Fjordok közt a Skandináv-félszigeten autóbusszal

Még nincs értékelés. Írja Ön az elsőt!
Ellátás:
reggeli
Utazás:
autóbusszal
Szálláshely:
3*
Típus:
körutazás
Indulás:
Budapest 
Hivatkozás:
136
Utolsó frissítés:
2019.08.03. (Szo)
298 000 Ft / fő (alap ár)
10 nap/9 éj
299 500 Ft / fő teljes ár
Töltődnek az indulási időpontok

Részletes programleírás

Ha tetszik az utazás, telefonáljon most!

06 1 881 7400, 06 20 884 9400

Elérhetőségek »
Ajánlat kérés »
On-line foglalás »

Start Utazás Védőháló »
Csődvédelem felső fokon
az Ön teljes biztonságáért

1. NAP: SZEGED (PÉCS, DEBRECEN) – BUDAPEST – AUSZTRIA – NÉMETORSZÁG

Reggeli indulás, utazás Ausztrián keresztül Németországba. Közben rövid kitérőt teszünk a Walhallához, ahol megtekinthet­jük a híres emberek csarnokát, szobrait. Este szállás Alsfeldnél.

2. NAP: ALSFELD – HAMBURG – LÜBECK

Hamburg felé indulunk. Repülős utasokkal együtt rövid buszos városnézés Hamburgban: kikötői negyed, belváros… Ezt köve­tően Lübeckbe utazunk, ahol gyalogos városnézés. Az óvárosa az UNESCO Világörökség listáján is szerepel. Megtekintjük a Mária-templomot, a Buddenbrook-házat, a különböző stíluso­kat magán viselő városházát, és a Holstentort. Szállás a közelben.

3. NAP: RØDBY – KOPPENHÁGA – SVÉDORSZÁG

Reggel kompátkelés Puttgarden-Rødby között. Dániai szigeteket érintve haladunk keresztül az országon. A déli órák­ban Koppenhágába érkezés. A dán fővárosban városnézés: Amalienborg-palota, mely a királyi pár otthona, város­háza, Strøget, Nyhavn-kikötő, Christiansborg, és a közismert „Kis hableány” szobor, mely Dánia jelképe. Városnézés után Európa leghosszabb hídján kelünk át Svédországba. Szállás már Közép-Svédországban.

4. NAP: STOCKHOLM

Busszal bemegyünk Stockholmba. Programunkat a Gamla Stan-on kezdjük. Ezen a szigeten van többek közt az óváros, a Királyi palota, a Parlament és a Koronázó templom. A királyi palota termei meseszépek. Szabadidő alatt, aki szeretné meg is tekint­heti ezeket. Impozáns látvány a Városháza is. Folytatva a városné­zésünket bemegyünk a modern városrészbe. Lefényképezhetjük a Nobel díj átadásnak helyet adó épületet, a piacteret és a sétá­lóutcát. Tiszteletünket tesszük a meggyilkolt miniszterelnök, Olof Palme sírhelyénél is. Szállásunk a város közelében.

5. NAP: OSLO

Reggeli után indulás a norvég fővárosba. Látványos, fenyőerdőkkel és tavakkal színesített tájon halad autóbuszunk. Osloba történő megérkezésünk után gyalogos városnézés. Láthatjuk a Királyi palotát, a Parlamentet, a Nemzeti Színház és az Egyetem épületét. A monumentális városháza belső tere modern fres­kókkal díszített. Itt szokták átadni a Béke-Nobel-díjat. Az épü­let előtt láthatjuk a szép Oslo-fjordot. Ezt követően kimegyünk a különleges Vigeland-szoborparkba. Több mint 100 különlege­sebbnél-különlegesebb szobor található itt. Napunk zárásaként a híres Skanzent tekintjük meg. A Skanzenben az északi építé­szet különleges, több száz éves házai láthatóak. Ezt követően elfoglaljuk szállásunkat.

6. NAP: KÖZÉP-NORVÉGIA – FJORDI HAJÓZÁS

Reggeli után folytatjuk utunkat Közép-Norvégiába. Haladunk a csodaszép Tyri-fjord mentén. Az út során gyönyörködhe­tünk a panorámában. Szinte megszámlálhatatlan a vízesé­sek száma. Egymást érik a gyorsfolyású patakok, érdekes hegyi tavak. Több fotószünetet is tartunk. A Hallingskarvet-hegység lábánál haladva megérkezünk a Sogne-fjordhoz, amely a leg­hosszabb és legmélyebb fjord a világon. Fläm faluból lehető­ség nyílik fakultatív programként 2 órás csodálatos hajóútra az Aurlands-fjordon. Különleges élmény a meredek sziklafalak közt a keskeny, de nagyon mély fjordon hajózni. Ez Norvégia egyik legszebb fjordi szakasza, nem véletlen, hogy a helyiek ide szer­vezik a hajókirándulásokat. A hajózás során láthatjuk a híres Stalheim-kanyont, a különleges, vadregényes tájat, rengeteg víz­esést és meredek sziklafalakat. Az út egyik csúcspontja ez a prog­ram.Fakultatív fjordi hajózás: 18.500,- Ft. Visszaszállunk a buszba. A nap további részében is számtalan szép vízesést lát­hatunk. Szállásunk egy csodás fekvésű településen lesz.

7. NAP: HARDANGER-FJORD – BERGEN 

Délelőtt utazás a Hardanger-fjord mentén. Leírhatatlan az a látvány, amit utunk során tapasztalunk; a kanyargó patakok, hangulatos zuhatagok, csodálatos hegyvonulatok. A nap során ismét meggyőződhetünk arról, hogy Norvégia a legszebb skan­dináv ország. Itt halad keresztül a Skandináv-hegység és lát­hatunk hófödte csúcsokat, gleccsert, vízeséseket, fjelleket, erdőkkel övezett tavakat. Kora délután érkezünk Nyugat- Norvégia legnagyobb településéhez. Városnézés Bergenben: Bryggen – a világörökség része –, halpiac, kikötő. Aki akar a szabadprogram alatt, felmehet a város fölött található kilá­tóhoz, melyről mesés látvány nyílik a városra és az óceánra. Szállásunk Bergenben lesz ezen az estén. 

8. NAP: BERGEN – STAVANGER – BEHAJÓZÁS

Indulás után déli irányban foly­tatjuk utunkat. Ismét több meseszép és hatalmas fjordot érintünk, illetve keresztezünk, így például a Bjørnafjordot, Hardangerfjordot, miközben Nyugat-Norvégia tavakkal és fenyőerdőkkel övezett tájain haladunk keresztül. Átmegyünk a Boknafjordon, közben láthatjuk az Atlanti-óceánt is. Egy életre szóló élmény a norvég fjordvidék látványa. Stavangerbe érve gyalogos séta. Stavanger Nyugat- Norvégia kereskedelmi és gazdasági központja, az ország negyedik legnagyobb városa. Óvárosában található Európa egyik legnagyobb faházakból álló épületsora. Ezt követően sza­badprogram a nagyon hangulatos Stavangerben, majd irány a kikötő. Este bekompolás. Szállás a hajón 4 ágyas (igény esetén 2 ágyas) tusoló/ WC-s belső kabinokban.

9. NAP: HIRTSHALS (DÁNIA) – NÉMETORSZÁG

Éjszaka kompátkelés az Atlanti-óceánon egy kb. 10 szintes ten­gerjáró hajóval (éttermek, bár, disco, üzletek). Reggeli a hajón. Dániába érkezésünk után, déli irányban haladunk és megál­lunk egy különleges látványosságnál. Régi vikingírású köve­ket tekintünk meg. (UNESCO Világörökség). Délután érkezünk Németországba. Szállás Magdeburgnál lesz.

10. NAP: NÉMETORSZÁG – PRÁGA – BUDAPEST

 

Reggel indulás és folyamatos utazás rövid pihenőkkel Csehországon keresztül Magyarországra. Az esti órákban hazaérke­zés. Budapest után mindenkit a felszállási helyére szállítunk. 

 
Töltődik a foglalási lap
Németország utazás, nyaralás Svédország utazás, nyaralás Norvégia utazás, nyaralás Dánia utazás, nyaralás Koppenhága utazás, nyaralás Oslo utazás, nyaralás Stockholm utazás, nyaralás Bergen utazás, nyaralás

(06 20) 884 94 00
Irodáink
Családi ár számolás
Hírlevél feliratkozás
Kedvencek