SKÓCIA - A LEGENDÁK FÖLDJÉN

Még nincs értékelés. Írja Ön az elsőt!
Ellátás:
reggeli
Utazás:
repülővel
Szálláshely:
3*
Típus:
körutazás
Indulás:
Budapest 
Hivatkozás:
401440
Utolsó frissítés:
2024.07.02. (K)
7 nap/6 éj
749 000 Ft / fő (akciós alapár)
Töltődnek az indulási időpontok

Részletes programleírás

Ha tetszik az utazás, telefonáljon most!

06 1 881 7400, 06 20 884 9400

Elérhetőségek »
Ajánlat kérés »
On-line foglalás »




Körutazás magyar nyelvű idegenvezetéssel
Edinburgh - Blair Atholl - Inverness - Loch Ness - Cawdor - Elgin - Glencoe-völgy - Stirling - Glasgow
Skócia, ez a viszonylag kis területű, csatákban és cselszövésekben gazdag történelmű Brit-szigeti országrész elképesztő vidékeket és mesébe illő helyszíneket tartogat. Rettenthetetlen kastélyai és várai között nincs két egyforma. A Loch Ness partján álló Urquhart vára a középkori Skócia legerősebb vára volt, ma már csak vadregényes rom, viszont az egyik legnépszerűbb. Már a kora XIII. századtól lakták, otthona volt többek között I. Eduárdnak is, azonban a XVII. század végén lerombolták, s nem is építették újjá. Érdemes felkaptatni a csigalépcső maradványokon az egyik romos toronyba, hátha sikerül Nessie-t, a tó híres szörnyét lencsevégre kapni. A tekintélyt parancsoló Edinburgh-i vár a Royal Mile utca felső végén magasodik egy sziklacsúcson, immár 9 évszázada. Számos történelmi konfliktus helyszínéül szolgálva a 1603-as egyesítéséig működött királyi várként. Itt található többek közt a város legidősebb fennmaradt épülete, a Szent Margit kápolna is, névadójának édesanyja nem volt más, mint Szent István királyunk lánya, Ágota. Maradva a `Királyi mérföld” utcán, de annak alsó végén a királynő hivatalos skóciai rezidenciája, a Holyroodhouse Palota emelkedik. A XV. századtól Skócia királyainak és királynőinek volt legfontosabb lakóhelye, de mai formáját II. Károlynak köszönheti. A királyi családon kívül állítólag egy szellem is lakja: az 1592-ben boszorkánysággal vádolt Bald Agnes (Kopasz Ágnes) szelleme bolyong itt holdvilágos éjszakákon. Skócia festőien zord tájai, a híres, szilaj skót felvidék ködbe vesző zöldje, a szélfútta kikötők, a végtelen mély tavak, a szellemjárta kastélyok és természetesen a skót whisky mindenkit levesz a lábáról, aki ide ellátogat. Életre szóló élményekkel gazdagszik, amit még unokáinknak is mesélni fog.

1. nap Budapest - Edinburgh
Elutazás repülőgéppel, átszállással Skóciába a kora reggeli órákban. Az érkezést követően rövid buszos városnézés Edinburghban. Vacsora és szállás Edinburgh-ban vagy környékén.

2. nap Edinburgh
Látogatás a skót királyság egyik legfontosabb erődítményében, az edinburghi várban, mely számtalan történelmi konfliktus részese volt. Itt láthatók a koronázási ékszerek, a koronázókő, Stuart Mária szobája, és a város legrégebb épülete, a Szent Margit-kápolna. Séta a híres `Királyi mérföld”-ön, a Royal mile-on, ami az UNESCO Kulturális Világörökség része és az óváros központja. Látogatás a II. Erzsébet királynő egykori jachtján, mely 1954 és 1997 között állt szolgálatban. Továbbutazás a világhírű Rosslyn-kápolnához, mely 15. századi megépítése óta a Sinclair család magánkápolnája. A Sinclair család Dan Brown írót, a Da Vinci Kód megírásakor hónapokig vendégül látta. Vacsora és szállás Edinburgh környékén.

3. nap Edinburgh - Blair Atholl - Inverness
A reggelit követően elhagyva Edinburgh városát, utazás a Felföldre. Látogatás a Blair Atholl kastélyban, melynek több mint 30 gazdagon díszített szobájában eredeti bútorok, festmények találhatók, viktoriánus báltermét pedig 175 agancs díszíti. Továbbutazás Invernessbe, a szép fekvésű skót felföldi város felfedezése. Vacsora és szállás Invernessben vagy környékén.

4. nap Inverness - Loch Ness - Cawdor - Elgin - Inverness
A reggelit követően utazás a 38,5 km hosszú Loch Ness-i tó vidékére. Hajókázás a tó szörnyéről elhíresült, legendák övezte tavon, látogatással a parton magasodó festői Urquhart várnál. Délután látogatás Cawdor-nál, Skócia egyik legromantikusabb kastélyánál, amely Shakespeare Macbethjében is szerepel, és az Elgin székesegyház romjainál. Vacsora és szállás Invernessben vagy környékén.

5. nap Inverness - Glencoe-völgy - Glasgow
Reggeli után utazás Glasgowba, útközben érintve Skócia egyik legszebb részét, a festői Glencoe-völgyet, mely igazi ékszere ennek a kemény, néhol zord, mégis megkapóan szép országnak. Látogatás és whisky kóstoló egy helyi lepárlóban. Vacsora és szállás Glasgowban vagy Glasgow környékén.

6. nap Stirling - Glasgow
Reggeli után látogatás Stirling várában, mely az egyik legnagyobb és egyben legfontosabb vár Skóciában. Az erődítmény a Várdomb tetején áll, amely egy stratégiailiag kiválóan védhető vulkanikus eredetű szikla. Itt koronázták meg többek között Stuart Máriát, a skótok királynőjét. Ezt követően városnézés Glasgow dinamikus városában látogatással a St. Mungo katedrálisban. Látogatás a kulturális értékekben gazdag, Európa egyik legszínesebb gyűjteményével rendelkező Kelvingrove Art Gallery and Museumban. Vacsora és szállás Glasgowban vagy környékén.

7. nap Glasgow - Budapest
Reggeli, majd transzfer a repülőtérre és elutazás repülőgéppel, átszállással Budapestre.

Minimum létszám: 15 fő




 
Töltődik a foglalási lap
Nagy-Britannia utazás, nyaralás







(06 20) 884 94 00
Irodáink
Hírlevél feliratkozás
Megjelölt utazások
|[REM_CODE]|