Malajzia hajóút

A Malajziai hajóút Induljon innen! Olcsó akciós, last minute Malajziai hajóút, a Malajziai hajóút legfontosabb információi és utazási ajánlatai egy helyen. 18 utazás közül választhat.

Malajziai hajóút foglalásához forduljon a Start Utazási Irodához.


Malajzia azon országok közé tartozik, amelyeket mi, magyarok is megengedhetünk magunknak, sőt pénzünkért határozottan többet kaphatunk, mint odahaza.

Malajzia utazás TOP 10

Malajzia úti célok

Az összes Malajzia hajóút »

Malajzia

Az összes Malajzia hajóút »

Malajzia ismertető

Malajzia nagyon kellemes ország, alacsony bûnözési rátával. Azon országok közé tartozik, amelyeket mi, magyarok is megengedhetünk magunknak, sõt pénzünkért határozottan többet kaphatunk, mint odahaza. Az idõt kellemes környezetben, tápláló és változatos ételekkel, egész évben napfénnyel tölthetjük el. Mehetünk a tengerpartra, dzsungel-túrára, fesztiválokra. És élhetünk nyugodtan, csendesen is, mert a malájok többnyire nagyon jó szomszédok, csendesek és vendégszeretõek. Az idegent itt megkülönböztetett figyelemmel fogadják, és mindenhol nagyon készségesek vele szemben. Angolul szinte mindenki tud, nem is értik, hogy Magyarországon miért csak egy nyelvet beszélünk.

A 97-es valutaválság után az ország gazdasága viszonylag hamar rendbejött, és bár a SARS egy éven keresztül jelentõsen késleltette a fejlõdés ütemét, ma ismét egészséges kezd a megszokott fejlõdési pályára állni az ország gazdasága. A válságos idõknek emlékeként az ingatlanárak és a tõzsde még mindig viszonylag mélyponton vannak, és némely ágazatok, mint amilyen a turizmus is, még mindig potenciáljuk kiaknázatlanságával küszködnek. A fejlõdés motorja, a fiatal, olcsó, de egyre képzettebb munkaerõ azonban még sokáig a hajtja majd az ország gazdaságát.

Látnivalók

Melaka
A legtörténelmibb város, amely magán hordozza a kínai, a portugál, a holland és a brit hatások nyomait. Valaha a régió legfontosabb kereskedelmi központja volt, ma azonban már nem több, mint egy nyugalmas, sőt unalmas város. Ősöreg dzsunkáikkal az itt lakók még mindig felvitorláznak a folyón, végtelen bájt adva ezzel a tájnak, a városban pedig találhatunk kínai utcácskákat, antik üzleteket, templomokat, és a mára már kiköltözött európai hódítók emlékeit.

Georgetown-Penang-sziget
A legrégibb brit település Malájziában és a legelső üdülőhely is egyben. Ami igazán egyedülállóvá teszi a szigetet, az az északkeleti parton található Georgetown. Néhány városrészben azt hihetjük, hogy ötven évet visszaugrottunk az időben. Régi kínai épületek, piacok, templomi ceremóniák és mindenféle ázsiai utcai életre jellemző tevékenység várja az idelátogatót.

Cameron-felföld
A félsziget központi részén található, a maláj teaipar központja. Magas fekvésének köszönhetően (1500-1800 m) a helyiek és a turisták kedvelt kirándulóhelye az itt jellemző kellemesebb klíma miatt.

Tioman-sziget
A félszigettől keletre találjuk ezt a mesebeli szigetet. Gyönyörű partjaival, tiszta, koralloknak otthont adó vizeivel, kristálytiszta patakjaival és magas hegycsúcsaival egyedülálló látványt és élményt nyújt. A főszezon június és augusztus között van, míg a monszun ideje alatt, november és január között a terület szinte néptelen.

Malajzia hajóút foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.


Malajzia üdülőhelyek

Malajzia utazási magazin

Egyre több honfitársunk indul neki távoli, egzotikus úti céloknak, főszezonon kívül is!

Megmutatjuk melyek az új utazási trendek 2023-ban. Az egzotikus úti célok sosem látott népszerűségnek örvendenek. Míg a koronavírus-járványt megelőzően jellemzően csak téli időpontokban vágytunk távoli, meleg helyekre, addig újabban már szinte minden hónapban egyformán népszerűek az alábbi nyaralóhelyek. Talán ennek – többek között – az is az oka, hogy az éghajlatváltozás miatt, teljesen kiszámíthatatlanná vált, hogy mikor tökéletes az időjárás egy tengerparti nyaraláshoz. Ha meg az eső-nap arányát úgysem tudjuk befolyásolni, akkor élvezzük ki azt, ami van. Carpe Diem! Nyaraljunk amikor ráérünk, pl. tavaszi szünet az új nyári szünet!   Emellett egyre többen kezdenek ráébredni arra, hogy elő- vagy utószezonban nemcsak a turistaáradatot kerülhetjük el, hanem a kiemelkedően, néhol irreálisan magas főszezoni árakat is. Azt már mindannyian megtanultuk, hogy az ünnepi időszakok részvételi díjai hihetetlen magasságokba emelkednek, de azt talán még kevesen tudják, hogy [...]
Teljes cikk

A világ legvarázslatosabb városai

Ha világszerte szeretnénk megtalálni a legtutibb városokat, akkor nincs nehéz dolgunk, a válasz egyszerű: New York, Párizs, London és Tokió. Ahogy viszont mélyebbre ásunk, rájövünk, hogy a világ legszuperebb városai közül néhány kevésbé ismert - vagy egyes esetekben teljesen ismeretlen.  Most lássuk azt a 10 \"rejtett\" kincset, ami rajta van a világ legvarázslatosabb városainak listáján. :)   Belgrád, Szerbia  Ha Belgrádba érkezünk, Szerbia viharos történelme miatt nem megdöbbentő, hogy hűvös kilátás fogad minket. Amit rögtön észreveszünk, hogy az úgynevezett \"fehér város\" ellenére többnyire szürkeséget látunk. A Köztársaság téren divatos kávézókat találunk, a Száva folyóban úszó éjszakai klubbokat, a Nikola Tesla múzeumban pedig újra elkészíthetjük a híres kísérleteket, amelyet Szerbia leghíresebb hazafia készített.   Kigali, Ruanda  Szerbiához hasonlóan Ruanda az elmúlt két évtizedet felújítással töltötte, a háborús -és népirtásos károk [...]
Teljes cikk

Fejvadászok gyűrűjében

Kalandos utazások leírásai, és gyermekkori olvasmányok alapján Borneó szigetéről szinte bizonyosan sötét, párás őserdők, titokzatos vadállatok és persze a fejvadász bennszülött törzsek jutnak eszünkbe. A valóság napjainkra már sajnos egy kicsit megváltozott, de nem minden tűnt el nyomtalanul.   A dajakok Borneó fejvadászai voltak egészen az 1970-es évekig. A fiatal fiúk a férfiasságukat egy magányos embervadászaton begyűjtött fejjel bizonyították. Testüket ma is jellegzetes tetoválással ékesítik, egy-egy falu lakói pedig közösen élnek egy úgynevezett \"hosszúházban\". E lábakon álló közösségi lakóépületben általában 20-22 család él együtt, a ház alatt tartják állataikat, amelyek sokszor az odafentről lepotyogó hulladékból táplálkoznak. Ma már csak elvétve találhatunk hagyományosan, hosszúházban élő törzseket Borneón.   A jelenleg is létező törzs tagjai – bár hagyományos életmódot folytatnak – elnyűtt, európai ruhákat, pólót, rövidnadrágot viselnek, sőt, [...]
Teljes cikk

Thaiföld - A különleges Thai konyhaművészet:

Thaiföld különleges ételei már világhódító útjukra indultak, és több országban nyitnak éttermeket, árulnak speciális Thai fűszerkülönlegességeket. A Thai konyha öt fő ízt kombinál: csípős, savanyú, édes, sós és keserű. Ezek aránya ételenként és területenként változik, így Thaiföldön belül is változik egy egy étel összetétele, alapanyagainak aránya. Észak-keleten mindent limeal ízesítenek, míg Délen kókusztej és gyömbért használnak szívesebben, de ezek mellett még számos eltérés található. Az alapanyagok közül a rizs (sok fajtáját termesztik) az egyik legfontosabb, amit liszté örülve is felhasználnak. A Thai konyha sok fűszert használ, amit általában porrá őrölve tesznek az ételekbe. Jellemző a fűszerkeverékek (legelterjedtebb az öt-fűszer por) használata. A csípős ízhez sok különféle chilit használnak, amelyből sokat már hazánkban is lehet kapni. Az ételek sós ízüket hal, szója vagy rákszósztól nyerik el. Ezenkívül használnak lime levelet, kurkumát, fokhagymát, citromfüvet és sok [...]
Teljes cikk

Ramadan, a muszlim világ szent hónapja

A ramadán megtisztulás hónapja, böjt az iszlám számára dícséretes cselekedet. Böjtölni mindig lehet, de a ramadán az a hónap, amikor a böjt kötelezõ. Az iszlám országok lakói a böjti hónapot imádkozással és a korán tanulmányozásával töltik, a nap világos óráiban tartózkodnak az evéstõl, ivástól és a dohányzástól, s a nemi élettõl. A ramadán alatt a az utazás a muszlim országokba talán egy kicsit még érdekesebb, egzotikusabb. A mindennapok látszólag nem változnak, az üzletek, múzeumok, bazárok továbbra is nyitva vannak, a közlekedés is csak annyiban változik, hogy az amúgy hitüket nem túl lelkesen gyakorló buszsofõrök esetleg betartják napi ötszöri imádkozási kötelezettségüket, valamint esténként a nap lenyugodtával hatalmas tömeg kel útra, hogy éjszakába nyúlóan bepótoljon mindent, amit a nap során kihagyni kényszerült. [...]
Teljes cikk
Malajzia hajóút foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.

Az összes Malajzia hajóút »
 

Malajzia hajóút foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.

Az összes Malajzia hajóút »

Malajzia leírás

Éghajlat
Malajzia éghajlata trópusi, magas páratartalommal és meleggel az év minden napján. Bár monszunövezetbe tartozik, mindennapos esõkre csak a Maláj félsziget keleti partján lehet számítani. Van aki szerint kettõ, van aki szerint három monszun-idõszak is van, de ennek nem érdemes nagyobb jelentõséget tulajdonítani. Az esõzések intenzívebbek novembertõl januárig, illetve április-május tájékán, legalábbis Kuala Lumpurban. Az esõzések egyik jellegzetessége, hogy gyakran helyi vonatkozásúak, tehát érdemes utazásunk elõtt ellenõrizni az adott hely klímáját, mert az országos adatok nem mindenhol állják meg a helyüket.

A borneoi államokban októbertõl márciusig tart az esõzések csúcspontja, de nagyjából egész évben kiegyensúlyozott az esõzések eloszlása. Itt is vannak azonban olyan területek, ahol kevesebbet vagy többet esik.

Az éghajlat egyik jellemzõje a magas páratartalom. A páratartalom megérkezéskor különösen kellemes élmény, bár van akinek nem annyira kellemes, azonban ehhez is hozzá lehet szokni és hamarosan ügyet sem vetünk rá. Amennyiben szeretjük az érzést, menjünk be egy bevásárlóközpontba: minthogy az itteni bevásárló-gigaépületekben általában jól mûködik a légkondi, kifelé jövet újra megcsap bennünket a páradús meleg levegõ.

Mikor utazzunk
Ha a keleti partra utazunk, jobb ha elkerüljük a november és január közötti esőzéseket. Egyébként pedig egész évben napos, meleg, párás időre kell felkészülnünk.

Be- és kiutazás
Malajzia új nemzetközi repülőteret nyitott 1998-ban Sepangban, Kuala Lumpurtól 50km-re, Európa nagyobb reptereiről közvetlenül juthatunk ide. Malajzia és Indonézia között hajók közlekednek. Malájzia és Thaiföld között érdemes még megemlíteni négy nagyobb országutat, valamint egy vasútvonalat is.

Közlekedés az országon belül
Az MAS (Malaysian Airline System ) a belföldi közlekedésben a legjelentősebb légitársaság.
A félsziget gyors, gazdaságos és kiterjedt buszhálózattal rendelkezik. A vonat szintén kényelmes és gazdaságos megoldást jelent, de csupán két vonalon közlekedik.
Nincs vízi összeköttetés a sziget és a félsziget között, így ezt a távolságot repülővel kell leküzdenünk.

Étkezés Malajziában
Malajzia egyik fõ vonzereje! A turisták imádják az ételeket, amelyekbõl a különbözõ
ízlésû emberek számára bõséges választék áll rendelkezésre. Enni mindenhol lehet, az utak mentén, a bevásárló-centrumokban, a házunk kapuja elõtt, és még hosszasan lehetne sorolni a helyeket. Az ország zsúfolásig van éttermekkel, amelyekben a lehetõ legkülönbözõbb féle ételeket lehet elfogyasztani. Azt is szokták mondani, hogy az utcai éttermekben való étkezés nemzeti idõtöltés.

Van azonban más oka is annak, hogy az emberek az utcai kifõzdéket elõnyben részesítik az otthoni fõzõcskével szemben. Egyrészt az utcai ételeket szinte mindenki számára megengedhetõ áron (átlagosan 300Ft) kínálják. Másrészt ha magunk kezdünk el bevásárolni, majd fõzni, nagyjából ugyanannyiba kerül majd az ételünk, mintha nem magunk fõztük volna.

Az utcai ételek árát több tényezõ is alacsonyan tartja. Az egyik tényezõ a viszonylag alacsony rezsi-költség, a másik pedig az olcsó munkaerõnek számító bevándorlók tömege. Többnyire velük találkozunk a kifõzdékben, tehát ne a személyzet alapján ítéljük meg a malájokat. A személyzet többnyire indonéz, indiai vagy bevándorolt kínai. A személyzet sokszínûsége tovább keveri az amúgy is színekben gazdag ízpalettát. A maláj, kínai, indiai konyha, amely egymással össze-vissza keveredett már az idõk folyamán, tovább bonyolódik az indonéz és egyéb ízekkel.


Malajzia hajóút foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.


Vízum, követség

Kuala Lumpur Nagykövetség
Cím: Suite 30C, 30th Floor
Empire Tower Jalan Tun Razak,50400 Kuala Lumpur
Előhívó: (60)(3)
Telefon: 2163-79-14, 2163-79-15
Ügyelet: 425-14854
Rendkívüli és meghatalmazott nagykövet: Várkonyi László
Fax: 2163-79-18

Tiszteletbeli konzulátus
Cím: Penang c/o FASTRON Sdn. Bhd.
Bayan Lepas FIZ 3 11900
Előhívó: (60)(4)
Telefon: 644-9937
Tiszteletbeli konzul: Fáskerty Gábor
Fax: 643-9500

Magyarországi képiselet - Budapest Nagykövetség
Cím: 1026 Budapest, Pasaréti út 29.
Telefon: 488-0810
Fax: 488-0824
Hiv. óra: H-P:09:30-16:30
Konzuli osztály: H-P:09:00-13:00

Vízum
Magyar állampolgár 90 napra vízummentesen, érvényes menettérti jegy, megfelelő anyagi fedezet vagy meghívólevél felmutatásával utazhat be Malajziába. A 72 órás tranzitálást meg nem haladó repülőtéri tartózkodás is vízummentes.

Az útlevélnek a tervezett tartózkodás idején túl még legalább 6 hónapig érvényesnek kell lennie.

A malajziai útlevélkezelő hatóságok az elmúlt évben több alkalommal legfeljebb 30 napos tartózkodást engedélyeztek a Malajziába rövid időn belül többször belépő magyar állampolgároknak.

Malajzia hajóút foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.


Malajzia adatlap

Időzóna: GMT+8

Terület: 329 749 km2

Népesség: 21 793 293 fő

Népsűrűség: 66

Népcsoportok: maláj (62%), kínai (30%), indiai

Közigazgatási beosztás: 13 szövetségi állam és 2 szövetségi terület

Fekvés: Dél-kelet-Ázsia, félsziget, valamint magában foglalja Borneo szigetének északi egyharmadát. Indonézia és a Dél-Kínai-tenger határán fekszik, Vietnámtól délre.

Országhívószám: 60

Elektromosság:
220 V, 240 V, 50 Hz

Államforma: alkotmányos monarchia

Hivatalos nyelv: bahasza maláj, angol

Beszélt idegen nyelvek: kínai, tamil, iban

Nagyobb városok: Ipoh, Johor Baharu, Melaka, Petaling Jaja, Tawai, Kalang, Kuala Terengganu, Sandakan, Kota Baharu, Georgetown, Kota Kinabalu, Kuantan, Seremban, Taiping, Kuching

Hivatalos pénz:
1 malaysiai ringgit = 100 sen

Malajzia hajóút foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.




(06 20) 884 94 00
Irodáink
Hírlevél feliratkozás
Megjelölt utazások
|[REM_CODE]|