Hollandia körutazás

A Hollandiai körutazás Induljon innen! Olcsó akciós, last minute Hollandiai körutazás, a Hollandiai körutazás legfontosabb információi és utazási ajánlatai egy helyen. 37 utazás közül választhat.

Hollandiai körutazás foglalásához forduljon a Start Utazási Irodához.


Európa lakói közül talán a hollandok tudnak a legtöbb hóborttal szolgálni, mint kövezett utcák, családi képek a wc-ben, vagy a közlekedés. Érdemes nyitott szemmel járni Hollandiában.

Hollandia utazás TOP 10

Hollandia úti célok

Az összes Hollandia körutazás »

Hollandia

Az összes Hollandia körutazás »

Hollandia ismertető



Hollandia üdülőhelyek

 

Hollandia körutazás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.

Az összes Hollandia körutazás »

Hollandia leírás

Történelem
Történetéhez tartozik, hogy a XVI. században a Németalföld leggazdagabb és legnagyobb népsûrûségû területe volt.

Az ország 18 tartományból állt. Az északi tartományban a tenger mellett, heringhalászattal és hajó építéssel foglalkoztak az ott élõk, a tenger elleni küzdelem, örök harcnak tûnt számukra. A déli tartományokat a textilipar hálózta be. Ez idõben Németalföld spanyol elnyomás alatt állt, 1566-ban a nemesség és a nép összefogásával felkelés tört ki a Spanyol uralom megszüntetése céljából. II Fülöp a Németalföldre küldte Alba herceget, hogy letörje a felkelést, Alba herceg több ezer embert végeztetett ki 1567-ben. Eközben a északi tartományokban parasztfelkelések zûrzavara tombolt . A francia és az angol zsoldosoknak köszönhetõen sikerült Alba herceget legyõzni. A déli tartományok 1579 januárjában létrehozták az Arrasi Uniót amire az északi protestánsok létrehozták az Ultrechi uniót. Ezzel egy államba kerültek az északi területek, ezt a köztársaságot Hollandiának nevezték el. Sajtok, tulipánok és egyéb hírességek

Az ország virágkertészetérõl és tejgazdaságáról vált virághírûvé. Évente közel egy millió ember látogat el a világ legnagyobb kertészetébe a Keukenhofba. Ha a tulipánok földjére visz utunk feltétlenül meg kell kóstolnunk az ottani söröket, a Heinekken névrõl már biztosan hallottunk… A tejtermékek és a kekszek minõsége garantált. A genever- a Holland gin fogyasztásával érdemes vigyázni, kiütõ erõsségû. A hollandok szeretek a bõ reggelit, amely különféle kenyérfajtákból, sajtokból, kolbászból és hideg felvágottakból, lekvárból, kávéból vagy teából áll. Az ebéd hasonlít a reggelihez, annyi változással, hogy levest vagy salátát is esznek. Ebéd és vacsora között úgynevezett \"barrel\"-t fogyasztanak, amikor is kávét vagy valamiféle italt isznak egy kis harapnivalóval. Különféle standok és üzletek úgynevezett \"broodjes\"-t árulnak (kis szendvicsek különféle hússal vagy sajtokkal töltve). Egyéb kedvelt étel a sózott hering hagymával és a \"tosties\" (olvasztott sajt sonkával).

Hollandiában mindenhol az indonéz éttermek \"rijsttafell\"-t kínálnak, amely enyhe és csípõs ételekbõl áll.

Az úgynevezett \"Barna kávéházak\", amelyeket a faberendezésükrõl neveztek el, a holland kocsmák ellendarabja, és a megfelelõ hely arra, hogy megkóstoljuk a holland sört és a holland gint.

Holland liberalizmus
Hollandia a liberalizmus csúcsa. A prostitúció, az azonos nemûek szerelme, a könnyû drogok fogyasztása megengedett dolog, a káosz és az erkölcstelenség mégsem uralkodik el a határok között. A malmok elhajtják az ördög szellemét.

Holland városok

Amszterdam
Elõnyök hátrányok nélkül
Amszterdam rendkívüli város, sok elõnnyel és kevés hátránnyal. A város kicsi, szép, ezért nem is olyan hangos, és köszönhetõen a csatornáknak még a forgalom sem olyan nagy. Mivel Amszterdam idõzónájának szinte legkeletibb részén van, ezért a nyár közepén vannak olyan napok, amikor még este 11-kor is világos van. A város késõnkelõ, a legtöbb bolt 10-kor nyit, a bárok és kávézók pedig általában éjjel 1-kor vagy 2-kor zárnak. Idõjárása télen enyhe, nyáron hûvös. Az itt lakók szinte mind beszélnek angolul, sokan németül vagy franciául is.

Szórakozás
A városban több mint 1000 vendéglátóegységet találhatunk, a legtöbbet a belvárosban. Eredeti holland ételt felszolgáló étterem azonban nincs sok, ugyanis ha a hollandok elugranak egy étterembe, akkor nem holland ételt szeretnek enni. Az árak rendkívül magasak (legalábbis egy átlag magyar fizetéshez képest). A borravaló minden szolgáltatás árában benne foglaltatik, így elég, ha annyit fizetsz, amennyit kérnek. Ha a számlára ráírják, hogy kiszolgálás nincs beleszámítva, az csak azt jelenti, hogy be akarnak csapni.

Bár kevesebbet esik Rómában, Amszterdamban több kávézó van, valaha így reklámozták ezt a várost, és ez a tétel még ma is él. Megszámlálhatatlanul sok kávézót és bárt találunk itt. A kettõ között egyébként nincs sok különbség, az is megegyezik, hogy a konyha 21 óra körül zár. 10 éve lehetetlen volt rossz kávét kapni a városban, de az instant kávé megjelenésével megjelent ez is, úgyhogy ha ihatót szeretnénk kapni, akkor arra figyeljünk, hogy van-e kávémasina a pult mögött. A sör szerelmesei próbálják ki a witbier-t (fehér sör), különleges élményben lesz részük. Sört és bort 16 éves kortól, töményebbet 18 éves kortól lehet inni.

Maastricht

városát a rómaiak alapították i.e. 50-ben. Itt találkoztak 1991-ben az Európai Unió vezetõi és azóta Maastricht kapcsolatban áll az egyesítés ügyével. A város otthonias kávéházaival és barátságos burgundi légkörével vonzza a látogatókat. Az ország legrégibb városa alatt 10 km hosszúságú alagút húzódik. A város Hollandia legnagyobb karneváli felvonulásáról híres.

Rotterdam
a világ legszorgosabb kikötõje. Vegyen részt egy hajókiránduláson a kiterjedt kikötõterület mentén, és látogassa meg az Euro-Mast-ot, amelynek forgó csúcsáról madártávlati körkilátásban gyönyörködhet a város felett.

Haarlem
amely régóta mûvészeti központ, városházáról és gótikus Grote templomáról ismert.

Utrecht
az utcaszintje alatt fekvõ csatornákról híres, ahonnan meg lehet közelíteni a csatorna menti házak pincéit, amelyek manapság elsõsorban éttermek és butikok. Látogassa meg a \"Dutch Railway\" (Holland vasút), a \"Musical Clock\" (zenéloóra) és a \"Street Organ\" (utca orgona) múzeumokat.

Delft
kék-fehér keménycserép-áruiról híres.

Leiden
számos festõ születési helye; a legismertebb talán Rembrandt. Ezen felül itt található Hollandia legrégebbi egyeteme is.

Hollandia körutazás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.


Vízum, követség



Hollandia adatlap





(06 20) 884 94 00
Irodáink
Hírlevél feliratkozás
Megjelölt utazások
|[REM_CODE]|