározásra Chapagaon és Bungamati régiókba.
A Katmandu környéki látnivalók többsége gyalog elérhető, mégis, a legkönnyebb biciklivel közlekedni, a fáradékonyabbaknak pedig megéri taxit bérelni egy napra.

Terai
A legjelentősebb hely a Királyi Chitwan Nemzeti Park. Védett állatok - elefánt, rinocérosz, tigris, párduc és szarvas - élnek a parkban, amelyeket akár elefánthátról, akár jeep-bol, akár pedig kenuból lehet megtekinteni.
Az egyik legvonzóbb, turistákkal teli város Janakpur, amelynek vallási jelentőségét az adja, hogy itt született Sita (a hindu Ramayanából ismert Rama felesége).

Pokhara
Inkább természeti-, mint történelmi- vagy kulturális jelentőségu város. Csöndes, tóparti fekvése és a hegyekhez való közelsége miatt ideális tartózkodási hely a kirándulóknak, ráadásul itt található sok az ország legjobb szállodái és éttermei közül.

Gasztronómia: A nepáli konyha meglehetosen egyhangú, különösen azért, mert a két gasztronómiai óriás, India és Kína között fekszik az ország. Általában az étkezések a dhal bhat tarkari-t jelentik, amely a lencseleves, a rizs és fűszeres zöldségek kombinációja. Másrészt Nepál alkalmazkodott a nyugati ízekhez, elterjedt ételek a mexikói taco, a japán sukiyaki, a thai csokoládé, a kínai mályvacukor, a hagymaleves, a borscs, a quiche és a szójaburger; továbbá a legjobb desszertek közül néhány: almás- és citromos pite, mandula- és gyümölcstorták - amelyek a világon bármerre megtalálhatók. A fenti étkek leöblítésére alkalmas a lassi (aludttej és víz frissíto keveréke) és a hegyi gyártású árpasör, a chang.

Nepál körutazás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.


Vízum, követség

Vízum előzetes beszerzése ajánlott. Vízumot az Indiából Nepálba utazók Újdelhiben vagy a határátlépésnél (közút, vasút) is felvehetik. Az országba történő beléptetést elutasíthatják, ha az útlevél érvényessége rövidebb, mint 6 hónap. A túltartózkodást  elzárással vagy pénzbírsággal is büntethetik.

Magyar állampolgár vízum birtokában, megfelelő anyagi fedezet felmutatásával utazhat be Nepálba. Az útlevélnek a tervezett beutazástól számított fél évig érvényesnek kell lennie. Nepál Magyarországon akkreditált, vízum kiadására jogosult nagykövetsége Berlinben található
Címe: D-10587 Berlin, Guerickestr. 27.
Tel.: 49-30-3435-9920
Fax: 49-30-3435-9906

Magyarország nepáli képviseletét a Delhi Nagykövetség
Cím: 2/50-M, Niti Marg,Chanakyapuri
New Delhi - 110021

Előhívó: (91)(11)
Telefon: 2611-47-37, 2611-47-38, 2611-47-39, 2611-4740
Ügyelet: Mobil:  98-110-91-171
Fax: 2688-67-42
 

Nepál körutazás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.


Nepál adatlap

Időzóna: GMT+5 óra 45 perc

Terület: 140.800 km2

Népesség: 24.702.119 fő

Népsűrűség: 159 fő/km2

Népcsoportok: nepáli (55%), majtili, bojpuri, tibeti

Közigazgatási beosztás: 14 zóna

Fekvés: Ázsia déli részén, India és Kína között helyezkedik el.

Országhívószám: 977

Autójelzés: NEP

Elektromosság: 220 V, 50 Hz

Államforma: alkotmányos monarchia

Hivatalos nyelv: nepáli

Beszélt idegen nyelvek: bihári, nevári (tibeti dialektusok)

Vallások: hindu (89%), buddhista, muszlim, keresztény

Hivatalos pénz: 1 nepáli rúpia = 100 paisa

Legfontosabb iparágak: textilipar, fafeldolgozás, élelmiszeripar, bőr-, cipő- és gyufagyártás, építőanyag-ipar, dohányipar

Vasúthálózat hossza: 101 km

Úthálózat hossza: 13.223 km

Nepál körutazás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.




(06 20) 884 94 00
Irodáink
Hírlevél feliratkozás
Megjelölt utazások
|[REM_CODE]|