PROVENCE, A FRANCIA RIVIÉRA ÉS MONACO

Még nincs értékelés. Írja Ön az elsőt!
Ellátás:
reggeli
Utazás:
repülővel
Szálláshely:
3*
Típus:
körutazás
Indulás:
Budapest 
Hivatkozás:
401461
Utolsó frissítés:
2024.06.26. (Sze)
8 nap/7 éj
689 000 Ft / fő (alap ár)
Töltődnek az indulási időpontok

Részletes programleírás

Ha tetszik az utazás, telefonáljon most!

06 1 881 7400, 06 20 884 9400

Elérhetőségek »
Ajánlat kérés »
On-line foglalás »




Csoportos körutazás magyar nyelvű idegenvezetéssel
Provence Franciaország talán legszebb vidéke, ahol szél borzolta levendulamezők és bájos városkák varázsolják el a látogatókat. A késő júniustól augusztus elejéig tartó levendulavirágzás lila virágszőnyeggel borítja be a tájat. A római kori, román és gótikus építészeti emlékek, a színpompás piacok forgatagába könnyű belefeledkezni. Provence méltán volt számos festőművész múzsája, Cézanne Aix-en-Provence szülötte, Van Gogh Arles-ban eltöltött 15 hónapjának gyümölcse megannyi csodás festmény és rajz. A Marseille-től Mentonig 120 km hosszan húzódó Cőte d`Azur könnyed eleganciája magával ragadó, itt nem nehéz elfeledni a hétköznapok gondjait. A tengerpartot szegélyező városkák egymásra licitálnak szépségükkel. Az Azúr-part híres művészei között volt Henri Matisse, Renoir, Picasso is. Nizzától 18 km-re Monaco `mesebeli” hercegsége a stílusos élet kellékeivel: csodás épületekkel, képeslapra kívánkozó tengerparttal, kaszinóval és mediterrán hangulattal veszi le lábukról az utazókat.Új körutazásunk Provence-tól a Riviéráig barangolja be Dél-Franciaország legszebb tájait és városait.

1. nap: Budapest - Marseille
Elutazás Budapestről Marseille-be repülőgéppel. Érkezés után panoráma városnézés a Provence kapujaként is emlegetett történelmi emlékekben gazdag, nyüzsgő, mediterrán hangulatú Marseille-ben, Franciaország második legnagyobb városában. Ismerkedés a főbb látnivalókkal: az óváros, a Vieux-Port, a régi kikötő, a tengerparton végig nyúló Corniche sugárút és a Notre-Dame de la Garde Bazilika, ahonnan káprázatos kilátás nyílik a városra. Szállás Marseille-ben

2. nap: Aix-en-Provence - Avignon - Arles
Reggeli a szállodában, majd utazás Aix-en-Provence-ba, a művészek, a szökőkutak és a diákok városába. Számos festő alkotott itt, köztük a legismertebb Paul Cézanne volt, akinek emlékét megannyi helyszín őrzi a városban. Séta a város központjában, a hangulatos, XVI.-XVII. századi házakkal szegélyezett utcákon és a csobogó szökőkutak között, melyekből több mint 80 díszíti a várost. Kóstolás a hagyományos, provence-i édesség, a többszáz éves múltra visszatekintő calisson finom mandulás hajócskáiból. Továbbutazás a középkorban a pápák székhelyéül szolgáló Avignonba, ahol látogatás Európa egyik legfontosabb gótikus palotájában, a pápai palotában, majd a híres avignoni híd, a Saint-Bénezet híd megtekintése. A hidat a XII. században kezdték el építeni, de a Rhőne áradása többször elsodorta, így építése a XVII. században félbemaradt, sosem készült el. Továbbutazás Arles-ba, ahol szállás.

3. nap: Arles - Gordes - Sénanque-i ciszterci apátság
Reggeli a szállodában, majd Arles felfedezése, ahol az I. században épült, az ókorban gladiátorharcoknak helyszínt adó római amfiteátrum, a színház és a Lamartine téren álló, Vincent Van Gogh által bérelt, többször megfestett híres sárga ház is látható. A festő számos képét ihlették a város helyszínei, mint például az arles-i híd. Továbbutazás a Luberon Nemzeti Parkba, mely Provence karakterét adja: romantikus völgyek és öreg falvak szegélyezik. Látogatás egy levendulalepárlóban, mely múzeum is egyben. A levendulamezőkkel körülvett román kori sénanque-i ciszterci apátság megtekintése, mely megannyi provence-i témájú kép főszereplője. A kolostort ma is szerzetesek lakják, akik mézet állítanak elő és levendulát termesztenek. Rövid megálló Gordes-ban, egy sziklaszirtre épült faluban, mely a Franciaország egyik legszebb faluja címet is elnyerte. Az elismerést impozáns erődkastélyának és a templom árnyékában épült kőházakkal szegélyezett hangulatos utcácskáinak köszönheti, mely olyan híres festőket ihletett meg, mint Chagall és Vasarely. Visszautazás Arles-ba, ahol szállás.

4. nap: Arles - Cannes - Nizza
Reggeli után utazás Nizza irányába. Útközben megálló Cannes-ban, a filmfesztiválokról ismert elegáns tengerparti városban, ahol látogatás a filmekből ismerős tengerparti sétányon, a kikötőben, és a Suquet-dombon fekvő középkori óvárosban. Továbbutazás és szállás Nizzában.

5. nap: Monaco - Eze - Nizza
Reggeli a szállodában. Utazás a Monacói Hercegségbe, a világ második legkisebb, és egyben legsűrűbben lakott országába. Séta a luxusüzletekkel övezett óvárosban, majd a Formula-1 autóverseny egy szakaszán és a Herkules kikötőben, ahol számos szuperjacht horgonyoz. A híres kaszinót gyönyörű kertek és luxusüzletek veszik körül. Visszaúton megálló Eze-ben, egy hegytetőre épült elbűvölő középkori falucskában, ahonnan bámulatos panoráma tárul a francia Riviérára. Nizzában könnyed, gyalogos városnézés mely során séta a híres tengerparti sétányon, a Promenade des Anglais-en, a helyi tradicionális francia piacon, a Massena téren, az I. Albert parkban, és az óváros színes, szűk és nyüzsgő utcácskáin. Szállás Nizzába.

6. nap: Nizza (Antibes - Grasse)
Reggeli a szállodában, szabadprogram a mesés francia Riviéra egyik legszebb városában, Nizzában. Fakultatív programlehetőség: kirándulás Antibes hangulatos, középkori tengerparti városkájába, mely sok művésznek szolgált lakhelyéül és múzsájául. Legismertebb közülük Pablo Picasso, kinek múzeumában számtalan híres műve megcsodálható. Délután látogatás Grasse-ban, a parfümgyártás fővárosában. A tengerszint felett 400 méter magasan fekvő óvárosban bájos XVII. századi házak sorakoznak, főterén egy háromszintes szökőkút, a XVIII. századi óratorony, és a román stílusú XI. századi Notre-Dame-du-Puy de Grasse katedrális látható. Látogatás egy parfümgyárban, ahol ismerkedés a parfümgyártás történetével és folyamatával. Visszautazás Nizzába.

7. nap: Nizza
Egész napos szabadprogram, pihenés a tengerparton. Délelőtt fakultatív lehetőség nyílik a Matisse Múzeum vagy a Marc Chagall Nemzeti Múzeum megtekintésére az idegenvezetővel (a múzeumba helyi buszjárat közlekedik, a belépő a helyszínen fizetendő). Szállás Nizzában.

8. nap: Nizza - Budapest
Reggeli után kijelentkezés a szállodából, transzfer a repülőtérre, hazautazás repülőgéppel Budapestre.

Minimum létszám: 20 fő





 
Töltődik a foglalási lap
Franciaország utazás, nyaralás







(06 20) 884 94 00
Irodáink
Hírlevél feliratkozás
Megjelölt utazások
|[REM_CODE]|