Malajzia

Még nincs értékelés. Írja Ön az elsőt!
Ellátás:
reggeli
Utazás:
repülővel
Szálláshely:
4*
Típus:
körutazás
Indulás:
Budapest 
Hivatkozás:
242991
Utolsó frissítés:
2024.07.04. (Cs)
13 nap/12 éj
899 000 Ft / fő (akciós alapár)
Töltődnek az indulási időpontok

Részletes programleírás

Ha tetszik az utazás, telefonáljon most!

06 1 881 7400, 06 20 884 9400

Elérhetőségek »
Ajánlat kérés »
On-line foglalás »




Ázsia nyáron is kiváló úti cél! Malajzia legérdekesebb látnivalóival ismerkedhetünk meg csoportos körutazásunkon. Az utazást az ultramodern metropoliszban, Kuala Lumpurban kezdjük, majd egy rövid repülőút után teljesen más világ fogad: gazdag állat- és növényvilág, igazi trópusi élmények Borneó szigetén. Ezután a csodás trópusi sziget, Langkawi következik, ahol a gyönyörű tengerparton élvezhetjük a nyaralást. Az utazás Melakában, az egykori fontos kereskedővárosban ér véget, ahol a kínai-maláj nyonya kultúra és a holland gyarmati világ keveredik.

Az út kiemelkedő értékei:

  • Remek menetrend a Turkish Airlines járataival
  • Magyar idegenvezető az utazás teljes időtartama alatt
  • Izgalmas városok és szigetek: Kuala Lumpur, egyedülálló állat- és növényvilág Borneón
  • Tengerparti pihenés Langkawin

Programok:

július 4. csütörtök
Elutazás Kuala Lumpurba átszállással (Budapest-Isztambul 09:05-12:15, Isztambul-Kuala Lumpur 15:50-07:10).

július 5. péntek
Megérkezés Kuala Lumpurba, majd transzfer városközpontba: a mindig nyüzsgő kínai negyedet fedezzük fel, ahol az üzletek és éttermek mellett galériákat, buddhista és hindu templomokat is találunk. Javasoljuk, hogy kóstolja meg a leghíresebb maláj kínai ételeket, a kókuszos rizst, a nasi lemakot vagy a sült banánt (pisang goreng). Transzfer a szállodába. Szállás: Ramada Suites By Wyndham KLCC 4*.

július 6. szombat
Délelőtt városnézés Kuala Lumpurban, ahol a koloniális épületek és a felhőkarcolók uralják az utcaképet: Petronas-torony (kívülről), Királyi Palota, Nemzeti Mecset, Sultan Abdul Samad épület, kínai negyed, Sri Mariamman templom. Délután a hindu Batu barlanghoz indulunk. A mészkőbarlangokat teljesen kitöltő szent templom 272 lépcsőn közelíthető meg, a lépcső mellett Murugánnak, a háború istenének óriási aranyszobra vigyázza a tájat. Szállás Kuala Lumpurban: Ramada Suites By Wyndham KLCC 4*.

július 7. vasárnap
Transzfer a repülőtérre, elutazás Kuchingba, Borneó szigetére. Borneó Földünk harmadik legnagyobb szigete, területén található az ázsiai térség egyik legkiterjedtebb, legegybefüggőbb trópusi esőerdeje. Délután városnézés Kuchingban, mely során megnézzük a kínai negyedet, a macskaszobrot, a Tua Pek Kong kínai templomot és a Sarawak múzeumot. Szállás Kuchingban: Riverside Majestic - Astana Wing 4*.

július 8. hétfő
Délelőtt meglátogatjuk a Semenggoh Orángután Rehabilitációs központot, ahol az árva és fogságból kiszabadított orángutánokat gondozzák mielőtt visszaköltözhetnek a dzsungelbe. Délután egy hagyományos hosszúházba látogatunk, itt a helyiek mindennapi életével, szokásaival ismerkedhetünk meg. Szállás Kuchingban: Riverside Majestic - Astana Wing 4*.

július 9. kedd
Egész napos kirándulás a Bako Nemzeti Parkba.  A kis félszigeten található park elképesztően gazdag állat- és növényvilággal rendelkezik. Láthatunk itt nagyorrú majmokat, szakállas disznókat, varánuszokat, makákót. A táj mesés: tengeröblök, hegyek, dzsungel, mangrove erdők és hívogató fehér homokú tengerpartok. A parkon belül csónakokkal és gyalogosan közlekedünk, kényelmes cipő, napvédelem és közepes állóképesség szükséges. A program piknikebédet tartalmaz. Szállás Kuchingban: Riverside Majestic - Astana Wing 4*.

július 10. szerda
Transzfer a repülőtérre,  elutazás átszállással a trópusi nyaralóparadicsomba, Langkawi szigetére. Transzfer a szállodába, szállás a tengerparti hotelben: Holiday Villa Beach Resort 4*.

július 11. csütörtök
Egész nap pihenés a tengerparton.

Fakultatív szigettúra Langkawin: 120 USD/fő (helyszínen fizetendő). A program során megismerkedünk a Kilim folyó mentén elterülő mangrove láp természetes élőhelyével és vadvilágával. A hoteltől a kikötő felé utunk keresztülvisz egy malájfalun, de látunk rizsföldeket, kaucsukfa-ültetvényeket és egzotikus gyümölcsöskerteket is, mígnem elérünk a kikötőhöz, ahol motorcsónakokra szállva csodáljuk meg a Kilim Nemzeti Park természeti szépségeit. Ellátogatunk egy helyi halászfaluba is, ahol megnézzük, milyen sokféle halat fognak a halászok hálóikban. Délután az Oriental Village-be látogatunk, ahol duty free üzletek várnak ránk, majd napunk fénypontja következik: a Mat Chinchang hegyen függővasúttal 708 méteres magasságba kapaszkodunk fel, amelynek tetején lélegzetelállító látvány tárul elénk a szigetre és környezetére.

Szállás a tengerparti szállodában: Holiday Villa Beach Resort 4*.

július 12. péntek
Egész nap pihenés a tengerparton.

Fél napos fakultatív hajókázás a szigetek között: 50 USD/fő (helyszínen fizetendő). Langkawit több, mint száz kis sziget veszi körül. Hajózunk a szigetek között, majd kikötünk egy csodás tengerparton egy lakatlan szigeten, ahol megmártózhatunk a kristálytiszta tengerben.

Szállás a tengerparti szállodában: Holiday Villa Beach Resort 4*.

július 13. szombat
Egész nap pihenés a tengerparton. Szállás a tengerparti szállodában: Holiday Villa Beach Resort 4*.

július 14. vasárnap
Transzfer a repülőtérre, elutazás Kuala Lumpur repülőterére. Megérkezés után transzfer Melakába, a 15. században virágkorát élő egykori kereskedővárosba, mely a fűszerútvonal egyik fontos állomása volt. Városnézés a történelmi városközpontban, ahol a kínai, maláj, portugál és holland stílusú épületek keverednek.Szállás Melakában: Swiss Garden Hotel 5*.

július 15. hétfő
Ellátogatunk Putrajayába, az ultramodern közigazgatási központba. A várost a kilencvenes évek elején kezdték el építeni, mesterséges tavak és kiterjedt zöld területek között fekszik és a malajziai iszlám várostervezés és építészet kiváló példája. Transzfer a repülőtérre, elutazás Budapestre egy átszállással (Kuala Lumpur-Isztambul 23:05-04:45, Isztambul-Budapest 07:15-08:15).

július 16. kedd
Megérkezés Budapestre a reggeli órákban.

Az ár tartalmazza:

  • Oda-vissza repülőjegy a Budapest-Kuala Lumpur-Budapest útvonalon, átszállással a Turkish Airlines menetrendszerinti járataival, turista osztályon
  • Repülőjegy a Kuala Lumpur-Kuching útvonalon, közvetlen járattal
  • Repülőjegy a Kuching-Langkawi útvonalon, átszállással
  • Repülőjegy a Langkawi-Kuala Lumpur útvonalon, közvetlen járattal
  • Repülőtéri illetékek
  • Utasonként egy darab kézipoggyász és egy darab feladott poggyász (max. 20 kg) valamennyi járaton
  • Szállás két éjszakára Kuala Lumpurban, a 4*-os Ramada Suites by Wyndham KLCC Hotelben, kétágyas szobában
  • Szállás három éjszakára Kuchingban, az 4*-os Riverside Majestic - Astana Wing szállodában, kétágyas szobában
  • Szállás négy éjszakára Langkawin, a 4*-os Holiday Villa Langkawi szállodában, kétágyas szobában
  • Szállás egy éjszakára Melakában, az 4*-os Swiss Garden Hotelben, kétágyas szobában
  • Bőséges büféreggeli minden nap
  • Transzferek különbusszal
  • Kirándulások, városnézések légkondicionált autóbusszal, helyi idegenvezetővel, belépőkkel
  • Magyar idegenvezető az út teljes időtartama alatt
     

Az ár nem tartalmazza:

  • Javasolt szervizdíj: 80 USD/fő
  • Idegenforgalmi adó a szállodákban: 10 MYR (kb. 2,5 USD)/szoba/éjszaka, a helyszínen fizetendő.

 

 





 
Töltődik a foglalási lap
utazás, nyaralás







(06 20) 884 94 00
Irodáink
Hírlevél feliratkozás
Megjelölt utazások
|[REM_CODE]|