Őszi napsütés a Francia Riviérán

Még nincs értékelés. Írja Ön az elsőt!
Ellátás:
reggeli
Utazás:
repülővel
Szálláshely:
4*
Típus:
körutazás
Indulás:
Budapest 
Hivatkozás:
256846
Utolsó frissítés:
2024.10.18. (P)
4 nap/3 éj
279 000 Ft / fő (alap ár)
Töltődnek az indulási időpontok

Részletes programleírás

Ha tetszik az utazás, telefonáljon most!

06 1 881 7400, 06 20 884 9400

Elérhetőségek »
Ajánlat kérés »
On-line foglalás »




Côte d'Azure, azaz a francia Riviéra egy sajátos életérzés, ahol a vidéki báj keveredik a csillogó fényűzéssel. Napfény, kristálytiszta, azúrkék tenger, pálmafák, festői hegyek, hangulatos falvak és emberléptékű nagyvárosok találkozása. Borok, sajtok, isteni péksütemények, friss halak, a francia gasztronómia legjava várja az utazókat. Az út során felfedezzük a varázslatos Nizzát, ellátogatunk a fényűző Cannes-ba és Monacóba, a bájos Villefranche-sur-Merbe, és lehetőség lesz felkeresni a művészeket is megihlető Grasse-t és Saint-Paul-de-Vence-t. Mi kellhet még egy igazán izgalmas és tartalmas hosszú hétvégéhez? Töltődjön fel a mediterrán napsütéssel a borongós téli hónapok előtt!

Az út kiemelt értékei:

  • Szállás jó minőségű középkategóriás szállodában, Nizza belvárosában
  • Utazás Budapestről közvetlen repülőjárattal
  • A francia Riviéra ismert és kevésbé ismert nevezetességeinek felfedezése
  • Kiváló helyismerettel rendelkező magyar idegenvezető a teljes utazás alatt

Programok:
 

október 18. péntek
Elutazás Budapestről közvetlen Wizz Air járattal Nizzába (14:10-16:20), majd transzfer a belvárosi szállodába:  Mercure Nice Centre Grimaldi****. Este séta keretében ismerkedhetünk a hangulatos belvárossal.

október 19. szombat
Reggeli, majd szabadidő Cannes-ban.

Egész napos fakultatív kirándulás - Cannes, Grasse és Saint-Paul-de-Vence: 80 euró/fő, helyben fizetendő
Reggeli után a fényűző Cannes-ba látogatunk, ahol felkeressük Le Suquet-t (az óvárost), a várat, a kikötőt és környékét, a Boulevard de la Croisette-et és a Palais des Festivals-t. Eltávolodunk a tengertől és felkapaszkodunk a hangulatos Saint-Paul-de-Vence-ba. A hegyoldalba épült falu a középkorban védelmi szerepet töltött be és rendkívüli fekvésének, eredeti bájának köszönhetően sok festőt és művészt is megihletett, többek között Matisse-t, Chagallt és Picassot. A település ma is fontos kulturális és művészeti központ. Délután Grasse-ba, a francia parfümök fellegvárába utazunk, ahol felkeressük az egyik legrégebb óta működő parfümkészítő műhelyet, majd visszatérünk Nizzába.
Az ár tartalmazza a transzfereket és a felsorolt programokat magyar idegenvezetéssel. Minimum létszám 15 fő.

október 20. vasárnap
Reggeli, majd szabadidő Nizzában.

Egész napos fakultatív kirándulás - Monaco és Villefranche-sur-Mer: 90 euró/fő (helyben fizetendő)
Mai első megállónk a hegyek és a tenger közé teraszosan épült Monaco, mely a kaszinóiról, az autóversenyeiről híres, illetve egész évben kellemes klímájáról ismert. Felkeressük a hercegi palotát, a katedrálist, a Casino de Monte Carlot és sétálunk a szebbnél szebb jachtoknak otthont adó kikötőben.
A francia Riviéra mind a helyi, mind a külföldi arisztokrácia kedvelt üdülőhely volt már a 19. századtól. A sok-sok órányi ragyogó napsütés, a tiszta tenger és a vadregényes környezet vonzotta ide a Rotschild-családot is, akinek villája a közeli Cap Ferrat sziklás félszigetén épült fel mintegy 100 évvel ezelőtt. A birtok annyira értékes volt, hogy Béatrice Rotschild éppen II. Leopold belga király elől szerezte meg, miután megörökölte apja hatalmas vagyonát. A villát egyedi műtárgyakkal rendezte be, az épület körüli francia kert megvalósításához pedig nem kevés erőfeszítésre, tervezésre és elszántságra volt szüksége.
A szomszédos Villefranche-sur-Mer sokak szerint a Riviéra legszebb települése. Miután felkerestük a festő-író-filmrendező, Jean Cocteau nevével fémjelzett Saint Pierre kápolnát, elveszhetünk a macsakköves utcák mellett sorakozó színes házak között. A boltokban beszerezhetjük a szuveníreket, vagy megpihenhetünk egy kávézóban és élvezhetjük a hangulatos kikötői forgatagot.

október 21. hétfő
Reggeli után kijelentkezés a szállodából, majd a Riviéra fővárosával, Nizzával ismerkedünk: felkeressük a kikötőt, a Promenade des Anglais-t, a hangulatos óváros szűk utcáit és a Place Massena-t.
Délután transzfer a repülőtérre, hazautazás Budapestre a Wizz Air járatával (15:55-17:50).

 

Az ár tartalmazza:

  • Oda-vissza repülőjegy a Budapest-Nizza útvonalon, közvetlen repülőjárattal
  • Repülőtéri illeték
  • Egy db kézipoggyász (max. 40x30x20 cm)
  • Különbusz a franciaországi tartózkodás során
  • Szállás három éjszakára, 4*-os belvárosi szállodában, kétágyas szobában
  • Reggeli
  • Kiváló helyismeretű magyar idegenvezető
     

Az ár nem tartalmazza:

  • Ajánlott szervizdíj (helyben fizetendő): 15 Euró/fő.

 





 
Töltődik a foglalási lap







(06 20) 884 94 00
Irodáink
Hírlevél feliratkozás
Megjelölt utazások
|[REM_CODE]|