Namíbia körutazás

A Namíbiai körutazás Induljon innen! Olcsó akciós, last minute Namíbiai körutazás, a Namíbiai körutazás legfontosabb információi és utazási ajánlatai egy helyen. 1 utazás közül választhat.

Namíbiai körutazás foglalásához forduljon a Start Utazási Irodához.


Óceán, végtelen szavannák, kivirágzó sivatag, elefántok és oroszlánok, nomád törzsek. Minden meg van ebben a hatalmas országban.

Namíbia utazás TOP 10

Namíbia úti célok

Az összes Namíbia körutazás »

Namíbia

Az összes Namíbia körutazás »

Namíbia ismertető



Namíbia üdülőhelyek

Namíbia utazási magazin

Egyre több honfitársunk indul neki távoli, egzotikus úti céloknak, főszezonon kívül is!

Megmutatjuk melyek az új utazási trendek 2023-ban. Az egzotikus úti célok sosem látott népszerűségnek örvendenek. Míg a koronavírus-járványt megelőzően jellemzően csak téli időpontokban vágytunk távoli, meleg helyekre, addig újabban már szinte minden hónapban egyformán népszerűek az alábbi nyaralóhelyek. Talán ennek – többek között – az is az oka, hogy az éghajlatváltozás miatt, teljesen kiszámíthatatlanná vált, hogy mikor tökéletes az időjárás egy tengerparti nyaraláshoz. Ha meg az eső-nap arányát úgysem tudjuk befolyásolni, akkor élvezzük ki azt, ami van. Carpe Diem! Nyaraljunk amikor ráérünk, pl. tavaszi szünet az új nyári szünet!   Emellett egyre többen kezdenek ráébredni arra, hogy elő- vagy utószezonban nemcsak a turistaáradatot kerülhetjük el, hanem a kiemelkedően, néhol irreálisan magas főszezoni árakat is. Azt már mindannyian megtanultuk, hogy az ünnepi időszakok részvételi díjai hihetetlen magasságokba emelkednek, de azt talán még kevesen tudják, hogy [...]
Teljes cikk

Namíbiában jártunk...

Namíbia az afrikai kontinens déli részén, Dél-Afrika fölött, az Atlanti-óceán partjainál található. Területe 10x nagyobb mint Magyarország, lakosainak száma azonban még a 2milliót sem éri el. Ennek következménye hogy a városokban sétálva, szinte magányosan sétálgathatunk. Mivel az országban nagyon sok német telepes található, az utcákon sétálva akár az Alpokban is érezhetjük magunkat, az afrikai melegben, a jellegzetes alpoki házak,  muskátlis  ablakokat látva. A tisztaság szintén fantasztikus a bûnözés szinte ismeretlen fogalom. Érdekes ahogy a helyi fekete emberek németnyelven beszélnek. Programunk során a fõvárosból Windhoekból az északi részen található Etosha Nemzeti Parkba látogattunk el. A hatalmas parkban saját kocsival végig jártuk az itatókat, ahol rengeteg állat vonulását figyelhettük meg. Többek között orrszarvú, oroszlán, leopárd, zebra, zsiráf, orix, és millió impala látványa ejtett csodába minket.A híres szafari parkból a tengerpart következett, [...]
Teljes cikk
Namíbia körutazás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.

Az összes Namíbia körutazás »
 

Namíbia körutazás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.

Az összes Namíbia körutazás »

Namíbia leírás

Az egykori német gyarmat modern infrastruktúrával, és teljes közbiztonsággal garantálja a gondtalan pihenés feltételeit.
Namíbia egyedülálló sivatagjait, tengerpartját és természeti világát az utazók csak az utóbbi években kezdték el felfedezni.

A Kalahári sivatag és az Atlanti-óceán közé beékelődött ország varázsát a szomszédos Dél-Afrikában jól ismerik, ám a kívülállók csak most kezdik felfedezni egyedülálló sivatagjait, tengerpartjait, a különleges állat- és növényvilágát. Namíbia 1990-ben vált függetlenné, addig német, majd dél-afrikai gyarmat volt. Természeti kincsekben gazdag területtel, modern infrastruktúrával és tradicionális kultúrával rendelkező ország. Afrikában muskátlis ablakok, németül beszélő helyi lakosok és teljes közbiztonság: EZ NAMÍBIA! 

Vizum: Magyar állampolgárok részére belépéshez vízum szükséges, melyhez 2 fénykép (hátulján az útlevélben szereplő aláírással), vízumigénylő lap kitöltése, repülőjegy konfirmációja és programleírás szükséges. Az útlevélnek a visszautazástól számítva 6 hónapig érvényesnek kell lennie.  

Klíma, költözködés: a hőmérséklet egész évben 25-30C° körüli, azonban a sivatagi részeken a 40-50C° is előfordulhat, az éjszakai és hajnali hőmérséklet erősen visszaesik. Az óceán hőmérséklete 20-23C°. Változatos, könnyű öltözet ajánlott.  

Fizetőeszköz: namíbiai dollár (1 N$~ kb. 35 Ft). Kártyával szinte mindenhol lehet fizetni. A dollárt és eurót át kell váltani.  

Elektromosság: 220 V, nem európai szabvány. Adapter szükséges, melyet a helyszínen érdemes beszerezni.  

Étkezés: körülbelüli árak: 1 üdítő kb. 4 N$, 1 sör kb. 6 n$. Jó minőségű étteremben egy sör+ főétkezés 80-90 N$. Érdemes kipróbálni különböző vadhúsokat. A nagy üzletláncokban szinte mindent meg lehet vásárolni.  

Biztonság: az országban szinte ismeretlen fogalom a bűnözés, nyugodtan sétálgathatunk az utcákon.  

Úthálózat: az országban kitűnő az úthálózat. A sivatagi részeken azonban a közlekedést csak gyakorlott vezetőknek ajánljuk.  

Közlekedés: Namíbiában baloldali közlekedés van érvényben. A tankolásra ügyeljünk, mivel vannak szakaszok- elsősorban a sivatagban- ahol 100-200 kilóméteren sem találunk üzemanyagtöltő állomást. A benzinárak alacsonyak (kb. 190 Ft/liter).  A kocsiban mindig vigyünk magunkkal vizet.  

Programok: a szafari program nyitott autóval történik, a gépkocsit elhagyni nem lehet, kivéve az oroszlán etetés programnál. Sivatagi programok esetén vizet mindenképp vigyenek magunkkal. Vigyázzanak az erős napsütésre, különösen a déli órákban. A hajós kirándulásra, mely kora reggel indul mindenképp vigyenek magukkal meleg ruhát. A sok látnivaló miatt filmet vigyünk bőségesen.  

Egészségügyi tanácsok: oltás nem szükséges.  

Időeltolódás:  + 1 óra  

Telefon:  országhívószám: 264, mobiltelefonok a sivatagi részeken egy-két hely kivételével működnek.

Namíbia körutazás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.


Vízum, követség



Namíbia adatlap





(06 20) 884 94 00
Irodáink
Hírlevél feliratkozás
Megjelölt utazások
|[REM_CODE]|