Izland haladóknak

Még nincs értékelés. Írja Ön az elsőt!
Ellátás:
reggeli
Utazás:
repülővel
Szálláshely:
3*
Típus:
körutazás
Indulás:
Budapest 
Hivatkozás:
271669
Utolsó frissítés:
2021.06.19. (Szo)
449 000 Ft / fő (alap ár)
8 nap/7 éj
503 980 Ft / fő teljes ár
Töltődnek az indulási időpontok

Részletes programleírás

Ha tetszik az utazás, telefonáljon most!

06 1 881 7400, 06 20 884 9400

Elérhetőségek »
Ajánlat kérés »
On-line foglalás »

Start Utazás Védőháló »
Csődvédelem felső fokon
az Ön teljes biztonságáértIzland látnivalói között vannak világhírűek, és vannak olyanok, amelyek kevésbé ismertek, de legalább ennyire különlegesek. Ezen az úton Izland rejtett szépségeihez megyünk el. Sokak kedvence, a Snæfellsnes-félsziget, az izlandiak szerint a legizlandibb vidék, a Nyugati fjordok vagy Siglufjörður partvidéke mind életre szóló élményt nyújt. Ezt az utat nemcsak azoknak ajánljuk, akik már voltak Izlandon, hanem azoknak is, akik Izland rejtett szépségeit szeretnék felfedezni. 

Az út kiemelt értékei:

 • Utazás közvetlen járattal, kedvező menetrenddel
 • Izlandon élő, kiváló helyismerettel rendelkező magyar idegenvezető
 • Maximális csoportlétszám: 19 fő
 • Snæfellsnes-félsziget
 • A Nyugati fjordok
 • Látrabjarg sziklafal
 • Dynjandi vízesés
 • Hofsós óceánparti medence

Programok:

június 19. szombat
Elutazás reggel Budapestről a Wizz Air közvetlen járatával Izlandra (06:30-09:05). Érkezés után utazás a Bálnafjord alatt Akranesbe. A 7500 fős lakosságú halászváros többek között tengerpartjáról és világítótornyáról híres. Szabadidő ebédre Borgarnesben, majd fürdési lehetőség Borgarnes tengerparti, jacuzzis uszodájában. Késő délután továbbutazás a Snæfellsnes-félszigetre. Szállás Stykkishólmurban: Syslo Guesthouse vagy két éjszakára összesen 9900 Ft/fő felár ellenében Hotel Egilsen.

június 20. vasárnap
Egész napos kirándulás a Snæfellsnes-félszigeten: Kirkjufell (templom formájú hegy), Kirkjufellsfoss (vízesés), Djúpalónssandur (tengerpart), Malariff (világítórorony, kilátással Snæfellsjökull vulkánra és jégsapkára, amely Verne Gyula az Utazás a Föld közepe felé c. regényének a helyszíne), Arnarastapi (tengerparti település), Búðir (templom). Szállás Stykkishólmurban.

június 21. hétfő
Elutazás Stykkishólmurból komppal a Breiðafjörður szigetvilág, illetve Flatey sziget érintésével a nyugati fjordokba (08.45-11.45). Továbbutazás Patreksfjörðurbe, szabadidő ebédre, majd utazás Izland legnyugatibb pontjához, Európa legnagyobb madársziklájához, a 14 km hosszú és 440 m magas Látrabjarghoz, ahol a világ alkamadár populációjának akár a 40%-a is előfordulhat. Késő délután ellátogatunk a Rauðisandur ("vörös homok") tengerpartra. Szállás: Fosshótel Patreksfjörður.

június 22. kedd
Utazás a Nyugati fjordok változatos tájain át a mintegy 100 m magas Dynjandi vízeséshez, majd tovább a mindössze 320 fős lakosságú, fjordparti Þingeyri faluba. Délután átmegyünk a 9160 m hosszú, Y alakú Vestfjarðagöng alagúton Suðureyri faluba, majd egy másik, 5400 méteres alagúton Bolungarvíkbe. Az estét már Ísafjörðurben, a Nyugati fjordok "fővárosában" töltjük. A Reykjavíktól 454 km-re, gyönyörű természeti környezetben fekvő, 2700 fős lakosságú kisváros meglepően urbánus jellegű, sok szép házzal. Szállás Ísafjörðurben: Hotel Horn.

június 23. szerda
Délelőtt látogatás a Sarki Róka Központba. A sarki róka Izland egyetlen őshonos emlősállata. A folytatásban hat fjordot megkerülve, különösen látványos tájakon utazunk tovább, majd a Steingrímsfjarðarheiði fennsíkon átvágva jutunk el Hólmavíkba. Szabadidő; lehetőség látogatásra a pici Boszorkányság Múzeumba. Délután vagy este fürdési lehetőség Drangsnesben a tengerparti melegvízes medencékben (ingyenes). Szállás: Malarhorn Guesthouse.

június 24. csütörtök
Utazás a Nyugati fjordokból Észak-Izlandra Steingrímsfjörður, az Atlanti-óceán, majd a 36 km hosszú Hrútafjörður (Kosok fjord) mentén. Ebédlehetőség Blönduósban, majd látogatás a Glaumbær skanzenben, ahol láthatjuk, hogyan éltek régen az izlandi farmokon. Utána fürdési lehetőség az óceánparti Hofsós medencében, melyet a legszebb fekvésűnek tartanak Izlandon. Az éjszakát Siglufjörðurben, az elegáns Siglo Hotelben töltjük. Szállás: Sigló Hótel.

június 25. péntek
Délelőtt utazás Nyugat-Izlandra. Látogatás a Deildartunguhver hőforrásnál, valamint a Hraunfossar és a Barnafoss vízeséseknél. Szállás Reykavík központjában: Centerhotel Plaza.

június 26. szombat
Reggeli után transzfer a repülőtérre, majd hazautazás Budapestre közvetlen Wizzair járattal (09.50-16.15).

Az ár tartalmazza:

 • Oda-vissza repülőjegy a Budapest-Reykjavík útvonalon, közvetlen repülőjárattal
 • Személyenként egy darab kisméretű kézipoggyász (max. 40x30x20 cm), a légitársaság poggyász-szabályzata bővebben
 • Magyar idegenvezetés Izlandon
 • Szállás Izlandon hét éjszakára szállodákban, kétágyas szobában
 • Reggeli
 • Utazás komppal Stykkishólmurból (Snæfellsnes-félsziget) Brjánslækurba (Nyugati fjordok)
 • Belépő a Sarki Róka Központba
 • Belépő a Borgarnes és a Hofsós óceánparti fürdőkbe

Az ár nem tartalmazza:

 • Repülőtéri illetékek: 49 000 Ft/fő

 
Töltődik a foglalási lap
Izland utazás, nyaralás Reykjavík utazás, nyaralás(06 20) 884 94 00
Irodáink
Családi ár számolás
Hírlevél feliratkozás
Kedvencek
|[REM_CODE]|