ÍRORSZÁG, A SMARAGD SZIGET

Még nincs értékelés. Írja Ön az elsőt!
Ellátás:
félpanzió
Utazás:
repülővel
Szálláshely:
3*
Típus:
körutazás
Indulás:
Budapest 
Hivatkozás:
401443
Utolsó frissítés:
2024.09.23. (H)
7 nap/6 éj
779 000 Ft / fő (alap ár)
Töltődnek az indulási időpontok

Részletes programleírás

Ha tetszik az utazás, telefonáljon most!

06 1 881 7400, 06 20 884 9400

Elérhetőségek »
Ajánlat kérés »
On-line foglalás »




Csoportos körutazás magyar idegenvezetővel
Dublin - Avoca - Wexford - Kilkenny - Cashel - Midleton - Blarney - Cork - Kerry-gyűrű - Killarney - Moher-sziklák - Galway - Dublin
Írország maga a vadregényes romantika, ahol smaragdzölden hullámzó dombok, tenger csapkodta, óriási sziklák, végtelen legelők és bájos kis zsúpfedeles házikós falvak váltják egymást a drámai szépségű tájakon. A hosszú partvidéknek köszönhetően a jó ír levegőt szinte harapni lehet. Írország fővárosa, Dublin alacsony házaival, barátságos lakóival nincs olyan utazó, kinek ne ejtené azonnal rabul a szívét. A híres Trinity College iskolapadjait koptatta többek között Samuel Beckett és Oscar Wilde is. A látnivalók megismerése nem teljes az ír pubok felfedezése nélkül, amelyek között akad többszáz éves is. A vad ír vidékeken barangolva további szépségek várnak: Kilkenny középkori emlékekben gazdag, gyönyörű városa, Cork festői tájai, Moher mészkősziklái, Galway, az ír utcazenészek városa, az ősi emlékek, az ódon várak és kastélyok.

1. nap: Budapest - Dublin
Elutazás a kora reggeli órákban Budapestről repülőgéppel, átszállással Dublinba. Érkezést követően transzferrel egybekötött panoráma városnézés az ír fővárosban, érintve a város legfőbb nevezetességeit, a György korabeli tereket, melyek épületeikről és azok egyedi bejárati ajtairól híresek. Látogatás a Trinity College-ban. Írország legjelentősebb egyetemét I. Erzsébet alapította 1592-ben, impozáns könyvtára 250 000 kötetet tartalmaz. Itt látható a VIII. századból származó Book of Kells is, mely a korai kereszténység egyik legszebb alkotása. Vacsora és szállás Dublin környékén.

2. nap: Dublin - Avoca - Wexford
Reggeli után utazás dél irányába, Wexfordba. Útközben pihenő Avoca festői kisvárosában, mely ismertségét a Fitzgerald`s Pubnak, valamint az 1723 óta működő kézi szőttes manufaktúrának köszönheti. A manufaktúra látogatóközpontjában a kézi szövés rejtelmeibe is beavatnak a helyi szakemberek. Továbbutazás, fényképezési lehetőség a Curracloe Beach-en, ahol a `Ryan közlegény megmentése” című film látványos partraszállási jeleneteit forgatták. Délután érkezés az Ír Nemzeti Örökség Parkba, amely a skanzenek mintájára mutatja be a kelták életét, kezdve az első települések kialakulásától a XII. századig, a normannok megjelenéséig. A parkban egy középkori vár, egy vízimalom és egy korabeli viking hajóépítő üzem is megtalálható. Vacsora és szállás Wexford környékén.

3. nap: Wexford - Kilkenny
Reggelit követően utazás Írország sörfőzdéjéről is híres városába, Kilkenny-be, ahol a Kilkenny kastély meglátogatása. A Nore-folyó partján álló, festői elhelyezkedésű kastély különlegessége, hogy 1391 és 1935 között egyetlen család, a Butlerek tulajdonában volt. Viktoriánus stílusú termeit a család portréi díszítik. Gyalogos városnézés a márvány városnak nevezett Kilkenny-ben, amely megőrizte középkori látképét. A séta során a Szent Kanice-székesegyház és a boszorkány kocsmaként elhíresült Kytelers Inn megtekintése. Látogatás az 1710-ben alapított Smithwick`s Sörfőzdében, ahol egy ír sörkülönlegesség, a vörös sör (red ale) készítésének folyamatai ismerhetők meg a XVIII. századtól napjainkig. Vacsora és szállás Kilkenny környékén.

4. nap: Kilkenny - Cashel - Midleton - Blarney - Cork
Reggeli a szállodában, majd utazás Cashel sziklájához, amely Írország egyik legismertebb turisztikai látnivalója. A mészkősziklára épült vár egykor Munster királyának székhelye volt, majd az O`Brien klán a XII. században az egyháznak adományozta, így lett Cashel érsekének székhelye. A masszív kőfalak ma a lakótornyot, a katedrálist és a XII. századi román stílusban épült kápolnát rejtik. A gótikus katedrális és az érseki palota a XIII. században épült hozzá. Ezt követően utazás Midleton városába, ahol a IX. század óta foglalkoznak égetett szesz előállításával. Ismerkedés az ír Jameson whiskey készítésének fázisaival az 1825-ben alapított Old Midleton lepárlóban, amely mai napig évente 24 millió üveg whiskey-t állít elő. A vezetett sétát követően ír whiskey kóstoló. Délután látogatás a McCarthy család ősi várába Blarney-ban, mely a legerősebb erődök egyike Munsterben. Az 1446-ban épült vár egyik érdekessége a Blarney kő, mely a legenda szerint ékesszólással és meggyőzőerővel ruházza fel azt, aki megcsókolja. Vacsora és szállás Cork környékén.

5. nap: Cork - Killarney
Reggelit követően panoráma városnézés Cork városában, amely 2005-ben Európa Kulturális Fővárosa volt. A környéket történelmi jelentőségű épületek és Írországra jellemző természeti tájak teszik vonzóvá. Továbbutazás, majd látogatás a lélegzetelállító, zöldellő mezőkkel és kopár homokkősziklákkal tarkított Killarney Nemzeti Parkban. Ez Írország legrégebbi nemzeti parkja, 1932-ben alapították. Vacsora és szállás Killarney környékén.

6. nap: Killarney - Moher-sziklák - Galway
Reggeli, majd utazás a Moher-sziklák irányába. A Moher-sziklák Íroszág egyik leghíresebb természeti látványossága, kihagyhatatlan természeti csoda. Utazás a Burren Nemzeti Parkon keresztül, ízelítő a hamisítatlan írországi tájból: legelésző bárányok, smaragdzöld tájak, a filmekből ismert alacsony kőfalak, fehérre vakolt házak, elszórt tanyák, legelők között kanyargó utak. Ez az a táj, ahol többek között a P.S. I love you című, és még sok más, Íroszágban játszódó filmet is forgatták. A csúcspont a Moher-sziklák, egy 8 km hosszan elnyúló sziklafal, amely 230 méter magasan emelkedik a part mentén. A szédítő magasság feletti séta előtt az agyagpala és homokkő csíkozta óriási `palacsinta` különleges növény- és állatvilága a látogatóközpont kiállításán ismerhető meg. A sziklákon a tengerhez közel különleges madárfajták, lundakolóniák is tanyáznak. Vacsora a szállodában, szállás Galway környékén.

7. nap: Galway - Clonmacnoise - Dublin
Rövid városnézés Galway-ben, az ír utcazenészek városában. Galway a középkor óta Nyugat-Írország legnagyobb és leggazdagabb városa, fontos kikötője. A városban többször megfordult Kolumbusz Kristóf is, és a mai napig tartja magát a hagyomány, hogy első óceánon túlra vezető útja előtt, 1492-ben itt, a Szent Miklós templomban imádkozott küldetése sikeréért. A városban található az egykori Lynch kastély maradéka, nevezetesen azt az ablakot őrző fal is, amelyről a lincselés fogalma világszerte elterjedt. Oliver Cromwell büntető hadjárata idején 1650-ben innen menekült el Walter Lynch püspök, aki Magyarországon, Győrben lelt menedékre, és innen hozta a győri székesegyház egyik legféltettebb kincsét, a ma is látható Könnyező Madonna képet. Továbbutazás Írország keleti partja felé. Rövid megálló Clonmacnoise-ban, ami igazi időutazás a kelta időkbe. Itt látható Írország legrégebbi épen fennmaradt kelta keresztje. A IX. századi kerektorony, a méretes kelta kereszt és a clonmacnoise-i monostor romjai Szent Kolumbusz és Szent Patrik idejéről, a kelta kereszténység kezdeteiről mesélnek. Transzfer a dublini repülőtérre, majd visszautazás repülőgéppel, átszállással Budapestre.

Minimum létszám: 20 fő.




 
Töltődik a foglalási lap
utazás, nyaralás







(06 20) 884 94 00
Irodáink
Hírlevél feliratkozás
Megjelölt utazások
|[REM_CODE]|