Francia Riviéra körutazás

A Francia Riviérai körutazás Induljon innen! Olcsó akciós, last minute Francia Riviérai körutazás, a Francia Riviérai körutazás legfontosabb információi és utazási ajánlatai egy helyen. 35 utazás közül választhat.

Francia Riviérai körutazás foglalásához forduljon a Start Utazási Irodához.


Az Azúr-part – ahogy a költő elnevezte – kivételes természeti szépsége, vibráló, lüktető világa egyaránt vonz fiatalt, időst, művészt, szórakozni vagy gyógyulni vágyót.

Francia Riviéra utazás TOP 10

Francia Riviéra úti célok

Az összes Francia Riviéra körutazás »

Francia Riviéra

Az összes Francia Riviéra körutazás »

Francia Riviéra ismertető

Múzeumok, kiállítások

- Renoir: Cagnes-sur-Mer
- Matisse, Chagall: Nizza
- Cocteau: Menton
- Picasso: Antibes, Vallauris
- Óceonográfiai múzeum: Monaco
- Marineland: Antibes – Európa legnagyobb tengeri showja delfinekkel, cápákkal, akvárium, állatkert
- A Monaco-i hercegség múzeuma: Monaco
- Nemzetközi Parfümmúzeum: Grasse
- A Konyhaművészet múzeuma: Villeneuve-Loubet
- Menton: Maria Serena park – óriási szubtrópusi-trópusi gyűjtemény, különösen gazdag pálmafajokban

Programok, fesztiválok

- Június
A Zene Ünnepe: egész Nizzában
Salon du Livre: könyvkiállítás, Nizza
A Tenger ünnepe: a halászok Szent Pétert köszöntik
Nemzetközi triatlon verseny: Ironman

- Július
Nemzeti ünnep: július 14-én tűzijáték a Promenade des Anglais-n
Dzsesszfesztivál: az egész városban
Théatre de Verdure: minden szerdán és szombaton ingyenesen látogatható koncert

- Augusztus
La Castellada: történelmi zenés séta a nizzai kastályból
Éjszakai koncertek: a cimiez-i kolostorban

- Szeptember
Katonazenei fesztivál: az egész városban
Kézműves vásár az óvárosban Francia Riviéra körutazás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.


Francia Riviéra üdülőhelyek

Francia Riviéra utazási magazin

Nizza, a francia Riviéra ékköve

Az olasz határt elhagyva Franciaország déli peremén, hegyek és a tenger legtökéletesebb találkozásában, meredek sziklafalak és kemény lombú babérerdők várnak bennünket: Franciaország Földközi-tenger menti partvidékén járunk, a pálmafákkal, narancsligetekkel és mediterrán illatokkal fűszerezett Azúr-parton.Nizza napszítta házai között mintha megállt volna az idő: évszázados épületek között megrekedt különös mediterrán hangulat várja az ide látogatót. Pálmafákkal övezett, hosszú promenádjai arisztokratikus fenséggel húzódnak a part mentén, a patinás szállodák is innen néznek a végtelen tenger felé. Mivel a város közvetlenül a tengerpart mentén épült strandok sorával és hatalmas kikötővel – benne luxusjachtok seregével – felvértezve, vetekedhet a legkedveltebb azúr-parti város címért. De nem pusztán a tenger és a luxus csábítja ide régtől a kíváncsiskodókat. A város kulturális élete az év minden hónapjában kínál valami csemegét, erről a zenei és egyéb kulturális [...]
Teljes cikk
Francia Riviéra körutazás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.

Az összes Francia Riviéra körutazás »
 

Francia Riviéra körutazás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.

Az összes Francia Riviéra körutazás »

Francia Riviéra leírás

Ha valaki kizárólag napfényre, tengerre áhítozik, nem biztos, hogy az Azúr-part a legjobb választás. Nem mintha a francia riviéra bármelyikben is szűkölködne. Negyven kilométer hosszú plázsa, aminek nagy része szabad strand, bőven kínálja a simogató víz és a napfény élményét. És talán kevesen tudják: nemcsak nyáron! A Földközi tengernek ezen a részén ugyanis télen sem hűl le a víz, a levegő hőmérséklete is kellemes. Greta Garbo, a legendás filmsztár kifejezetten a téli fürdőzést kedvelte.

Az Azúr-part éppen ennek az enyhe téli időjárásnak köszönhette felvirágzását. Az angol arisztokrácia már az 1760-as évektől kezdte magának fölfedezni ezt a mediterrán vidéket. A téli hónapokban egyre többen hagyták ott a ködös Albiont, hogy a pálmafákkal szegélyezett francia tengerparton üssék agyon az időt. Példájukat csakhamar a tehetős polgárság, valamint más nemzetek kékvérűi is követték, és rövidesen fölépítették saját palotáikat, templomaikat.

Nizzában a Szent Miklós templom hagymakupolái az orosz arisztokrácia emlékét idézik, Cannes mór és indiai stílusú épületei régvolt, keleti gazdagságról mesélnek. Különös érzés a mentoni temetőben a cirill betűs sírfeliratokat olvasni nagyhercegnők és nagyhercegek neveivel, vagy lengyel arisztokrata családnevekkel. Az évszámokból kiderül, sokan gyógyulni jöttek ide – sajnos néha már későn: néhányan még a húszéves kort sem érték meg. A századforduló táján épültek a Cote d’Azur elegáns nagyszállói, a nizzai Negresco, a cannes-i Carlton és a cimiez-i Regina, amelyben Viktória királynő is gyakran lakott.

Milyen a tenger?
- Mentontól Antibes-ig kavicsos a part, Juan-les-Pins-től homokos.
- A tenger hőmérséklete novemberben 17, decemberben 15, nyáron 25 C.
- A víz minőségét, mikrobiológiai tisztaságát folyamatosan ellenőrzik.

Hamisítatlan provence-i hangulat
Az Azúr-partra főként azoknak érdemes utazni, akik szívesen letérnek az autópályákról, hogy fölfedezzenek az útikönyvekben szűkszavúan említett városokat, hegyi falvakat. Nizza és Cannes csillogásával Menton például nem vetekedhet, de tökéletes hely a csöndesebb szépségre vágyóknak pompás trópusi és szubtrópusi kertjeivel, csodás barokk palotáival. Olaszország innen pár perc, a várost hegyek koszorúzzák, két nagy kikötője, gyógyfürdői és homokos tengerpartja megannyi élményt nyújt. Monaco hangos gazdagságával szemben Grasse városa középkori érintetlenségével, hamisítatlan provence-i hangulatával ejti rabul az utazót. Parfümmúzeumában az 1800-as évek elején készült illatos üvegcséket csodálhatunk meg, a Fragonard laboratóriumában pedig több tucat esszenciából ki-ki összeállíthatja saját illatát. 

Mougins egyike annak a 150 hegyi településnek, amelyek az Azúr-part fölé magasodó hegyek közt bújnak meg. Középkori romokra épült, egymáshoz simuló házaik, keskeny, meredek utcácskáik galériákat és festőműhelyeket rejtenek.

Monet-től Picassóig
Sok művészt ihletett meg ez a gyönyörű táj: Mougins-ben töltötte élete utolsó tizenöt esztendejét Picasso. A helyi fotómúzeumban a világ legnagyobb fényképészeinek fotóin megcsodálhatjuk az idős mestert, aki még ebben a magas életkorban is tele volt életkedvvel, humorral, kópésággal. Akit a XX. század képzőművészete vonz, az Azúr-parton boldogan válogathat a múzeumok között. A század nagy impresszionistái, Renoir, Monet, Sisley, később Matisse, Chagall, Cocteau hosszú évekig éltek és alkottak itt.

Az Azúr-part azoknak is jó hely, akik a nyüzsgést, a nagy életet kedvelik. Januártól decemberig egyetlen percre sem szűnnek a programok: kulturális rendezvények, fesztiválok, kiállítások és vásárok szórakoztatják a nagyérdeműt.

Francia Riviéra körutazás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.


Vízum, követség

Párizsi Nagykövetség
Cím: 7/9, Square Vergennes
75015 Paris
Előhívó: (33)(1)
Telefon: 5636-0754, 5636-0253, 5636-0254
Ügyelet: 5636-0754, 5636-0253
Fax: 5636-0268

Francia Riviéra körutazás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.


Francia Riviéra adatlap





(06 20) 884 94 00
Irodáink
Hírlevél feliratkozás
Megjelölt utazások
|[REM_CODE]|