Az ír sziget meghódítása

5pont - 1 értékelés   
Ellátás:
reggeli 
Utazás:
repülővel 
Szálláshely:
3* 
Típus:
körutazás 
Indulás:
Budapest 
Hivatkozás:
12614
Utolsó frissítés:
 
2017.07.07. (P)
265 000 Ft / fő (alap ár)
7 nap/6 éj
320 500 Ft / fő teljes ár
Lejárt ajánlat
Töltődnek az indulási időpontok

Részletes programleírás

Ha tetszik az utazás, telefonáljon most!

06 1 881 7400, 06 20 884 9400

Elérhetőségek »
Ajánlat kérés »
On-line foglalás »

Start Utazás Védőháló »
Csődvédelem felső fokon
az Ön teljes biztonságáért

TOP ELŐNYÖK:
- Ingyenes vidéki transzfer

Felszállási  helyek: Szeged, Kiskunfélegyháza, Kecskemét, Nyíregyháza, Debrecen, Miskolc, Füzesabony, Gyöngyös, Pécs, Szekszárd, Dunaújváros, Budapest. További ingyenes felszállási helyek a határátlépés függvényében: Budaörs, Tatabánya, Győr, Sopron, Székesfehérvár, Siófok, Nagykanizsa. Lehetőség van kedvezményes budapesti szállás igénybevételére is, ha a korai transzfer nem megfelelő Önnek.
- Ingyenes parkolás repülős utaknál: ingyenes Ferihegy-közeli parkolást biztosítunk. A parkoló és a repülőtér közötti oda-vissza transzfert szintén ingyenesen nyújtjuk. Korai indulás illetve kései érkezés esetén a parkolás helyszínén lévő szállodában kedvezményes szálláslehetőséget is tudunk biztosítani.
Törzsutas kedvezmény:  5-7%
Előfoglalási kedvezmény: 3 - 5%, max 10.000,- Ft
65 év feletti kedvezmény: 2.000,- Ft

(a kedvezmények nem halmozhatóak!)

Rövid leírás:
Középkori várak, kolostorok és kastélyok
- Hamisítatlan ír hangulat Dublinban 
- Mesés Moher-sziklák, smaragdzöld legelők 
- Whiskey és Guinness gyár kóstolással


Program:

1. napMagyarország – Dublin
Utazás Dublinba, az ír fővárosba a repülőgép menetrendjének megfelelően. A várható kora délutáni megérkezésünket követően buszos városnéző túrára indulunk. Az elegáns Merrion térrel kezdünk, ahol építészeti remekek és szép színes boltíves kapuk találhatók. Végighajtunk a Liffey folyó partján és az O’Connell Streeten, a főutcán, láthatjuk a „Félpennys” hidat, a híres postahivatalt, az 1916-os ír felkelés helyszínét és az „Emlékezés kertjét” is. A Phoenix parkba folytatjuk utunk, ahol számos emlékmű közt rátalálhatunk a pápai keresztre is. Ezt követően foglaljuk el szállásunkat.

2. nap: Dublin – Clonmacnoise – Galway (215 km)
Reggelit követően Nyugat-Írországba, Galwaybe utazunk. Először megtekintjük a Locke’s lepárlót, mely az egyik legkisebb és legrégebbi whiskey lepárlója Írországnak, 1757 óta készítik itt a finomabbnál finomabb nedűket. Folytatva utunkat megállunk Clanmacnoise-ban. Szt. Ciaran alapította ezt a kolostort a helyi herceg, Dermot segítségével. A XI – XII-sz-ban oktatási- és tudományos központ volt, rengeteg kézirat született itt, mint például a Book of Dun Cow. A XII. sz-ban a normannok megtámadták és felégették a kolostort és a várost. Az elkövetkező századok során is folytonosan fosztogatták a területet. A kolostor többé nem állt helyre. A csodálatos műemlékek megtekintése után folytatjuk utunkat Galwaybe, ahol a Várostörténeti Kiállítást tekintjük meg. A különböző szobákban a galwayiek életét és történetét ismerhetjük meg: Claddagh falu, Galway hajók, Galway törzsek. Szállásunkra este érkezünk.

3. napGalway – Moher-sziklák – Tralee (270 km)
Reggelit követően a Burren Nemzeti Parkba indulunk. Itt rengeteg megalitikus sír, kelta kereszt, és egy lerombolt XII. sz-i cisztercita apátság található. Egészen különleges növényvilágot csodálhatunk meg a látványos lapos sziklák között: a sarkköritől egészen a szubtrópusi növényekig találhatunk itt egyedeket. A következő állomásuk a világhírű Moher-sziklák lesznek. 8 km hosszú szakaszon 230 m-es óriásként magasodik az óceán felett ez a sziklasor. Utunk egyik csúcspontja az itt elénk táruló látvány. Kanyargó, meredek, fantasztikus sziklafalak és előtte, alatta a félelmetesen morajló Atlanti-óceán. Délután komppal átkelünk a Shannon a folyón, szállásunk Killarneynél lesz.

4. napKerry gyűrű (160 km)
Reggeli után a híres Kerry gyűrűt járjuk be. Az út során lenyűgöző panoráma és kontraszt tárul elénk: hegyek, tőzegmocsarak, tavak és fantasztikus kilátás az Atlanti-óceánra. A 166 km hosszú úton érintjük az ír nemzeti hős, Daniel O’Connell szülőhelyét is. Az egész napos túrát számos fotószünettel szakítjuk meg, majd délután megtekintjük az elegáns Muckross-kastélyt a hozzá kapcsolódó impozáns parkkal. Szálláshelyünk Cork környékén lesz.

5. napCashel – Kilkenny – Dundalk (340 km)
A mai napon előbb egy fotózás erejéig megállunk az ország talán legjobb állapotban megmaradt váránál, a Cahir Castle-nél, majd a Cashel-sziklához látogatunk el, mely Írország másik nagy látványossága. Egykor ez a hely a casheli érsekség székhelye volt. Ma a lenyűgöző sziklák gyűrűjében egy körtornyot, egy gótikus katedrálist és egy román stílusú kápolnát találunk. A különleges épületek megtekintése után folytatjuk utunkat a márvány városaként is emlegetett Kilkennybe. Ez a település adja vissza legjobban egy középkori ír város hangulatát épületeivel, kanyargós utcáival, és vörös söréről is nevezetes. Kilkenny egyik legjelentősebb épülete a Kilkenny-kastély, melyet a normannok építettek a XII. sz-ban. A városnézés után folytatjuk utunkat egészen Dundalkig, ahol a szállásunk lesz (2 éj).

6. nap: Dundalk - Belfast - Dundalk (170 km)
Reggeli után elindulunk Belfast (vagy írül Béal Feirste) felé, amely az Ír-sziget második legnagyobb városa, Észak-Írország fővárosa. Belfastban mindent megtalálunk, ami a színes városi élet részét képezi: kultúra, örökség, vásárlás, éjszakai élet, fesztiválok. Belfastot zöld dombok övezik, melyek Jonathan Swiftet is megihlették a Gulliver utazásai című mű írásakor. A látkép viktoriánus kort idéz, amikor a város lenyűgöző épületekkel hirdette gazdagságát. Városnézésünk során megtekintjük többek között a Városházát, Stormont Parlamentet és az Operaházat is. Programunk befejezése után továbbindulunk a kikötő felé, ami arról is híres, hogy több mint száz évvel ezelőtt itt épült a Titanic, amely 1912-ben Southamptonból indult első, de végzetes útjára. A Titanic-központ kiállítását aki szeretné megtekintheti, a többieknek szabadprogram Belfastban. Késő délután indulunk vissza Írországba. Szállásunk, mint előző nap.

7. nap: Dundalk - Dublin (85 km)
Reggeli után indulunk Dublinba, ahol kulturális körutunkat a Trinity Collage épületével kezdjük, melyet 1592-ben I. Erzsébet királynő alapított és az ország legrégebbi egyeteme. Nem messze található a dublini vár, melyet hivatalos fogadótermei a legpatinásabb kastéllyá avatják az országban, majd az ír védőszentről elnevezett Szt. Patrik-székesegyházat tekintjük meg, mely a második legnagyobb protestáns templom Írországban. A Krisztus-katedrálist is meglátogatjuk, melyet 1172-ben az angol-normannok építettek egy korábbi, vikingek által emelt templom helyébe. Kora délután megállunk a híres Guinness sörgyárnál egy látogatás erejéig. Az 1904-ben nyílt Guinness Storehouse-t elsősorban erjesztő üzemként és raktárként használták. Ma a Guinness történetét bemutató múzeum. A látogatók megtekinthetik, hogyan készül az „életelixír”, a Guinness sör egészen a kezdetektől a fogyasztásig. Természetesen kóstolási lehetőségre is van mód. Ezt követően transzfer a repülőtérre, és este hazarepülünk Budapestre. Liszt Ferenc reptérre érkezés éjfél körül.


Írország utazás, nyaralás Dublin utazás, nyaralás
 
Töltődik a foglalási lap