Írország mesés kincsei

Még nincs értékelés. Írja Ön az elsőt!
Ellátás:
reggeli
Utazás:
repülővel
Szálláshely:
3*
Típus:
körutazás
Indulás:
Budapest 
Hivatkozás:
332700
Utolsó frissítés:
2024.09.11. (Sze)
8 nap/7 éj
649 990 Ft / fő (alap ár)
Töltődnek az indulási időpontok

Részletes programleírás

Ha tetszik az utazás, telefonáljon most!

06 1 881 7400, 06 20 884 9400

Elérhetőségek »
Ajánlat kérés »
On-line foglalás »




1. NAP: Repülés Írországba
Repülés Budapestről Írországba. Idegenvezetőnk fogadja Önt, majd transzfer a hotelbe. Szállás 2 éjszakára: Dublin környékén. (Green Isle Hotel, Aspect Park West, Maldron Newlands Cross, vagy hasonló).

2. NAP: Dublin, fakultatív: Guiness sörfőzde
A mai napon Írország festői fővárosát, Dublint fedezzük fel, melyet a vikingek alapítottak. A panorámavárosnézés során a városközpontban elénk tárul a történelmi O`Connell Street, a György-korabeli épületek, terek, és a Liffey-folyó, mely kettéosztja a fővárost. Elhaladunk a világhírű, 16. században alapított Trinity College előtt, mely Írország legősibb egyeteme. Padjait koptatta többek között Jonathan Swift, Oscar Wilde, vagy Samuel Beckett. Megpillanthatjuk a dublini várat is, melynek gyökerei a 13. századig nyúlnak vissza, és mindig is fontos közigazgatási szerepet töltött be. Délután szabadidő. Érdemes felkeresni a folyóparti Temple Bar-t, mely Dublin népszerű szórakozó-és művészeti negyede. Fakultatív: Guiness sörfőzde látogatás: Írország neves exportcikkét, a Guiness sört ismerhetjük meg. Visszatérés a hotelbe.

3. NAP: Kilkenny, Cashel-szikla
Kijelentkezés a hotelből. A középkori Kilkenny felé tartunk. Itt megkapó módon keverednek a régi és a modern vonások. Szabadidő keretében érdemes belefeledkezni a középkori városközpont, vagy a szépen felújított vár hangulatába. A következő állomásunk a Cashel-szikla, mely fontos történelmi nevezetesség: a zöldellő-dombon, mészkövek tetején magasodó középkori épületek együttese kiváló fotótéma. Továbbutazás. Szállás: Kerry megye. (White Sands Hotel Tralee vagy Charleville Hotel, vagy Kenmare Bay Hotel vagy hasonló.)


4. NAP: Szabadidő vagy fakultatív: Kerry-gyűrű
Töltse kedvére az időt, vagy tartson velünk fakultatív programra! Programunk egyik legmesésebb része a Kerry-gyűrű, mely egy 170 km hosszan nyújtózó tengerparti turistaút az Iveragh félszigeten. Elképesztő panoráma nyílik innen az Atlanti-óceánra. Számos kilátópont (például a Ladies` View) tár elénk csodás kilátást a környező tájra. Meredek sziklák, impozáns lankák, hegyek, részben érintetlen természet jellemzi ezt a vidéket. Délután lehetőségünk lesz sétálni Killarney-ben. Visszatérés a hotelbe.


5. NAP: Dingle - félsziget
Kijelentkezés a hotelből. Úti célunk a Dingle-félsziget, melyet a National Geographic a `Föld leggyönyörűbb helyének” nevezett. Idilli tájakon haladunk át. Lebilincselő élményt ígér a báránytelep, juhászkutya-bemutatóval. Az Atlanti-óceán partvidékének egyik csodája Dingle. A körülbelül kétezer főnyi lakosságú település színpompás házairól, és remek tengeri herkentyűs fogásairól ismert. Szállás Clare megye/ Galway környéke/ Tipperary környéke. (Treacys West County vagy Connaught hotel, Abbey Court Hotel vagy hasonló).


6. NAP: Szabadidő vagy fakultatív: Moher-sziklák, Bunratty Kastély
Töltse kedvére az időt, vagy tartson velünk fakultatív programra! Egy elképesztő természeti kincs, a Moher-sziklák várnak ránk. Az Atlanti-óceán partjának ékessége 8 kilométer hosszan húzódik. A fenséges sziklafal 200 méteres magasságból szalad le a hullámokig. Innen elképesztő kilátás tárul elénk. Utunk a Burren-karsztvidéken át vezet. Itt a hihetetlen, holdbéli tájat idéző sziklaformációk eredete évmilliókra nyúlik vissza. Következő állomásunk a mesék világát idéző, 15. századi, ikonikus Bunratty Kastély, mely az ország egyik legteljesebb formájában megmaradt erődje. Itt találjuk a Bunratty skanzent is, ahol visszautazhatunk az időben. Ennek a nagy népszerűségnek örvendő szabadtéri múzeumnak a segítségével képet kaphat a látogató arról, hogy milyen volt a 19. századi vidéki élet itt. Visszatérés a hotelbe.

7. nap: Galway
Kijelentkezés a hotelből. Úti célunk Galway, az Atlanti-óceán pezsgő kikötővárosa, mely mindig is virágzó gazdagságáról volt nevezetes. Megfordult itt Kolumbusz Kristóf is. Sétát teszünk az óvárosban, megcsodálhatjuk a középkori utcákat, élvezhetjük a nyüzsgést. Szabadidő. Megállunk Clonmacnoise-ban. A 6. századi kolostor romjai rendkívül romantikus látványt nyújtanak a Shannon folyó partján. Belefeledkezhetünk itt több templom, kőből vájt magas kereszt, körtorony szépségébe. Utazás Dublinba. Szállás: Green Isle Hotel, Aspect Park West, Maldron Newlands Cross, Green Isle Hotel vagy hasonló).

8. NAP: Hazautazás
Transzfer a repülőtérre, hazautazás Magyarországra.

Fontos infók:
Beutazás: útlevél vagy személyi igazolvány, mely min. az utazás utolsó napjáig érvényes.
Írországban eltöröltek minden beutazási korlátozást: nem szükséges az online regisztráció, és beutazáskor nem kell felmutatni oltási igazolást, vagy tesztet sem!
Kiegészítő fakultatív programok vásárlására a helyszínen nyílik lehetőség. A programváltozás jogát fenntartjuk, a kirándulások sorrendje változhat! Az út indításához minimális csoportlétszám (min. 20 fő) szükséges!





 
Töltődik a foglalási lap
utazás, nyaralás







(06 20) 884 94 00
Irodáink
Hírlevél feliratkozás
Megjelölt utazások
|[REM_CODE]|