Mumbai

A Mumbaii Induljon innen! Olcsó akciós, last minute Mumbaii , a Mumbaii legfontosabb információi és utazási ajánlatai egy helyen. 29 utazás közül választhat.

Mumbaii foglalásához forduljon a Start Utazási Irodához.


Mumbai utazás TOP 10

Mumbai úti célok

Az összes Mumbai »

Mumbai

Az összes Mumbai »

Mumbai ismertetőMumbai üdülőhelyek

 

Mumbai foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.

Az összes Mumbai »

Mumbai leírásVízum, követség

Hasznos tanácsok Indiába utazóknak!

A magyar állampolgárok vízum birtokában, megfelelő anyagi fedezet (min 30 USD/fő/nap) igazolásával utazhatnak Indiába. A vízum India budapesti nagykövetségén (1025 Budapest, Búzavirág utca 14. Ügyfélfogadás: hétfő–csütörtök 10.00–12.00.), illetve utazási irodánkon keresztül igényelhető.
 
Ügyintézési idő általában három munkanap. A vízumkérelmet 2 példányban, 2 fényképpel kell benyújtani.
 
A helyi fizetőeszköz a rúpia. 1 rúpia = kb. 4 forint.
Az utazáshoz az egészségügyi és balesetbiztosítás mindenképpen ajánlott. A magasabb értékhatárú biztosítás azért javasolt, mert a kórházi ellátás igen drága az országban.
A védőoltás nem kötelező, de aki a nagyvárosoktól távolabb utazik, annak tanácsos egyes oltásokat előzetesen beszerezni (tífusz, kolera, hepatitis A és B). A malária veszélye vidéken, illetve esős évszakban fokozottan érvényesül, de még a nagyvárosokban is gyakran találkozhatunk szúnyogokkal. Mivel a megelőzésről eltérőek a vélemények, ezért azt javasolt kikérni az ÁNTSZ trópusi szakértőinek véleményét.
 
A biztonság érdekében Indiában csak palackozott vizet szabad inni, azt is leellenőrizve, hogy a palack nyaka sértetlen-e. Vizet csak szállodában, vagy üzletben vegyünk, mert az utcán, kirándulóhelyen az árusok gyakran csapvízzel töltik fel a palackokat. Ajánlott még a fogmosáshoz is palackozott vizet használni.
 
A nagy meleg miatt ajánlott a sok víz fogyasztása, ugyanakkor a gyakori kézmosás is alapvető fontosságú. Az érzékenyebbeknek utazás előtt érdemes felvértezniük magukat a gyomorrontás elleni gyógyszerekkel. De ha ez megvan, akkor se fogyasszunk jeget, friss zöldséget és más olyan terméket, amely csapvízzel érintkezik. A jól átsütött ételeket keressük, a tengeri finomságokat csak első osztályú helyeken ajánlatos megkóstolni.  
 
Templomok, paloták látogatásakor a cipőt le kell venni. A legtöbb helyen 5-10 rúpia (25–50 Ft) ellenében megoldott ezek felügyelete. Zoknit viselhetünk a látogatáskor, és mivel a szent helyek padlózata nem tiszta, érdemes több, kidobható zoknival is készülni az utazásra. 
A nevezetességeknél önjelölt segítők várják az érkezőt: az alkalmi hordárok, idegenvezetők 10 rúpiával már elégedetten távoznak. A kiemelt látványosságoknál a külföldieknek általában a helyieknél jóval magasabb díjszabású belépőjegyeket kínálnak (100-200 rúpia körül). Gyakran ajánlják magukat a hivatalos idegenvezetők is, akik általában 200 rúpiát kérnek az idegenvezetésért.
 
A közlekedésre a motoros riksa és a taxi a legalkalmasabb. Kicsit hosszabb utazáshoz érdemes légkondicionált autót bérelni (sofőrrel). Ez általában 1400–1800 rúpia/nap.
A Külügyminisztérium és a Delhi Magyar Nagykövetség kéri, hogy az Indiában tartózkodó, vagy oda készülő magyar állampolgárok, jelentkezzenek be a delhi Magyar Nagykövetségen.
Fontos, hogy a Nagykövetségre történő bejelentkezéskor olyan telefonszámot adjanak meg, amellyel tartózkodásuk teljes ideje alatt kapcsolatot lehet tartani. 
 
A képviselet elérhetőségei:
központi telefonszám: +91-11-26114737
email cím: mission.del@mfa.gov.hu
Web: http://www.kormany.hu/hu/kulugyminiszterium
 
Mumbai foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.


Mumbai adatlap

(06 20) 884 94 00
Irodáink
Hírlevél feliratkozás
Megjelölt utazások
|[REM_CODE]|