Hong Kong körutazás

A Hong Kongi körutazás Induljon innen! Olcsó akciós, last minute Hong Kongi körutazás, a Hong Kongi körutazás legfontosabb információi és utazási ajánlatai egy helyen. 12 utazás közül választhat.

Hong Kongi körutazás foglalásához forduljon a Start Utazási Irodához.


Hong Kong utazás TOP 10

Hong Kong úti célok

Az összes Hong Kong körutazás »

Hong Kong

Az összes Hong Kong körutazás »

Hong Kong ismertetőHong Kong üdülőhelyek

 

Hong Kong körutazás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.

Az összes Hong Kong körutazás »

Hong Kong leírásVízum, követség

Magyarország helyi képviselete  - Peking Nagykövetség
Cím: No.10 Dong Zhi Men Wai street, San Li Tun,
Beijing, 100600, PRC
Előhívó: (86)(10)
Telefon: 6532-1431, 6532-1432, 6532-1433
Ügyelet: 6532-1273
Rendkívüli és meghatalmazott nagykövet: Bayer Mihály
Fax: 6532-5053

Hongkong Főkonzulátus - Budapest Nagykövetség
Cím: 1068 Budapest, Benczúr u.17.
Fax: 322-9067


Beutazási feltételek
Magánútlevéllel rendelkező magyar állampolgár vízummal, megfelelő anyagi fedezet, érvényes visszautazásra is szóló repülőjegy felmutatásával utazhat be a Kínai Népköztársaságba. Vízumra van szüksége annak az utasnak is, aki csak tranzitál valamely kínai repülőtéren.

Az útlevélnek mind a beutazás, mind a kiutazás alkalmával érvényesnek kell lennie, és tartalmaznia kell legalább kettő üres oldalt.

A repülőjegy helyfoglalásáról adott visszaigazolást a Kínai Népköztársaság Nagykövetsége Konzuli Osztálya kéri bemutatni.

Az egyénileg utazónak a vízumkérelem benyújtásával egyidejűleg be kell mutatnia a szállodai szobafoglalásról szóló visszaigazolást, valamint egy bankszámla kivonatot vagy banki bizonylatot, esetleg hitelkártyát, amellyel igazolni tudja, hogy Kína szárazföldi területein való tartózkodása alatt legalább 50,- USD/fő/nap, Hongkongba utazása idejére legalább 100,- USD/fő/nap pénzösszeggel rendelkezik.

A meghívólevélnek tartalmaznia kell a meghívó fél nevét, címét, telefonszámát, valamint a meghívónak hivatalos nyilatkozatban kell vállalnia, hogy az utazó részére szállást és ellátást biztosít, és vállalja továbbá a tartózkodási költségek fedezését.

A vízumkérő lap ingyenesen beszerezhető a Kínai Népköztársaság Nagykövetsége főportáján (1068 Budapest, Benczúr u. 17.; hétfőtől csütörtökig: de. 08:30 órától 11:45 óráig, du. 13:30 órától 16:30 óráig, pénteken csak a délelőtti órákban), valamint félfogadási időben a nagykövetség Konzuli Osztályán (bejárat az épület Bajza utcai oldalán).

Kína szárazföldi területeire utazóknak a vízumkérő laphoz 1 db fényképet kell csatolni. A vízumkérő lapokat magyarul, angolul és kínai nyelven is ki lehet tölteni.

A vízum elkészítése egy hetet vesz igénybe. Ha aznapi elkészítésre kérik a vízumot, úgy 8.000 Ft/fő sürgősségi felárat kell fizetni. Ha egy héten belül egyéb munkanapon kérik a vízumot, akkor 5.000 Ft/fő sürgősségi felárat kell fizetni.

A Hongkong Különleges Adminisztratív Kerületbe, valamint a Makaó Különleges Adminisztratív Kerületbe a magyar állampolgárok turistacélból legfeljebb 90 napra vízummentesen utazhatnak be. Amennyiben az utazó több mint 90 napot kíván eltölteni, valamint ha tanulás, továbbképzés, munkavállalás céljából utazik Hongkongba, vagy Makaóba, úgy a vízum felvétele minden esetben szükséges. A vízum díja 8.500 Ft/fő, a vízumkiadási engedély kiadásához egy hétnél hosszabb idő szükségeltetik.

A Kínai Népköztársasággal diplomáciai kapcsolatot létesített országok állampolgárai turisztikai, látogató, vagy üzleti célú beutazás esetén Hainan sziget fővárosába, Haikou-ba, vagy a déli parton fekvő Sanya-ba történt megérkezésük alkalmával vehetnek fel vízumot. Erről a lehetőségről tanácsos az utazás megkezdése előtt tájékozódni a Kínai Népköztársaság budapesti Nagykövetségén.

Hong Kong körutazás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.


Hong Kong adatlap

(06 20) 884 94 00
Irodáink
Hírlevél feliratkozás
Megjelölt utazások
|[REM_CODE]|