Guadeloupe

A Guadeloupei Induljon innen! Olcsó akciós, last minute Guadeloupei , a Guadeloupei legfontosabb információi és utazási ajánlatai egy helyen. 0 utazás közül választhat.

Guadeloupei foglalásához forduljon a Start Utazási Irodához.


A Gaudeloupe-szigetek szépsége a háborítatlan természetben rejlik, védett terület, a természetvédelem tökéletes példája.

Guadeloupe

Guadeloupe utazás TOP 10

Guadeloupe úti célok

Az összes Guadeloupe »

Guadeloupe

Az összes Guadeloupe »

Guadeloupe ismertető



Guadeloupe üdülőhelyek

Guadeloupe üdülőhelyek

A Gaudeloupe-szigetek szépsége a háborítatlan természetben rejlik, védett terület, a természetvédelem tökéletes példája. A Marie-Galante kis szigetei gasztronómiai szempontból érdekesek, míg a les Saintes csodálatos, tiszta vízű öblével, a Désirade óriási strandjaival és korallzátonyaival lepi meg...

A nemzeti park trópusi erdeje és vulkanikus sziklái uralják a sziget déli részének, az ún. Basse-Terre-nek a felét. Itt megtalálhatóak különböző falusi szállások, magánszállások és különböző ekoturisztikai látnivalók. Megtalálható 70 különböző óriás páfrány- és fafajta, erdők és banánültetvények is. 260 km jelzett túraösvény vezet végig a még ma is működő Soufriere vulkán területén, ahonnan különböző vízeséseket és hegycsúcsokat csodálhatnak meg a kirándulók. 

A sziget északi része, az ún. Grande–Terre már lankásabb terület, melyet cukornádültetvények borítanak. Ékköve a \"Grand cul-de-sac\"  vízi természetvédelmi terület a lagúnákkal és a mangrove mocsárerdőkkel. Guadeloupe Nemzeti Parkja.
 
Decembertől májusig a feltételek ideálisak a klasszikus vízi sportok élvezetéhez: vizisí a Saint-François partszakasznál, tengeri kajakozás a mangrove mocsárerdők felfedezéséhez, búvárkodás a Cousteau Rezervátum területén.

Ha hajóval fedezzük fel a környéket, akkor is csodálatos élmények várnak ránk: hajózzon ki egy halászhajón a megnyugtató nagy kékségbe vagy egy megfigyelő hajó segítségével csodálja meg a nagy ámbráscettek vonulását a Pointe Noire partszakaszánál. A szörf szerelmesei számára Anse Bertrand (februárban és márciusban) vagy Sainte-Anne (áprilisban és májusban) a legideálisabb helyszín.

Akiket a vadvízi evezés hoz lázba, a Guadeloupe-szigeteken számos meredek és kevésbé meredek esésű folyószakasz van. Főként a Plaines és a Gallion folyó egyes szakaszai. Ha a langyosabb víz arra késztetné, hogy hagyja el a neoprén védőruha viseletét ne tegye, hiszen a sziklák általi karcolások ellen is hatékony.

Végül a Grande Terre vidékén vagy a szomszédos Marie Galante szigeten csodálatos utak vezetnek át a cukornádültetvényeken, melyet mountain bike biciklivel érdemes felfedezni.

Guadeloupe foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.

Guadeloupe utazási magazin

Karib-tengeri kalandozások: kihagyhatatlan karibi szigetek csak a Start Utazásnál!

Ragyogó, fehér homokos tengerpartok, trópusi italok, friss tengeri levegő, vidám vendéglátók, bámulatosan szép természeti környezet, ez jellemzi a Karib-térség szigetvilágát, mely az Atlanti-óceán legnyugatibb részén, Észak-Amerika és Dél-Amerika között terül el. Ezek közül mutatjuk be azokat a szigeteket, amely a világ egyik legnagyobb online utazási portálja, a Travelocity TOP karibi szigetként jellemez és melyek mind megtalálhatóak a Start Utazás 2022-es téli kínálatában. Hosszú úton jutott el oda a Karibi-szigetvilág, hogy a térség mára a világ egyik legfelkapottabb turista-paradicsomává vált. A Föld leginkább turizmusfüggő régiójának tartják ma a szakértők, ugyanis a bruttó hazai termék 14 százaléka származik a turizmusból. Az ide érkező vendégek persze sokat és szívesen költenek, hiszen a helyiek nagyon magas színvonalú szolgáltatásokkal várják a pihenni vágyókat. Az első szálloda 1778-ban, Nevis-ben nyitotta meg a kapuit. A Bath Hotelt elsősorban a gazdag, gyógyulást remélő, [...]
Teljes cikk

Guadeloupe: Franciaország karibi ékkőve

Guadeloupe: a víz és a tenger csábításaBiztosan nem csalódik, aki a napsütésért, az óceán kristálytiszta vízéért és a homokos tengerpartért indul a Karib térségbe, a Kis-Antillákhoz tartozó szigetek egyik izgalmas helyszínére, Guadeloup-ra. A Franciaország tengerentúli megyéjének számító sziget rendezett és alapvetően biztonságos. Ráadásul az Európai Unió részének számít, így nincs szükség vízumra és euróval fizethetünk. A klíma egész évben kellemes, a tengerpart szemet gyönyörködtetően homokos, az óceán kristálytiszta vize pedig selymesen simogató.Kolombusz Kristóf 1493-ban fedezte fel a szigetet, amelynek lakossága ma a turizmus mellett a cukornád és banántermesztésből él. A 400 ezer lakosú Guadelope, 1674-től francia gyarmat volt, 1946-óta pedig Franciaország egyik legtávolabbi megyéje. Különleges természeti szépségei mellett sokak számára az is vonzó, hogy a turisták hada eddig elkerülte, így máig sikerült megőriznie természeti értékeit és természetességét.A pillangó [...]
Teljes cikk
Guadeloupe foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.

Az összes Guadeloupe »
 

Guadeloupe foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.

Az összes Guadeloupe »

Guadeloupe leírás

FRANCIA ANTILLÁK - Guadeloupe

Guadeloupe Franciaország tengerentúli megyéje a Karib-térségben. A Kis-Antillákhoz, azon belül a Szélcsendes-szigetek csoportjába tartozik. Fővárosa Basse-Terre. Északon Montserrat, délen a Dominikai Közösség (Dominika sziget) fekszik hozzá legközelebb. Keletről az Atlanti-óceán, nyugatról a Karib-tenger övezi.

A szigetcsoport öt főbb szigetből áll:
Basse-Terre
Grande-Terre
Marie-Galante
La Désirade
Les Saintes és a hozzá kapcsolódó szigetcsoport

A két legnagyobb sziget, Basse-Terre és Grande-Terre között csak egy szűk csatorna húzódik. Együttes területük 1509 km2, lakosságuk kb. 390 000 fő. Guadeloupe-hoz tartoznak még az Îles de la Petite Terre apró szigetei.

Guadeloupe turisztikai célpontjai közül az egyik legkedveltebb a Soufriere névre hallgató vulkán (1484 m), mely Basse-Terre déli részén található. A szigeteken működik a szárazföldi és tengeri területek jelentős részét magában foglaló Guadeloupe Nemzeti Park.

Guadeloupe-ot Kolumbusz fedezte fel második útja során 1493. november 4-én. A szigetet Nuestra Senora de Guadalupe zarándokhelyről nevezte el. 1635-ben érkezett az első francia telepes. 1674-től Franciaország gyarmata. Afrikából idehurcolt rabszolgákkal cukornádat termesztettek. A hétéves háború alatt Nagy-Britannia tulajdona 1759 és 1763 között. 1802. május 20-án Napóleon lett a sziget uralkodója, előtte a francia forradalmárok irányították a szigetet. 946-tól Franciaország tengerentúli megyéje.

A szigeten a turizmus és kapcsolt szolgáltatásai jelentik a legnagyobb bevételt a lakosság számára. Ettől függetlenül erősen függ Franciaország támogatásától is. A helyi földművesek nagy része banán és cukornádtermesztésből él. A cukornád jelenti az alapanyagot a világon is közkedvelt ital, a rum valamint a barna cukor elkészítéséhez is.

Guadeloupe-n több repülőtér található (összesen 8). Nemzetközi járatok fogadására az Aeroport de Pointe-a-Pitre-le Raizet, kisgépek leszállására pedig a Saint-Francoisban található alkalmas. A szigetek közötti közlekedés legkedveltebb formája a menetrendszerinti hajójáratok (összesen 4 kikötő van), melyekkel Les Saintes, Marie Galante, Îles de la Petite Terre valamint La Désirade szigetek is 40 perc-2 óra alatt elérhetőek. A két nagy szigeten buszok eléggé ritkán járnak, de erre nincs is szükség mivel minden szigetlakóra jut egy autó, motor vagy kerékpár, amit előszeretettel használnak is.

Grand Terren találhatók a szebb homokos strandok, még Bassa Terre igazi kiránduló paradicsom a sok vízesésével, trópusi növényzetével és a ma is működő, gőzölgő Soufriére vulkánnal.

Az erős francia hatás Guadeloupon mindenütt jelen van. A francia nyelvvel könnyebb boldogulni, mint az angollal! A konyhaművészet szerelmesei ezt a hatást a karib illatokkal kombinálva nagyon értékelni fogják. 

Javasoljuk, béreljen autót, mellyel jól felfedezheti Guadeloupe eredeti szépségét és vadságát. Látogassa meg a karib térség egyik természeti csúcspontját, a Pointe de Chateaux-ot, ahol az Atlanti-óceántól szabdalt sziklák itt váraknak, kastélyoknak látszanak.

Guadeloupe foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.


Vízum, követség



Guadeloupe adatlap

Főváros: Basse-Terre

Belépés: nem szükséges vízum csak útlevél

Időeltolódás: -5 óra télen, -6 óra nyáron

Pénz: euro

Klíma: trópusi

Átlaghőmérséklet: 27 C júliusban, 24 C januárban

Megközelíthetőség: a Pointe-á-Pitre reptéren keresztül, Párizsból 8 óra repülőúttal.

A lakosság összlétszáma: 405 000 fő

Összetétele: többségében afrikai származásúak, de megtalálhatók keverten európaiak, kelet-indiaiak és dominikai bevándorlók.

Hivatalos nyelve: Francia és kreol   Pénzneme: Euró

Az évi átlaghőmérséklet:
25 C 

Guadeloupe foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.




(06 20) 884 94 00
Irodáink
Hírlevél feliratkozás
Megjelölt utazások
|[REM_CODE]|