Máramaros, Bukovina és moldvai kolostorok 2022

Még nincs értékelés. Írja Ön az elsőt!
Ellátás:
félpanzió
Utazás:
autóbusszal
Szálláshely:
3*
Típus:
városnézés
Indulás:
Budapest 
Hivatkozás:
331539
Utolsó frissítés:
2022.09.14. (Sze)
5 nap/4 éj
104 500 Ft / fő (akciós alapár)
Töltődnek az indulási időpontok

Részletes programleírás

Ha tetszik az utazás, telefonáljon most!

06 1 881 7400, 06 20 884 9400

Elérhetőségek »
Ajánlat kérés »
On-line foglalás »
A program tervezett útvonala:

1. nap:
Szeged – Budapest – Máriapócs – Nagykároly – Érmindszent – Majtény – Szatmárnémeti – Misztótfalu – Nagybánya (400 km)Elutazás a reggeli órákban Sze­gedről. Utazás Budapesten át Máriapócsra. Utunkat a „Pócsi Máriánál” kezdjük és Nagyvára­don a történelmi Magyarország első zarándokhelyén végezzük. Magyarország Nemzeti Szentéjét a máriapócsi zarándok templomot („könnyező” Mária ikon) látogatjuk meg. Nyírbátoron és az akácerdő­kön át jutunk Romániába. Ismerke­dünk Nagykároly nevezetességével, elsősorban a Károlyiak „újlovagvár” stílusú kastélyával. Pár kilométer a „hepe-hupás” vén Szi-lágy, s itt tisz­telgünk Érmindszenten Ady Endre szülőfalujában, a Karácsonyi rege igaz boldogságának reményével. A Majtényi síkon már Szatmárban járunk, ahol 1711-ben „letörött” a zászló. A közeli Szatmárnémetiben sétálunk a főtéren. Gondolatban pedig kitekintünk Erdőre, Ákosra és Mikolára. Nagybánya előtt Misz­tótfalusi Kis Miklósra emlékezünk a leghíresebb nyomdászunk gyűjte­ményénél. Késő délután érkezünk Koltóra, ahol a Teleki kastély em­lékszobáiban és kertjében sétálunk Petőfi Sándor, Szendrei Júlia, Jókai Mór, Liszt Ferenc nyomdokain. Szál­lásunkat Nagybányán foglaljuk el, ahol vacsorával várnak bennünket. Vacsoránk ideje alatt hagyományos máramarosi néptánc folklór progra­mot élvezünk népzenével.

2. nap:
Koltó – Gutin-hegy – Máramarossziget – Szaplonca – Borsa – Aranyos-völgye (290 km)Reggelinket elfogyasztva Nagybá­nyán az ásványgyűjtemény meg­tekintése után felkapaszkodunk a Gutin hegység hágójára, majd leereszkedünk a Mara patak völ­gyébe. Máramarosszigeten rövid városnézés után kitérőt teszünk a „vidám temetőhöz” Szaploncára. Máramarosban a népi építészet „élő múzeumában” járunk. A Visó folyó völgyén át érjük el a Borsát, az üdülőközpontot. A Priszlop vagy más néven Borsai hágón át érjük el az Aranyos-Beszterce völgyét. Érin­tetlen hegyi környezetben utazunk, mely során még egy nagyobb hágó, a Meszesen túl estére szálláshe­lyünkre érkezünk.

3. nap:
Moldovica kolostor – Szucsevica kolostor – Putna kolostor – Radóc – Bogdán templom – Vororet kolostor (130 km)Szép napunk ígérkezik! Bukoviná­ba érkezünk, a bukovinai világhí­rű erődrendszerű kolostorok hit, természet és az ember tökéletes egységébe. Délelőtt a Moldovica kolostor külső és belső festmé­nyeit tekintjük meg, a Petru Rares emlékekkel. Itt található az UNESCO „Aranyalma” díja, melyet a felújítá­sok jutalmaként kapott a kolostor. Újabb hágó és vadregényes fenyve­sek között gyönyörű kilátásban le­het részünk a távoli hegyekre. Majd egy másik gyönyörű kolostor, a Szu­csevica kolostor vár ránk. A tűzvész után újjáépített, a régen volt kör­nyék kulturális központjaként mű­ködő Putnai kolostor-együtteshez látogatunk, melynek múzeumában világhírű evangéliumi példányokat láthatunk. Tovább utazva Marginán állunk meg a „fazekas falunál”. Az ősi fazekasmesterség termékeiből vásárolhatunk. Radócon megnéz­zük Moldva első kőtemplomát a Bogdán templomot, majd kis sza­badidő. A közelben emlékezhetünk a bukovinai székelyek élettörté­netére, hajdani falvaira küzdelmes sorsukra. Utunk során megtekintjük a Voronet kolostort is. A voroneti kolostort nevezik Kelet-Európa Six­tusi kápolnájának, az utolsó ítélet víziójával. Szálláshelyünkre térünk vissza.

4. nap:
Utazás a Borgói hágón keresztül. Beszterce – Dés-Szamosújvár – Bonchida – Kolozsvár (210 km)A Kárpátok külső homokkő vonula­tait elhagyva erdélyi tájak felé visz az utunk. A Szuhard és a Beszter­cei hegyek között utazunk. A Bor­gói-hágóról nagyszerű a kilátás és rálátásunk nyílik a „Drakula Kas­télyszállóra”, ahol egy pihenőre mi is megállunk és garantáljuk, hogy „vámpírok” nélkül indulunk tovább. Leereszkedünk Beszterce városá­ba, ahol egy autóbuszos rövid vá­rosnézés keretében ismerkedünk a várossal. A Sajó völgye majd a Nagy Szamos követi utunkat. Szeretfalva, Kerlés, Somkerék, Bethlen majd Dés után Szamosújvár következik. Bonchidán a Bánffy kastély jelene és a család története vár bennün­ket. Látjuk a pusztuló múltat és a fájó jelent. Válaszúton át Wass Albert szülőházát látva érkezünk Kolozsvárra, a „szép városba, a kin­cses városba”. Városnézésünk során megtekintjük a Fő teret, Mátyás há­zat, Házsongárdi temetőt és annak fő sírhelyeit. Szállásunk Kolozsvár környékén lesz, ahol vacsorával várnak bennünket. A csoport érke­zésének függvényében vacsorán­kat követően lehetőség van Kilyén Ilka történeti és irodalmi áttekinté­sét meghallgatni.

5. nap:
Körösfő – Bánffyhunyad – Nagyvárad – Budapest – Szeged (420 km)Hazafelé megállunk Körösfőn, majd Bánffyhunyad híres kazettás men­nyezeteit csodáljuk. Általmegyünk a Királyhágón, ahol pihenőt is tartunk. Nagyváradon szabadidőt tartunk a főtéren, majd a Székes­egyházat nézzük meg. Szent László városából a „Holnaposokat” idézve érkezünk újra a magyar határhoz. Az Alföld pusztáin át érkezünk Bu­dapestre az esti órákban, majd továbbutazunk Szegedre.x
 
Töltődik a foglalási lap
Románia utazás, nyaralás Magyarország utazás, nyaralás Szlovákia utazás, nyaralás Erdély utazás, nyaralás(06 20) 884 94 00
Irodáink
Hírlevél feliratkozás
Megjelölt utazások