Kína körutazás

A Kínai körutazás Induljon innen! Olcsó akciós, last minute Kínai körutazás, a Kínai körutazás legfontosabb információi és utazási ajánlatai egy helyen. 15 utazás közül választhat.

Kínai körutazás foglalásához forduljon a Start Utazási Irodához.


Ajánlom mindazon kalandvágyó utazónak, aki lelkesen elhatározza, hogy életében legalább egyszer megnézi a Nagy (Fehér) Falat, s nyelvtudásánál csak a pénze kevesebb.

Kína utazás TOP 10

Kína úti célok

Az összes Kína körutazás »

Az összes Kína körutazás »

Kína ismertető

Környezet, éghajlat
Az éghajlat is nagyon változatos. Az északi országrészben telente nem ritka a 40 fokos hideg sem, nyáron ugyanakkor jóval 30 fok fölé is kúszhat a hőmérő higanyszála. A délkeleti partvidéken a nyár meleg és párás, ősszel gyakoriak a tájfunok. A legforróbb terület a Turpán-fennsík, itt gyakran van 40 foknál is melegebb.

Kína a Föld harmadik legnagyobb és egyben a legnépesebb országa. Északról Mongólia, nyugatról Tibet és a Himalája, keletrol a Keleti- és a Kínai-tenger határolja. 23 tartományra, 5 autonóm területre és 4 speciális adminisztrációs területre van felosztva. Felszíne rendkívül változatos, óriási, termékeny síkságok találhatók a nagy folyók völgyeiben, a Taklamakán sivatag uralja a belso országrészt, a Belso-Mongóliai felföld, a Yunnan-Guihbou felföld és a Himalája zárja le északról illetve délnyugatról az országot.

Mikor utazzunk
A tavasz és az osz a legalkalmasabb idopont az utazásra. Ilyenkor a legkellemesebb az ido, és ilyenkor nem olyan nagy a zsúfoltság sem. A nagy ünnepek alatt nagyon nehéz szálláshelyet találni.

Ünnepek, rendezvények
Nemzeti Nap: október 1.
A kínai Újév beköszöntét februárban ünneplik, petárdákkal, tuzijátékkal és égbeszöko árakkal. A Lámpás Fesztivál, a híres oroszlán táncokkal, zárja az ünneplést. A Ching Ming a mi Mindenszentek ünnepünkhöz hasonló, és áprilisban ünneplik. Júniusban Hong Kongban tartják a híres Sárkány Hajó Fesztivált. Rengeteg vallási ünnepet is tartanak a buddhista vallás hívei, ezek közül a legnagyobbak: Guanyin születésnapja, Mazu születésnapja, a Szellemek Hónapja és a Hold Fesztivál.

Pénz és költségek
Az ország hivatalos fizetoeszköze a kínai jüan.
Az ország nyugati felében az árak lényegesen drágábbak, de itt a szolgáltatások színvonala is magasabb. Az éttermek egész Kínában olcsóak, de a szálláshelyek árai meglehetosen borsosak. Külföldi valutát és utazási csekket a Kínai Nemzeti Bank fiókjaiban, a hotelekben és néhány bevásárló központban tudunk jüanra váltani. Az átváltásról szóló bizonylatot orizzük meg, mivel csak ennek birtokában tudjuk hazautazáskor a megmaradt jüant visszaváltani. A bankkártyákat a színvonalasabb éttermekben, szállodákban és áruházakban elfogadják. Borravalót nem szokás adni.

Közlekedés az országon belül
A légi közlekedés privatizációja óta számos belföldi légitársaság indít járatokat a nagyvárosok között. A gépeken a diákok és a nyugdíjasok komoly kedvezményekben részesülnek. Nem fogunk csalódni az autóbusz közlekedésben sem, a járatok gyorsak, pontosak, mindenhova eljutnak és gyönyöru városokon és tájakon haladnak keresztül. Még ennél is jobb azonban a vasútközlekedés. Az 52000 kilométer hosszúságú hálózat minden településre elér.

A városokban a buszok nagyon olcsóak, azonban éppen emiatt rendkívül túlzsúfoltak. Ha azt gondoljuk, hogy a pesti csúcsforgalmi állapotoknál rosszabb nem létezik, szálljunk fel egy helyi buszra, és rá fogunk jönni, hogy tévedtünk. Taxik csak a nagyobb városokban vannak, a taxióra pedig ismeretlen a helyiek körében, így csak rajtunk múlik, hogy milyen árat tudunk kialkudni. A nagy vasútállomások és a buszpályaudvarok környékén motorkerékpáros és háromkereku taxik is várják az utasokat.

Előforduló betegségek:

Malária, Schistosomiasis, Filariasis, Bélfertőzések (kolera, bakteriális, protozoon és féregfertőzések), Leishmaniasis, Veszetsség, Egyéb vírusfertőzések (sárgaláz, hepatitis, Dengue, Vírusencephalitis, Poliomyelitis, AIDS), Bőrbetegségek (Lepra, nem szexuális úton terjedő treponematosisok, gombás fertőzések), Speciális probléma (Tibetben a nagy magasság és télen az extrém hideg okozhat megbetegedést. Mérges kígyók.

Kína körutazás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.


Kína üdülőhelyek

Kína legjobb szállodái

!pont - nincs értékelés
Kína, 4*

Kína, 4*

Peking
Ár:
  829 990
Ft / fő-től (12 napra)
Értékelés:
Tetszik:


Nem tetszik:


Egyéb:
Kína körutazás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.

Kína utazási magazin

A világ legnagyobb akváriuma

Makaótól nem messze, a dél-kínai Kuangcsou tartományban található Hengcsin szigetén 2014. áprilisában átadták a világ legnagyobb akváriumát, a hatalmas “Chimelong Ocean Kingdom” nevű vízi parkot. A “Chimelong Ocean Kingdom” már megnyílásakor egyszerre öt Guinness-rekordot állított be.   Magáénak tudhatja a címet, miszerint ez a világ legnagyobb vízi parkja; itt található a világ legnagyobb, 22,7 millió literes akváriuma, ebben a létesítményben kapott helyet a világ legnagyobb víz alatti kilátókupolája 11,9 méteres átmérővel, valamint a legnagyobb akváriumablaka (39,6-szor 8,3 méter) és a legnagyobb akrilpanelja.   A park felépítése három évig tartott, kivitelezése pedig 806,5 millió dollárba (180 milliárd forint) került. Öt tematikus része van, mindegyikük az óceán egy-egy részét mutatja be. [...]
Teljes cikk

A vörös part Kínában

Ha egy tengerpartra gondolunk, legelőször biztos, hogy a homok vagy kavics jut az eszünkbe. A Liaohe folyó deltájában, a kínai Panjin várostól mintegy 30 kilométerre, délnyugatra húzódó strandon minden van, csak homok nincs. A partot ugyanis egyfajta tengeri fűféle, a Sueda borítja, mely április-május környékén kezd nőni, majd nyáron kizöldül és végül ősszel élénk vörös színt ölt. Ilyenkor a táj úgy néz ki, mintha egy hatalmas vörös szőnyeget borítottak volna rá.   A vörös part egyébként a világ legnagyobb kiterjedésű lápja és rendkívül összetett ökoszisztémával rendelkezik. A vidék több mint 260 madárfaj és 299 -féle vadállat otthona. Veszélyeztetett lakói miatt a „Daruk otthonának” is nevezik.   Annak érdekében, hogy ezt az egész környezetet biztonságban tudják tartani, Kína állami szintű biztonságban részesítette 1988-ban. Bár a Vörös part legtöbb része le van zárva a közönség elől, mégis vannak kisebb szekciók, amik pallókon álló hidak segítségével [...]
Teljes cikk

A kínai függő koporsók megfejthetetlen titka

Kétség sem fér hozzá, így vagy úgy, közelebb vannak Istenhez. De mivel érdemelték ki a halottak, hogy hozzátartozóik ilyen áldozatokat hozzanak értük és több száz méter magasba helyezzék őket örök nyugalomra? A függő koporsók rejtélyére a mai napig nem derült fény.A koporsók Sichuan tartományban, Gongxian sziklafalaihoz erősítették. A kutatások szerint a rendhagyó temetkezési szokások mögött a Bo nép állt, akik 400 éve tűntek el a Föld színéről. A koporsókat egy fatörzsből vájták ki, és külsejüket eredetileg bronzbevonat borította. Ez az egyedülálló temetkezési szokás (hasonlót csak a Fülöp-szigeteken és Indonéziában Sulawesin találunk) egész Kínában elterjedt volt, mai napig több ezer függő koporsó található a folyók mentén a meredek sziklafalak oldalában.Az elméletek szerint a különleges temetkezési szokásnak nem csak spirituális, de praktikus okai is voltak. Egyrészt Istenhez közelebb szerették volna elhelyezni halottaikat, másrészt pedig a magasság védelmet nyújtott a [...]
Teljes cikk

Tudja Ön, hogy a kínai vonatokon mit használnak a komfortfokozat jelölésére?

A komfortfokozat jelölésére \"kemény szék\", \"puha szék\", \"kemény ágy\", \"puha ágy\" elnevezésekkel jelölt rendszer használatos. A kényelem illetve annak hiánya a kemény székekkel kezdődik. Puha -plüss- borítású székekkel rendelkező kocsikban van légkondicionáló is. A puha ágy a kínai vasút csúcsa: hófehér lepedők, párnák, törülköző. A kínaiak otthon érzik magukat vonatjaikon: indulás után átöltöznek és a hosszabb utakat pizsamában és papucsban teszik meg.   [...]
Teljes cikk

Látható-e a Kínai Nagy Fal a világűrből?

„A Föld gyönyörű az űrből, ám a Nagy Falat nem láttam felülről\" – nyilatkozta Yang Liwei, a Földet elsőként megkerülő kínai űrhajós 2003 októberében. Ezzel igencsak elszomorította a kínaiakat, akik egészen addig azt hitték: a Nagy Fal az egyetlen ember alkotta objektum, amely látszik az űrből. Ezzel szemben Eugene Cernan, amerikai űrhajós szerint 160-320 kilométer magasságban a kínai Nagy Fal szabad szemmel is látható, szerinte Liwei-nek valószínűleg csak nem volt szerencséje: az légköri viszonyok nem voltak megfelelőek. Szintén látható a fal Ed Lu asztronauta szerint; igaz, csak nagyon jó fény- és időjárási viszonyok mellett. Fényképet azonban, a kedvezőtlen időjárási viszonyok miatt ő sem tudott csinálni a falról. [...]
Teljes cikk
Kína körutazás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.

Az összes Kína körutazás »
 

Kína körutazás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.

Az összes Kína körutazás »

Kína leírás

Látnivalók
Peking az ország fővárosa. Az egész országot innen irányítják, és itt döntenek a több ezer kilométerre élok sorsáról is. Az idozónákkal mit sem törodve a pekingi idot kell az egész országban használni, a pekingi dialektust kell beszélni, és az ügyes-bajos dolgokkal is ide kell fordulni. A leghíresebb látnivalók a Tienamnen tér, a Tiltott Város és a Nyári Palota.

Sanghai 15 órás vonatútra van Pekingtol, és az ország legnyugatiasodottabb városa. A város látnivalóinak nagy része a Puxi városrészben van. A leghíresebb a Qiuxia Pu és a Guyi park a Ming dinasztiából. Érdemes még megtekinteni a Tang és Long dinasztiák pagodáit is.

Hong Kong 1997-ben került vissza Kína uralma alá. A világ legforgalmasabb kikötoje, és egyik legnagyobb pénzügyi központja. A brit fennhatóság ideje alatt sem veszítette el kultúráját, szokásait. Nagyon híres az itt rendezett Sárkány Hajó Fesztivál. A Disneyland és az Óceán Park a Föld legprofibb tematikus parkjai.

Xian valamikor a világ kultúrájának központja volt, az ókorban fejlettebb volt, mint a Római Birodalom. A város legnagyobb nevezetessége a 10000 agyagkatona szobor, melyek katonás sorban, fegyverekkel, remekül kimunkált arckifejezésekkel védik a rájuk bízott dolgokat. Érdemes felkeresni a régi városfalat, a muzulmán negyedet és Banpo kokori falvát is.

Macao tavaly került vissza Kína fennhatósága alá. A város a portugálok ideérkezése óta kultúrák találkozóhelye. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint a Szent Pál székesegyház, melyet olaszok terveztek, japánok építettek, portugálok használtak és melyet egy kínai tájfun döntött romba. A legszebb kilátás a városra az Erod hegyrol, vagy a Guia erodbol nyílik A látnivalókat a fenséges helyi konyha remekmuvei egészítik ki. A játékos kedvuek szintén eloszeretettel keresik fel Ázsia Las Vegasát.

Nincs ember, akinek Kína jutna eszébe, ha a trópusokon óhajt üdülni. Pedig az Egyenlítő és a Ráktérítő közé eső Hainan szigete valóságos turistaparadicsom. Olyan, amilyen a hideg éghajlaton élőknek csak álmukban jelenik meg: mélykék ég, pálmafák, finomhomokos tengerpart és tiszta, türkizkék óceán. A sziget olyan messze esik Pekingtől, hogy egykoron ide száműzték a politikai foglyokat és a legelvetemültebb bűnözőket. Más kérdés, hogy a hely akkoriban is inkább a Paradicsomra emlékeztetett. Ma úszómedencés villák, luxushotelek, golfpályák borítják, de a természet sem szorult háttérbe: parkokat, állatkertet telepítettek, természetvédelmi területeket jelöltek ki. A sziget fővárosa, Haikou felhőkarcolóiról híres, az építészek nem titkolt célja, hogy Hawaiit idézzék meg a Távol-Keleten.

Gasztronómia
A kínai konyha méltán világhírű, a legízletesebb specialitások azonban kizárólag éttermekben és szállodákban kaphatók, a hétköznapi étkezésben a híres kínai ételek nem szerepelnek. 4 különböző tájjellegű ételkészítési mód figyelhető meg az országban. A Mandarin és a Shandong Peking környékén hódít, és jellegzetessége, hogy köretként tésztát, illetve gozölt kenyeret fogyasztanak. A kantoni és Chaozhou ételek félig fott húsokból és zöldségekbol állnak. A shanghai-i konyha a ?vörösre fott ételekrol, a szecsuáni pedig az eros fuszerekrol híres. A tea a legkedveltebb alkoholmentes, a sör pedig a legkedveltebb alkoholtartalmú ital. A borokat csak az erős gyomrúaknak ajánljuk. Az égetett szeszek közül a legnépszerubb a maotai, amely annyira erős, hogy üzemanyag helyett is használható.

Kína körutazás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.


Vízum, követség

Magyarország helyi képviselete  - Peking Nagykövetség
Cím: No.10 Dong Zhi Men Wai street, San Li Tun,
Beijing, 100600, PRC
Előhívó: (86)(10)
Telefon: 6532-1431, 6532-1432, 6532-1433
Ügyelet: 6532-1273
Rendkívüli és meghatalmazott nagykövet: Bayer Mihály
Fax: 6532-5053

Hongkong Főkonzulátus - Budapest Nagykövetség
Cím: 1068 Budapest, Benczúr u.17.
Fax: 322-9067


Beutazási feltételek
Magánútlevéllel rendelkező magyar állampolgár vízummal, megfelelő anyagi fedezet, érvényes visszautazásra is szóló repülőjegy felmutatásával utazhat be a Kínai Népköztársaságba. Vízumra van szüksége annak az utasnak is, aki csak tranzitál valamely kínai repülőtéren.

Az útlevélnek mind a beutazás, mind a kiutazás alkalmával érvényesnek kell lennie, és tartalmaznia kell legalább kettő üres oldalt.

A repülőjegy helyfoglalásáról adott visszaigazolást a Kínai Népköztársaság Nagykövetsége Konzuli Osztálya kéri bemutatni.

Az egyénileg utazónak a vízumkérelem benyújtásával egyidejűleg be kell mutatnia a szállodai szobafoglalásról szóló visszaigazolást, valamint egy bankszámla kivonatot vagy banki bizonylatot, esetleg hitelkártyát, amellyel igazolni tudja, hogy Kína szárazföldi területein való tartózkodása alatt legalább 50,- USD/fő/nap, Hongkongba utazása idejére legalább 100,- USD/fő/nap pénzösszeggel rendelkezik.

A meghívólevélnek tartalmaznia kell a meghívó fél nevét, címét, telefonszámát, valamint a meghívónak hivatalos nyilatkozatban kell vállalnia, hogy az utazó részére szállást és ellátást biztosít, és vállalja továbbá a tartózkodási költségek fedezését.

A vízumkérő lap ingyenesen beszerezhető a Kínai Népköztársaság Nagykövetsége főportáján (1068 Budapest, Benczúr u. 17.; hétfőtől csütörtökig: de. 08:30 órától 11:45 óráig, du. 13:30 órától 16:30 óráig, pénteken csak a délelőtti órákban), valamint félfogadási időben a nagykövetség Konzuli Osztályán (bejárat az épület Bajza utcai oldalán).

Kína szárazföldi területeire utazóknak a vízumkérő laphoz 1 db fényképet kell csatolni. A vízumkérő lapokat magyarul, angolul és kínai nyelven is ki lehet tölteni.

A vízum elkészítése egy hetet vesz igénybe. Ha aznapi elkészítésre kérik a vízumot, úgy 8.000 Ft/fő sürgősségi felárat kell fizetni. Ha egy héten belül egyéb munkanapon kérik a vízumot, akkor 5.000 Ft/fő sürgősségi felárat kell fizetni.

A Hongkong Különleges Adminisztratív Kerületbe, valamint a Makaó Különleges Adminisztratív Kerületbe a magyar állampolgárok turistacélból legfeljebb 90 napra vízummentesen utazhatnak be. Amennyiben az utazó több mint 90 napot kíván eltölteni, valamint ha tanulás, továbbképzés, munkavállalás céljából utazik Hongkongba, vagy Makaóba, úgy a vízum felvétele minden esetben szükséges. A vízum díja 8.500 Ft/fő, a vízumkiadási engedély kiadásához egy hétnél hosszabb idő szükségeltetik.

A Kínai Népköztársasággal diplomáciai kapcsolatot létesített országok állampolgárai turisztikai, látogató, vagy üzleti célú beutazás esetén Hainan sziget fővárosába, Haikou-ba, vagy a déli parton fekvő Sanya-ba történt megérkezésük alkalmával vehetnek fel vízumot. Erről a lehetőségről tanácsos az utazás megkezdése előtt tájékozódni a Kínai Népköztársaság budapesti Nagykövetségén.

Kína körutazás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.


Kína adatlap

Időzóna: GMT+8

Terület: 9 596 961 km2

Népesség: 1 261 832 482 fő

Népsűrűség: 133

Népcsoportok: han-kínai (92%), csuang, ujgur, huj, mandzsu, tibeti, mongol, koreai

Közigazgatási beosztás: 23 tartomány, 5 autonóm terület, 4 városi körzet

Országhívószám: 86

Hungary Direct: 108 360

Elektromosság:
220 V, 50 Hz

Hivatalos nyelv: mandarin kínai

Beszélt idegen nyelvek: kínai, angol

Nagyobb városok: Sanghai, Beijing, Tianjin, Shenyang, Wuhan, Guangzhou, Chongqing, Harbin, Chengdu, Xian, Tajpej, Nanjing, Zibo, Dalian, Jinan

Legmagasabb pont: Mount Everest 8850

Legalacsonyabb pont: Turpan Pendi -154 m

Vallások: buddhista (8%), taoista (4%), muszlim, protestáns

Hivatalos pénz: 1 jüan = 10 jiao = 100 fen

Repülőterek száma: 206

Kína körutazás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.




(06 20) 884 94 00
Irodáink
Hírlevél feliratkozás
Megjelölt utazások
|[REM_CODE]|