Marokkó körutazás

A Marokkói körutazás Induljon innen! Olcsó akciós, last minute Marokkói körutazás, a Marokkói körutazás legfontosabb információi és utazási ajánlatai egy helyen. 32 utazás közül választhat.

Marokkói körutazás foglalásához forduljon a Start Utazási Irodához.


Romantika és egzotikum keveredése: varázslatos királyi városok, cédruserdők, homoksivatagok, Kelet rejtelmei, Humphrey Bogart Casablancája, a tündöklő Marrakesh.

Marokkó utazás TOP 10

Marokkó úti célok

Az összes Marokkó körutazás »

Marokkó

Az összes Marokkó körutazás »

Marokkó ismertető

Marokkó: utazás a csodák és az ellentétek országába

A Marokkói Királyság, mint a \"legnyugatibb Kelet\" országa, az \"arab Nyugat\", fontos helyet töltött be Észak-Afrikában. Északról az Atlanti-óceán és a Földközi-tenger határolja, itt található a hófödte atlasz hegység, síkságait az Eurázsiai- hegységrendszerhez tartozó hegyvonulatok díszítik.

Az ország lakóinak nagyobb része arab és berber, de franciákkal és spanyolokkal és szép számban lehet találkozni.

Az itt termesztett növények (paradicsom, dinnye, szőlő, datolya, olíva, narancs) mediterrán hangulatot idéznek, a hegyekben a juhtartás jellemző.

A különleges helyszínek miatt Marokkóban a mai napig több történelmi és vallási filmet forgattak. Itt készült a Gladiátor és a Názáreti Jézus című film.

Marokkó egyedülálló képzőművészete, a városok káprázatos hangulata, a hatalmas és gazdagon díszített paloták vonzzák a turistákat.

Mivel Marokkó egyik fontos bevételi forrását az idelátogatók jelentik, ezért hangsúlyt fektetnek kiszolgálásukra, hagyományos kéziparának termékeit, mint a kerámiák, gyapjúszőnyegek, réz- és fa-, valamint bőrárukat is e céllal készítik.

Az ország különlegessége még, hogy ízelítőt ad minden domborzati elemből, a forró sivatagtól a part menti pálmaligetekig.

Üdülőhelyek

Rabat:

Marokkó fővárosa a múlt és a jelen különleges ötvözete. Építészetében az arab hatások dominálnak, de az európai(Főként Francia) hatás is fellelhető. A 12 század óta létező város igazi színfolt ami az Atlanti-óceán partját díszíti. Rabat leghíresebb látnivalója a Tour Hassan, a befejezetlen minaret, szemben a minarettel található V. Mohamed mauzóleuma.

Casablanca:

Casablanca nevét a világhírű film és Humphrey Bogart tette híressé. De a valóságban teljesen más a város hangulata mint a filmvásznon. Marokkó legnagyobb és legnyüzsgőbb városa kikötőjével, modern városrészeivel ipari és kereskedelmi központ. A legtöbb látnivalót, csakúgy, mint általában a többi arab városban, a medina, az óváros, rejti. Itt csodálható meg a világ egyik legnagyobb mecsete, a II. Hassan mecset. Szép terei és épületei, piaca és kulturális élete turisták tömegeit vonzza évről évre.

Marrakesh:

A várost ország kulturális központjaként tartják számon. Számos híres fesztivál helyszíne. Az óváros központjában található a Djemaa el Fna tér, ami egyben piacként is funkcionál. Megtalálhatóak itt a kígyóbűvölők, varázslók, akrobaták, a színes forgatagban ételt és italt is

Marokkó körutazás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.


Marokkó üdülőhelyek

Marokkó beszámolók

16934 megtekintés - 4* értékelés
Időutazás Marokkóba

Időutazás Marokkóba

Marokkó
Címke:

Mielőtt elindultam, nem igazán tudtam mire is számítsak, nem voltam elég felkészült és beleestem az általánosítás csapdájába. Úgy gondoltam, hogy újabb arab országba utazom, nem lehet akkora különbség. Rosszul gondoltam. Marrakeshbe történő érkezésünkkor, egy kis csodavilág fogadott. A város téglavörös, rózsakertekkel tarkított, nem túl magas épületei, kicsit mesevilágba röpítik az odaérkezőt, főleg, ha délután vagy az esti órákban felkeressük a Jemma El Fna teret. Ez a város központi tere, [...]

A teljes bejegyzés

Marokkó körutazás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.

Marokkó utazási magazin

Marrákes tíz nevezetessége, amit mindenképpen látni kell

Marrákes az egyik legősibb marokkói királyi város, számtalan látnivalóval várja a turistát. Ha kényelmes tempóban szeretnénk felfedezni, három nap ajánlott. Érdemes akár ennél több időt a városban tölteni, ugyanis az Atlasz hegység csodái éppen innen érhetők el a legegyszerűbben. Lássuk azt a tíz nevezetességet, ahova mindenképp érdemes ellátogatni.   1.      Djemaa El Fna tér: a város szíve, Észak-Afrika legnagyobb piactere. Számtalan kávézó veszi körül, érdemes egy-két órát üldögélni, és figyelni a tér nyüzsgő életét. Különösen szép a naplemente a tér teraszairól, üljünk fel időben! |[KEP1]| 2.      Bahia-palota: a szultáni palota 10 perc sétára található a központi tértől, az iszlám építészet gyöngyszeme. |[KEP2]| 3.      Saadian-sírok: véletlenül felfedezett királyi sírok egy mecset árnyékában. Igazi békés oázis a nyüzsgő városban. |[KEP3]| 4.      Ben Youssef Madrasa: [...]
Teljes cikk

Még a térképen sincsen rajta: Magdez, Marokkó

 Képzeljünk el egy olyan falut, ahol csak egy autó van és a polgármester minden ideérkező látogatót teával és dióval köszönt. Bár ez nem csoda, mert túl sok turista még nem járt erre. Útja is csak most lett a falunak, azt is a helyiek vájták a sziklába.Magasan az Atlas-hegységben szundikál a vörös falu, Magdez, mely az utóbbi időben kapcsolódott csak rá a nagyvilág vérkeringésére, ugyanis a kormánytól kaptak a helyiek egy légkalapácsot – több segítségre, útépítésre nem volt lehetőség – és vájtak maguknak egy egysávos utat, mely hozzákapcsolódott a hegyen keresztül vezető főúthoz.De úgy tűnik pont erre az erőre, és kitartásra van ahhoz szükség, hogy az ember otthonává alakítsa a hegyeket. A falu egy csúcs oldalában helyezkedik el, csodálatos rálátással a völgyre, melyben tavacska fut keresztül sebesen; és minden oldalról hegyek határolják. Itt még a gyerekek is hagyományos berber ruhát hordanak; és ha ez így van, akkor biztosak lehetünk abban, hogy letértünk a [...]
Teljes cikk

Egzotikus utazások

A Földön olyan sok csodálatos és különleges hely van, hogy az ezek közötti választás is nehézséget jelent. Sokszor egy hely varázsát nem csak a táj, az állat és növényvilág vagy a klíma határozza meg, hanem az ott élő emberek kultúrája, művészete, építészete. Ennek tükrében megpróbáltam összeállítani egy tízes listát az egzotikus utazásokról. Az országok természetesen abc sorrendben szerepelnek, mert mindenki maga döntse el, hogy mit tenne az első helyre. India, GoaA hely (mivel portugál gyarmat is volt) a kelet és nyugat eklektikus keveréke. Kultúrájának készét képezik az ősi templomok, a fesztiválok, de híresek strandjai is. Az Arab-tenger gyöngyszemeként az európai télből idemenekülőknek számos lehetőséget kínál a kikapcsolódásra. Korallzátonyai miatt ideális célpont a búvároknak, de a történelmi városrészek mellett a védett állat és növényvilág is látnivalóul szolgál. KenyaEgzotikus utazási ígér a Kenyai köztársaság. Kelet-Afrikában az egyenlítő mentén terül el, területe [...]
Teljes cikk

All inclusive, azaz minden mi szem, szájnak ingere!

Európaszerte évtizedek óta kínálják az utazási irodák és a szállodásk utazási csomagjaikat all inclusive ellátással, Magyarországon csak az utóbbi időszakban vált széleskörben hozzáférhető ez a szolgáltatás.Az all inclusive ellátási forma azt jelenti, hogy a szálás árába beletartozik a napi legalább hásomszori étkezés - sok helyen ez egész nap folyamatos terített asztalt jelent - valamint a helyi alkoholos és üdítő italokat korlátozás nélkül. Jellemzően a magassabb kategóriájú - négy és ötcsillagos - szállodák üdülőprogramjai rendelhetőek meg all inclusive ellátással.Az all inclusive ellátás alapvetően az üdülőprogramok része, ahol az utas ideje túlnyomó részét  a szálloda közelében tölti. Mint ilyenek az all inclusive ellátás egyben jelenti azt is, hogy magyabb díj fejében, magasabb szintű szolgáltatást nyújt a szálláshely igényesebb, vagy akár speciális igényekkel érkező vendégeik számára.Vannak azonban olyan estek is, amikor az all inclusive ellátás [...]
Teljes cikk

Ramadan, a muszlim világ szent hónapja

A ramadán megtisztulás hónapja, böjt az iszlám számára dícséretes cselekedet. Böjtölni mindig lehet, de a ramadán az a hónap, amikor a böjt kötelezõ. Az iszlám országok lakói a böjti hónapot imádkozással és a korán tanulmányozásával töltik, a nap világos óráiban tartózkodnak az evéstõl, ivástól és a dohányzástól, s a nemi élettõl. A ramadán alatt a az utazás a muszlim országokba talán egy kicsit még érdekesebb, egzotikusabb. A mindennapok látszólag nem változnak, az üzletek, múzeumok, bazárok továbbra is nyitva vannak, a közlekedés is csak annyiban változik, hogy az amúgy hitüket nem túl lelkesen gyakorló buszsofõrök esetleg betartják napi ötszöri imádkozási kötelezettségüket, valamint esténként a nap lenyugodtával hatalmas tömeg kel útra, hogy éjszakába nyúlóan bepótoljon mindent, amit a nap során kihagyni kényszerült. [...]
Teljes cikk
Marokkó körutazás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.

Az összes Marokkó körutazás »
 

Időjárás

Marokkó időjárása-éghajlata az évszakok és az országrészek tükrében változik.

A part menti régiók mediterrán éghajlatúak, magas hőmérséklet és páratartalommal. A kontinens belseje felé haladva egyre inkább a sivatag éghajlatára kezd hasonlítani meleg nappalokkal és drasztikusan lehűlő éjszakákkal, különösen igaz ez a december és január hónapokra.

Esőzés csak novembertől márciusig jellemző a partoknál, de az ország száraz, meleg és csak a hegyekben hűvösebb a levegő.

Az országon belüli szélsőséges éghajlat ellenére az atlanti óceán partján lévő nagyvárosok klímája kellemes, még a téli hónapokban is 20 fok fölötti.





Marokkó körutazás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.

Az összes Marokkó körutazás »

Marokkó leírás

Beutazási szabályok
vízum nem szükséges, beutazáskor legalább még 6 hónapig érvényes útlevéllel kell rendelkezni.

Egészség
oltás nem kötelezõ. Az éghajlatváltozás és a szokatlan konyha miatt egy házi-patika összeállítása (gyomor és bélbántalmak, megfázás elleni gyógyszerek vitele) ajánlott.

Pénzváltás
az ország valutája a Marokkói Dirham. Ennek ki és bevitele szigorúan tilos. A külföldi valuták ki és bevitele korlátlan. A bankok majdnem minden konvertibilis valutát váltanak. A szállodák és az üzletek többsége elfogad hitelkártyát is, külön díj ellenében. (Amex, Visa, Eurocard).

Fényképezés, film
a fényképezés általában engedélyezett (kivéve olyan helyeken, ahol erre vonatkozó tilalmi tábla van, pl.: mecsetek). A vaku használatát a múzeumokban korlátozzák. A helybéliek szívesen vállalkoznak arra, hogy felvételt készítsenek róluk, de a jószándékukat illik borravalóval jutalmazni.

Taxi
a városokban 3 személyes kiskocsi (Petit Taxi) és nagykocsi (Grand Taxi) bérelhetõ. A kiskocsi viteldíja olcsó, az iránytaxik ára a buszokéhoz hasonló. Megtalálhatók központi tereken és pályaudvarok elõtt. Beszállás elõtt célszerû megalkudni a viteldíjban. Az éjszakai tarifa 50%-kal drágább. A városokban közlekedõ egyéb taxikban óra mutatja a díjat, ennek az összegnek 10%-át illik borravalónak adni.

Telefon
nyilvános telefonfülkék a pályaudvarokon, postahivatalokban és sok kávéházban találhatunk. Készpénzzel és telefonkártyával is mûködnek. Magyarország elõhívószáma:0036.

Borravaló, baksis
az éttermi, kávéházi árak a kiszolgálási díjat nem foglalják magukban. Általában 10-15% a borravaló mértéke. A szállodai személyzet szolgálatait 0,50-1 DH-mal szokás honorálni.

Öltözködés
utazásunk idõpontja bármelyik évszakra esik, mindig vigyünk magunkkal meleg ruhát is. Hölgyek a mecsetbe ne menjenek be sortban, testhez simuló nadrágban, és feszes pulóverben. A mûszálas holmik viselését nem javasoljuk. Hõségben a világos pamutból készült szellõs holmik viselése ajánlott.

Étkezés
a marokkói konyha általában kitûnõ és egészen különleges csemegéket kínál. A nagyvárosokban bõven találunk fényûzõ és egészen szerény vendéglõket is melyekben rendszerint francia és marokkói specialitások rendelhetõk. Az út menti kocsmák, büfék Marokkóban ismeretlenek. Nagyobb helységekben kiépülõben vannak a nemzetközi gyorsétterem hálózatok is.

Marokkó a csodák és az ellentétek országa
Nagy uralkodók harcoltak érte, dinasztiák örökölték, minden idõk bölcsei, építészei, festõi, kézmûvesei és szobrászai építették hatalmas palotáit, mecseteit, kertjeit, Korán-iskoláit. A \"legnyugatibb Kelet\" országa, az \"arab Nyugat\", mese, romantika, egzotikum keveredése, varázslatos királyi városok, az Atlasz-hegység hófödte csúcsai, cédruserdõk, homoksivatagok, Kelet rejtelmei, Humphrey Bogart Casablancája, a tündöklõ Marrakesh...
Milyen is Marokkó?? Nézze meg!

Rabat
A fõváros, Rabat, a múlt és a jelen különleges ötvözete. A város különlegessége abból fakad, hogy kultúrája és építészeti emlékei fele részben arab fele részben európai gyökerekbõl erednek. Rabat leghíresebb látnivalója a Tour Hassan, a befejezetlen minaret. Szemben a minarettel található V. Mohammed mauzóleuma. A város leghíresebb múzeumai a Kasbah des Oudais és a Chella.

Casablanca
Casblancát a világhírû film és Humphrey Bogart tette híressé, de aki a film hangulatát keresi itt, az csalódni fog. A város forgalmas kikötõ, ipari központ, az ország legnagyobb városa. A legtöbb látnivalót, csakúgy, mint általában a többi arab városban, a medina, az óváros, rejti. Itt csodálható meg a világ egyik legnagyobb mecsete, a II.Hassan mecset. Az V. Mohammed téren az ország leglenyûgözõbb építészeti emlékeit tekinthetjük meg.

Marrakesh
Az ország kulturális központja, számos híres fesztivál helyszíne. Az óváros központjában található Djemaa el-Fna tér lélegzetelállító. Kígyóbûvölõk, varázslók, akrobaták szórakoztatják az embereket az óriási téren. A souq, a helyi piac Marokkó egyik legnagyobb piaca. A város további látnivalói közül érdemes még felkeresni a Koubba Ba\'adiyn mecsetet, a Palais Dar Si Said zsépmûvészeti múzeumot és a Koutoubia mecsetet.

Fés
Alegrégebbi marokkói város, kacskaringós utcái és a történelmi hangulat lenyûgözi a turistákat. A medina a világ legnagyobb ma is élõ középkori városrésze, az óvárost körülvevõ falak és kapuk szinte mesébe illõvé varázsolják a negyedet. A legnevezetesebb épület az óvárosban az 1350-ben épített Medersa Bou Inania, az egyházi fõiskola. Érdemes felkeresni a zsidónegyedet, a Fés el-Jdid-et is.

Agadir
Marokkó leggondozottabb üdülôvárosa. Fiatalos, üde és mindig süt a nap! A nyár kellemesen meleg, az Atlanti óceán csitítja a szaharai meleget. Agadir egyesíti a modern nyaralóhelyek és a természetet tisztelô ember elképzeléseit. Hatalmas, háromszáz méter széles homokos strand várja a pihenni vágyókat, ugyanakkor pár percre a kiépített világtól ott a csend, a forró dûnék világa flamingókkal és vágtázó lovakkal. Agadir az ínyencek városa is. Mesébe illô választékkal találkozunk a haléttermekben.

Franciás könynyedség jellemzi az éjszakai életet, s csak tôlünk függ, hogy mennyire engedjük magunkat elcsábítani egy másik világba… A városból ugyanis kis távok megtételével máris a délvidék legnagyobb berber piacán találjuk magunkat Inezgane-ban, jeeppel elkalandozhatunk a halászfalvak körzetében vagy a Magas Atlaszban. Higgyék el nem a napszúrás jele, ha kecskéket pillantanak meg egy–egy fa tetején! Ez is Agadir látványosságaihoz tartozik.

Marokkó körutazás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.


Vízum, követség

Marokkó Királyság Nagykövetsége
1026, Budapest Törökvész lejtõ 12. Tel.: 275-1467
Magyar Köztársaság Nagykövetsége
Rabat, 21/b Queled Jerraf Souissi
Tel.: (00-212)775-7503
Marokkó körutazás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.


Marokkó adatlap

Idõeltolódás: -1 óra a magyar idõhöz képest.
Terület: 446 550 km2
Népesség: 30 millió fõ
Népcsoportok: arab (70%), bereber (30%)
Országhívószám: 212
Elektromosság: 220 V (110 V az öregebb településeken), 50 Hz
Államforma: monarchia
Hivatalos nyelv: arab
Beszélt idegen nyelvek: francia, spanyol, berber
Vallások: muszlim (99%)
Hivatalos pénz: 1 marokkói dirham = 100 centime
Marokkó Királyság Nagykövetsége
1026, Budapest Törökvész lejtõ 12. Tel.: 275-1467
Magyar Köztársaság Nagykövetsége
Rabat, 21/b Queled Jerraf Souissi
Tel.: (00-212)775-7503
Marokkó körutazás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.




(06 20) 884 94 00
Irodáink
Hírlevél feliratkozás
Megjelölt utazások
|[REM_CODE]|