Málta nyaralás

A Máltai nyaralás Induljon innen! Olcsó akciós, last minute Máltai nyaralás, a Máltai nyaralás legfontosabb információi és utazási ajánlatai egy helyen. 53 utazás közül választhat.

Máltai nyaralás foglalásához forduljon a Start Utazási Irodához.


Málta a Földközi-tenger egyik igen fénylő gyöngyszeme, kristálytiszta tengerrel, rengeteg napfénnyel és kulturális emlékek garmadával örvendezteti meg látogatóit.

Málta utazás TOP 10

Málta úti célok

Az összes Málta nyaralás »

Az összes Málta nyaralás »

Málta ismertető

A Földközi-tenger közepén, Szicília es Afrika között fekvő Málta nagyon sokat nyújt a Máltára utazóknak. Piramisoknál is régebbi templomromok, középkori paloták, szűk utcák es hatalmas katedrálisok őrzik a három szigetből álló ország (Málta, a kisebb Gozo es a meg kisebb Comino) változatos múltjának emlékeit. Sok olyan apró múzeuma is van, amelyről kevesen tudnak, pedig legálabb annyi érdekességet nyújtanak, mint a csoportok által tömegesen látogatott, mindenki által ismert emlékek. A Máltára utazóknak a tenger is sok örömöt tud adni. A búvárkodni szeretők számára ez az egyik legjobb hely a Földközi-tenger térségében, de mások is elvezhetik szép, apró öbleit es változatos partszakaszait találnak itt.

Ne keressünk azonban több kilométer hosszú, finom homokos, pálmafás strandokat - ilyenek nincsenek Máltán.

Máltát történelme során sok féle hatás érte. Jártak itt a rómaiak, a bizánciak, az arabok, de a legnagyobb hátassal a több évszázadon át Máltán székelő lovagok voltak. A Jeruzsálemi Szent Janos Lovagrend - amelynek eredeti feladata a Jeruzsálem fele menő zarándokok gyógyítása volt - fantasztikus palotákat es erődöket hagyott az utókorra. A szigetet 1800 es 1964 között uraló britek hatása az élet minden területen ma is szembetűnő.

A Máltára utazóban mély nyomot hagy, hogy a helyiek - akik mind anyanyelvi szinten beszelnek angolul – nagyon kedvesek. Máltai utazásunk során még elvétve sem tálalni túl rámenős boltost vagy tisztességtelen pincért. A máltaiak nagyon vigyáznak arra, hogy minden vendég jól erezze magát. A kevés pénzből utazok is megtálalhatják a számiasukat. Az étkezesre sem kell feltétlenül sok pénzt költeni. Fontos tudni, hogy a múzeumok nagy részébe a diákok es a 65 éven felüliek ingyenesen lephetnek be.

A máltai strandok es tengerpartok többsége sziklás, hirtelen mélyülő. Ezeken a strandokon, lapos sziklalapokon tudnak napozni es lépcső illetve létra segíti a tengerbe jutást. Málta korul talán a legtisztább a tenger vize, de előfordulhatnak eldobált hulladékok, amelyek apróbb baleseteket okozhatnak. Kérjük, strandolás előtt ellenőrizzék közvetlen környezetüket. A sziget homokos strandjai általában csendes nem üdülővárosi környezetben találhatok (Mellieha Bay, Marfa, Paradise Bay, Golden Bay) ahova tömegközlekedési eszközökkel könnyeden es gyorsan eljuthatunk. Vannak azonban rendezetlen nem fürdőzésre kijelölt partszakaszok is. A napsugárzás Máltán rendkívül erős, így javasoljuk napvédőszerek használatát.

Málta nyaralás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.


Málta üdülőhelyek

Málta legjobb szállodái

5pont - 1 értékelés
Db Seabank Resort + Spa 4*

Db Seabank Resort + Spa 4*

Mellieha
Ár:
  343 990
Ft / fő-től (6 napra)
Értékelés:
Tetszik:
A szállodai személyzet segítőkész, kedves, a svédasztal bőséges és minden nagyon finom volt

Nem tetszik:
Az utolsó nap egy kis sütit szerettem volna elhozni a reggeli után, mert a repteren jólesett volna némi kaja. Ezt nem engedte a személyzet amit részben megértek, csak akkor mindenkire vonatkozzon ez a hozzáállás, mert konkrétan láttam egy asztalnál, hogy a gyereknek műanyag dobozba pakolják a sütit, amit beraktak a gyerek hátizsákjába. Ha tudom táskával megyek reggelizni.

Egyéb:
Az utazási iroda hozzállása szuper minden tekintetben. A visszaút reggelén késett a transzfer fél órát, sajnos a helyi képviselő nem vette fel a tefont, így az irodát hívtam és nagyon gyorsan intézkedtem ezért az irodának *5-öst adnék ha lehetne.😊
4.4pont - 7 értékelés
Qawra Palace 4*

Qawra Palace 4*

Qawra
Ár:
  286 320
Ft / fő-től (8 napra)
Értékelés:
Tetszik:
Tetszett a szállodai szobánk. Tágas, igényesen és praktikusan berendezett, vízforralóval, légkondival felszerelt. A fürdőszoba is modern. Törölközőket naponta cserélték. Az étterem ételkínálata, különösen a vacsora változatos és ízletes volt. Gasztronómiai különlegességeket is kóstolhattunk. A saláta és sajtkínálat, valamint a desszertkínálat pazar volt. Többféle gyümölcsöt is fogyaszthattunk. Közvetlen tengerpari szálloda, a medencék és a tenger az épület 0. szintjén volt megközelíthető, ahol benti fedett medencékben is lehetett lubickolni. A medencéknél és a tengerparton is ingyenesen lehetett használni a napozó ágyakat és ernyőket. Nagyon tiszta és rendezett a szálloda és környezete is. A tengerpart sziklás, kráteres, de a napozóteraszról egy kisebb stég vezet a tengerbe, ahol lépcsőn lehet lemenni a vízbe, ami tiszta és kellemesen meleg volt. A szálloda elhelyezkedése kiváló, a busz megálló a szállodától néhány méterre található, de közel van a busz-pályaudvarhoz is (és a itt biztos, hogy még van ülőhely) Busszal bejárható az egész sziget. Mi a Popeye faluba és Valettába utaztunk busszal, semmi kivetni valót nem találtunk benne. 12 db-os utazási kártyát vettünk, ami 15 EUR-ba került és mind a ketten használhattunk.

Nem tetszik:
A légkondicionáló 2 éjszaka nem működött megfelelően, ezt jeleztük a recepción és azonnal orvosolták a problémát. 8. emeleten voltunk, a víznyomás lehetett volna erősebb.

Egyéb:
Egy alkalommal (szelesebb időben) amikor erősen hullámzott a tenger a szállodánk tengervizében medúzák voltak, amikor több üdülőtársunkat is megcsípett, de a szélcsendes időben a fürdőzés nagyon kellemes volt.
4.4pont - 2 értékelés
Santana Hotel 4*

Santana Hotel 4*

St. Paul`s Bay
Ár:
  229 990
Ft / fő-től (6 napra)
Értékelés:
Tetszik:
Szép, nyugodt, csendes helyen van, közel a tengerparthoz. A felújított szoba nagyon szép tiszta és kényelmes. A kiszolgálás megfelelő volt. Az ételek európai mércével mérve csillagos 5-ös.Az idegenvezetők kitűnő munkát végeztek. Dicséret illeti őket.

Nem tetszik:


Egyéb:
Málta nyaralás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.

Málta beszámolók

Málta a lovagok szigete

Málta a lovagok szigete

Sliema, Málta
Egy rövid repülőútra található Málta, ahol rengeteg kirándulási lehetőséget és látnivalót találunk. A szigetet nem ajánlom a klasszikus "süttetem a hasamat a parton" típusú turistáknak, mert amellett, hogy rengeteg a látnivaló a tengerpartja sem nyújt erre alkalmat, mert a legtöbb helyen sziklás. Mindenképpes érdemes megnézni Gozo szigetét, a fővárost, Valettát és a hajókirándulást sem szabad kihagyni. Az éjszakai szórakozás kedvelőinek is van választási lehetősége bőven. St Julians a [...]

A teljes bejegyzés

-

-

Marfa, Málta
Egy éve ácsingóztunk Málta után, hiszen már tavaly ide foglaltunk a Startutazásnál egy csodálatosnak látszó szállodát. A pontosság kedvéért a Cirkewwában található Paradise Bay-t szemeltük ki, de az iroda 2 nappal az indulás előtt egy ciprusi utat igazolt vissza, mondván a máltai csodaszálló még nem épült fel... (Nem bántuk meg, Ciprus csodálatos volt!)Nos, az idén sem kaptunk szobát ebbe a szállodába, így jobb híján maradt a marfai Ramla Bay, ami látótávolságra található eredeti [...]

A teljes bejegyzés

Hotel Paradise Bay 4*, Cirkewwa, Málta
Csodaszép szálloda - családosoknak, fiataloknak, időseknek egyaránt. Remek tömegközlekedés - minden bejárható a szálloda előtti buszmegállóból induló járatokkal. Nem érdemes az irodák által kínált utakra befizetni - a kis szigetet könnyen beutazhatjuk magunk is - és nagyon olcsón! Az ellátás? - máltai ízek! [...]

A teljes bejegyzés

Málta nyaralás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.

Málta utazási magazin

8 elengedhetetlen alkalmazás családos tengerparti vakációhoz

8 elengedhetetlen alkalmazás családos tengerparti vakációhoz Szereted a homokot, a napot és a szörfözést? Ha megfelelő app van az okostelefonodon, akkor például kikeresheted, hogy melyik parton élvezheted a legtöbb napsütést. Itt vannak a legjobb választásaink. |[KEP1]| Waterkeeper Swim Guide Évente több millió ember betegszik meg a strandok szennyezett vízével való érintkezés következtében. Ám ez az alapvető strandalkalmazás segít megtalálni a legtisztább strandokat úszáshoz, szörfözéshez, vagy csak egy könnyű sétához. A 100 különböző strandfigyelő forrás adatainak felhasználásával a Swim Guide valós idejű frissítéseket biztosít a víz minőségéről és tisztaságáról, így megmutatja, hogy a víz biztonságos-e az úszáshoz. Ha megtalálja a megfelelő helyet, keresse meg a térképet, vagy keressen egy strandot név szerint. A leírásban szerepelnek információk a kényelmi szolgáltatásokról, a mentőkről, a parkolókról és minden másról, amit tudni kell.  |[KEP2]| TuneInHallgassd meg [...]
Teljes cikk

Málta: a nemes lelkű lovagok hazája

Ha Máltát jellemezni kellene, akkor járunk legközelebb az igazsághoz, ha azt mondjuk: a szigetország hangulata egy csipetnyi olasz, arab és brit életérzést tükröz. A Szicília és Afrika, Gibraltár és Alexandria között, a Földközi-tenger közepén elhelyezkedő Málta és a hozzá tartozó két sziget, Gozo és Comino, emberemlékezet óta a hajósok menedékének számított. Ma az egyedi hangulatra vágyó utazók egyik fellegvára.Máltán az életstílus mellett az anyanyelvben, is megmutatkozik a hármas hatás: a máltaiak nyelve ugyanis az olasz, az arab és az angol keverékéből alakult ki. Nem véletlenül, hiszen fekvése és stratégiai fontossága miatt Máltán föníciaiak és karthágóiak, rómaiak és bizánciak, normannok és kasztíliaiak, johannita lovagok, franciák és angolok adták egymásnak a kikötőket és a hatalmat – valamennyien hátrahagyva kultúrájukat. Ezért van az, hogy Máltán, a helyi mellett az angol is hivatalos nyelv. A szigetország vonzerejét, természeti adottságai mellett az is erősíti, [...]
Teljes cikk

Málta csak egy van, vagy nem?!

Zöldebb, kisebb, kevesebben lakják és olyan mitikus alakok lakóhelyeként emlegetik, hogy nem is hiszünk a fülünknek. Igen, Gozoról van szó, Málta testvérszigetéről, melyet a legendás Calypso szigeteként emlegetnek. Bár nincs túl messze Máltától, itt mégis teljesen más az élet ritmusa; egyszerűen lassabb.Gozo partjain minden az évszakoknak megfelelően alakul, sosem élhetünk át kétszer ugyan olyan nyarat, vagy telet ezen a szigeten. A barokk templomok és a kőből épített farm házak a vidéken egyedi hangulatot kölcsönöznek a tájnak. Lenyűgöző partvidéke folyamatosan új felfedezni valókkal várja az ideérkezőket; köztük a mediterrán térség legjobb búvár helyeivel.Ilyen például az Azúr ablak, mely egy mészkőből – természetes úton-módon – kialakult boltív. Az „építmény” 28 méter magas, és azután jött létre, hogy a körülötte álló két mészkő barlang összeomlott a tengeri erózió következtében. Sajnos azóta sem maradt abba a szétesése. Kődarabjait folyamatosan a [...]
Teljes cikk

Málta, az élő történelem szigete

A szigetcsoport hat szigetből áll, amelyek közül azonban csak kettő lakott, Málta és Gozo. Comino szigetecskén, amely Málta és Gozo között fekszik, csupán féltucatnyi ember él.A szigetcsoport teljes területe kb 316 négyzetkilométer. A máltai szigetcsoportra az igen kellemes meleg éghajlat és a kristálytiszta tenger jellemző, a máltaiak pedig rendkívül vendégszeretők. Mindez a szigeten való tartózkodást a vendég számára nagyon kellemessé teszi.Málta valamint a szomszédos szigetek, Gozo és Comino egyedülállóan gazdag, immáron 6 ezer éves törtténelmi és kultúrális hagyományokra tekinthetnek vissza. A bronzkorszakból származó megalit-templomok mellett csodálatos szépségű reneszánsz és barokk stílusú paloták állnak, amelyek a máltai lovagok idejében épültek. Málta stratégiai jelentőssége valamint kiváló, természetes tengeri kikötői az elmúlt évszázadok folyamán nagy vonzerőt gyakoroltak úgy a kereskedő, mint a hódítókra is, kezdve a főniciaiakkal kb. 3 ezer évvel ezelött, egészen a [...]
Teljes cikk

Vallettai utcai fesztiválsorozat

2007-ben második alkalommal rendezik meg Máltán a vallettai utcai fesztiválsorozatot. Augusztus 24-ig péntekenként különbözõ témájú programokkal szórakoztatják a közönséget. A programsorozat keretében az Elnöki Palota elõtti téren szabadtéri kiállítás, Valletta fõterén esti fúvós zene várja a látogatókat. Augusztus 3-án pedig a történelem kerül középpontba „Valletta Storika” címmel, számos kiállítással, szabadtéri programokkal és koncerttel. Az augusztus 10-i állomás az „Elegance of Valletta” címet kapta, ekkor Valletta palotái és a divat kerül, augusztus 17-én a romantika kerül elõtérbe. Az eseménysorozat záró programja augusztus 24-én a nagyközönség bevonásával készül „Valletta with a difference” - Valletta egy kicsit másként - szlogennel. Az elkövetkezõ hetekben Valletta egész területét benépesítik a koncertek, színházi bemutatók, kincsvadászatok, utcai sorversenyek, kvízjáték ok, autós bemutatók. További [...]
Teljes cikk

All inclusive, azaz minden mi szem, szájnak ingere!

Európaszerte évtizedek óta kínálják az utazási irodák és a szállodásk utazási csomagjaikat all inclusive ellátással, Magyarországon csak az utóbbi időszakban vált széleskörben hozzáférhető ez a szolgáltatás.Az all inclusive ellátási forma azt jelenti, hogy a szálás árába beletartozik a napi legalább hásomszori étkezés - sok helyen ez egész nap folyamatos terített asztalt jelent - valamint a helyi alkoholos és üdítő italokat korlátozás nélkül. Jellemzően a magassabb kategóriájú - négy és ötcsillagos - szállodák üdülőprogramjai rendelhetőek meg all inclusive ellátással.Az all inclusive ellátás alapvetően az üdülőprogramok része, ahol az utas ideje túlnyomó részét  a szálloda közelében tölti. Mint ilyenek az all inclusive ellátás egyben jelenti azt is, hogy magyabb díj fejében, magasabb szintű szolgáltatást nyújt a szálláshely igényesebb, vagy akár speciális igényekkel érkező vendégeik számára.Vannak azonban olyan estek is, amikor az all inclusive ellátás [...]
Teljes cikk
Málta nyaralás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.

Az összes Málta nyaralás »
 

Málta nyaralás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.

Az összes Málta nyaralás »

Málta leírás

Az országban az infrastruktúra és a szolgáltatások általában megütik a nyugat-európai színvonalat. A szigetország 1964-ig brit koronagyarmat volt, amelynek két legfontosabb öröksége az angol mint második hivatalos nyelv (a máltai mellett), valamint a baloldali közlekedés. Csaknem mindenki beszél olaszul, és elterjedt a francia, a szállodákban és éttermekben a német nyelv ismerete is.

Az úthálózat sűrű, de nem túl jó minőségű. Autópálya és vasút a kis távolságokra tekintettel nem épült. Az ország tulajdonképpen több sziget együttese, de ezek közül csak Málta és Gozo területe jelentős. (Comino kicsiny szigetén egy falu van, a többi lakatlan.) Gozó-ra sűrűn közlekedő kompjárat viszi az utast.

Turista látványosságot és a legfőbb közlekedési eszközt jelentik a jellegzetes sárga, nagyrészt legalább negyven—ötven éves buszok. Műszaki állapotuk — koruk dacára — megbízhatónak mondható, és a vonalak behálózzák mindkét szigetet. (Egy vonaljegy ára 18 cent.)

Az éghajlat egész évben kellemes, a mediterrán éghajlatra jellemző értékekkel. A téli hónapokban a tenger hőmérséklete 15 C° körüli, így a fürdési szezon erre az időszakra nem terjed ki.

A máltai pénz a máltai font (1 Lm=100 cent), amelynek árfolyama 2001. június 15-én: 1 Lm=2,16 US$=2,56 €. Az infláció valamivel két százalék fölötti, a nemzeti valuta stabil. A bankok általában 8.30 és 12.30 között tartanak nyitva hétfőtől péntekig, szombaton 11.30-ig. Pénzváltási lehetőség a repülőtéren egész évben, a nap huszonnégy órájában rendelkezésre áll.

A bankkártyák használata elterjedt: a városokban sok készpénzfelvevő automata működik, és a hitelkártyával történő fizetés is általános. A közbiztonság jó, a vendéglátóhelyek általában korrektek.

Málta nemzetközi előhívószáma 356, a városoknak nincs külön előhívója. A magyar rádiótelefonok mindenütt jól használhatók.

Az országban magyar nagykövetség nincs. Diplomáciai képviseletünket a római nagykövetség látja el.
Máltán ugyanakkor magyar tiszteletbeli főkonzulátus működik.

Háziállatok behozatala többféle engedélyhez van kötve, és szombat—vasárnap egyáltalán nem lehetséges. (A pitt bull terrier és keresztezései nem vihetők be az országba.)



Málta, az élő történelem szigete
A Földközi-tenger közepén, Szicília és Afrika között fekvő Málta kis mérete ellenére nagyon sokat nyújt az utazóknak. Piramisoknál is régebbi templomromok, középkori paloták, szűk utcák és hatalmas katedrálisok őrzik a három lakott szigetből álló ország (Málta, a kisebb Gozo és a még kisebb Comino) gazdag múltjának emlékeit. Sok olyan kis múzeuma is van, amelyekről kevesen tudnak, pedig ezek legalább annyi érdekességet nyújtanak, mint a csoportok által tömegesen látogatott helyek. A tenger apró öblei és sziklákkal szabdalt partszakaszai szintén sok szépséget és örömöt rejtenek. A búvárkodni szeretők számára ez az egyik legjobb hely a Földközi-tenger térségében. Ne keressünk azonban több kilométer hosszú, finom homokos, pálmafás strandokat - ilyenek nincsenek Máltán.

Máltát történelme során sokféle hatás érte. Jártak itt a rómaiak, a bizánciak, az arabok, később a franciák és az angolok, de arculatára a legnagyobb hatással az 1530-tól kétszázhatvannyolc éven át Máltán székelő lovagok voltak. A Jeruzsálemi Szent János Lovagrend - amelynek eredeti feladata a Jeruzsálem felé tartó zarándokok gyógyítása volt - fantasztikus palotákat és erődöket hagyott az útókorra. Szembetűnő még a szigetet 1800 és 1964 között uraló britek hatása is az élet minden területére.
A látogatóban mély nyomot hagy, hogy a helyiek - akik mind anyanyelvi szinten beszélnek angolul - mennyire kedvesek. Itt még elvétve sem találni túl rámenős boltost vagy tisztességtelen pincért. A máltaiak nagyon vigyáznak arra, hogy minden vendég jól érezze magát.

Ebben az országban a kevés pénzből utazók is megtalálhatják a számításukat. Az olcsó vendégházak barátságosak, és sokszor jobb helyen is vannak, mint a drága szállodák. Az étkezésre sem kell feltétlenül sok pénzt költeni. Visszafogottan költekezve már szállással együtt napi 10 máltai fontból (6100 forintból) jól érezhetjük magunkat.

Fontos tudnivaló, hogy a múzeumok nagy részébe a diákok és a 65 éven felüliek ingyen léphetnek be.

Látnivalók:

Málta fővárosa Valletta, a város, melyet \"úriemberek építettek úriembereknek\". A 16.századbeli épületek remek állapotban maradtak fenn, gyönyörű, de szerencsére nem túl hosszú sétával bejárhatóak a műemlékek. A fővárosba a Városkapun keresztül érkezünk. Csodálatos tereken, paloták között végighaladva érkezünk a miniszterelnök rezidenciájaként funkcionáló Auberge de Castille palotához. A spanyol lovagok által kialakított Upper Barrakka Parkból lélegzetelállító panoráma tárul elénk. A Szent János székesegyház díszes barokk berendezése, és az olasz Caravaggio festményei is messze földön híresek. A Szent Elmo erődben korhű ruhákba öltözött színészek adják elő a középkor nagy csatáit.

Mdina városába érkezve az embernek az az érzése támad, hogy visszarepült a középkorba. Varázslatos barokk és normann épületek, szűk macskaköves utcák, hangulatos éttermek várják a turistákat. A főtéren található a 11. században épített Sicula-Norman székesegyház, amely még az 1693-as óriási földrengést is túlélte. A külvárosi Római Régiségek múzeuma az 1000 éves római uralom emlékeit mutatja be.

Hagar Qim kőkorszaki temploma a Föld legrégebbi épülete, belsejében kőbe vésett állatrajzok, bálványok, gyönyörű oltárok csodálhatók meg. Az egyedülálló történelmi emlékek mellett a pazar panoráma teszi Hagar Qimet az egyik legértékesebb turisztikai célponttá.

Gozo szigete a csendesebb, nyugodtabb helyeket kedvelőket várja. A fellegvárból felejthetetlen látvány nyílik az egész szigetre. Málta még a föld alatt is ámulatba tudja ejteni a turistákat, Calypso barlangja és az Alabástrom barlang teszi teljessé a fantasztikus nyaralást.

Gasztronómia
Málta konyhaművészetének alapját a szicíliai konyha adja, és ezt az olaszos ízvilágot elegyítik az angolos ételekkel. A legismertebb helyi specialitások a pastizzi (pikáns sajtos tészta), a timpana (makaróni sajttal és tojással) és a fenek (sült nyúl).

Ünnepek, rendezvények
A rengeteg ünnep közül kiemelkedik Szent Pál apostol hajótörésének ünnepe, február 10-én, amely az apostol Máltára keveredésére emlékezik. Február a karneválok ideje Máltán is, a legszínpmpásabb felvonulásokat és táncversenyeket a fővárosban és Florianában rendezik. A Nagypéntektől Húsvétig tartó héten az egész sziget az ünneplés lázában ég. Pénteken az ország szinte minden településén látványos felvonuláson, magasba tartott szobrokkal ábrázolják a felvonulók Jézus szenvedéseit és keresztre feszítését. Ilyenkor tartják az Utolsó Vacsora asztalainak bemutatóit is, ezek közül a legérdekesebb a Zebuggi kiállítás, ahol az asztalt teljes egészében tésztából formázzák meg.

A Mnarja - Péter és Pál ünnepe - a máltai népzene és a lóversenyek ünnepe, valamint a nyulak végzete. A sziget nyúlállományának nagy része ugyanis ezen a napon az óriási üstök valamelyikében fejezi be földi pályafutását.

 

Málta nyaralás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.


Vízum, követség

Vízum
Magyar állampolgároknak 30 napot meg nem haladó, magáncélú tartózkodásra nem kell vízumot váltaniuk. Munkavállaláshoz engedély és megfelelő vízum szükséges. Az illegális munkavállalás — más európai országoktól eltérően — itt nem csak adminisztratív vétség, hanem bűncselekmény, amiért a kitoloncoláson felül elvileg akár szabadságvesztés is kiszabható. A munkavállalási engedélyeket a beutazás előtt kell beszerezni. Málta nyaralás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.


Málta adatlap

Időzóna: GMT+1

Főváros: Valetta

Terület: 316 km2

Népesség: 391.670 fő

Népsűrűség: 1.267 fő/km2

Népcsoportok: máltai (96%), brit

Fekvés: Dél-Európa, Földközi-tengeri sziget, Szicíliától délre fekszik.

Országhívószám: 356

Autójelzés: M

Elektromosság: 250 V, 50 Hz

Államforma: köztársaság

Hivatalos nyelv: máltai, angol

Beszélt idegen nyelvek: olasz

Vallások: katolikus (99%)

Hivatalos pénz: 2008. január 1-től: euró, (elkőtte 1 máltai líra = 100 cent)

Legfontosabb iparágak: Textíl- és ruházati ipar, élelmiszeripar, nyomdaipar, vegyipar, közlekedésieszköz-gyártás és javítás, dohányipar, fémfeldolgozás.

Málta nyaralás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.




(06 20) 884 94 00
Irodáink
Hírlevél feliratkozás
Megjelölt utazások
|[REM_CODE]|