Zakopane és a Tátra-Krókusz virágzás

Még nincs értékelés. Írja Ön az elsőt!
Ellátás:
reggeli
Utazás:
autóbusszal
Szálláshely:
panzió
Típus:
körutazás
Indulás:
Budapest 
Hivatkozás:
242696
Utolsó frissítés:
2024.04.19. (P)
3 nap/2 éj
81 338 Ft / fő (alap ár)
Töltődnek az indulási időpontok

Részletes programleírás

Ha tetszik az utazás, telefonáljon most!

06 1 881 7400, 06 20 884 9400

Elérhetőségek »
Ajánlat kérés »
On-line foglalás »




1. nap:
Indulás 06.00 órakor Budapestről. Folyamatos utazás Lengyelországig, útközben egy rövid pihenővel. Dél körül érkezünk Zakopanéba, ahol érkezésünket követően megtekintjük a II. János Pál pápának az ellene elkövetett merényletből történt felépülése emlékére felépített Fatimai Szűzanya templomot. Innen tovább megyünk az egyik legszebb zakopanei épülethez, a város jelképének számító, tervezője után csak `Witkiewicz gyöngyszemének” nevezett Jaszczurówkai Jézus Szent Szíve kápolnához. A folyami kő alapzaton álló, gerendákból készült, 1907-ben felszentelt kápolna tetejét fazsindely borítja. A főbejárat felett a templomnál is idősebb Fájdalmas Krisztus szobrát láthatjuk, a kápolna fából készült oltára góral parasztházra emlékeztet.

Délután egy könnyű völgytúrára indulunk a Zakopane látképét uraló legendás Giewont északi lábánál található hangulatos Palánkos-völgybe. A parkolóból (900 m) szép fenyvesben kellemesen emelkedő széles turistaúton kb. 45 perces sétával érjük el a Palánkos-rét nevű tisztást (1025-1060 m). A tisztáson található `Teaház” nevű hangulatos kis házikóban frissítőket és meleg ételt is tudunk vásárolni. Rövid pihenőt követően pár perces kitérővel megnézzük a közelben található Siklawica-vízesést (1100 m). Ezután a felfelé megtett úton jutunk vissza autóbuszunkhoz.

A túra adatai: oda-vissza kb. 2,5 óra, kb. 4,5 km, szintkülönbség kb. 200 méter.

Kora este szállásfoglalás, majd fakultatív vacsora egy jellegzetes góral étteremben.



2. nap:
Reggeli után autóbuszunkkal a czorsztyni víztározó partján álló, jó állapotban fennmaradt egykori magyar határvárba, Nedecvárába indulunk. Megismerkedünk a történelmi Magyarország legészakabbra fekvő várával, bejárjuk az Alsó, a Középső és a Felső várat, megismerkedünk a quipu legendájával, és megcsodáljuk a vár bástyáiról a felduzzasztott Dunajec folyóból kialakított víztározóra, valamint annak túlsó oldalán a czorsztyni vár romjaira nyíló kilátást.

A vár megtekintése után visszautazunk Zakopanéba, ahol rövid túrát teszünk a Tátra egyik legnagyobb tömegeket vonzó tavaszi látványosságként ismert krókuszmezőre. A krókuszvirágzás idejéhez alkalmazkodva Kuzńicéból (1010 m) a közeli Kalata-rétre (1198 m) vezet a túra, ahol a hatalmas tisztás szinte minden négyzetcentiméterén szemet gyönyörködtető rózsaszínű krókuszok nyílnak, egybefüggő szőnyegkért betakarva a tisztást. A turisták ilyenkor csak a krókuszmezőn kijelölt sávokon, illetve a tisztás szélén vezető utakon haladhatnak, és onnan gyönyörködhetnek a kis virágok látványában. A túrát követően szabadprogramra nyílik lehetőség, vagy fakultatív programként lovas-kocsival tehetünk egy túrát a városban. A lovas-kocsi a piac lábánál tesz ki minket. Este fakultatív vacsora egy helyi étteremben. Szállás ugyanott, ahol az előző éjjel.

A túra adatai: oda-vissza kb. 2,5-3 óra, kb. 3,5 km, szintkülönbség 190 méter.

Aki nem szeretne részt venni a túrán,Zakopaneban töltheti az egész napját. Ez idő alatt az alábbi programokat ajánljuk:

- Fejre fordított ház
- Gubalowka felvonó (fénypark - este)
- A Tátrai Múzeum néprajzi, történelmi és természettudományi kiállításai
- A Zakopanei stílus Múzeuma



3. nap:
Reggeli után elhagyjuk szállásunkat. Miután csomagjainkat elhelyeztük az autóbuszban, szabadprogramra nyílik lehetőség vagy fakultatív program keretében kirándulás a Kasprowy csúcsra. A kabinos felvonóval KuĹşnice állomásról néhány perc alatt jutunk fel a Kasprowy Wierch (Gáspár-csúcs) 1987 m magas csúcsára, ahol a környező hegyek csodálatos panorámája tárul elénk. A csúcson épült fel Lengyelország legmagasabban álló épülete, a Meteorológiai Állomás. Fent kb. egy óra áll rendelkezésünkre, ezt követően felvonóval jutunk vissza KuĹşnicébe, majd onnan a városba.

Ezután szabad program Zakopanéban, vagy fakultatív séta a Szent Kelemen fatemplomhoz és a mellette található Régi temetőhöz. A szabad program keretében egyénileg van lehetőség feljutni a GubaĹ‚ówka gerincére, a piac végéből induló siklóvasúttal pár perc alatt elérhető a szép kilátásáról ismert GubaĹ‚ówka. Fent jó idő esetén a szép panorámában gyönyörködhetünk, illetve a helyi kirakodóvásárban nézelődhetünk. Nézelődhetünk, vásárolhatunk az egész évben nyitva tartó zakopanei piacon, ahol helyi kézműves termékek, szépen kidolgozott bőráruk, fafaragványok, valamint a piac egyik érdekessége az itt élők saját készítésű sajtjai mind-mind megtalálhatóak.

Akik erre a délelőttre a szabadprogramot választották, nekik a világ legkisebb magashegységeként ismert Tátra történelmét, geológiáját, állat- és növényvilágát bemutató Tátra Múzeumot, vagy pedig a 2020-ban ismét megnyíló Willa Kolibát, a Zakopanei stílus múzeumát ajánljuk megtekintésre.

Kora délután hazaindulunk, útközben Szlovákiában rövid megállót tartunk, érkezés Budapestre a késő esti órákban.

A nevezetességek látogatása a helyi előírások betartása szerint lehetséges.

Információk árakról, programköltségekről és biztosításról

Az ár tartalmazza:
- utazás autóbusszal
- 2 éj szállás
- reggeli ellátás
- idegenvezetés

Az ár nem tartalmazza:
- útlemondási biztosítás (az út részvételi díjának 1,8 %-a)
- betegség-, baleset-, poggyászbiztosítás 700 Ft/fő/nap
Az Európai Egészségbiztosítási Kártya nem elegendő, viszont az ellátáshoz LENGYELORSZÁGBAN feltétlenül szükséges, illetve megkönnyíti az ellátást. Amennyiben rendelkezik Európai Egészségbiztosítási Kártyával, kérjük feltétlenül hozza magával!
- belépőjegyek
- fakultatív programok
- Idegenforgalmi adó (helyszínen, készpénzben fizetendő): kb. 5 PLN/fő/éj

Felárak:
- egyágyas felár (foglaláskor fizetendő): 30.000 Ft/fő
-egyágyas felár társítással(foglaláskor fizetendő): 15.000 Ft/fő

Belépőjegyek, fakultatív programok, várható költségek:
(Helyszínen fizetendők a megadott pénznemben, készpénzben. Bankkártyás fizetésre nincs lehetőség.)

Fakultatív vacsora:kb. 60-70PLN/fő/alkalom
Gubalowka felvonó:kb. 35-40 PLN/fő
Nedec vára:kb. 40 PLN/fő
Múzeum Zakopanéban:kb. 20 PLN/fő
Áprilisbantúra a Kalata rétre:kb. 20 PLN/fő
Nemzeti Park belépő:kb. 10 PLN/fő/nap
Felvonóval a Kasprowy csúcsra:kb. 160 PLN/fő
Lovaskocsikázás:kb. 60 PLN/fő

Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem a járulékos költségeket is tartalmazzák (foglalási díj, helyi idegenvezető, szervezési költség). Azokban az esetekben, ahol a múzeum, nevezetesség vagy város kötelezően előírja a helyi idegenvezető alkalmazását, az külön, a belépőjeggyel együtt fizetendő a programokon való részvétel arányában.

A fakultatív programok min. 20 fő részvételével indulnak.
Az utazás min. 35 fő részvételével indul.

A programok sorrendje az időjárás, a nyitva tartások és a foglalások függvényében változhat.







 
Töltődik a foglalási lap
utazás, nyaralás







(06 20) 884 94 00
Irodáink
Hírlevél feliratkozás
Megjelölt utazások
|[REM_CODE]|