Madeira, az örök tavasz szigete - csillagtúra 8 nap 7 éj középkategóriájú szállodában

Még nincs értékelés. Írja Ön az elsőt!
Ellátás:
reggeli
Utazás:
repülővel
Szálláshely:
3*
Típus:
körutazás
Indulás:
Budapest 
Hivatkozás:
380764
Utolsó frissítés:
2024.11.05. (K)
8 nap/7 éj
489 990 Ft / fő (alap ár)
Töltődnek az indulási időpontok

Részletes programleírás

Ha tetszik az utazás, telefonáljon most!

06 1 881 7400, 06 20 884 9400

Elérhetőségek »
Ajánlat kérés »
On-line foglalás »




1. nap
REPÜLÉS MADEIRÁRA
Repülés Budapestről Madeirára. Idegenvezetőnk fogadja

Önt, majd transzfer a hotelbe. Szállás: Hotel Golden Residence vagy hasonló.

2. nap
FUNCHAL ÉS PIAC (FÉLNAPOS) + SZABADIDŐ VAGY FAKULTATÍV: FUNCHAL KERTJEI (FÉLNAPOS)

Funchal Madeira legnagyobb városa, és egyben a fővárosa a Madeira Autonóm Régiónak. Az Atlanti-óceán szegélyezi. Sétánk során elhaladunk a Baltazar Dias színház mellett, melynek eredete a 19. századra nyúlik vissza. Ezt követően a Sé katedrálist csodálhatjuk meg, mely a mánuel stílus egyik jellegzetes épülete. A Municipal téren áll a barokk Városháza. A korábbi grófi palota a 18. századból származik. Elhaladunk a Rua Fernao de Orelas utcán, ahol cipőboltok, kávézók sorakoznak. Ezt követően a helyi piac, a Mercado Dos Lavradores ezernyi színe és illata bűvöl el minket. A piac földszintjén helyi zöldségektől és gyümölcsöktől roskadoznak a kosarak. Az 1940-ben megnyitott piacon halak is kaphatóak. 5 különböző trópusi gyümölcsöt kóstoltunk majd. Ezt követően töltse kedvére az időt, vagy vegyen részt fakultatív programunkon (fak.programcsomag): fedezze fel velünk a virágok világát Funchalban! Elsőként a Botanikus Kertbe térünk be Funchal felett. Itt őshonos és importált növényfajták is megtalálhatóak. Következő megállónk a Quinta Vigia, az elnöki rezidencia. Kápolna is található itt, illetve a kert végében, egy teraszról lehet élvezni a funchali kikötőre nyíló mesés kilátást. Sissi, az osztrák császárné, és magyar királyné is itt lábadozott tüdőbetegsége idején. A következő kert, amit felkeresünk, a Parque Santa Catarina. Itt színpompás virágok, egzotikus fafajták fogadnak minket. Itt lelhető fel Kolumbusz Kristóf szobra is. Visszatérés a hotelbe.

3. nap
KELET-MADEIRA (EGÉSZ NAPOS)

A napunknak látványos kezdést biztosít a sziget egyik legmagasabb pontja, a Pico Arieiro, mely 1818 méter magas. Innen álomszép kilátás nyílik a környező, zöldellő lankákra, és a sejtelmes felhőkre. Tiszta időben akár a Paul de Serra fennsíkon lévő szélturbinákat is megpillanthatjuk, Innen a Ribeiro Frio völgyben a laurissilva, azaz babérerdő vár ránk. Megállunk egy kis levada túrára. A levada egy tipikus madeirai turistaútvonal, mely a növények ellátását biztosító vízicsatornák köré épültek. Körülbelül 25 perces ballagás után érjük el a Balcőes kilátópontot. A buszunkhoz visszafelé egy újabb, kb. 20 perces gyaloglás vezet. Majd Santana varázsol el minket jellegzetes, háromszöget formázó kis faházaival. Majd elhaladunk Porto da Cruz, illetve a sziget jelképének számító Sasszikla, azaz Penha D`Águia mellett. Kihagyhatatlan élményt ígér a rumfőzde Engenhos do Norte-nál. A nap méltó zárását jelenti Ponta S. Lourenco, Madeira legkeletibb pontja, ahonnan elénk tárul az északi és a déli part is. Visszatérés a hotelbe.

4. nap
Szabadidő vagy Fakultatív program: bortúra és Cabo GirĂŁo (félnapos), helyszínen foglalható fak: dzsiptúra

Szabadidő vagy fakultatív program: (fak.progcs): Bortúra és Cabo GirĂŁo. Madeira híres bortermeléséről, bortermelő vidékként már évszázadok óta jegyzik. Első állomásunk Estreito de Cámara de Lobos, ahol a Vinhos Barbeito pincészet titkait fedezhetjük fel. A látogatás végén kétféle maderai bort ízlelhetünk meg. Az 580 méter magas Cabo GirĂŁo sziklafalról ámulatba ejtő a panoráma. Az üvegből készült padlózattal rendelkező kilátóterasz csodálatos élményt garantál. Funchal legrégebbi borászata a Blandy`s Wine Lodges, ahol a múzeum megtekintése után kétféle borral csillapítjuk szomjunkat. Helyszínen foglalható fakultatív: dzsiptúra. A program során megismerhetjük Cámara de Lobos halászfalucskát, Estreito de Cámara de Lobos szőlős lankáit, Jardim de Serra települést, és néhány gyönyörű kilátópontot, ahonnan fantasztikus kilátás vetül a környező hegyekre, vagy az Apácák Völgyére.Visszatérés a hotelbe.

5. nap
A legjobb kilátók és Monte (félnapos) + fakultatív: tobogán

Az első kilátó a mai napon a Pico dos Barcelos (350 méter). Innen álomszép látvány tárul elénk: Funchal, az öböl. Az Eira do Serrado (1094 méter) csodálatos kilátást biztosít a környező ormokra, és az Apácák Völgyére (Curral das Freiras), mely 600 méterrel fekszik a kilátó alatt. Megkóstolhatjuk a Ginja-t, mely a helyi cseresznyelikőr. Monte szépségeit ismerhetjük meg, mely Funchal elővárosa. Rövid sétát teszünk egy festői kertben, majd a Miasszonyunk templomot csodálhatjuk meg. Itt temették el IV. Károlyt, az utolsó magyar királyt. Fakultatív (fak programcsomag) kipróbálhatjuk az itteni jellegzetes közlekedési eszközt, a tobogánt, a kosárszánt, melyet helyi segítők tolnak (vasárnap nem üzemel). Visszatérés a hotelbe.


6. nap
Szabadidő vagy fakultatív: Nyugat-Madeira (egész napos)

Töltse kedvére az időt, vagy vegyen részt fakultatív programunkon (fak.programcsomag): Nyugat-Madeira. Először a festői halászvároskát, Câmara de Lobost ismerhetjük meg, mely Winston Churchill festményeit ihlette. Ribeira Brava-ban, a mintegy tizenháromezer főnyi lakosságú településen meglátogatjuk a helyi piacot, és a Szent Benedek-templomot. Lehetőségünk nyílik megkóstolni a híres poncha italt (rum, méz, és citromlé hozzáadásával készül). Az északi part impozáns partvidékét Hawaii-hoz is hasonlítják. Itt utazunk, míg el nem érjük Porto Monizt. A városka jellegzetes természeti kincsei a lávamedencék. A Paul de Serra - fennsík felé tartunk, 1500 méteres magasságban. Napunkra a koronát Ponta do Sol teszi fel, az elbűvölő tengerparti falu. Visszatérés a hotelbe.

7. nap
Helyszínen foglalható fakultatív: Porto Santo, Madeira est (vacsoracsomag)

Helyszínen foglalható fakultatív: a mesés Porto Santo. Tartson velünk a csodaszép szigetre, Porto Santo-ra! Ide komppal jutunk át (kb. 2,5 óra). Az `arany szigetnek” is becézett Porto Santo az Atlanti-óceán közepén helyezkedik el, Madeira-tól kb. 42 km-re. Porto Santo lakossága kb. 5500 fő. Egyedülálló, aranyló homokos tengerparttal büszkélkedhet. A tengervíz egész évben kb.18-22 fokos. Visszatérés Porto Santo-ból. Este: hangulatos Madeira-est (a vacsoracsomag része). Visszatérés a hotelbe.

8. nap
HAZAUTAZÁS

Transzfer a repülőtérre a repülőgép indulásának függvényében.



Fontos információk
Az utazáshoz új típusú személyi igazolvány, vagy útlevél szükséges, melyeknek minimum az utazás utolsó napjáig érvényesnek kell lennie. Kiegészítő fakultatív programok vásárlására a helyszínen nyílik lehetőség. A programváltozás jogát fenntartjuk, a kirándulások sorrendje változhat! Az út indításához minimális csoportlétszám (min. 20 fő) szükséges! Igyekszünk a fent említett hotelben elszállásolni Önöket. Amennyiben külső körülményekből fakadóan változtatás válik szükségessé, hasonló vagy magasabb komfortfokozatú hotelekben biztosítunk elhelyezést. Helyszínen fizetendő borravaló: kb 35 eur/fő/út.





 
Töltődik a foglalási lap
Portugália utazás, nyaralás Madeira utazás, nyaralás Funchal utazás, nyaralás







(06 20) 884 94 00
Irodáink
Hírlevél feliratkozás
Megjelölt utazások
|[REM_CODE]|