Rádzsasztán-körutazás 14 nap/12 éj

Még nincs értékelés. Írja Ön az elsőt!
Ellátás:
reggeli
Utazás:
repülővel
Szálláshely:
3*
Típus:
körutazás
Indulás:
Budapest 
Hivatkozás:
384453
Utolsó frissítés:
2024.09.17. (K)
14 nap/13 éj
749 990 Ft / fő (alap ár)
Töltődnek az indulási időpontok

Részletes programleírás

Ha tetszik az utazás, telefonáljon most!

06 1 881 7400, 06 20 884 9400

Elérhetőségek »
Ajánlat kérés »
On-line foglalás »




1. NAP
UTAZÁS INDIÁBA

Repülés Budapestről, átszállással. Foglaláskor érdemes kérni a Belépők és fakultatív programcsomagot, mivel ez a tartalmazza az alap programok belépőit, + dzsip szafari, hajózás a Pichola tavon, elefántháton az Amber-erődnél, riksázás fakultatív programokat.

2. NAP
ÉRKEZÉS INDIÁBA, ÚJ-DELHI

Megérkezés Delhibe. Idegenvezetőnk fogadja Önt. Transzfer a hotelbe. (A szobák elfoglalása 14 órától lehetséges). Delhi a világ egyik legizgalmasabb metropolisza, az egyik legrégebben lakott település a világon, és fővárosa a világ egyik legnagyobb demokratikus országának. A 18,9 milliós Delhi a modern India esszenciája: az régi és új bámulatos kontrasztjával, az ősi műemlékek, a letűnt idők bűbáját őrző kincsek mellett megfér a modern élet minden vívmánya. Új-Delhi városnézésre indulunk. Humayun császár vörös homokkőből épült mauzóleuma az indiai mogul építészet egyik gyöngyszeme. A 73 méter magas Kutub Minar, a világ legmagasabb minaretje, építése 1193-ban kezdődött. Körülbelül 1600 éves a Vasoszlop, mely kora ellenére ellenáll a rozsdásodásnak. Amennyiben időnk engedi, felkeressük a Connaught Place-t, az 1931-ben épült üzleti központot. Itt számos boltot, éttermet találunk, koloniál stílusban, oszlopcsarnokkal, Szállás Delhi környékén.

3. NAP
DELHI-MADAWA

Kijelentkezés a hotelből. Mandala a következő állomásunk (kb. 280 km/6 óra). Bejelentkezés a szállodába. Délután városnézés következik. Mandawa alapítása a 18. század közepére tehető, és nevezetes háveli épületeiról, azaz udvaros villáiról, melyek történelmi jelentőségűek. A legismertebbek közé tartozik a Binsidhar Chokhani, Newatia, és Gulab Rai Ladia Haveli. Binsidhar Newatia Haveli érdekes festményekkel is büszkélkedhet. Gulab Rai Ladia Haveli-ben erotikus találhatóak lelhetőek fel (legtöbbjük el van takarva). Szállás Mandawa környékén.

4. NAP
MANDAWA-BIKANER

Kijelentkezés a hotelből. Utazás Bikanerbe.. (Kb. 195 km/5 óra). Bejelentkezés a szállodába. Bikanert 1488-ban alapította Rao Bikaji, a jodhpuri király fia Rádzsasztán északi részén. Mesés paloták, szentélyek, erődök fogadják itt a látogatókat. Az impozáns Junagarh erődöt Raja Rai Singh építette, és sosem sikerült elfoglalni történelme során. Az erőd-komplexum része 37 festői palota, 7 kilométernyi fal, 2 kapu, és 37 bástya. Kihagyhatatlan élmény az 1984-ben létrehozott tevekutató-farm felfedezése, mely Bikanertől kb. 8 kilométerre található. Ez egy komplexum, ahol istállók is állnak. Lehetőség nyílik tevegelni, vagy tevetejből készült fagyit kóstolni. Szállás: Bikaner környékén.

5. NAP
BIKANER-JODHPUR

Kijelentkezés a hotelből. Jodhpur felé tartunk (kb. 265 km/5,5 óra).. Útközben megállunk Deshnok-nál. Itt magasodik a közel 600 éves Karni Mata, vagy más néven a Patkány-templom, melyet Karni Mata istennő tiszteletére emeltek. Utazás Jodhpurba, mely Rádzsasztán egyik megnagyobb városa a Thar-sivatag kapujában. 1459-ben alapította Rao Jodha. Kék Városnak is nevezik, kék színű házai miatt. Érkezés után szabadidő. Szállás: Jodhpur környékén.

6. NAP
JODHPUR

A mai napon Jodhpur nevezetességeit fedezzük fel. Felkeressük a vörös homokkőből épült Mehrangarh erődöt. Területe mintegy 1200 hektár, és 122 méteres magasságból, egy domboldalról tekint le a tájra. Számos palota, és lenyűgöző udvarok találhatóak itt. Meglátogatjuk a Jaswant Thada-t, mely egy fehér márványból készült emlékmű 1899-ból. Az óratorony mellett kínálják a Sadar Bazár árusai portékájukat. Itt érdemes beleveszni a kicsiny boltok, szűk utcácskák rengetegébe. Szállás: Jodhpur környékén.
Fakultatív program: Bishnoi dzsip szafari. A Bishnoi egy vallási irányzat, melynek hívei a JambheshwarJi guru által, 1485-ben lefektetett 29 szabályt követik. Fontos alapelvek az egyszerűség, a tiszta és zöld környezet, szabadon bóklászó állatok. A falvak könnyedén felismerhetőek, és ezen értékek köré szerveződtek.

7. NAP
JODHPUR-UDAIPUR

Kijelentkezés a hotelből, úti célunk Udaipur (kb. 285 km/6 óra). Útközben megállunk Ranakpurban, a dzsaina templomegyüttesnél, mely a 15. században épült, 600 méteres magasságban, fehér márványból. Utazás Udaipurba. Udaipur a tavak mesés, romantikus városa, a Kelet Velencéjének is becézik, A zöldellő Aravalli-hegység közelében található, A tündérmesék világát idézi számos természetes és ember alkotta tavával, erődökkel, palotákkal, kertekkel, szentélyekkel. Szállás: Udaipur környékén.

8. NAP
UDAIPUR

A mai napon városnézés vár ránk Udaipurban. A Városi Palota egy komplexum, melynek építése több évszázadon át ívelt. A Sahelion ki Bari egy szökőkutakkal, márványelefántokkal díszített meseszép kert, melyet Sangram Singh építettett lányának és az udvarhögyeknek. Megtekintjük a Jagdish-templomot. A hindu szentély a legnagyobbak, és legszebbek közé tartozik Udaipurban, építése 1651-ben kezdődött. Visszatérés a hotelbe.
Fakultatív program: esti hajózás a Pichola tavon, melyet dombok, paloták, templomok vesznek körbe. A Jag Niwas és Jag Mandir szigeteken magasodó paloták olyan látványt nyújtanak a vízről, akár a gyöngyszemek.

9. NAP
UDAIPUR-DZSAIPUR

Kijelentkezés a hotelből. Utazás Dzsaipurba (kb. 392 km/7,5 óra). A nap további részében szabadidő. Főzőbemutató vacsorával (vacsoracsomag): megismerhetjük a rádzsasztáni konyhaművészet titkait, és gyakorlati tapasztalatot is szerezhetünk. Szállás Dzsaipur környékén.

10. NAP
DZSAIPUR

Dzsaipur Rádzsasztán szövetségi állam fővárosa, és egyben legnagyobb városa. A Rózsaszín Város becenevét épületeinek jellegzetes színéről kapta. A félsivatagi környezetű, négymilliós lakosságú metropolisz ma fontos kereskedelmi és kulturális központ. Számos erőd-palota található az államban, melyekről úgy gondolták, hogy a király erejét mutatják. Ezek egyike a sziklás hegyvidékről a tájra tekintő, büszke Amber erőd, mely Dzsaipurtól 11 km-re található. Részei többek között a Jag Mandir (Győzelem csarnoka), és a Sheesh Mahal, azaz Tükörpalota - ebben a teremben mind a négy falon, és a mennyezeten is üveg csillog. Délután a Városi Palota, az egykori uralkodói rezidencia szépségei bűvölnek el minket. A komplexum a rádzspút és a mogul stílus jegyeit ötvözi. A Jantar Mantar obszervatórium a 18. században épült. Fotószünetre megállunk a város jelképének számító Hawa Mahal-nál. Az ötemeletes, rózsaszín homokkő palotában a háremhölgyek rejtve maradhattak, miközben az utca nyüzsgését figyelték. Visszatérés a hotelbe.
FAKULTATÍV: elefántháton utazás az Amber-erődnél.

11. NAP
DZSAIPUR-AGRA

Kijelentkezés a hotelből. Utazás Agrába (kb. 220 km/5 óra). Útközben megálló Fatehpur Sikri-nél (UNESCO Világörökség). mely Agrától mintegy 40 kilométerre található. A város építtetője Akbar sah volt 1569-ben, aki fővárosként is használta. Akbar távozása és vízhiány miatt azonban az egykor virágzó hely lassan szellemvárossá vált. A vörös homokkő dominál építészetében. Érkezés Agrába, a Jamuna folyó partjának nagyvárosába, melyet mogul uralkodók részére fővárosként funkcionált. A Vörös Erőd ígér örök emléket. A félkör alakú palotaegyüttest 20 méter magas falak és várárok veszik körbe. A vörös homokkő falak között nagy uralkodók éltek. Az időtlen nagyság jelképéből egy pillantást vetve a Jamuna-folyóra, és a mindössze 2,5 kilométernyire fekvő Tadzs Mahalra úgy érezzük, mintha a megelevendő varázslat, az indiai mesék világába csöppentünk volna. Számos kifinomult épület található itt, többek között a Moti Masjid, Khaas Mahal, stb. Szállás Agra környékén.

12. NAP
AGRA-DELHI

Reggeli előtt, kora reggel sokunk álma valósul meg, a világ egyik legismertebb és legfenségesebb épületében, a Tadzs Mahalban nyílik alkalmunk gyönyörködni. (Pénteken zárva). A síremlék nevének jelentése `Paloták koronája``, és egy hallhatatlan szerelem emlékét őrzi: Sáh Dzsahán mogul sahot annyira lesújtotta kedvenc feleségének halála, hogy 1632 és 1653. között egy mauzóleumot építtetett számára. A hajnal a legtökéletesebb időpont az UNESCO-Világörökség egyik gyöngyszemének felkeresésére. A korai fények, és a nap első sugarai opálos fátyolba burkolják az épületegyüttest, az előtte lévő tavon pedig finom színekben tündököl a briliáns megoldásokkal, tökéletes arányokkal büszkélkedő Tadzs Mahal tükörképe. Visszatérés a hotelbe, majd reggeli. Kijelentkezés a hotelből, utazás Delhibe (kb. 204 km/4,5 óra). Szállás Delhi környékén.

13. NAP
Ó- ÉS ÚJ-DELHI

Ó-Delhiben a múltról mesél nekünk a Raj Ghat, Mahatma Gandhi előtt tisztelgő emlékmű. Elhaladunk a vörös homokkőből épült Vörös erőd mellett, (UNESCO-Világörökség). Az erőddel szemben áll a Jama Masjid, India egyik legnagyobb mecsete. A Chandani Chowk bevásárlóövezet gyökerei 1648-ra nyúlnak vissza, ahol elképeszt mindet az áruk széles tárháza, a gyümölcsöktől, fűszerektől az antik tárgyakig, és modern termékekig. A Jama Masjid, India egyik legnagyobb mecsete. Később Új-Delhi felé tartunk. Elhaladunk a Rástrapati Bhavan, azaz az elnöki rezidencia előtt. A Titkárság épületei adnak otthont a kormányzati tevékenységeknek. Rajpath, a fő sugárút impozáns benyomást kelt. Az India-kapu diadalívet formáz, és az ország hősi halottjainak állít emléket.
FAKULTATÍV: kihagyhatatlan élményt ígér a riksázás Chandani Chowk utcáin. Közelről tapasztalhatjuk meg az igazi indiai életérzést: a riksások között siető gyalogosok, kézzel hajtott szekerek nyújtotta ezerszínű, élénk, hihetetlen kavalkádot.
Szállás Delhi környékén.

14. NAP
HAZAUTAZÁS

Transzfer a repülőtérre, hazautazás átszállással.


-Útlevelének a visszautazástól számítva még 6 hónapig érvényesnek kell lennie!
-Külföldi állampolgárok az ország területére történő beutazáshoz szükséges vízumot irodánk, kérésre intézi:ennek ára 30.000 Ft/ vízum
-A programváltozás jogát fenntartjuk, a kirándulások sorrendje változhat!
-Az út indításához minimális csoportlétszám (min. 30 fő) szükséges!
-Igyekszünk a fent említett hotelekben elszállásolni Önöket.
-Amennyiben külső körülményekből fakadóan változtatás válik szükségessé,
hasonló vagy magasabb komfortfokozatú hotelben biztosítunk elhelyezést.

-Érdemes kérni a Belépők és fakultatív programcsomagot, mivel ez a tartalmazza az alap programok belépőit, + dzsip szafari, hajózás a Pichola tavon, elefántháton az Amber-erődnél, riksázás fakultatív programokat.
-A beutazási korlátozásokat eltörölték.





 
Töltődik a foglalási lap
India utazás, nyaralás







(06 20) 884 94 00
Irodáink
Hírlevél feliratkozás
Megjelölt utazások
|[REM_CODE]|