Lengyelország körutazás

A Lengyelországi körutazás Induljon innen! Olcsó akciós, last minute Lengyelországi körutazás, a Lengyelországi körutazás legfontosabb információi és utazási ajánlatai egy helyen. 23 utazás közül választhat.

Lengyelországi körutazás foglalásához forduljon a Start Utazási Irodához.


Lengyelország nagyon sok értéket tartogat a külföldi látogató számára- többet, mint azt általában hiszik, változatosabbat, mint amennyire ismerik.

Lengyelország utazás TOP 10

Lengyelország úti célok

Az összes Lengyelország körutazás »

Lengyelország

Az összes Lengyelország körutazás »

Lengyelország ismertető

Lengyelország a közép-európai síkság közepén terül el, tájképe változatos. Az ország déli részén a Magas-Tátra található, északon pedig a tóvidék, mely élesen elüt a Balti tenger partjának közepétől.

Azok számára, akik szeretik a romlatlan természetet, egy Lengyelországi utazás rengeteg lehetőséget kínál. Lengyelország mintegy 30%-a erdős vidék, számos nagy kiterjedésű erdővel. A kiemelkedő természeti szépségű helyek nagy részét nemzeti parkok védik.

Az ezer tó országaként reklámozott, de valóban rendkívüli Warmina és Mazuria tóvidék a vízi sportok kedvelőinek paradicsoma. A tavak népszerű kenuzó helyek, és nyaranta evezős és vitorlás hajók tarkállanak rajtuk.

Azok, akik lengyelországi utazásuk során a programokat keresnek, bőven találnak egész évben. Tavasztól őszig zenei fesztiválok, kiállítások, bemutatók várják az ide érkezőket.

A turisták által legjobban kedvelt, legtöbbet látogatott város Krakkó. Krakkó egyike Európa legszebb városainak. Rengeteg gyönyörű épület, művészeti alkotás található ebben a városban.

Krakkó néhány kilométeres vonzáskörzetében, rengeteg látnivaló található. A Wieliczka sóbányája, vagy a történelem egyik meghatározó helyszíne Auswitz.

Lengyelország körutazás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.


Lengyelország üdülőhelyek

Lengyelország utazási magazin

Sóba dermedt csodavilág Wileiczkában

A wieliczkai sóbánya Lengyelország egyik legértékesebb idegenforgalmi látványossága, amely 1978-tól az UNESCO-világörökség része, 1989-től pedig Lengyelország történelmi emlékhelye. Aki nem látta még, milyen kincset rejt a föld mélye, Krakkótól mindössze 12 kilométerre, elképzelni sem tudja, milyen a maga valójában ez a fenséges, sószobrokat, só domborműveket, izgalmas tárnákat, termeket, kápolnákat, tavakat magában rejtő csodavilág, amelyhez megannyi izgalmas történetet, legenda fűződik. A bánya ma kilenc szintből áll, 64 métertől 327 méter mélységig, és a 300 kilométernyi labirintusában több mint 3000 kisebb-nagyobb kamra található. A turisták által bejárható útvonal természetesen ennél jóval kisebb, csak alig közelíti meg mindennek az egy százalékát. De még így is közel 2-2,5 órás időtartam a Danilowicz-akna körzetében elhelyezkedő, 22 kamrából álló, 2,5 kilométernyi járatrendszer bejárása. Ahhoz, hogy ne ütközzünk nyelvi nehézségekbe, célszerű érkezésünk előtt néhány nappal [...]
Teljes cikk

Kedvezmények Lengyel Kártyával

A Lengyel Idegenforgalmi Szervezet Lengyel Kártyát adott ki. A Kártya lengyelországi gyógyüdülõkben ad 5-10%-os kedvezményt szállásra, kezelésekre, szolgáltatásokra. A 2008. december 31-ig érvényes kártya és a hozzá tartozó katalógus ingyenesen átvehetõ a Lengyel Nemzeti Idegenforgalmi Képviseleten (1075 Budapest, Károly krt. 11. Tel. +36 1 269 78 09). [...]
Teljes cikk

Szilézia kincsei

Amikor Sziléziára gondolunk, szürke, gyárakkal borított vidék helyett inkább egy igen változatos tájegységet kell elképzelnünk: magas hegyek, dombok, völgyek és síkságok váltják egymást, amelyeken tiszta folyók szaladnak keresztül. A Sziléziai Vajdaság Tájparkjainak Együttese ráadásul nem kevesebb, mint 8 tájparkot foglal magába. A vajdaság történelme évszázadokon át nemzetek, vallások, kultúrák és nyelvek ütközőpontját jelentette. Éppen ebből származik e vidék gazdag kulturális öröksége: ősi faépítmények, fenséges várak, előkelő rezidenciák, nagyra törő polgári épületek és a bányászatnak, kohászatnak köszönhető technikai emlékek mind megtalálhatóak errefelé.Fővárosa Varsó, amelynek történelmi központját a helyreállítást követően az UNESCO 1980-ban fölvette a Kulturális Világörökségek Listájára.Lengyelország ma már nem csak síelésre alkalmas hegyeiről, hanem az évi 5 millió zarándokot vonzó czestochowai Jasna Gora kolostoregyüttesről, az egyre több magánkézben lévő bányáról, valamint [...]
Teljes cikk
Lengyelország körutazás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.

Az összes Lengyelország körutazás »
 

Időjárás

Lengyelország éghajlata mérsékelt kontinentális, hideg, felhős, csapadékos. A tél mérsékelten hideg és a nyarak enyhék, amelyeket szintén sok csapadék jellemez. Északon emellett óceáni éghajlat jellemző.





Lengyelország körutazás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.

Az összes Lengyelország körutazás »

Lengyelország leírás

Lengyelország nagyon sok értéket tartogat a külföldi látogató számára- többet, mint azt általában hiszik, változatosabbat, mint amennyire ismerik. Mindenki megtalálhatja azt az ember alkotta vagy természeti szépséget, mely biztosítja, hogy az utazás igazi kulturális élményekben gazdag legyen. Az egyedi hangulatot árasztó városok és falvak, régi várak, csodálatos paloták, és kastélyok mutatják a viharos múlt harcait és örökségét és az elõdök tehetségét és életét. A tavak, a tengerpart, a vadregényes hegyek igazán aktív pihenésre serkentik a látogatót. A csodás értékek mellett Lengyelország azért is figyelemre méltó, mert a rendszerváltás után igen gyorsan talpra állt és ma, földrajzi elhelyezkedését illetõen, mint egy összekötõkapocsként mûködik Kelet- és Nyugat-Európa között.

Zakopane
rszág egyik legnagyobb turisztikai és üdülõközpontja. Az ország legmagasabban fekvõ városa. A XIX. század végén itt született meg a lengyel turizmus. A város 50 000 vendéghellyel rendelkezik, igen gazdag a gasztronómiai paletta, fejlett a turisztikai infrastuktúra. Változatos lehetõségeket kínál a szabadidõ eltöltését illetõen: lenyûgözõ hegyi túrák várják a turistákat, számos múzeum látogatható, nagyszerû a helyi színház.

Mit érdemes megnézni?
Ulica Kocieliska (Kocieliska utca) - Zakopane legrégebbi része, természetes skanzen, ahol mai napig eredeti formában megmaradt sok régi ház.

Stanis³aw Witkiewicz által XIX század végén kialakított „podhalañski” stilusú villák, pl.:“Koliba” (ul. Kocieliska) vagy „Pod Jedlami” (Koziniec) Czêstochowa-i Szûzanya és Szent Klemens fatemploma (ul. Kocieliska), mellette álló kápolnával, amely Zakopane legrégebbi egyházi mûemléke és ott lévõ Régi Temetõ.
Szent Család kõtemplom (ul. Krupówki).

Czorsztyn
A Czorsztynskie tó túloldalán Czorsztynban egy másik, XIV században felépített és 1795-ben elégetett várnak romjait nézhetünk meg, amelyek nagyszerû kilátóhelyek a Tátra és Pieniny hegyekre.

Debno Podhalanskie

Ez a régi falu szintén Czorsztynskie tó partján fekszik és elsõsorban egy érdekes építészeti mûemlék miatt híres:

Szent Mihály Arkangyal Templom

XV század második felében vörösfenyõbõl, szögek használata nélkül készült templom, mai napig eredeti formában megmaradt.

Lengyelország körutazás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.


Vízum, követség



Lengyelország adatlap

ÁLTALÁNOS TUDNIVALÓK
Terület: 312 683 km2
Népesség: 37854000 fõ
Népcsoportok:
- lengyel (97.6%), 
- német (1.3), 
- ukrán (0.6)
Fekvés: Közép Európa Németországtól keletre
Államforma: köztársaság
Hivatalos nyelv: lengyel
Beszélt idegen nyelvek: ukrán, német, belorusz
Nagyobb városok: Lódz, Krakkó, Wroclaw, Poznan, Gdansk, Szczecin, Bydgoszcz, Katowice, Lublin, Bialystok, Gdynia, Bytom, Radom, Kielce
Vallások: katolikus (95%), ortodox keresztény
Hivatalos pénz: 1 zloty = 100 grosz
Idõzóna: GMT+1

Lengyelország körutazás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.




(06 20) 884 94 00
Irodáink
Hírlevél feliratkozás
Megjelölt utazások
|[REM_CODE]|