Martinique hajóút

A Martiniquei hajóút Induljon innen! Olcsó akciós, last minute Martiniquei hajóút, a Martiniquei hajóút legfontosabb információi és utazási ajánlatai egy helyen. 5 utazás közül választhat.

Martiniquei hajóút foglalásához forduljon a Start Utazási Irodához.


A festői sziget az USA-ból és Franciaországból rengeteg turistát vonz, mert nagyon gazdag természeti szépségekben és rendkívül magas az életszínvonal.

Martinique utazás TOP 10

Martinique úti célok

Az összes Martinique hajóút »

Martinique

Az összes Martinique hajóút »

Martinique ismertetőMartinique üdülőhelyek

Martinique üdülőhelyek

Martinique

Az év minden szakszában csábító úticél a maga 1080 km2-es változatos és kontrasztos vidékével. Élvezhetjük a sziget hihetetlenül gazdag virág- és növényvilágát: a levegőben bougainvillier, porcelánrózsa, alamandas és egyéb más trópusi virágok illata árad. Természeti kincseit főleg vízi úton - hajó, csónak, kajak-kenu, vadvízi evezés révén - lehet megismerni.

Martinique szigete változatos természeti szépségeivel hódít: Északon trópusi erdő és gazdag növényvilág várja a sportosabb látogatókat. Megfelelő vidék a túrázáshoz, quadozáshoz, lovagláshoz.. Területének 2/3-át egy regionális természetvédelmi park borítja. A Montagne Pelée hegy lábánál, mely egy 1397m magas működő vulkán, található az óriás gumicserjékből és bambuszokból álló csodálatos érintetlen erdő. A jelölt túraútvonalak segítségével a csúcs 6 óra alatt megmászható. Érdemes túrázni az észak-nyugati partszakasznál is, pontosabban a Pecheur és a Grand\'Riviere közötti 20 km-es útvonalon. Az út különböző ültetvények mellett halad át: cukornád, banán és kakaó.

A sziget déli része pedig tökéletes a fehér homokos partok, a pálmafák és a kellemesen meleg vízű tenger szerelmeseinek. A képeslapra illő környezet garantált! A vízi sportok kedvelői is találnak izgalmas programokat, hisz lehtőség van szörfözésre, vízalatti merülésre, jet-skizésre, kajakozásra...

 Az ideális hőmérséklet és a passzátszél decembertől májusig tartó rendszeres fuvallata igen kedvező a vitorlás sportok hódolói számára: szörf, kiteszörf, vitorlázás. Két évtizede az ősi vitorláshajó jellemzői szerint kialakított „yole ronde\" is egyre népszerűbb. Augusztus első hetében rendezik meg a népszerű Tour de la Martinique yole ronde versenyt. 

Saut du Gendarme-ba érdemes vízi kirándulást tenni, mely a hegyi patakok medrében kísérővel való túrázást jelent. A sziget belseje, mely magasabb és hegyi patakokban gazdag, ideális a vadvízi evezés számára: hirtelen leereszkedés, megugrás és csúszás a sima sziklákon.

Martinique kulturális téren és műemlékekben is gazdag sziget. Igen változatos a kézműves művészete. Esténként pedig a helyi hangszerek -bigin vagy zuk- ritmusára táncolva feltétlenül meg kell kóstolni az \"öreg rumot\" és a kreol konyha legízletesebb specialitását, a colombo de cabrit. A cukornádból készített rum hozzátartozik az antill kultúrához. A cukornád 1635-ben jelent meg először Mardinica-n a virágok szigetén, mely Martinique korábbi neve volt. Alapvetően cukor készítésére használjálják és hamar elterjedt az egész Antillákon. Három századdal később már annyi féle rum létezik, ahány szeszgyár.

Martinique hajóút foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.
 

Martinique hajóút foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.

Az összes Martinique hajóút »

Martinique leírás

Martinique 
A  Kis Antillák láncának egyik gyöngyszeme, Franciaország tengerentúli megyéje.  Területe 1000 négyzetkilométer, lakosainak száma 335 000.

A sziget hegyvidéki és vulkanikus jellegű. A tájat az óriási, 1397m magas Mont Pelee uralja. A forró, párás klíma és a termékeny vulkanikus talaj buja vegetációt éltet, trópusi esőerdőkkel és a partokon mangrove mocsarakkal.

Amikor Kolumbusz 1493-ban felfedezte, karib indiánokat talált itt, akik kiirtották az őslakos arauak indiánokat. A 17. szd-ban jöttek ide az első francia telepesek, akik sok afrikai rabszolgát hoztak magukkal a cukornádültetvények megművelésére. A rabszolgákat csak 1848-ban szabadították fel. A lakosság a kreol nyelvjárást beszéli, ez az afrikai és európai kevert eredetre utal. Martinique a II. világháború után Franciaország tengerentúli megyéje lett. A társadalmi juttatások rendszere a franciaországival azonos.

A lakosság döntő többsége afrikai származású. A statisztika szerint 90% fekete (afrikai) és mulatt (fekete-fehér) keverék. Valamint ideszámítják az indiai-afrikai keverékeket is. A fekete bőrűek az afrikai rabszolgák leszármazottai. Ezenkívül érkeztek ide feketék, a karibi térségből is, akiket más karibi szó alatt szerepeltetnek a statisztikusok. A más karibiak, a kínaiakkal együtt 5%-ot tesznek ki. A fehér (európai) lakosok, akik francia származásúak szintén 5%-nyian vannak.

A szigeten franciául és kreol nyelven beszélnek. A lakosság 95%-a római katolikus, a maradék 5% pedig hindu vagy egyéb vallású.

Jelentős a cukornád- és a banántermesztés, amelyre cukoripar, rum- és gyümölcskonzervgyártás települ. Az idegenforgalom szintén jelentős bevételt hoz a sziget számára, a lakosság többsége azonban a szolgáltatási és közigazgatási szférában dolgozik. A festői sziget az USA-ból és Franciaországból rengeteg turistát vonz, mert nagyon gazdag természeti szépségekben és rendkívül magas az életszínvonal.

Martinique hajóút foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.


Vízum, követségMartinique adatlap

Főváros: Fort-de-France

Belépés: nem szükséges vízum csak érvényes útlevél

Időeltolódás: -5 óra télen, -6 óra nyáron

Pénz: euro

Klíma: trópusi

Átlaghőmérséklet: 26 C

Megközelíthetőség: Aimé Césaire reptere Párizsból 8 órás repüléssel érhető el. Vízi összeköttetés van naponta Guadeloupe-szigetekkel és a Dominikai Köztársasággal.

Martinique hajóút foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.


(06 20) 884 94 00
Irodáink
Családi ár számolás
Hírlevél feliratkozás
Kedvencek
|[REM_CODE]|