Kenya

A Kenyai Induljon innen! Olcsó akciós, last minute Kenyai , a Kenyai legfontosabb információi és utazási ajánlatai egy helyen. 0 utazás közül választhat.

Kenyai foglalásához forduljon a Start Utazási Irodához.


Szamburuk, kikujuk, lúók, kambák, szomalik, turkanák, kisziik, rendilék, gabrák, boranák, ndorobók, pokotok, el molok és a maszájok.

Kenya

Kenya utazás TOP 10

Kenya úti célok

Az összes Kenya »

Kenya

Az összes Kenya »

Kenya ismertető

Ahol a természetfilmek csodálatos világa „életre kel” – Nyaralás Kenyában
Kelet-Afrikában az Egyenlítő mentén fekvő Kenya a „fekete kontinens” kétségtelenül legfelkapottabb és legsokoldalúbb nyaralóhelyei közé tartozik az utazók körében. Kelet-Afrika legfejlettebb országaként rendkívül kellemes és meleg éghajlatának köszönhetően egész évben – az európai kontinentális éghajlat téli hónapjait is beleértve – várja az afrikai nyaralás szerelmeseit. Mivel napjainkban is a turizmus Kenya elsődleges bevételi forrása, – amelynek legjelentősebb ágazatát mindenekelőtt a szafarik alkotják – ezért kenyai nyaralásunk tervezése során igen széleskörű kínálattal szembesülünk, ráadásul ezek többsége magában foglalja a vadrezervátumok és nemzeti parkok egyikének meglátogatását is.

Persze a turistákat a kenyai nyaralásban mindenekelőtt ez utóbbiak felkeresése – ahol testközelből nyílik lehetőség az antilop, bivaly vagy éppen zebracsordák természetes életkörülményeikben történő megfigyelésére – csábítja, ám mégis azt mondhatjuk, hogy ez a körülmény kevés a trópusi éghajlatú afrikai ország lényegének megragadására. Az afrikai vadregényes szavannák naplementéje, az ég felé törő vulkáni eredetű Kilimandzsáró hófedte csúcsai, a leírhatatlan szépségű fehérhomokos óceánpart türkizkékben pompázó kristálytiszta vizének érintése, illetve az Indiai óceán helyenként korallzátonyokkal tűzdelt – búvárok számára valóságos „földi paradicsomot” jelentő – mesés öblei és a helyi afrikai őslakosokkal való találkozás lehetősége az, amely garantáltan életre szóló nyaralást ígér.

Kenya históriája „madártávlatból”

Az útikönyvek szerint a Kr. u. 8. században arab tengerészek már hoztak létre különböző településeket az Indiai-óceán partvonala mentén, amelyeket az 16. században a nagy földrajzi felfedezések után a portugálok foglaltak el. A 19. század első évtizedeitől kezdődően az európai hatalmak láttak hozzá Afrika gyarmatosításához, amelyben mindenekelőtt a német és brit expanzió érdekei érvényesültek. A lakosságát tekintve több mint húszmillió főt számláló Kenya napjainkban nyolc tartományból áll, amelyek további kisebb kerületekből állnak. A huszadik század közepére egyre felerősödő nemzeti mozgalmak lezárásaként Kenya 1963-ban nyerte el függetlenségét.

Kenya éghajlata és változatos klimatikus viszonyai…
 
A szárazföldi és óceánparti területek időjárási viszonyainak „szegmentáltsága”
A leglátogatottabb „fekete afrikai” ország éghajlata tájegységenként igen változatosnak mondható, jóllehet Kenyát az Egyenlítő szinte pontosan középen szeli ketté. A kenyai nyaralást választó turisták számára fontos információ lehet, hogy nyaralásunk időpontjának megválasztása szempontjából ketté kell választanunk a területet annak függvényében, hogy az óceánparti nyaralóhelyeket, vagy a kifejezetten szafarizás szempontjából felkeresett nemzeti parkokat választjuk utunk céljául.

Az Indiai-óceán Kenyára eső partszakaszainak klimatikus viszonyai gyakorlatilag egész évben kifejezetten melegnek mondhatók, ahol hőségérzetünket szinte csak az óceán felől érkező kellemes áramlatok enyhítik Ebből adódóan igazán kibírhatatlan hőség az óceánpartra nem jellemző. A part menti területeken a nappali hőmérséklet egész évben 28-35 Celsius fok körül mozog és az óceán vizében való fürdőzésre legideálisabb meleg szezon decembertől egészen áprilisig tart. A Mombasa és partvidékének közvetlen környezetében állandónak mondható – legyen szó elő-, utó-, vagy főszezonról – az átlagos 26 Celsius fokos vízhőmérséklet.

A nemzeti parkok, rezervátumok meglátogatása és az ezzel egybekötött szafarizás esetében az időjárási viszonyokat nem csak egyéni hőérzetünk szempontjából kell figyelembe venniük kenyai nyaralásunk megtervezésénél. A szárazföldi területek időközönként változó klimatikus viszonyai ugyanis erőteljesen befolyásolhatják például az egyes fajokhoz tartozó afrikai vadak vonulását, valamint ezzel együtt megszemlélésüknek lehetőségét.

A kenyai nyaralás szerelemeseinek egyik legkedveltebb rezervátumában, a Massai Mara nemzeti parkban például a július és október közötti periódusban figyelhetőek meg a legnagyobb állatvándorlások, így nyilvánvalóan ebben a ciklusban legélvezetesebb a szafari túra. A csapadékosabb hónapokban – mint novemberben, decemberben, illetve kisebb mértékben március és május között – a zebrák, gnúk és antilopok a bőségesebb növényzet miatt nincsenek mozgásra késztetve, így értelemszerűen szemrevételezésük is jóval nehezebb. Erre legalkalmasabb a június és október közötti – klimatikus viszonyait tekintve sokkal szárazabbnak mondható – időszak.

Kenya a turisták szemével…
Szállásválasztás, helyi közlekedés és természeti környezet

Kenya igen barátságos ország és mivel etnikailag meglehetősen heterogénnek mondható a kenyaiak általában igen kedvesek és vendégszeretőek. Kenyai nyaralásunk során a páratlan szépséggel megáldott afrikai országban is megtaláljuk a három-, négy- és ötcsillagos besorolású szállodakategóriákat, ám nem árt tudnunk, hogy ez nem hasonlítható az európai mércével mért „standard-besoroláshoz”. A kínálat kiválasztásánál érdemes figyelemmel kísérnünk az egyes szálláslehetőségek bővebb leírását is.

Egy kifejezetten csendes Nairobiban tervezett nyaralás esetén például nem árt tudnunk, hogy Kenyában általában az élet – fesztiválok idején akár éjszakába nyúlóan is – az utcán zajlik, így olyan szállást érdemes választanunk, ahonnan az utcai zaj nem szűrődik a szobákba. A fejlődő afrikai országok számos nagyvárosával együtt önmagában már Nairobiban is igen változatos vadvilággal találkozunk, amely sajátos módon megtalálta az emberekkel való együttélés módját. Persze akadnak olyan kenyai nyaralók is, akik a magányos utazást kedvelve vágnak neki a vadonnak, ám mivel ez korántsem lehet veszélytelen, a tapasztalatlan utazó számára tanácsosabb a szervezett utazást választani. 

A legszebb kenyai partszakasz – Mombasa

Mombasa – a keleti partvidék legjelentősebb városaként – építészeti és történelmi nevezetességein túlmenően méltán híres hófehér homokkal borított partjairól és a partok közelében fekvő – a búvárkodás szerelmeseinek szemében valóságos „földi paradicsomnak” számító – korallzátonyairól. A legtöbb európai nyaraló a téli időszakban látogatja meg ezt a mesés világot, ahol – azon túl, hogy a legfelkapottabb luxusszálloda-komplexumokat találjuk – olyan nyüzsgő turistaközpontokat is felkereshetünk, mint Diani Beach, vagy a kifejezetten nyugalmas pihenésre vágyó nyaralóknak ajánlott Tiwi Beach.

Látnivalók és fakultatív programlehetőségek Kenyában

Jóllehet, a „nagyobb lélegzetű” kenyai fakultatív programokra általában a szállodák információin keresztül a helyi – rendszerint európai – idegenvezetőknél lehet jelentkezni, számos olyan látnivaló is létezik, amelyet kenyai nyaralásunk során érdemes akár egyedül is felkeresnünk. A napjainkra kétmilliós lakossal rendelkező Nairobi lakosságához képest igen kis alapterületű belvárosában megcsodálhatjuk Kenya legfontosabb állami és kereskedelmi intézményein túl – mint a parlament, elnöki hivatal és egyéb követségek – a híres Kenyatta mauzóleumot is. Mivel Nairobiban több bevásárlóközpont és szupermarket található, így gyakorlatilag minden beszerezhető.

Ugyancsak feledhetetlen látványosságok Nyugat-Kenya Kisumu nevű központjának természeti csodái, mint a Masai Mara rezervátum és a Viktória-tó. Kenya Nairobihoz hasonló építészeti és történelmi emlékein túl érdemes meglátogatnunk a Tsavo-, Amboseli-, Mount Kenya-, vagy Nairobi Nemzeti parkok valamelyikét, illetve a számos vadrezervátum egyikének természetfilmbe illő állat- és növényvilágát is. 

Kenya foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.


Kenya üdülőhelyek

Kenya utazási magazin

Egzotikus utazások

A Földön olyan sok csodálatos és különleges hely van, hogy az ezek közötti választás is nehézséget jelent. Sokszor egy hely varázsát nem csak a táj, az állat és növényvilág vagy a klíma határozza meg, hanem az ott élő emberek kultúrája, művészete, építészete. Ennek tükrében megpróbáltam összeállítani egy tízes listát az egzotikus utazásokról. Az országok természetesen abc sorrendben szerepelnek, mert mindenki maga döntse el, hogy mit tenne az első helyre. India, GoaA hely (mivel portugál gyarmat is volt) a kelet és nyugat eklektikus keveréke. Kultúrájának készét képezik az ősi templomok, a fesztiválok, de híresek strandjai is. Az Arab-tenger gyöngyszemeként az európai télből idemenekülőknek számos lehetőséget kínál a kikapcsolódásra. Korallzátonyai miatt ideális célpont a búvároknak, de a történelmi városrészek mellett a védett állat és növényvilág is látnivalóul szolgál. KenyaEgzotikus utazási ígér a Kenyai köztársaság. Kelet-Afrikában az egyenlítő mentén terül el, területe [...]
Teljes cikk

Afrika sötét élményeiről II.

Az elmúlt évben az egzotikus országokba készülő utazók közel harmada afrikai úti célpontot választott magának. Ez nem meglepő, hiszen a sötét földrész mindenkinek az igényeit kielégíti: akik olcsón szeretnének pihenni vagy egy szafarira vágynak, azok általában Kenyába utaznak, ha valakinek a nyugalom, a türkizkék tenger és a korallzátonyok jelentik a legtöbbet, az Mauritius vagy Zanzibár szigetét választja, aki pedig a luxust szeretné élvezni, az a Seychelle-szigeteket látogatja meg. Afrika valóban egy más világ, amely elbűvöl egzotikus miliőjével, de amely egyben az egészségünkre komoly veszélyeket rejthet.Álomszigetek valóságos fertőzésekkelKenya és Tanzánia partjaitól nem messze három csodálatos sziget várja a fehér homok szerelmeseit. A fűszerszigetnek is nevezett Zanzibáron ne hagyjuk ki a főváros piacait, mivel itt szinte minden egzotikus fűszert és fűszerkeveréket beszerezhetünk. Az ország gasztronómiája nemcsak a fűszerek miatt híres, hanem amiatt is, hogy három földrész, [...]
Teljes cikk

Afrika sötét élményeiről I.

Az elmúlt évben az egzotikus országokba készülő utazók közel harmada afrikai úti célpontot választott magának. Ez nem meglepő, hiszen a sötét földrész mindenkinek az igényeit kielégíti: akik olcsón szeretnének pihenni vagy egy szafarira vágynak, azok általában Kenyába utaznak, ha valakinek a nyugalom, a türkizkék tenger és a korallzátonyok jelentik a legtöbbet, az Mauritius vagy Zanzibár szigetét választja, aki pedig a luxust szeretné élvezni, az a Seychelle-szigeteket látogatja meg. Afrika valóban egy más világ, amely elbűvöl egzotikus miliőjével, de amely egyben az egészségünkre komoly veszélyeket rejthet.A szafarik kockázatosak?A legtöbb utazó azért választja Kenyát vagy Tanzániát téli úti céljául, mert szeretne résztvenni egy valódi szafarin. A vadregényes kirándulásokon valódi felfedezőnek érezheti magát mindenki, hiszen dzsippeken szállítják a vendégeket, miközben körülöttük szabadon kószálnak az eddig csak állatkertből ismert egzotikus vadállatok: a zebrák, majmok, vízilovak, [...]
Teljes cikk

All inclusive, azaz minden mi szem, szájnak ingere!

Európaszerte évtizedek óta kínálják az utazási irodák és a szállodásk utazási csomagjaikat all inclusive ellátással, Magyarországon csak az utóbbi időszakban vált széleskörben hozzáférhető ez a szolgáltatás.Az all inclusive ellátási forma azt jelenti, hogy a szálás árába beletartozik a napi legalább hásomszori étkezés - sok helyen ez egész nap folyamatos terített asztalt jelent - valamint a helyi alkoholos és üdítő italokat korlátozás nélkül. Jellemzően a magassabb kategóriájú - négy és ötcsillagos - szállodák üdülőprogramjai rendelhetőek meg all inclusive ellátással.Az all inclusive ellátás alapvetően az üdülőprogramok része, ahol az utas ideje túlnyomó részét  a szálloda közelében tölti. Mint ilyenek az all inclusive ellátás egyben jelenti azt is, hogy magyabb díj fejében, magasabb szintű szolgáltatást nyújt a szálláshely igényesebb, vagy akár speciális igényekkel érkező vendégeik számára.Vannak azonban olyan estek is, amikor az all inclusive ellátás [...]
Teljes cikk

Kenya, a ragyogás hegye

Magyarországnál hatszor nagyobb ország az Egyenlítõ vidékén. Nevét a Kenya-hegységrõl kapta mely kikuju nyelven a \"ragyogás-hegye\" jelentéssel bír. Az országot jórészt feltehetõen a busmanok õseinek leszármazottai lakják. Szamburuk, kikujuk, lúók, kambák, szomalik, turkanák, kisziik, rendilék, gabrák, boranák, ndorobók, pokotok, el molok és a maszájok. Ebben a fantasztikus országban mindent megtalál. A lehetõségek száma végtelen: homokos, korallzátony által védett tengerpartot, érintetlen természetet, Kelet-Afrika jellegzetes vadállatait eredeti környezetükben, szabadon, valamint megtekinthetik a modern nagyvárost felhõkarcolókkal, nyüzsgõ, forgalmas kikötõvárost, üdülõövezetet és kicsiny falvakat; több ezer méter magas hegyeket, végtelen síkságokat, ligetes domboldalakat, hatalmas és aprócska tavakat; óriási tea- és kávéültetvényeket, egzotikus gyümölcsöket termelõ farmokat; történelmi emlékeket az [...]
Teljes cikk
Kenya foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.

Az összes Kenya »
 

Időjárás

Kenya időjárása-éghajlata trópusi.

Egész évben meleg nappalok és hűvösebb éjszakák váltják egymást, napközben 30, éjszaka 20 fok körüli a levegő hőmérséklete.

Az évszakokat a csapadék különbözteti meg. Két esős évszak van, a hosszabb, csapadékosabb áprilistól júniusig tart. Októbertől novemberig kevésbé intenzív az esős időszak. Az eső általában délután és este esik.

A Február és Március hónapok a legforróbbak. Legcsapadékosabb és párásabb a partvidék, legszárazabb az ország északi-északkeleti része.





Kenya foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.

Az összes Kenya »

Kenya leírás

Ragyogás-hegye
Magyarországnál hatszor nagyobb ország az Egyenlítõ vidékén. Nevét a Kenya-hegységrõl kapta. A hegység neve kikuju nyelven a \"ragyogás-hegye\" jelent. Az országot jórészt feltehetõen a busmanok õseinek leszármazottai lakják. Szamburuk, kikujuk, lúók, kambák, szomalik, turkanák, kisziik, rendilék, gabrák, boranák, ndorobók, pokotok, el molok és a maszájok. Ebben a fantasztikus országban mindent megtalál.

A lehetõségek száma végtelen: homokos, korallzátony által védett tengerpartot, érintetlen természetet, Kelet-Afrika jellegzetes vadállatait eredeti környezetükben, szabadon, valamint megtekinthetik a modern nagyvárost felhõkarcolókkal, nyüzsgõ, forgalmas kikötõvárost, üdülõövezetet és kicsiny falvakat; több ezer méter magas hegyeket, végtelen síkságokat, ligetes domboldalakat, hatalmas és aprócska tavakat; óriási tea- és kávéültetvényeket, egzotikus gyümölcsöket termelõ farmokat; történelmi emlékeket az õskortól a közelmúltig, az iszlám, a hindu és a keresztény kultúra izgalmas keverékét.

Mitől különleges egy Kenyai utazás?


Mert öt, az UNESCO által is védett nagy kiterjedésű nemzeti parkban nagy számban megcsodálható Afrika összes nevezetes állata. Megtalálható a nyüzsgő nagyváros, és a csendes kis falu, a korallzátonyok és az 5000 méteres hegycsúcsok, az aprócska tavak és a tenger.

Kultúrájában keveredik a hindu, az iszlám és a keresztény kultúra melynek emlékeit már az ókortól megtalálhatjuk.


ÉSZAKI PART - Bamburi Beach
Mombasától északra egy közel 40 km-es partszakasz Mombasához közelebbi része, a Nyali Beach a hétvégi kirándulók kedvenc strandja. A középsõ, gyönyörû strandszakaszt nevezik Bamburi Beach-nek, Mombasától kb. 13 km-re, majd a Shanzu Beach következik, amelynek sziklákkal tagolt hosszú partja egészen a Mtwapa Creeks öbölig húzódik. A strand és az elõtte lévõ korallzátony között lehet dagálykor búvárkodni vagy szörfözni, apálykor pedig strandcipõben el lehet gyalogolni a zátonyig. A Mombasába induló kirándulások ideális kiindulópontja. Transzferidõ: kb. 30-40 perc.

DÉLI PART - Diani Beach
Mombasától délre találjuk Kenya egyik legszebb strandját, a Diani Beach-et. A finomszemcsés fehér homokstrand gyengéden olvad bele a tengerbe. Tehet hosszú parti sétákat, kipróbálhatja a vízisportokat. Az Indiai-óceán vize csodálatosan meleg és teljesen veszélytelen, mert a part elõtt húzódó korallzátony természetes védelmet nyújt. Az apály és a dagály összjátéka gondoskodik a változatos látványról. Itt mindenki talál ízlésének megfelelõ szálláshelyet.
Transzferidõ: kb. 60-90 perc.

Kilimanjaro-Kimana Állatrezervátum
Az állatokban gazdag Kimana állatrezervátum közvetlenül a Kilimanjaro lábánál fekszik. Mombassától csak 280 km-re Ny-ra határolja az Amboseli Nemzeti Parkot.K-en található a Chyulu Hills és DK-en a Tsavo Nemzeti Park. A Kimono Springs (édesvízi forrás) egész évben táplálja, tárolja a Kimana folyócskáit, így száraz idõben is találnak vizet a vadállatok. A látogatók a Kimana Game Sanctuary-ban korlátozott számban látogatható, így nem lehet több, mint 2-3 autó egy vadlesen. A vendégek így felhõtlenül élvezhetik a vadlest, és nem zavarják az állatokat. A sofõrök speciális kiképzésben vettek részt és úgy ismerik a környéket, mint a saját tenyerüket.

Keleti és Nyugati Tsavoi Nemzeti Park
A Tsavo Nemzeti Park Kenya elsõ állatrezervátumaként nyílt meg.20.812 km2 Területével mai napig Kenya legnagyobb nemzeti parkja és kb. 2000 km-en húzódik keresztül. Nemzetközileg is ismert az óriási elefántjairól. Ezekrõl a híres vörös elefántokról melyeknek színe feltételezhetõen a nemzeti park homokjától van, de sajnos sok vadak áldozatául esik. A Tsavo Nemzeti Park 2 területre osztható . Kelet Tsavo, mely mindkét rész körül a legnagyobb és ÉK-re fekszik Mambasa-Nairobi irányába. A második a Nyugat Tsavo , mely Mombasa-Nairobi-tól egészen a Tazmániai hátárig tart. Az ókori vulkáni ország legmagasabb pontja a Chyulu-dombok és a Ngulia-hegy. A híres elefántok mellett sok más egyéb állat is megtalálható a Tsavo Parkban, mint pl. 50 különbözõ emlõsállat és a park sokoldalú vegetációjából majdnem 400 madárfajta. A Parkkal hatásos a Hilton szállodalánc vadasparkja a Taira Hills Rezervátum.

Mara Buffalo Tábor
A legszebb és állatvilágában leggazdagabb vadrezervátumhoz tartozik a Mara Buffalo Camp. (A méltán híres Serengeti közelében fekszik. A vendégek a hamisítatlan Afrikát ízlelhetik meg a kemping területén, melyet Nagyvadász kempingnek neveznek és a Mara folyó partján fekszik. 540 km-re fekszik Mombasától és 110 km-re Nairobitól. Az árnyékot adó öreg fák alatt csodálatos kertben álló, komfortos faházakban pihenhet az utazó. Szobái melegvizes zuhanyzóval és wc-vel felszereltek. Különleges értéke, hogy az ételeket farmer stílusban elkészítve és a szabadban tálalva fogyaszthatják el vendégei. Vacsora után a tábortûz fénye mellett, nyugodt beszélgetések közben élvezhetik a csendet és a nyugalmat a vadállatok birodalmában.

Kimana Twiga Tábor
A Kimana Vadrezervátum, mely az ASC tulajdonát képezi - a Kilimanjaro lábánál fekszik, kiemelkedõen fontos szerepe van Kimana forrásnak, mely édesvizû. A rezervátumot látogatók száma korlátozva van, max. 2-3 autónyi ember lehet egy idõben a parkban, hogy ne zavarják az állatokat, saját, nyugodt környezetükben lehessen megfigyelni õket. A kemping területén vadlesen vehetnek részt. A kempinget két részre osztjuk fel: Kimana Zebra Lodge és Kimana Twiga Camp. A Kimana Zebra Lodge bungalóinak díszítése a zebra csíkok, melyek abszolút harmonizálnak a természettel. Minden alapvetõ komfort megtalálható a kemping területén. Különösen értékes reggelizõ terasza közvetlen kilátással a Kilimanjaróra. A Kimana Twiga Camp a zsiráfokról (= twiga) kapta nevét. 11 luxus sátra emlékeztet minket magára a zsiráfra. 10 percnyire van a T.Zebra Lodge-tól, szintén minden alapvetõ komforttal felszerelve. A kemping területén Afrika- és Nagy Vadász hangulat, valamint romantika uralkodik.

Masai Szafari Lodge
20 km-re van Nairobitól. Ideális kiindulópontja, hogy megtekintsük:
- Nairobi látnivalóit,
- az északi nemzeti parkokat és
- Rift-Valley madárrezervátumát.
Nagyvonalúan kialakított fõépülete trópusi növényekkel körbevett mezõre lett építve, ahonnan lenyûgözõ kilátás nyílik az állatparadicsomra. 3 nagy tûzrakóhely áll a vendégek rendelkezésére a romantikus tábortûz-hangulat megteremtéséhez. Szépen kialakított sétáló utak vezetnek az úszómedencéhez, a bungalókhoz, valamint a kilátó teraszokhoz, gyönyörû trópusi kerten át.

Crocodile Camp
Galana folyó partján fekszik, õslakosairól, azaz a krokodilokról kapta nevét. Nem szokványos vonzerõ a krokodilok etetése ill. a nem-mindennapos fotók készítése! Minden komforttal felszerelve, kényelmes és kellemesen berendezett fabungalók és sátrak (klimatizált) várják az idelátogatót. Vad romantikus légkör uralja a kempinget. A kemping környezetében nagyszámban fordulnak elõ állatok. Egy-egy fáradtságos vadles után, jól esik megmártózni a hûsítõ úszómedencében ill. élménybeszámolót tartani az esti tábortûz mellett. Madárkutatóknak különösen ajánljuk!

Nakuru Tó
Ahol a kis és nagy flamingók hatalmas populációi a kétmilliós számot is elérhetik. A tollazatuk színe az egész tájat csodálatos rózsaszínûvé varázsolja. A tó mellett elterülõ nemzeti parkban szinte minden állatfaj megtalálható, köztük a keskenyszájú orrszarvú is, amely Kenyában itt látható a legnagyobb számban.

Amboseli
A park teljesen sík, füves terület, közvetlenül a Kilimanjaro lábánál található. Igen gazdag patásokban, rengeteg elefánt él itt, de természetesen oroszlánnal és egyéb macskafélékkel, valamint sakállal, hiénával, marabuval, keselyûvel is találkozhatunk.

Kenya foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.


Vízum, követség

A Magyar Köztársaság nagykövetsége:
Nairobi, Ole Odume Road, P.O.B. 61146
Tel: 254-2-572352. Fax: 254-2-572386

A Kenyai Köztásaság nagykövetsége:
Moszkva
ul. Bolsaja Orgyinka Dom 70.
Tel: 7095-237-3462. Fax: 7095-230-2340
Hivatali órák: Hétfõ-Péntek 09.00-17.00
Kenya foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.


Kenya adatlap

Idõeltolódás:
téleln +2 óra,
nyáron +1 óra a myagyarországi idõszámításhoz képest

Terület: 580 367 km2

Népesség
: 24,8 millió fõ

Népsűrűség
: 42,8

Népcsoportok
:
- bantu (60%),
- nilota (13%)

Államforma
: köztársaság

Hivatalos nyelv
: szuahéli, angol

Beszélt idegen nyelvek
: bantu nyelvek

Nagyobb városok
: Mombasa, Kisumu, Nakuru

Vallások
:
- keresztény (73%),
- törzsi vallások (19%),
- muszlim (5%)

Hivatalos pénz
:
1 kenyai shilling = 100 cent Kenya foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.




(06 20) 884 94 00
Irodáink
Hírlevél feliratkozás
Megjelölt utazások
|[REM_CODE]|