Fidzsi-szigetek hajóút

A Fidzsi-szigeteki hajóút Induljon innen! Olcsó akciós, last minute Fidzsi-szigeteki hajóút, a Fidzsi-szigeteki hajóút legfontosabb információi és utazási ajánlatai egy helyen. 6 utazás közül választhat.

Fidzsi-szigeteki hajóút foglalásához forduljon a Start Utazási Irodához.


Fidzsi-szigetek utazás TOP 10

Fidzsi-szigetek úti célok

Az összes Fidzsi-szigetek hajóút »

Fidzsi-szigetek

Az összes Fidzsi-szigetek hajóút »

Fidzsi-szigetek ismertetőFidzsi-szigetek üdülőhelyek

Fidzsi-szigetek utazási magazin

TOP 7 program a Fidzsi-szigeteken

A Fidzsi-szigetek már első pillantásra is ámulatba ejt, de amint végigjárod a legjobb helyeket, teljesen a hatása alá kerülsz. Összegyűjtöttünk nektek néhány szuper elfoglaltságot, amivel elütheted az itt töltött időt, ha csak pár óra áll is a rendelkezésedre egy csodás hajóút alkalmával.TOP 1 program a Fidzsi-szigeteken: Viti Levu A Viti-Levu a Fidzsi-szigetek legnagyobb szigete, valamit ez ad otthont a hivatalos fővárosnak is, Suvának, ami a keleti parton fekszik. De itt található a turizmus fővárosa is, Nadi, ami a nemzetközi Air Pacific járatok érkezési központja is. A Sabeto Range erdős hegylábnál van egy csodaszép kert, amit Raymond Burr színész hozott létre. Ez egy botanikus szentély a vanília illatú orchideák és a Zen-szerű liliomoknak.TOP 2 program a Fidzsi-szigeteken: kóstolj bele Nadi kultúrájába A Nadi szabadtéri piacon különböző ajándéktárgyakat találsz, ilyenek a hagyományos fából készült kava tálak, kézzel festett szárik és a jogar-szerű kannibál villák. [...]
Teljes cikk

A világ egyik legszebb szigete eladó

Az áruba bocsátott értékes ingatlanok, birtokok között gyakran szerepelnek egzotikus szigetek is. A nemrégiben meghirdetett Fidzsi-szigeteki Vatu Vara azonban messze fölülmúlja ezeket, legalábbis ami az árát és szépségét illeti. A vulkanikus, lakatlan földdarab ugyanis egészen pontosan 75 millió dollárért eladó. Rekordáron hirdették meg a Fidzsi-szigeteki Vatu Varát, vagy ahogyan kalapformája miatt nevezik, Hat Islandet. A vulkanikus- és mészkősziget, bár a térség egyik gyöngyszemének tartják, nem csupán szépségégével vonja magára a figyelmet, hanem értékével is. Vatu Varát ugyanis a világ legdrágább szigeteként árusítják, nem kevesebb mint 16, 2 milliárd forintot kérve érte. [...]
Teljes cikk
Fidzsi-szigetek hajóút foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.

Az összes Fidzsi-szigetek hajóút »
 

Fidzsi-szigetek hajóút foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.

Az összes Fidzsi-szigetek hajóút »

Fidzsi-szigetek leírás

Gazdaság: Fidzsi fejlõdõ mezõgazdasági ország számottevõ arany- és ezüstbányászattal.

A mezõgazdasági ágazat termékei: cukornád, kókuszdió (kopra), rizs, manióka, édesburgonya, banán, ananász és gyömbér stb. Fontos a tengeri halászat, a szarvasmarha- és a baromfitenyésztés, valamint a fakitermelés. A közlekedési infrastruktúra gyér, de Nadin forgalmas nemzetközi repülõtér.

Földrajzi jellemzõk: Az országot vulkanikus eredetû szigetek (a legnagyobbak Viti Levu, Vanua Levu és Taveuni) és egy sor korallsziget alkotja (pl. Lau-szigetek). Míg a korallszigetek felülete sík, addig a vulkanikus szigetek legmagasabb csúcsai meghaladják az 1000 m-t (legmagasabb Tomanivi 1323 m a Viti Levun). A szigetek meleg, párás trópusi éghajlatát a Csendes-óceán befolyásolja.

Évi átlagos hõmérséklete23-27 °C között ingadozik. A DK-i rész csapadékban gazdagabb mint az ÉK-i (Suva 3240 mm évente).

Történelem: A szigeteket 1643-ban A. Tasman holland tengerész pillantotta meg, Az angol J. Cook 1774-ben lépett partra, 1835-tõl angol hittérítõk telepedtek le, és 1874-ben a szigetek a brit korona gyarmatává váltak. 1970. okt. 10-én a Brit Nemzetközösség keretén belül kikiáltották függetlenségét. 

Érdekességek: A legtávolabbi sziget, Rotuma, 500 km-re É-ra fekszik magától a szigetcsoporttól. A bevándorló indiaiak ma már túlsúlyba kerültek a fidzsi õslakosok mellett.

 

Fidzsi-szigetek hajóút foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.


Vízum, követségFidzsi-szigetek adatlap(06 20) 884 94 00
Irodáink
Családi ár számolás
Hírlevél feliratkozás
Kedvencek
|[REM_CODE]|