A francia riviéra tengerparti pihenéssel 2022

Még nincs értékelés. Írja Ön az elsőt!
Ellátás:
reggeli
Utazás:
autóbusszal
Szálláshely:
3*
Típus:
városnézés
Indulás:
Budapest 
Hivatkozás:
342198
Utolsó frissítés:
2022.09.17. (Szo)
9 nap/8 éj
222 400 Ft / fő (akciós alapár)
Töltődnek az indulási időpontok

Részletes programleírás

Ha tetszik az utazás, telefonáljon most!

06 1 881 7400, 06 20 884 9400

Elérhetőségek »
Ajánlat kérés »
On-line foglalás »
A program tervezett útvonala:

1. nap:
Szeged – Budapest – Treviso (730 km)Elutazás Szegedről kora reggel. Utazás Szlovénián át Olaszország­ba. Útközben pihenőkkel tarkítva érkezünk Trevisoba, a „mi­niatűr Velencébe”. A régi városatyák a középkorban körbevették a várost kőfallal, amely még ma is erődként védi az óvárost. Alatta azóta is ott hömpölyög a Sile folyó, behálózva Trevisót. A házak itt is cölöpökre épültek, s az itteni palazzók is leg­alább olyan díszesek, cifrák, mint a velenceiek. Az óvárosban olyan csodák várnak bennünket, mint az a Ferences templom, melynek a falait még XIII. századi freskók díszítik, s állítólag itt temették el a két olasz költőóriás, Dante és Pet­rarca gyermekeit is. Sétálunk festői árkádos házai között, csatornákkal szabdalt utcáin. A város főterén megpihenünk egy capuccinóra vagy egy spritzre. Merüljünk bele az olasz kisvárosi élet szépségeibe! Első szállásunk Észak-Olaszország­ban lesz.

2. nap:
A Garda-tótól Liguriáig (420 km)Reggeli után Sirmionéban, e párat­lan fekvésű városban teszünk rövid sétát. Kihagyhatatlan a véget nem érő fagylaltos pult, ahol engedve a csábításnak megkóstoljuk a mes­sze földön híres fagylaltját. Sétá­lunk a középkori várfalak között, majd hajóra szállva a tó vizéről is gyönyörködhetünk a félszigeten elnyúló város és az Alpok által kö­rülölelt tó látványában (hajójegy). A déli órákban indulunk a Virágok Riviérája felé. Szállásunk 6 éjszakán át a Ligur parton lesz.

3. nap:
Pihenés a tengerparton és séták Szent Romulus városában: San Remo és a Nobel Villa (60 km)Reggelit követően kedvére pihen­het a ligúr tengerparton, vagy jöjjön velünk egy gyalogos városnézésre San Remoban. Sétánk főbb látni­valói a Fesztiválpalota, a középkori erődítményváros (Pigna), a San Siro templom, a Virágpiac és Itália lege­legánsabb kaszinója. Délután ked­vére pihenhet a tengerparton vagy tartson velünk a csodás parkkal kö­rülvett Nobel Villához, benne Alfred Nobel életrajzi kiállításával. Estére visszatérünk szálláshelyünkre.

4. nap:
Pihenés a tengerparton vagy az olasz Riviéra, Rapallo és Portofino (340 km)Reggeli után egész nap kedvére pihenhet a tengerparton vagy jöj­jön velünk egész napos kirándu­lásra! Fakultatív ajánlatunk: Az olasz Riviéra legfényesebb városait keressük fel. Rapallóban kezdjük látogatásunkat, majd az európai arisztokrácia egyik legkedveltebb találkozóhelyét, Portofinót keres­sük fel, amelyet könnyedén csak a tenger felől lehet megközelíteni (hajójegy helysz. fiz.). A festői öblök és mélykék víz adja az elegáns tele­pülések utánozhatatlan szépségét.

5. nap:
Pihenés a tengerparton vagy Monaco és Éze, látogatás a francia Riviéra egyik legszebb kilátópontjánReggeli után egész nap kedvére pi­henhet a tengerparton vagy jöjjön velünk egész napos kirándulás­ra! Fakultatív ajánlatunk: A Li­gur-parttól eltávolodva Monacóba, a mini államba kirándulunk, amely­nek fekvése és látnivalói egyaránt elbűvölik a látogatót: Oceonográfiai Múzeum (a világ egyik legszebb akváriumával), Hercegi Palota, a jachtkikötő, a Grand Casino, a belle époque elegáns szállodái, Rainier herceg autógyűjteménye. Szaba­didőt követően a közeli Éze hegy­tetőre épült településre utazunk tovább. A több száz méteres szikla tetején található, épségben meg­maradt középkori városka egzotikus botanikus kertjéből páratlan kilátás nyílik a Riviérára. Sétánk után láto­gatást teszünk a Fragonard Parfüm­gyárban, amely a világ leghíresebb kozmetikai termékeit állítja elő. Es­tére visszatérünk szálláshelyünkre.

6. nap:
Pihenés a tengerparton vagy Nizza, Saint Paul de Vence és Cannes a fesztiválváros (190 km)Az egész napot töltse kellemes pihenéssel a Riviérán! Fakulta­tív ajánlatunk: reggeli után első állomásunk a francia riviéra „fő­városa”, Nizza, mely az azúrkék Angyalok öblét öleli körül. Sétánk során megismerkedünk ligur hatá­sú óvárosával, a nagyszerű franciás várostervezés remek példájával, a Masséna térrel, a színházzal, a régi kikötő festői épületeivel és a város jelképévé vált, impozáns tenger­parti Angol sétánnyal. Nizzában a piaccal és a helyi gasztronómia specialitásaival is ismerkedhetünk: megkóstolhatjuk a soccát a piacon vagy a híres-nevezetes kandírozott gyümölcsöket. Fürdési lehetőség a nizzai Angyalok Öblében. Délután Saint Paul de Vence, festőket is gyakran megihlető hangulatos, dombtetőre épült középkori óváro­sát, festői sikátorait, és kulturális látnivalóit tekintjük meg. Napunk fénypontja a francia Riviéra legnép­szerűbb, pezsgő-nyüzsgő városa, a filmvilág központja, Cannes! Gya­logosan keressük fel látnivalóit: a Fesztiválpalotát, a Croisette-et és az óvárost, rövid szabadidőt köve­tően. Az esti órákban térünk vissza szálláshelyünkre.

7. nap:
Pihenés a tengerparton vagy Grasse – Verdon kanyon (440 km)Az egész napot töltse kellemes pihenéssel a Riviérán! Fakultatív ajánlatunk: Grasse település érin­tésével a Cote d’Azure lenyűgöző természeti látványosságát, a Ver­don-kanyont keressük föl, amelyen végighaladva a lélegzetünk is eláll a természet vad szépségétől. Az esti órákban térünk vissza szállás­helyünkre.

8. nap:
A Ligur-parton át utazunk – Imperia, majd Júlia városa: Verona (420 km)Reggel autóbusszal hazafelé in­dulunk a Ligur-parton keresztül. Imperiában megtekintjük Liguria nagyszerű olívaolaj múzeumát, ahol mindent megtudhatunk az olajfa történetéről és termésének feldol­gozásáról. A késő délutáni órákban érkezünk a romantikus szerelmesek városába, Veronába. Rövid városné­zésünk során gyalogosan ismerke­dünk a város nevezetességeivel: Arena, Júlia háza, piactér, városhá­za. Szállásunk Padova környékén lesz.

9. nap:
Padova – Budapest – Szeged (740 km)Reggeli után az Udine–Tornyiszent­miklós útvonalon utazunk hazafelé, útközben többszöri pihenővel, étke­zési lehetőséggel. Hazaérkezés Bu­dapestre az esti órákban, utunkat folytatjuk Szegedre.x
 
Töltődik a foglalási lap
Franciaország utazás, nyaralás Olaszország utazás, nyaralás Francia Riviéra utazás, nyaralás Ligúr-tengerpart utazás, nyaralás Veneto utazás, nyaralás Cannes utazás, nyaralás(06 20) 884 94 00
Irodáink
Hírlevél feliratkozás
Megjelölt utazások