Korzika

A Korzikai Induljon innen! Olcsó akciós, last minute Korzikai , a Korzikai legfontosabb információi és utazási ajánlatai egy helyen. 14 utazás közül választhat.

Korzikai foglalásához forduljon a Start Utazási Irodához.


Korzika az egyik legvonzóbb földközi-tengeri sziget, egyedülálló hagyományai és a táj vad szépsége már a görögöket is megigézték. Több mint 1.000 km-nyi homokos strand, festõi öblök...

Korzika utazás TOP 10

Korzika úti célok

Az összes Korzika »

Korzika

Az összes Korzika »

Korzika ismertető

Utak: a Bastia-Calvi-Ajaccio útvonal és a keleti partszakasz útjai nagyon jól kiépítettek. A sziget többi útjának minõsége gyenge és sok kanyargós úttal találkozhat a látogató.

Nyelv: a nemzeti nyelv a korzikai, de franciául és olaszul is beszélnek.

Komp: A fõszezonra való tekintettel kérjük, minél elõbb rendelje meg az oda/ vissza szóló kompjegyét, mert a helyek - a tapasztalatok alapján - nagyon gyorsan elfogynak. Komp a következõ városokból indul: Livorno, Genova. A kompjegy foglalásakor a következõ adatokra van szükség: oda/visszaút dátuma, név/keresztnév, gyermekeknél születési dátum.

Korzika foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.


Korzika üdülőhelyek

Korzika üdülőhelyek

KELETI PART: finomhomokos hosszú strandokat, eldugott öblöket, csodálatos hegyeket valamint olivaerdõket és szõlõskerteket kínál ez a terület. A keleti partszakasz családoknak ideális és itt található a legtöbb üdülõfalu is. A legjobb kiindulópont kirándulásokhoz és túrázásokhoz. Ez a terület Korzika egyik legelbűvölõbb vidéke, távol a világ zajától. Festõi halászfalvak, üdülõfalvak és hegyi falvak mesélnek a letűnt idõkrõl.

DÉLI PART: a történelmi emlékekben gazdag Porto Vecchio ismertebb neve „a korzikai Cote d’Azur”. Itt találhatók a legszebb finomhomokos strandok, kristálytiszta vízzel.

NYUGATI PART: vadromantikus földterület fantasztikus strandokkal, esetenként csak csónakkal elérhetõ festõi szépségű öblökkel, fenséges sziklákkal és varázslatos falvakkal.

ÉSZAKI PART: Calvi kikötõváros a terület legkedveltebb üdülõhelyeinek egyike, melynek ismertebb neve „Korzika kertje”. Szép strandok, elegáns kikötõvárosok, tradicionális falvak és kulturális látnivalók jellemzik a régiót. A legjobb idõszak a nyaraláshoz A 3 legszebb hónap Korzikán a május, a június és a szeptember. Tavasszal gyönyörű virágos réteket találhatunk és a hõmérséklet igen kellemes, a tenger vize pedig fürdésre már alkalmas. A tenger hõmérséklete májusban és novembertõl kb. 18°C, nyáron pedig a 25°C-t is elérheti.

Korzika foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.

Korzika beszámolók

 A szépség szigete

A szépség szigete

Calvi, Franciaország, Korzika
2008 június 20.-án idultunk el itthonról a késő délutáni órákban, hogy reggel időben megérkezzünk a kompkikötőbe. 3 kisgyerekkel vágtunk neki a két hetes korzikai útnak, a célunk a sziget felfedezése volt. Már itthon nagyon alapos útiterveket készítettünk ahhoz,hogy a gyönyörű szigeten minél több látnivalót megcsodálhassunk. Mivel még nem volt főszezon, kényelmesen tudtunk közlekedni az utakon, és nem voltak zsúfoltak a tengerpartok sem. A víz nagyon tiszta és kellemes hőmérsékletű júniusban. [...]

A teljes bejegyzés

-

-

Golden Tulip 4*, Calvi, Franciaország, Korzika
A következő megállónk Xantos volt, a líkiai liga városa.Xantos hatalmas területen terül el, a többi líkia városhoz hasonlóan a líkiaiak alapították,a rómaiak meghódították, és Bizánc alatt virágzott. A líkiai időkből egy színház, lakóépületek, egy nekropolisz maradt meg, a rómaiak építettek egy cardót keresztutcákat és fórumot,a bizánci időkből szintán lakóépületek, sírok és egy bazilika romja maradtak fenn.Egy török bácsi szegődött mellénk a városban idegenvezetőnek. [...]

A teljes bejegyzés

Korzika foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.
 

Korzika foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.

Az összes Korzika »

Korzika leírás

Korzika
A szépség szigete, ahogy a görögök nevezték. Egy, a Földközi-tengerből előbukkanó hegy, földíszítve a természet minden vonzerejével. Egy francia sziget a Genovai-öbölben, az olasz partoktól 83 km-re és mindössze 1.070 km-re Budapesttől. 2500 m fölé emelkedő csúcsok, 1000 km hosszú, homokos-sziklás tengerpart egy mindössze dunántúlnyi területen.
Egy varázslatos sziget, ahogy azok emlegetik, akik már jártak ott. Valami titkos vonzerő, ami miatt sokan visszavágynak és többször is visszatérnek a szigetre, pedig mehetnének bárhová. Homokos strandok, meredek sziklás partok, vad hegyi patakok, paratölgyerdők, ezer színben pompázó ősbozótosok, sziklás csúcsokon meghúzódó \"őrszem\" városok, szédítő fellegvárak, s közel száz genovai őrtorony. És tenger és tenger ... ameddig a szem ellát! Az egyhangúság egyáltalán nem jellemző a szigetre. Korzika az örök napfény évszázados ritmusát éli. Nem véletlen, hogy a sziget egyre kedveltebb a szép tájakat kereső és kalandvágyó utazók körében. Egy sok színben játszó mozaik, egy sziget a menekülésre.

Keleti part

Bastia Korzika legnagyobb városa, Felső-Korzika tartományi székhelye. Mikor a komphajó befut Bastia új kikötőjébe, az utasok bepillanthatnak a város szívébe. A St. Nicolas tér a tengerre nyílik és minden érkezőt maradásra csábít. A teret platánok veszik körül, itt mindig nagy a nyüzsgés. Napóleon szobra, mely őt egy római császár ruhájában és tartásában ábrázolja, méltóságosan tekint le a színes forgatagra. A 17.sz.-i Keresztelő Szt. János katedrális kéttornyú, barokk homlokzatával, a város jelképévé vált. Bastiában nem elég egy pár órát eltölteni. Vissza kell térni többször, különböző napszakokban, hogy igazán bepillanthassunk életébe. Borgo kedvelt üdülőhely Bastiatól 15-20 km-re délre. A település a Biguglia-tó és a tenger között fekszik.

Korzika keleti partján, Bastia-tól 40 km-re délre található Moriani Plage. Homokos tengerpartja, sekély vize miatt igen kedvelt üdülőhely. Moriani központjában minden szükséges szolgáltatás megtalálható: bank, gyógyszertár, posta, szupermarket. Az üdülőhely ideális kiindulópont a sziget felfedezésére bármely irányban. 

Bastiától 140 km-re délre, egy védett, festői öbölben fekszik a keleti part második , legjelentősebb városa, Porto-Vecchio. Jacht-kikötőjét sokan a Földközi-tenger egyik legszebbikének tartják. A Porto-Vecchiotól nem messze lévő öblökben találhatók Korzika legszebb strandjai, fehér homokkal, smaragdzöld vízzel: Palombaggia, Santa Giulia, Rondinaria. Porto-Vecchio lüktető élete, Bonifacio közelsége változatos kikapcsolódást ígérnek az ide érkező turistának. 

Magas, tengerbe zuhanó mészkőfalak tetején épült Európa egyik legszebb városa, Bonifacio. Korzika és egyben Franciaország legdélibb pontja nemzeti emlékműnek és elsőrangú turisztikai célpontnak számít. A bennszülöttek szerint Bonifacio a világ legszebb városa. Tiszta időben jól kivehető a 12 km-re fekvő Szardínia északi partja. A festői környék és a csodálatos, kristálytiszta öblök felejthetetlen élményt nyújtanak.

Bonifaciotól negyedórás hajóútra, Korzika és Szardínia között apró szigetek csillognak a türkizkék vízben. Az egyik ilyen lakott sziget, a Cavallo nevet kapta. A természetvédelem alatt álló fehér gránit szigeten csak néhány magánvilla és egy luxusszálloda található. A kivételes és idilli környezet különleges pihenést kínál.

Nyugati part 

Propriano jelentős idegenforgalmi központ a sziget nyugati partján, a festői Valinco-öbölben. A közeli városok Ajaccio, Sarténe, Bonifacio valamint a Filitosában feltárt megalitkultúrából származó emlékek változatos kirándulásokat tartogatnak az odalátogatók számára.   

Ajaccio Korzika második legnagyobb városa, 1811 óta fővárosa. A \"Császári város\" változatlan tisztelettel őrzi nagy szülöttének, Napóleonnak az emlékét. A pálmafákkal övezett városban lépten-nyomon találkozunk alakját megörökítő szobrokkal, képekkel, dísztárgyakkal. Egy igazi mediterrán város, melynek pezsgése elárulja, hogy Ajaccio nemcsak Bonaparte-emlékhely! A közeli városok: Porto, Sarténe, Bonifacio számos látnivalót tartogatnak az odalátogató turistáknak. A környék természeti szépsége lenyűgöző. 

Sagone szaracén eredetű település a sziget nyugati partján, Ajaccio-tól 35 km-re északra. Az azonos nevű öbölben homokos-sziklás partszakaszok váltják egymást. A környék természeti szépsége és a közeli városok: Cargése, Porto, Ajaccio számos látnivalót tartogatnak az odalátogató turistáknak. Tiuccia a kis halászfalu 5 km-re található Sagonetól. 

Cargése görögök alapította település a sziget nyugati partján. A XVII. sz.-ban épült házakból 120 még a mai napig is áll, ennek köszönhető görögös hangulata. Cargése két, tengerre néző templomáról híres: az egyik római, a másik görög katolikus. Központi fekvése, gyönyörű tengerpartja és gazdag történelmi múltja miatt kedvelt üdülőhellyé vált. A környék szépsége és a közeli városok - Ajaccio, Porto, Calvi ...- gazdag programot kínálnak.

Pár lépésre a nyugati part egyik természeti csodájától, a Les Calanches-tól található Porto. A festői kisváros az azúrkék vizű Porto-i öböl és a háttérben húzódó vörös gránitsziklák között fekszik. Strandját eukaliptuszerdő szegélyezi. A környék szépsége és a közeli városok gazdag programot kínálnak.

Északi Part

Calvi, Korzika egyik idegenforgalmi központja a sziget észak-nyugati csücskén. Fekvése kivételes. A háttérben meghúzódó magas hegyek szinte körülzárják a várost, melyet a tenger fölé magasodó Fellegvár ural. 6 km hosszú, homokos strandját pinea-fenyők szegélyezik. A környék szépsége és a közeli városok - Ile Rousse, Porto, Ajaccio - gazdag programot kínálnak.

Ile Rousse Korzika egyik jelentős üdülőhelye a sziget északi partján. Nevét - vörös sziget - a tengerből kiemelkedő gránitszikláról kapta. 6 km hosszú, homokos strandja és enyhe éghajlata teszi kellemessé a várost. A környék szépsége és a közeli városok - Calvi, Porto, Saint Florent - gazdag programot kínálnak. 

Saint Florent hangulatos kikötőváros, a sziget észak részén, Bastiától 25 km-re, nyugati irányban. A város a védett Szent Flórián öbölben fekszik. A kikötő, szinte vízbe érő házai és a sziklafalra épült genovai őrtorony maradásra készteti az idelátogatókat. A környék szépsége és a közeli városok - Bastia, Ile Rousse, Calvi, valamint a Cap Corse félsziget és a szomszédos kősivatag - gazdag programot kínálnak. Korzika foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.


Vízum, követség

Párizsi Nagykövetség
Cím: 7/9, Square Vergennes
75015 Paris
Előhívó: (33)(1)
Telefon: 5636-0754, 5636-0253, 5636-0254
Ügyelet: 5636-0754, 5636-0253
Fax: 5636-0268

Korzika foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.


Korzika adatlap

(06 20) 884 94 00
Irodáink
Hírlevél feliratkozás
Megjelölt utazások
|[REM_CODE]|