Jamaika nyaralás

A Jamaikai nyaralás Induljon innen! Olcsó akciós, last minute Jamaikai nyaralás, a Jamaikai nyaralás legfontosabb információi és utazási ajánlatai egy helyen. 4 utazás közül választhat.

Jamaikai nyaralás foglalásához forduljon a Start Utazási Irodához.


A világ egyik legszebb nyaralóhelye, ahol mindig süt a nap, kék az ég, ahol a híres Jamaica, Jamaica c. filmet forgatták. Ha igazán pihentető nyaralást szeretne ezt nem hagyhatja ki.

Jamaika utazás TOP 10

Jamaika úti célok

Az összes Jamaika nyaralás »

Az összes Jamaika nyaralás »

Jamaika ismertető

Nyaralás a „források szigetén” – Jamaika
A Nagy-Antillák szigetcsoporthoz tartozó Jamaika egzotikus természeti csodáival és tengerpartjának páratlan szépségével kétségtelenül az egyik legszebb a Karib-térség szigetei közül, amely egyébiránt már évtizedek óta csábítja minden esztendőben a turisták és nyaralók tízezreit. A Karib-térség harmadik legnagyobb szigeteként Jamaika nem kizárólag a kristálytisztán áttetsző tengervizet magába záró öbleiről, aprószemcsés fehér homokkal borított tengerpartjairól, mesés korallzátonyairól híres, hiszen a jamaikai nyaralást tervezők számára – mindenekelőtt a búvárkodás szerelmeseinek – valóságos „földi paradicsomot” is jelent a csaknem hétszáz egzotikus halfajta megcsodálásának lehetőségével. Nem tagadható ugyanakkor, hogy Jamaikában sokkal több rejlik egy gyönyörű tengerparti nyaralásnál. Amennyiben a téli időszakban gyermekes családosként, párunk társaságában újdonsült házasként, vagy „csupán” egyedülálló turistaként fel szeretnénk keresni a Karib-tenger térségének valamelyik szigetét, akkor a Kubától mintegy százötven kilométerre fekvő – az igazi értelemben vett „tömegturizmus” által még meg nem „rontott” – csodálatos jamaikai világ tiszta strandjaival, mámorító koktéljaival, számtalan szórakozási lehetőséget kínáló városaival minden tekintetben megfelelhet egy vidám tengerparti nyaralástól elvárható igényeinknek.

Jamaika a turisták szeméve

Történetiség, nemzetiségi összetétel és „kuriózumok”

Az útikönyvek tanúsága szerint a terület őslakosai által a „források szigetének” is nevezett Jamaica népességének csaknem kétharmada afrikai ősökre vezethető vissza, jóllehet nem egy – köztük spanyol, indiai, angol – nemzetiség is megtalálható a több mint kétszáznegyven kilométer hosszúságú páratlan szépséggel megáldott szigeten. A 15. század végén Kolumbusz Kristóf által felfedezett szigeten a jamaikai nyaralás résztvevői azon túlmenően, hogy testközelből átélhetik a – helyi kuriózumnak számító, valamint Bob Marley nevéhez fűződő– reggae könnyűzenei stílusban zajló mindennapi életritmust, megtapasztalhatják mindenekelőtt a helyiek táncszeretetén, illetve véget nem érő karneváljain keresztül a jamaikaiak igen kedves és barátságos jellemvonásait is. 

Utazás télből a nyárba Klimatikus viszonyok Jamaikában szezonban és szezonon kívül

A jamaikai nyaralás szerelmeseinek igen kedvező információ lehet, hogy a Karib-tengeri sziget éghajlata az egyenlítő közelségének köszönhetően trópusi, vagyis az időjárás évszakos hőmérsékletváltozásokat nélkülözve egész évben kimondottan forró és csapadékos. A nappali átlaghőmérséklet eléri a 31 Celsius fokot és ezt a tendenciát az sem befolyásolja, hogy a sziget sík parti területein az éghajlat valamivel melegebb, mint a hegyes-völgyes belső területeken. Jamaikába minden esetben a téli hónapokban érdemes utaznunk. A Karib-tenger kristálytiszta és átlátszó vizében – kisebb páratartalmú melegben – való fürdőzéshez a legideálisabb kétségtelenül a december, január, február és március hónapok, ugyanis a szigeten az esős, csapadékos időszak júniusban kezdődik és egészen novemberig tart. A legcsapadékosabb hónap kétségtelenül a szeptember, jóllehet kisebb-nagyobb záporok-zivatarok egész évben előfordulhatnak. Nem árt észben tartanunk tehát, hogy nyáron nem igazán ajánlott – mindenekelőtt a fullasztó meleg és meglehetősen magas páratartalom miatt – Jamaikát felkeresnünk.

Kikapcsolódás a jamaikai tengerparton

Jamaika persze mindenekelőtt hosszan elterülő gyönyörű fehérhomokos tengerpartjaival, valamint tengervizének azúrkék varázsával vonzza a világ legkülönbözőbb részeiről a turisták millióit. A jamaikai tengerparti forróságot az igen gyakori északkeleti szél teszi kifejezetten kellemessé, kiváló lehetőséget biztosítva a jamaikai nyaralást vitorlázás céljából is felkereső turistáknak. A tengeri fürdőzés mellett mindenekelőtt a búvárok – amelyre legalkalmasabb helyszínek Negril, Rios Ochos, Montego Bay Marine, illetve Runaway Bay mesés öblei – szörfösök és halászok paradicsoma is. A búvárkodás szerelemesein túl Jamaika egyébiránt a golfimádók számára is tartogat meglepetéseket, hiszen a szigeten csaknem tíz golfpálya található.

Látnivalók, fakultatív programok a „források szigetén”
Kingstontól Negrilig, Jamaika leggyorsabban fejlődő üdülővárosáig…

A Karib-tengeri sziget természeti adottságai valamint önálló kultúrája miatt Jamaika már önmagában is az egyik legvonzóbb modern kori turisztikai célpont, hiszen a „források szigetén”, illetve annak belső területein emelkedő hegységekből csaknem 120 folyó ered. A térség geológiai adottságainak köszönhetően a vízesésekkel tarkított sziget ebből adódóan is számos kirándulási és programlehetőséget biztosít a jamaikai nyaralás szerelmeseinek. A jamaikai nyaralást túrázás és kirándulás céljából választók megcsodálhatják továbbá a sziget keleti részén található – 2250 méteres magasságával a sziget legmagasabb pontjának számító – Blue Mountain Peak-et. Jamaikai nyaralásunk során természetesen kihagyhatatlan látványosság a Karib-tengeri sziget kereskedelmi és kulturális központjának számító Kingston még akkor is, ha nem minden alapot nélkülöző közbiztonsági problémái miatt ajánlott egyes városrészeit elkerülnünk. A hegy lábánál elhelyezkedő, valamint mesébe illő látványt nyújtó kikötője minden ide érkező számára maradandó látványt nyújt. A kikötőtől északra találjuk Jamaika belvárosát, amely igen sajátos egyvelege az ég felé törő iroda- és szállodaépületeknek, utcai árusoknak és nincstelen jamaikai városlakóknak. Kingston új városrészében jamaikai nyaralásunk során alkalmunk van a helyi legendának számító Bob Marley Múzeum megtekintésére a sajátos könnyűzenei stílus megteremtőjének otthonában. Az angol befolyástól csak nehezen függetlenedő Jamaika Montego Bay nevű városának belső területein ma is megcsodálhatjuk a György-király korabeli kőépületeket, de a homokos tengerpart mentén sétálva testközelből megtapasztalhatjuk a tradicionális helyi művészetek és kézművesség változatos repertoárját is. Európai nyaralóként illetve turistaként az egyik legkézenfekvőbb választás az, ha Jamaica leggyorsabb ütemben növekvő üdülőhelyét választjuk. Az európai és amerikai turisták körében egyre közkedveltebb Negrilben ugyanis nem kizárólag a tengerparton dolgozó kézművesekkel és helyiekkel való találkozásra van lehetőségünk, hanem részünk lehet a csaknem tíz kilométer hosszúságban elterülő homokos negrili tengerpart páratlan élményt nyújtó naplementéjében való gyönyörködésre is.

Szállásválasztás és lehetőségei Jamaikában

A financialitás szempontjából költséghatékony szállásválasztásban gondolkodók Jamaikában Negriltől Montego Bay üdülővárosig éppúgy megtalálják a számukra megfelelő választást, mint akik luxuskörülmények között akarják nyaralásukat eltölteni. Legyen szó ökológiai szemlélettel kialakított – trópusi kerttel tarkított – szálláshelyekről, kis part menti hotelekről vagy éppen közvetlenül a fehérhomokos tengerpart szomszédságában megtalálható luxusszállodákról Jamaika minden korosztály számára biztosítani tudja a szigetre érkező nyaralók ide vonatkozó elvárásait.

Jamaika nyaralás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.


Jamaika üdülőhelyek

Jamaika legjobb szállodái

!pont - nincs értékelés
RIU Montego Bay 4*

RIU Montego Bay 4*

Montego Bay
Ár:
  1 129 800
Ft / fő-től (9 napra)
Értékelés:
Tetszik:


Nem tetszik:


Egyéb:
!pont - nincs értékelés
Iberostar Rose Hall Beach 5*

Iberostar Rose Hall Beach 5*

Montego Bay
Ár:
  1 115 700
Ft / fő-től (9 napra)
Értékelés:
Tetszik:


Nem tetszik:


Egyéb:
!pont - nincs értékelés
Riu Negril 4*

Riu Negril 4*

Negril
Ár:
  1 101 600
Ft / fő-től (9 napra)
Értékelés:
Tetszik:


Nem tetszik:


Egyéb:
Jamaika nyaralás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.

Jamaika beszámolók

-

-

Royal Decameron Fun Caribbean 4*, Runaway Bay, Jamaika
Bhutánban járva a házak falán, a kolostorokban, közintézményekben, iskola udvaron találkozunk egymás hátán álló elefánt, majom, nyúl és páva ábrázolásávalminden lehetséges formában. Ez az egyik legősibb bhutáni tanító mesére a négy együttműködő barát történetére vonatkozik, akik egymást kiegészítve, erejüket, képességeiket és tudásukat egyesítve elérték, amit egyedül nem lettek volna képesek. A mese úgy szól, hogy volt négy jó barát, akik szerettek volna egy saját gyümölcsfát. A páva hozott [...]

A teljes bejegyzés

Jamaika nyaralás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.

Jamaika utazási magazin

Karib-tengeri kalandozások: kihagyhatatlan karibi szigetek csak a Start Utazásnál!

Ragyogó, fehér homokos tengerpartok, trópusi italok, friss tengeri levegő, vidám vendéglátók, bámulatosan szép természeti környezet, ez jellemzi a Karib-térség szigetvilágát, mely az Atlanti-óceán legnyugatibb részén, Észak-Amerika és Dél-Amerika között terül el. Ezek közül mutatjuk be azokat a szigeteket, amely a világ egyik legnagyobb online utazási portálja, a Travelocity TOP karibi szigetként jellemez és melyek mind megtalálhatóak a Start Utazás 2022-es téli kínálatában. Hosszú úton jutott el oda a Karibi-szigetvilág, hogy a térség mára a világ egyik legfelkapottabb turista-paradicsomává vált. A Föld leginkább turizmusfüggő régiójának tartják ma a szakértők, ugyanis a bruttó hazai termék 14 százaléka származik a turizmusból. Az ide érkező vendégek persze sokat és szívesen költenek, hiszen a helyiek nagyon magas színvonalú szolgáltatásokkal várják a pihenni vágyókat. Az első szálloda 1778-ban, Nevis-ben nyitotta meg a kapuit. A Bath Hotelt elsősorban a gazdag, gyógyulást remélő, [...]
Teljes cikk

Top 7 strand Jamaicában

Jamaica egy hatalmas sziget, több száz mérföldnyi tengerparttal.  A legjobbak egyike a nagy üdülőhelyi közösségekben, például a Montego Bay és a Negril, de nagyszerű homokot, szörfözést, tengerparti bárokat és barátságos embereket is találhat több figyelmen kívül hagyott célállomáson, mint például Port Antonio és Treasure Beach.   Doctor´s Cave Beach, Montego-öböl A Doctor´s Cave Strandot egy orvosról nevezték el, aki a tengerparti ingatlanát adományozta egy úszó klub létrehozására. Az ingatlan egykor egy barlangon keresztül volt elérhető, amelyet később egy hurrikán pusztított el. Ez a hely tele van történelemmel, nem utolsósorban azért, mert ez a homoksáv segítette a Montego-öbölnek a nemzetközi turisztikai térképre kerülését. A tengerpart a MoBay szívében található, és a Doctor´s Cave Beach Club tartja fenn, mely tagsági klub díjat számít fel a strand használatáért. Ez egy alacsony ár, amely hozzáférést biztosít a nagy strandhoz, amely közvetlenül a Gloucester [...]
Teljes cikk

Egészségügyi tippek karibi utazóknak

Pörgő ritmusok és táncok, örökké nevető emberek, csípős babos ételek, spanyol szó és utolérhetetlen rumos koktélok – ezek jellemzik a Karib térséget, ahová olyan népszerű uticélpontok tartoznak, mint Kuba, Dominika, Jamaica vagy Mexikó. Összeállításunkban néhány egészségügyi jótanáccsal szeretnénk szolgálni mindazoknak, akik télen terveznek ellátogatni Castro szocialista államába, a hófehér partokkal büszkélkedő Dominikára vagy a rumpárlatairól híres, örökifjaknak szóló Jamaicára, esetleg az azték csodákkal büszkélkedő Mexikóba.A fertőzésveszély miatt ne hagyjuk ki a karibi konyhát!Kuba viszonylag jó közműellátottsággal rendelkezik, mivel a szocialista Castro az egészségügy és a közműhálózat fejlesztését az ország elsődleges céljai között szerepeltette. Ugyanakkor az országba való beutazáskor kérhetik a sárgaláz elleni védőoltásról szóló papírunkat, amennyiben valamelyik sárgalázzal fertőzött közép-afrikai országból érkezünk. Kubában érdemes odafigyelni arra, hogy [...]
Teljes cikk

All inclusive, azaz minden mi szem, szájnak ingere!

Európaszerte évtizedek óta kínálják az utazási irodák és a szállodásk utazási csomagjaikat all inclusive ellátással, Magyarországon csak az utóbbi időszakban vált széleskörben hozzáférhető ez a szolgáltatás.Az all inclusive ellátási forma azt jelenti, hogy a szálás árába beletartozik a napi legalább hásomszori étkezés - sok helyen ez egész nap folyamatos terített asztalt jelent - valamint a helyi alkoholos és üdítő italokat korlátozás nélkül. Jellemzően a magassabb kategóriájú - négy és ötcsillagos - szállodák üdülőprogramjai rendelhetőek meg all inclusive ellátással.Az all inclusive ellátás alapvetően az üdülőprogramok része, ahol az utas ideje túlnyomó részét  a szálloda közelében tölti. Mint ilyenek az all inclusive ellátás egyben jelenti azt is, hogy magyabb díj fejében, magasabb szintű szolgáltatást nyújt a szálláshely igényesebb, vagy akár speciális igényekkel érkező vendégeik számára.Vannak azonban olyan estek is, amikor az all inclusive ellátás [...]
Teljes cikk
Jamaika nyaralás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.

Az összes Jamaika nyaralás »
 

Jamaika nyaralás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.

Az összes Jamaika nyaralás »

Jamaika leírás

Magyar állampolgárok Jamaikába történő beutazása vízumhoz kötött. A vízum beszerezhető Jamaika bármely konzuli képviseletén, kivételesen Jamaikába történő belépéskor (repülőtér, kikötő) (Határozottan javasolt a vízum előzetes beszerzése Jamaika valamelyik konzuli képviseletén!)

A vízum kiadásának alapfeltételei:
-
a tervezett beutazás időpontjától számítva még legalább 6 hónapig érvényes útlevél
- érvényes oda-vissza repülőjegy, valamint utazási iroda vagy légitársaság által igazolt helyfoglalás
- harmadik országba utazóknak a célországba szóló menetjeggyel és vízummal kell rendelkezniük - 2 példányban kitöltött vízumkérő formanyomtatvány
- 2 db igazolványkép A vízumilleték 42,- EUR. Az egyszeri belépésre szóló, 30 napos tartózkodásra érvényes turista célú vízumkérelem elbírálása, illetve a vízum kiadása általában 2 hetet vesz igénybe. 30 napnál hosszabb időre is érvényes vízumot kérhet

Jamaikában élő rokonait meglátogató személy, továbbá aki Jamaikában házasságot kíván kötni, vagy jamaikai állampolgárral már házasságban él. A 30 napnál hosszabb ideig érvényes vízumért folyamodóknak a kérelem benyújtása előtt tanácsos előzetesen tájékozódni Jamaika berlini nagykövetségén. Ugyanez vonatkozik azokra is, akik tanulmányi vagy munkavégzési céllal vagy hosszabb tartózkodás céljából kívánnak beutazni az országba. A vízum felvehető Jamaika berlini nagykövetségén vagy budapesti konzuli képviseletén. A postán elküldött kérelmeket kb. 2 héten belül, a személyesen beadott kérelmeket általában azonnal elbírálják. A formanyomtatványok beszerzése, a vízumok ügyintézése és kiadása Magyarországon:

Jamaika Konzuli Képviseleti Irodája
Cím: 1112 Budapest, Zajzon u. 10.
Tel.: 319-6486 Jamaikába történő beutazáskor igazolni kell a tartózkodás pénzügyi fedezetét (szállodafoglalás, voucher, utazási csekk, deviza, meghívólevél, stb.). Jamaikába történő belépéskor visszafordítják azt a turistát, aki nem tudja hitelt érdemlően igazolni az országban tartózkodás pénzügyi fedezetét! A közvetlenül Európából érkezőknek nem kell oltási igazolvánnyal rendelkezniük. Az Afrikából, Ázsiából, Közép- és Dél-Amerikából, Trinidad és Tobagoból, Haitiből vagy a Dominikai Köztársaságból 6 héten belül vagy a közelmúltban járvánnyal sújtott országból, térségből érkező turistáknak oltási igazolvánnyal kell rendelkezniük sárgaláz, malária, kolera, tífusz és minden más fertőző betegséggel szemben.

Jamaikába az alábbi mennyiségű árucikkeket lehet vámmentesen bevinni:
-
25 szivar
- 200 cigaretta
- 1 font dohány
- 1 liter tömény szesz (kivéve: rum)
- 1 liter bor Friss virág, növény, méz, gyümölcs, hús, zöldség, kávé, fegyver, robbanóanyag, kábítószer (a marihuánát is beleértve) bevitele tilos. A vámilletékekkel kapcsolatos kérdésekkel közvetlenül Jamaika berlini nagykövetségéhez kell fordulni.

Jamaika

Jamaika címerén két aruak indián tart egy pajzsot, azon egy koronát és mindennek a tetején egy  kajmánt. A karibi szigetországban ennél több indián nem is található. A spanyol gyarmatosítók, akik elsõ alkalommal Kolumbusz Kristóf második amerikai útja során szálltak itt partra, már a 17. században kiirtották valamennyit. A késõbb hódítók, az angolok Afrikából hoztak (vagy inkább: hozattak a rabszolga-kereskedõkkel) ide munkaerõt a cukornád termesztéséhez. Azoknak a leszármazottai élnek ma a hazánk területének alig egykilencedét kitevõ trópusi szigeten. Anyanyelvük az angol.

A lakosság egyötöde mégsem egészen feketebõrű. Tudniillik a rabszolga-kereskedõk már a tengeren, a hajón elszórakoztak a fekete lányokkal. Az e kapcsolatokból (vagy inkább: erõszakból) született gyermekeket  nevezték aztán salt water creoloknak, azaz sósvízi kreoloknak. Akik aztán lehetõleg csak egymást között házasodtak és miközben igyekeztek kiszolgálni az angol urakat, idõvel maguk lettek a rátarti uralkodó osztály.

Kingstonban, az ország fõvárosában megismerkedtem egy úrral, aki milliomosok módjára szórta a pénzt s valóban milliomosnak bizonyult. De olyan fekete volt, mintha csak tegnap érkezett volna Afrikából. \"Na ugye -  jegyeztem meg egy jamaikai ismerõsömnek - azért nemcsak háromnegyed-fehérek alkotják az uralkodó réteget.\" \"A te barátod egész nyilvánvalóan újgazdag, aki illegális ganja termesztésbõl szedte meg magát alig néhány év alatt\" - magyarázta el az ismerõs, aki a mindenkori jamaikai miniszterelnök tanácsadója volt és \"természetesen\" magyar... Az öregúr egyébként azzal szédítette a sziget szebb keblű hölgyeit, hogy ha megértõek lesznek irányában, elviszi õket az Egyesült Államokba és ott láthatnak havat. 

Ez a csábító ajánlat rendszerint hatott is, mivel a jamaikai ember egyébként csak a  moziban vagy a tévében láthat havat. Hazájában, a Nagy Antillák legdélibb szigetén ugyanis még télen, még a hegyekben sem. A ganja,  vagyis a marihuána egyébként - a Captain Morgan nevű világhírű rum alapanyagául szolgáló cukornád és a Blue Mountains-ben termõ nem kevésbé világhírű kávécserje mellett - ma Jamaika egyik fõ mezõgazdasági kultúrája. Természetesen illegálisan termesztik, amit a  rendõrség és a hadsereg úgy próbál néha lebuktatni, hogy éjszaka helikoptert küld a gyanús területek fölé.  Ahol a pilóta valami fényt lát, oda már mehet is a kommandó. Cukornádat ugyanis senki sem vág éjnek  idején, fáklyafény mellett. Dehát némi dollárok ellenében mindig akad, aki nem néz oda és aztán a nemes vadkender apró repülõgépeken útra kelhet az Egyesült Államok felé.

A jamaikai gazdaság kulcságazata azonban nem a mezõgazdaság, és még csak nem is a bányaipar. Annak ellenére, hogy ez a világ harmadik legnagyobb bauxittermelõje. Csakhogy a bauxitbányászat és a timföldgyártás teljesen az észak-amerikai monopóliumok kezében van. A nyereség  nem itt csapódik le. Az igazi jó biznisz, amely legalább részben a hazaiaké, s amely ezen - a munkanélküliségtõl oly annyira szenvedõ - szigeten elég sok embert foglalkoztat: az idegenforgalom. Az északi (mármint Kuba felé nézõ) parton Runaway Bay, Montago Bay és a többi fürdõhely egész évben napfénnyel, kellemes hõfokú tengervízzel várja a külföldi, elsõsorban az amerikai vendégeket, még december és február között is, amikor Floridában elég bizonytalan a fürdõszezon.

Jamaika alig három és fél órányi repülõútra van New Yorktól és - kivált újabban - nemcsak az ötcsillagos szállodákat és kiszolgálást, a tizenkét hónapos jóidõt, zavartalan kikapcsolódást kínálja az amerikaiaknak, hanem még  valamit. Mint éppen a minap olvastam, egy Jacqueline Sanchez Taylor nevű angol szociológus felmérést végzett a Jamaikában nyaraló külföldi turistanõk között. Nos, kiderült, hogy egy-két hetes ott tartózkodásuk alatt egyharmaduknak legalább egy, de inkább két vagy több helyi szeretõjük is akadt. Sokan közülük nem is elsõ ízben jártak a szigeten. Ezek  jobbára 30 és 40 év közötti asszonyok, férjesek vagy férjezetlenek. Eszerint tehát a jamaikai fiúk afféle falu bikái, bár a felmérést végzõ kutatónõ szerint éppenséggel nem szexuális teljesítõképességükkel, hanem gyöngédségükkel, figyelmességükkel hódítják meg az európai és az észak-amerikai hölgyek szívét és persze pénztárcáját is.

Jamaika strandjainak vízminőségét rendszeresen ellenőrzik.

Kiváló minőségük miatt 2005-ben 4 strandot tüntettek ki Kék Zászlóval, ezek között van Negril és Montego Bay strandja is.

Jamaika energiaellátása 90%-ban a nyersolajimportból származik, az újra kiaknázható helyi energiaforrások az energiaellátásnak csupán kb. 10%- át adják. Hogy az import olajtól való függőség megszűnjön, támogatják a helyi energia felhasználását, ezért a Karib-térség további 15 szigetállama csatlakozott Jamaika mellett a „Caribbian Renewable Energie Developmehnt Program”-hoz. A szemét- és szennyvíz-gondozás tekintetében még sok tennivaló akad. A problémával egy a közelmúltban alapított hatóság foglalkozik. A természeti kincsek védelme érdekében környezetvédelmi hivatalt (NRCA – National Recources Conservation Authority) hoztak létre. Az elmúlt években több területet vontak védelem alá. Jamaika több mint 250 madárfaj otthona. A Rockland Feeding Station Montego Bay hegyeiben számtalan ritka faj lakik, mint pl. a mango kolibri, a narancssárga quit vagy a doktormadár.

Jamaika nyaralás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.


Vízum, követség

Magyar állampolgárok Jamaikába történő beutazása vízumhoz kötött. A vízum beszerezhető Jamaika bármely konzuli képviseletén, kivételesen Jamaikába történő belépéskor (repülőtér, kikötő.) Jamaika nyaralás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.


Jamaika adatlap





(06 20) 884 94 00
Irodáink
Hírlevél feliratkozás
Megjelölt utazások
|[REM_CODE]|