Szilveszter Bécsben - Bécsi Filharmonikusokkal 2021

Még nincs értékelés. Írja Ön az elsőt!
Ellátás:
reggeli
Utazás:
autóbusszal
Szálláshely:
3*
Típus:
városnézés
Indulás:
Budapest 
Hivatkozás:
318197
Utolsó frissítés:
2021.12.30. (Cs)
4 nap/3 éj
138 300 Ft / fő (akciós alapár)
Töltődnek az indulási időpontok

Részletes programleírás

Ha tetszik az utazás, telefonáljon most!

06 1 881 7400, 06 20 884 9400

Elérhetőségek »
Ajánlat kérés »
On-line foglalás »
A program tervezett útvonala:

1. nap:
Szeged – Budapest – Pannonhalma – Bécsújhely (Wiener Neustadt) – Baden bei Wien – Grinzing – Bécs (360 km)Kora reggeli indulást követően Budapesten át érkezünk a Pannonhalmi Bencés Főapátsághoz. Az ezeréves épületben tekintjük meg a bazilikát, az altemplomot, a kerengőt, az ebédlőt és a 400 ezer darabos könyvtárát. A bazilika előtti teraszról intünk búcsút a Kisalföldnek és utunkat folytatva Bécsújhelyre (Wiener Neustadt) érkezünk. A magyar történelemben is jelentős városban teszünk egy sétát, megnézzük a várat (kívülről), a Mária-templomot és Főterét. Visszaszállva az autóbuszra Baden bei Wienben időzünk. Sétálunk a belvárosában: főtér a császári házzal és a Szentháromság szoborral, Jubileumi Városi Színház, sétálóutca a hangulatos polgári házakkal, üzletekkel, a Casino (Közép- Európa legnagyobb kaszinója). Kora estére az osztrák főváros közeli Grinzing-be látogatunk, ahol évközben vendégcsalogató borozók és kiskocsmák egész sora található, melynek varázslatos hangulatát utcáin sétálva érezhetjük. Szállásunk és fakultatív vacsoránk Bécsben lesz.

2. nap:
A Wachau vidékén utazunk: Klosterneuburg – Krems – Göttweig apátság – szilveszter Bécsben (170 km)Az óév utolsó reggelije után a Duna mentén folytatjuk utunkat. Elsőként Bécs kapujába, a klosterneuburgi apátsághoz érkezünk, ahol minden második évben márciusban rendezik meg Európa egyik legpompásabb orchidea kiállítását. A 900 éves apátság Ausztria egyik legrégebbi Ágoston-rendi kolostora és egyben legfontosabb kulturális központja. Az eredetileg gótikus stílusban épült kolostort később barokk stílusban építették át, melyet kívülről tekintünk meg. Ausztria legvonzóbb területén, a világörökség részét képező Wachau vidékén kalandozunk tovább. A Dunának ez a szakasza az osztrák kultúra bölcsője és páratlan műemlékei révén Ausztria legvonzóbb területe. A Wachau vidéken festői fekvésű, nagy múltú vidék falvaiban, váraiban Ausztria ősi múltja ölt testet. Kremsbe, e kedves kisvárosba érkezve rövid városnézést tartunk, sétálunk főutcáján. A kremsi óváros szinte minden háza műemlék, melyek példásan karbantartott állapotban vannak. A Duna túlpartján a hegytetőről vigyázó barokk stílusban épült bencés rendi Göttweig Apátságot látogatjuk meg. Visszatérünk a Bécsbe, és a szállodánkban megpihenünk. A vacsorát követően a belvárosba igyekszünk, hogy részesei legyünk egy fergeteges hangulatú parádénak. Az újév alkalmából egész Bécs vidám ünneplés és tánc színtere lesz. A legnagyobb különlegesség az óvárosi szilveszteri ösvény, ahol mi magunk is „eltévedhetünk”. Szilveszterkor a bécsi utcákon éppúgy helye van az ünneplésnek és a jókedvnek, mint egy gála vacsorán vagy ünnepélyes bálon vagy bárhol egy nagyvilági utcabálon. Az óév utolsó napján a bécsi óváros egy óriási parti helyszínévé válik. Bécs belvárosában rendezett szilveszteri ösvény mentén tucatnyi vendéglátó szolgál fel puncsot és kulináris finomságokat. Számos állomáson showműsor, keringő, operett, rock- és popzene, DJ szolgáltatta zene és slágerzene biztosítja a szórakozást. A Bécsi Állami Operaházban a jól bevált hagyomány szerint Johann Strauss műveit játsszák, az előadást pedig szabadtéren is élőben vetítik. A Grábenen bécsi tánciskolák keringő-villámtanfolyamokat kínálnak és varázslatos szabadtéri bálteremmé alakítják a sétáló utcát. A Rathausplatzon és a Práterben hatalmas tűzijáték köszönti az éjfélt.

3. nap:
Bécsi Filharmonikusok újévi koncertje majd wellness pihenés a Therme Wien-benKései reggelinket kényelmesen elfogyasztva a Bécsi Filharmonikusok minden évben megrendezett újévi koncertjét tekintjük meg. A koncertet az egész világ figyelemmel kíséri, és együtt ünnepli az új év első napját.A koncertet a bécsi Musikverein Aranytermében rendezik meg. A világ valószínűleg leghíresebb koncertjét több mint 90 országban közvetítik televízión, milliós közönség számára. Ahhoz, hogy a koncerten Bécsben élőben jelen lehessünk, egy kis szerencsére van szükség, mert a jegyeket a hatalmas érdeklődés miatt kisorsolják. Sajnos miután erre nem sok lehetőségünk adódik, két lehetőségünk is van arra, hogy Bécsben az újévi koncertet szabadtéren, élőben és ingyenesen hallgassuk meg: a Rathausplatzon megrendezett újévi ünnepségen, valamint a Bécsi Állami Operaház előtt az Oper live am Platz (élő operaközvetítések a téren) keretében. A koncertet követően szabadidő a városban, vagy tartson velünk egy kényeztető pihenésre a délután folyamán: Bécs legnagyobb wellness fürdőjében, a Therme Wien kényeztető szolgáltatásaiban „veszünk el”, ahol medencék, szaunák, gőzkabin, pihentető relax terápiás lehetőségek között töltheti el a délutánt! Aki nem kíván részt venni a fürdőprogramon, részükre fakultatív programot ajánlunk a délutánra: Schönbrunnba, a Habsburgok világhírű kastélyába kirándulunk, megtekintve az uralkodó család életének színhelyeit, a kastély termeit és kertjét (egyes alkotások téliesítve vannak) idegenvezetőnk kíséretében.

4. nap:
Bécsi séták és Bécs madártávlatból – Budapest – SzegedReggelit követően autóbuszos városnézés a császárvárosban: Ring híres épületei, Opera, Hofburg, Szépművészeti Múzeum, Parlament és a városháza. Gyalogos sétánk során elsőként egy csésze igazi bécsi fekete kávé elfogyasztásával kezdünk, amit akár saját magunk is elkészíthetünk Bécs egyik ismert kávézó múzeumában! Ismerkedünk a kávékészítés rejtelmeivel, melynek végén elfogyaszthatunk egy kellemes bécsi feketét. Koffeinnel felvértezve látogatunk el a Kärtner Strasséra, a Szent István Dómhoz, sétálunk a híres Grabenen, megismerkedünk Hundertwasser különleges, meglepő stílusú épületével. Szabadidő a városban, majd az osztrák főváros fölé emelkedünk! Csupán 35 másodperc és a 150 méter magasban lévő Donauturm, a Duna-torony étteremében találjuk magunkat. Kivételesen szép innen a kilátás, napsütéses, jó időben Magyarországig ellátni ahol alattunk az egész város. Megpihenünk, élvezzük a panorámát és búcsút intünk Bécsnek. A délutáni órákban búcsúzunk az osztrák fővárostól és élményekkel tele hazafelé indulunk. Érkezés Hegyeshalmon át Budapestre az esti órákban, majd tovább utazás Szegedre.Amennyiben a program szerint az ünnepi vacsora zenés-táncos programot is tartalmaz, úgy ezen időtartam alatt biztosított szolgáltatások (zene, tánctér, mulatság, szilveszteri program) az aktuális járványügyi intézkedések és korlátozások függvényében tudnak megvalósulni. Természetesen a vacsora étkezés biztosított a csoportunk számára. Megértésüket köszönjük.x

 
Töltődik a foglalási lap
Ausztria utazás, nyaralás Magyarország utazás, nyaralás Ausztrália utazás, nyaralás Alsó-Ausztria utazás, nyaralás Bécs utazás, nyaralás(06 20) 884 94 00
Irodáink
Hírlevél feliratkozás
Megjelölt utazások