A rettenthetetlenek földjén - körutazás Skóciában

4.3pont - 2 értékelés   
Ellátás:
félpanzió 
Utazás:
repülővel 
Szálláshely:
3* 
Típus:
körutazás 
Indulás:
Budapest 
Hivatkozás:
66558
Utolsó frissítés:
 
2017.07.15. (Szo)
342 000 Ft / fő (alap ár)
6 nap/5 éj
412 500 Ft / fő teljes ár
Lejárt ajánlat
Töltődnek az indulási időpontok

Részletes programleírás

Ha tetszik az utazás, telefonáljon most!

06 1 881 7400, 06 20 884 9400

Elérhetőségek »
Ajánlat kérés »
On-line foglalás »

Start Utazás Védőháló »
Csődvédelem felső fokon
az Ön teljes biztonságáért

TOP ELŐNYÖK:
- Ingyenes vidéki transzfer

Felszállási  helyek: Szeged, Kiskunfélegyháza, Kecskemét, Nyíregyháza, Debrecen, Miskolc, Füzesabony, Gyöngyös, Pécs, Szekszárd, Dunaújváros, Budapest. További ingyenes felszállási helyek a határátlépés függvényében: Budaörs, Tatabánya, Győr, Sopron, Székesfehérvár, Siófok, Nagykanizsa. Lehetőség van kedvezményes budapesti szállás igénybevételére is, ha a korai transzfer nem megfelelő Önnek.
- Ingyenes parkolás repülős utaknál: ingyenes Ferihegy-közeli parkolást biztosítunk. A parkoló és a repülőtér közötti oda-vissza transzfert szintén ingyenesen nyújtjuk. Korai indulás illetve kései érkezés esetén a parkolás helyszínén lévő szállodában kedvezményes szálláslehetőséget is tudunk biztosítani.
Törzsutas kedvezmény:  5-7%
65 év feletti kedvezmény: 2.000,- Ft

(a kedvezmények nem halmozhatóak!)

Mi jut eszünkbe Skóciáról? A vad táj, a kilt szoknya, a Loch Ness-i szörny, a skót duda, a whiskylepárlók és a hamisítatlan humor. A vadregényes Skót Felföld egyedülállóan különleges vidék: zöldellő hegyoldalak, sziklás fjordok és tengerpartok, gyors hegyi patakok, ködfelhőbe tűnő tavak és ormok jellemzik. A régi emlékek szerelmeseit több száz éves apátságok, vár-maradványok, öreg hidak, történelmi városok várják. Walter Scott és Robert Burns hazája hívja most Önöket egy költői szépségű kirándulásra, melynek során azonosulhatunk a skót néplélekkel is, de nem leszünk „skótok” a programok tekintetében.

Rövid leírás:
- Vad skót táj, a kilt szoknya és a skót duda
- Whiskylepárló kóstolóval
- Apátságok, vármaradványok, történelmi városok
- Vajon mi látjuk-e a Loch Ness-i szörnyet?

Program:

1.nap: Budapest – Glasgow – Fort William (180 km)
Menetrend függvényében repülés Glasgow-ba. Érkezés után buszos városnézésre indulunk Skócia legnagyobb városába. A keleti városrész határánál fekszik a Szent Mungo katedrális, amely a legrégibb és legnagyobb épségben megmaradt középkori templom Skóciában. A város szíve a George tér a viktoriánus városházával és környékén több elegáns épülettel. A nyugati városrészben található a Kelvingrove Galéria, amely a második legnagyobb és leglátogatottabb művészeti gyűjtemény Nagy-Britanniában. Szemben vele a Glasgow-i Egyetem hatalmas épülete áll. Ezután körutunkban Loch Lomond következik, amely Nagy-Britannia legnagyobb víztömegű tava. Környéke népszerű kirándulóhely, ez Skócia első nemzeti parkja. Hajdanán itt bujkált a híres-hírhedt rablóvezér, Rob Roy. Itt egy séta erejéig megállunk Luss városánál, mely egy festői szépségű kis régi bányaváros, majd továbbhaladunk Fort William felé. Útközben áthaladunk a komor szépségű Glencoe-szoroson, amelyhez az ország történelmének egyik legvéresebb eseménye fűződik („glencoe-i mészárlás”1692-ben). Kora esti órákban megérkezünk szállásunkra.

2. nap: Loch Ness – Inverness (100 km)
Reggeli után meglátogatjuk a Ben Nevis lepárlót, amely Nagy-Britannia legmagasabb hegyéről (Ben Nevis 1343 m) kapta a nevét. A desztilláló üzemben elmagyarázzák és bemutatják a gyártási folyamatot és a végén megkóstolhatjuk a hagyományos skót eljárással készült nedűt. Aki akar, vásárolhat is a termékekből. Ezután folytatjuk utunkat a „Nagy Völgyben” a Kaledóniai-csatorna mentén Loch Ness felé. A majd 300 méter mély tó adja a brit édesvízkészlet legnagyobb részét. Partján találhatók Skócia egyik legromantikusabb kastélyának, az Urquhartnak romjai. Innen csodálatos kilátás nyílik a környező hegyekre és a vízre. Talán felbukkan a messze földön híres szörny, Nessie is. Ezt követően a vár közelében található Loch Ness kiállítási központot látogatjuk meg, ahol többek között Nessie történetébe is betekintést nyerhetnünk. Késő délutáni órákban érjük el Invernesst, a Felföld fővárosát, ahol rövid városlátogatás ezt követően elfoglaljuk szállásunkat.

3. nap: Inverness – Dunnottar – Glamis – Dundee (270 km)
Reggel elhaladunk az utolsó skót felkelést lezáró culloden-i csata mezeje mellett és a lélegzetelállító szépségű, meredek tengerpartra épült Dunnottar vár romjainál állunk meg. Délután felkeressük a tündér- vagy kísértetkastélynak nevezett Glamis Castle-t, mely Nagy-Britannia egyik leghíresebb várkastélya. Itt nevelkedett gyermekkorában Elizabeth Bowes-Lyon, a jelenlegi angol királynő, II. Erzsébet édesanyja. Évszázadok óta baljós és tragikus események színhelye volt e kastély. Állítólag sok a visszajáró szellem, ami még különlegessebbé teszi a hely hangulatát. Szállásunk az Északi-tenger partján, Dundee-ban lesz.

4. nap: Dundee – St. Andrews – Forth Bridge – Melrose (260 km)
Reggel Skócia gyöngyszemével, St. Andrews-zal ismerkedhetünk meg. Gyalogos séta során láthatjuk a csodálatos tengerpartot, mellette a középkori vár és katedrális romjait és a látványos golfpályákat. Megtekintjük az ország legrégebbi egyetemét is, ahova Vilmos herceg és Katalin hercegnő járt. Folytatjuk utunkat és a Firth of Forth tengeröböl mentén, átkelünk a Forth folyó híres közúti hídján, ahonnan kiváló rálátás nyílik a XIX. sz. technikai bravúrjának tartott vasúti hídra, amelyet 2015-ben az UNESCO világörökség részévé nyilvánítottak. Innen a skót határvidékre, Melrose városába indulunk. Apátságát I. Dávid skót király építtette a XII. sz-ban. Ez Nagy-Britannia egyik legszebb apátsági romja, ahol titokban az egykori szentély falánál temették el Robert the Bruce bebalzsamozott szívét. Ezután felkeressük Sir Walter Scott hangulatos házát, mely festői környezetben, a Tweed-folyó mellett ékeskedik. Szállás Közép-Skóciában (2 éj).

5. nap: Edinburgh (80 km)
A mai napon először autóbuszos városnézés keretében megismerkedünk Skócia legszebb városával, Edinburgh-val. A városnak két része van; az Óváros, a maga szűk, sötét utcáival, és az Újváros, mely György-korabeli és elnevezése ellenére is már 200 éves múltra tekint vissza. Gyönyörködhetünk a panorámában a Calton dombról, megállunk a Holyrood palotánál, mely a királynő hivatalos skóciai rezidenciája. Ezután meglátogatjuk a királyi várat, ahol a skót koronázási ékszereket is őrzik,majd rövid séta következik az Óvárosban, mely az UNESCO világörökség része. Az ezt követő szabadidő keretében még felkereshetjük a Royal Mile-t, a Princess Street-et vagy betérhetünk egy pub-ba a Rose Streeten. Délután még megtekintjük az edinburghi kikötőben horgonyzó Britannia Yachtot, a hajdan a királyi családot szállító úszó palotát. Szállás, mint előző nap.

6. nap: Stirling – Falkirk – Edinburgh repülőtér (90 km) – Budapest
Reggel Stirling várát keressük fel. A Stirling Castle az egyik legnagyobb és – úgy építészetileg, mint történelmileg – az egyik legfontosabb vár Skóciában. Neve a skót függetlenségi harcokhoz kapcsolódik. 1297-ben William Wallace, a Rettenthetetlen aratott itt fényes győzelmet az angolok felett. A területet Robert the Bruce király csatolta végleg Skóciához. A Stuartok idején épült újjá és vált királyi rezidenciává. Itt koronázták meg Stuart Máriát és keresztelték meg fiát, Jakabot. Ezután még rövid megállót tartunk a Falkirk keréknél, a XXI. század technikai vívmányának tartott emelőszerkezetnél, majd amenetend függvényében transzfer az Edinburgh repülőtérre és hazautazás Budapestre. Érkezés az esti órákban.

 


Minimum létszám 20 fő

Nagy-Britannia utazás, nyaralás Skócia utazás, nyaralás Edinburgh utazás, nyaralás
 
Töltődik a foglalási lap