Montenegró

A Montenegrói Induljon innen! Olcsó akciós, last minute Montenegrói , a Montenegrói legfontosabb információi és utazási ajánlatai egy helyen. 0 utazás közül választhat.

Montenegrói foglalásához forduljon a Start Utazási Irodához.


Montenegró vad szépségével, érintetlenségével megragadja, gyönyörű tengerpartjaival pedig elkápráztatja az utazót.

Montenegró

Montenegró utazás TOP 10

Montenegró úti célok

Az összes Montenegró »

Montenegró

Az összes Montenegró »

Montenegró ismertető

Útvonalajánló
Montenegróba Magyarországról különböző útvonalakon lehet eljutni. A legmegfelelőbb útvonal persze attól is függ, hogy Magyarországról pontosan honnan indulunk és hova megyünk. Mi Budapesthez viszonyítva az egyik legrövidebb útvonalat Budváig: 

Budapest-Röszke-Újvidék-Belgrád-Čačak-Uľice-BijeloPolje-Podgorica- és innen Budva vagy Sutomore

Montenegró foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.


Montenegró üdülőhelyek

Montenegró üdülőhelyek

Budvai riviéra
A Lovćen szigorú csúcsai alatt terül el a budvai tengerpart. A tengerpart királynőjének is hívják a várost, Budva után következnek a csodálatosan szép kis városok: Sveti Stefan, Miločer, Petrovac. A folyton változó tengerpartot legjobban úgy figyelhetjük meg, ha végig sétálunk a partok mellett. 17 homokos strand alakult ki, melyek igen színvonalasak.
A 17 strand összesen 13 kilométert tesz ki. A Bečići strand még 1935-ben meg kapta a legszebb strand elnevezést a mediterrán térségben.

Budva – a turisták metropolisza
Budva az egyik legrégebbi településnek számít az Adriai tengeren, a legenda szerint a görög mitológiában  Budvát Kadmo alapította aki Agenon fia volt. Tébából elüldözték, majd amikor megérkezett erre a vidékre, nagyon megtetszett neki és letelepedett. Az óváros egy pici szigeten található, mely homokos úttal van összekötve a szárazfölddel, így félszigetnek nevezhetjük. A XV. században vették körül erős falakkal, várkapukkal, tornyokkal. Az óvárosban pici szűk utcák találhatóak, melyek terekbe torkolnak, ahol történelmi jelentőségű épületek, templomok vannak: 

- Sv. Ivan templom: a VII. századból való az épület, festményekkel, ikonokkal a XV - XVII. századból. A templomban van könyvtár és arhívum ahol drága, régi templomi könyvek találhatóak.
- Sv. Bogorodice Marija templom 840-ben épült. Benedikti szerzetesek építették.
- Sv. Sava templom: a XIV. században a Nemanják idejében épült. Először 1413-ban említik meg, a Zeta fejedelem írásaiban.
- Sv. Trojica templom: 1804-ben épült, a templom előtt van Stjepan Mitrov Ljubiąa irodalmár sírhelye. A Citadela mellett található.

Budva ma a turisták metropolisza, a színház, a fesztiválok, és az ünnepek városa.

Kotori riviéra
A kotori öböl a legmélyebben helyezkedik el a Boka Kotorska öbölben, a hegyek miatt itt nincsenek homokos strandok. Több kikötő és móló van, mely különleges szépséget ad ennek a vidéknek. Ezek közül több is magán tulajdonban van, tehát ha itt veszünk ki szobát az öbölnek a szépséges oldalán, akkor élvezhetjük a saját mólót és kikötőt éjjel és nappal is egyaránt.

Herceg Novi riviéra
Az Orjen hegy lábánál az öböl bejáratánál van Herceg Novi, a nap, virágok, festők és költők városa.A Herceg Novi riviéra hossza 25 km, melyet alkot félsziget, sziget, különböző strandok, érdekes kiránduló helyekkel, magas hegyek övezik, mediterrán településekkel, ahol az oljabogyó ültetvények és a  különböző mediterrán növények is megtalálhatóak.

A városban több strand is van, mindegyike rendezett, napágyakkal, éttermekkel, kávéházakkal van körülvéve. Aki nem szereti a nyüzsgést és a tömeget, az inkább a Herceg Novi mellett található strandokat válassza!

Tivati riviéra
A tivati öbölben van 17 hivatalos strand 31.200 m2 területen. A parton számtalan kikötő, öböl, étterem és kávézó található. Tivati öbölnek 3 szigete van, Ostrvo Cvijeća, Sveti Marko és a Gospa od Milosrdja ( Szirti Madonna szigete).

Bar-i riviéra
A parton a homokos, kavicsos, köves strandok váltogatják egymást. A strandok hossza 9000 méter és 20 darab található. Természetes növényzet található ezen a részen, erdőkkel övezve, több forrás víz is van, mely frissességet ad az itt található strandoknak, ahol a homok 50 C –ra is felmelegedhet.

Ulcinj-i riviéra
A partja 32,70 kilométer hosszú, indul a St.Ulcinj foktól és a Bojana folyóig tart, mely bele ömlik a tengerbe. A partot 18 öblöcske képezi, a köves félsziget, Marjan és Mandrától a Valdanos strandig, 2 homokos strandja van, a Velika és a Mala. Itt található a természeti rezervátum Ada Bojana is. A szépségével és a nagyságával, kitűnik a Velika és a Mala plaľa, Ada Bojana, Valdanos. A strandok körül fenyőerdők vannak. Az ulcinji strandok a legnaposabbak közé tartoznak az Adriai tengeren. Azért is különlegesek mert szubtrópusi növényzet található körülöttük.

 

Montenegró foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.

Montenegró beszámolók

9474 megtekintés - nincs értékelés
Montenegro

Montenegro

Hotel Slovenska Plaza Budva 3*, Budva, Montenegró, Montenegro
Csodálatos 2 hetet töltöttünk Montenegroban, Budván, a Hotel Slovenska Plazaban. Gyönyörű környezetben található, csodás parkkal, sok pálmafával, bámulatos kilátással a nagy hegyekre ez a szállodakomplexus. Közel az óváros, nagyon közel van a kikötő, ahonnét kirándulóhajók indulnak. Kicsit messze van a recepció, a strand, és az étterem a különálló épületekhez, amelyekben a szobák találhatóak. Nagyon finom a svédasztal választéka, bár a reggelik teljesen egyformák voltak 2 héten keresztül. Az [...]

A teljes bejegyzés

Montenegró foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.
 

Montenegró foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.

Az összes Montenegró »

Montenegró leírás

MonteNegró - az Adria gyöngyszeme és a fekete hegyek országa! 
Forrás és további információk: MonteNegro Info Team (www.montenegro-info.hu)

Montenegróban ebben a pici országban olyan természeti kincsek vannak, melyeket sehol nem találhatunk meg Európában de egyedül állóak a világon is. A turisták számára igazi élményt nyújt a tengerpart, melynek hossza 293 kilométer, ahol csodás partok, öblök, strandok váltogatják egymást. A kotori öböl csodálatos, aki már járt ott az tudja, hogy soha nem felejti el a hatalmas hegyek és a  kék tenger látványát. Két különböző természeti egység kapcsolódik itt össze, a kontinens és a mediterrán, a tenger és a hegyek. Az öböl Európa legdélebbi fjordja, a világon pedig a 30 legszebb öböl közé tartozik, az UNESCO védelme alatt áll. A Tara kanyon Európa legmélyebb kanyonja, a világon csak a Colorádó kanyon előzi meg. A rafting és az extrém sportok szerelmesei itt igazi kihívást találnak. A Biográdi hegység az utolsó őserdő Európában. Már Nikola király is felhívta népének a figyelmét, hogy ezt a természeti kincset őrizni és védeni kell. Itt található a gyönyörű gleccser tó a Biogradsko jezero. A Szkadári tó a Balkán legnagyobb tava és Európa legnagyobb madár rezervátuma. A tó nagy része Montenegróhoz, míg kisebbik része Albániához tartozik.

Igen, mindezek a legek tulajdonosa Montenegró, Montenegró az ország aki várja önt, hogy felfedezze ezeket a szépségeket, melyek még az érintetlen természet részei és nem a nyüzsgő turisták zajától hangos. Európa déli részén a meleg Mediterrán térség közepén van ez a kicsi és nagyon sokunk számára ismeretlen ország. Megtaláljuk itt az egzotikus partokat, csodás hegyeket, erdőket, kanyonokat.

Az ország nagyon sok lehetőséget nyújt az ide érkező turisták számára. A tengerparton gyönyörű mediterrán  városokat, romantikus pici halász falvakat találunk, ahol elfelejthetjük hétköznapjaink rohanó világát. Montenegró Európának az egyik utolsó fel nem fedezett része. Minden a természethez kötődik, a turizmus, a gasztronómia és az ott élő emberek is.

Gasztronómia
Ha igazából meg akarjuk érteni a montenegrói népet a konyhájukat is meg kell ismernünk, és ezt csak úgy tehetjük meg ha kipróbáljuk a specialitásokat. Az etnográfiai különbözőség is rányomta bélyegét az itteni konyhára. Akár a montenegrói barátainknál akár étteremben étkezünk igazi vendégszeretetet fogunk kapni. A vendéget a legjobb étellel és itallal kínálják, a legjobb helyre ültetik az asztalnál és igyekeznek, hogy minél jobban érezze magát.

Montenegró strandjai
A legfinomabb homok forrósága, kövek és sziklák, Montenegró ezt kínálja a legnagyobb választékban 73 kilométer hosszan, a nap, a tenger és a szárazföld összekapcsolódásával, azaz 17 strand ahol élvezhetjük a tengert és a napsütést. Montenegró az az ország mely tele van kontrasztokkal, a természet szépsége, a különféle egyedülálló strandokkal, homokos, kavicsos, köves, a legtöbb napos óra számmal az évben, van amelyik pár méter hosszú és van amely több kilométer hosszú.. Van amely a települések előtt van, hotelek mellett, van amelyik öbölben, van amelyik a sziklák között, olajbogyó fák, fenyő erdő mellett, van olyan amelyik el van rejtve a szem előtt és csak csónakkal közelíthetjük meg. A választék tehát hatalmas! 

Kék zászló díjjal kitüntetett strandok: http://www.montenegro-info.hu/index.php?kek-zaszlo_7cw Montenegró foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.


Vízum, követség

Vízum, határok
A montenegrói tartózkodáshoz nincs szükség vízumra, ha közvetlenül a montenegrói határátkelõ helyeken lép be az országba:  

- ha a podgoricai vagy a tivati nemzetközi repülõtérre érkezik

 - a következõ szárazföldi határátkelõhelyeken: Horvátországból - Debeli brijeg

- Boszniábol és Hercegovinából – Viluąi, Sitnica, Vraćenovići, ©ćepan polje és Metaljka

- Albániából – Bozaj és Sukobin

 - a kikötõi határátkelõhelyeken: Bar, Budva, Kotor és Zelenika

Az utazáshoz szükséges dokumentum a nemzeti utazási okmány (útlevél).

Montenegró foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.


Montenegró adatlap





(06 20) 884 94 00
Irodáink
Hírlevél feliratkozás
Megjelölt utazások
|[REM_CODE]|