Zakopane - Dunajeci tutajozással, Nedec és Árva várával

Még nincs értékelés. Írja Ön az elsőt!
Ellátás:
reggeli
Utazás:
autóbusszal
Szálláshely:
panzió
Típus:
körutazás
Indulás:
Budapest 
Hivatkozás:
339548
Utolsó frissítés:
2022.09.24. (Szo)
2 nap/1 éj
36 587 Ft / fő (alap ár)
Töltődnek az indulási időpontok

Részletes programleírás

Ha tetszik az utazás, telefonáljon most!

06 1 881 7400, 06 20 884 9400

Elérhetőségek »
Ajánlat kérés »
On-line foglalás »
1. nap:

Indulás 06:00 órakor Budapestről, a Műcsarnok melletti buszparkolóból. Folyamatos utazás Szlovákián keresztül egy technikai szünettel, érkezés Árvaváraljára a délelőtti órákban. Kirándulásunk első részében megnézzük az Árva folyó feletti sziklaszirtre épített Árva várát. A vár területét az Alsó-, Középső- és Felső-vár figyelemreméltó komplexuma alkotja a palotákkal, erődítményekkel, kápolnával és tornyokkal együtt. Érdekes a három bejárati kapu alagúttal megoldott összekapcsolása, amely alatt földalatti folyosók, felette pedig terasz található. A vár megtekintése után tovább utazunk Lengyelországba. Zakopanéba megérkezve a délutáni órákban fakultatív program keretében kabinos felvonóval felmegyünk a Lengyel-Tátra egyik emblematikus csúcsára, a csaknem 2000 m magas Gáspár-csúcsra (Kasprowy Wierch). Kuznicéból kabinos felvonóval jutunk fel a csúcsra, majd a népszerű kilátócsúcsról nyíló szemet gyönyörködtető panoráma megtekintése, valamint a friss hegyi levegővel történő feltöltődést követően mintegy 1,5 óra múlva ugyancsak felvonóval jutunk vissza KuĹşnicéba.

Akik nem tartanak velünk a csúcsra, azoknak szabad program Zakopanéban. Ennek keretében siklóvasúttal lehet felmenni a Gubalówkára, ahonnan szép idő esetén gyönyörű panoráma tárul elénk a Tátra teljes vonulatára és Zakopanéra is. A piacon megkóstolhatjuk és meg is vásárolhatjuk az itt élők saját készítésű sajtjait, de ezen kívül helyi kézműves termékeket, így pl. szépen kidolgozott bőrárut, valamint fából készült dísz- és használati tárgyakat is vásárolhatunk. Ezt követően elfoglaljuk szállásunkat, szállás panzióban Zakopanéban, este fakultatív vacsora egy jellegzetes góral étteremben.2. nap:
A reggelit követően elhagyjuk szállásunkat, és a Pieninek Nemzeti Parkban meglátogatjuk a történelmi Magyarország legészakabbra fekvő erősségét, a legendás Nedec várát. Megismerkedünk a quipu legendájával, a vár bástyáiról megcsodáljuk a Dunajec felduzzasztásával kialakított czorsztyni-víztározóra nyíló kilátást, majd a vár bejárása után megnézzük a várudvaron kialakított kocsimúzeumot, ahol többek között egykori magyar kocsikat is láthatunk.

Rövid szabad programot követően tovább utazunk a Dunajec szlovák oldalán található Alsólehnicre, ahol a Vörös-kolostor közelében beülünk az ott várakozó tutajokba, hogy a mintegy másfél órás tutajozás során megismerkedjünk a Dunajec-áttörés legendás alakjaival, szikláival, zúgóival, forrásaival. Az ide-oda kanyargó, legendákkal övezett Dunajec áttörésben vezető tutajozás végén rövid szabadidő az Erdős település melletti turistaházban, majd visszautazunk Alsólehnicre, ahol fakultatív ebéd egy szlovák góral étteremben.

Ezt követően hazaindulunk, útközben egy rövid megállót követően várhatóan a késő esti órákban (22 óra körül) érkezünk meg Budapestre. 
Töltődik a foglalási lap
Lengyelország utazás, nyaralás(06 20) 884 94 00
Irodáink
Hírlevél feliratkozás
Megjelölt utazások
|[REM_CODE]|