A mítoszok világa - Görögország

Ablak a Világra - Utazási magazin


A mítoszok világa - Görögország
Kapcsolódó utazások

Görögország elképesztően sokszínű. A táj, a kultúra, a szórakozás. Legyen szó a lüktető éjszakai életről Mykonoson, vagy a gyönyörű fekvésű Déloszról, A zord hegyekről Krétán vagy a melankolikus zenékről Thesszalonikiben, az otthon készült tzaziki és a Parthenon, ami Athén fölé magasodik, mind- mind elvarázsolnak.

Ez az az ország, ahol a letűnt kor gyöngyszemei keverednek a felgyorsult világgal. 1821-ben kiharcolta függetlenségét az Oszmán Birodalomtól. A hellének adták a világnak a demokráciát, Periklész fénykorára méltán büszke a görög nemzet. Európa egyik legmultikulturálisabb országa, hiszen bevándorlói nem csak Európából érkeznek, hanem Afrikából és Ázsiából is. Amikor csatlakozott az Európai Unióhoz 1993-ban, mindenki agrár országnak ismerte és a legfőbb termékei az olívaolaj és olívabogyó, a szőlő és a bor voltak, a híres strandok és varázslatos szigetek mellett. Ma már több ember használ mobiltelefont, mint vezetékest, az ingyenes internet hotspotok úgy nőnek ki a földből, mint a gombák, mindenhol lehet autót, motort, robogót bérelni.

Természetesen a jobb kiszolgálás magasabb árat kíván, de megéri például romantikus hajóútra indulni, vagy felkeresni egy helyet, ahol házilag készült étellel kínálnak.

A görög életérzés, lelkesedésük, optimizmusuk, spontaneitásuk lenyűgöző.

Csak el kell dönteni Görögország mely részét akarjuk felfedezni. Aztán menjünk, és fedezzük fel.


Kapcsolódó utazások

Forrás:   Kapcsolódó utak
(06 20) 884 94 00
Irodáink
Hírlevél feliratkozás
Megjelölt utazások