Hong Kong, Makaó, Malájzia, Szingapúr körutazás magyar idegenvezetővel, tengerparti pihenéssel Borneón

Még nincs értékelés. Írja Ön az elsőt!
Ellátás:
reggeli
Utazás:
repülővel
Szálláshely:
4*
Típus:
körutazás
Indulás:
Budapest 
Hivatkozás:
78659
Utolsó frissítés:
2024.11.17. (V)
13 nap/12 éj
1 199 000 Ft / fő (alap ár)
Töltődnek az indulási időpontok

Részletes programleírás

Ha tetszik az utazás, telefonáljon most!

06 1 881 7400, 06 20 884 9400

Elérhetőségek »
Ajánlat kérés »
On-line foglalás »




Látogasson el velünk Délkelet-Ázsia leggazdagabb és legsokszínűbb városába Szingapúrba és a változatos kultúrájú indonéz szigetre, Balira! Utazásunkat Szingapúrban kezdjük, ahol a rendkívül szervezett városállam legszebb látnivalóit járjuk be. Ezt követően átrepülünk az istenek szigeteként számon tartott Balira, ahol a következő napokat Ubudban töltjük, majd a további kirándulásaink a sziget legszebb üdülőövezetéből, a tengerparti Nusa Duánból indulnak. A gazdag múltat a jelenkor hálásan őrzi, a helyiek istenbe vetett hitüket példaértékű hálával köszönik nap mint nap, szüntelen mosolyukkal és vendégszeretetükkel páratlan napokat varázsolnak az utazók részére. Nem mindennapi látnivalókat zárunk örökre a szívünkbe: a Szent Majomerdő dzsungele és a templomot védelmező makákók, a magával ragadó rizsteraszok, az UNESCO Világörökség részét képző misztikus templomok és a sziget egyedi atmoszférája.

Az utazás kiemelkedő értékei:

  • Kedvező menetrend a Emirates járataival
  • Magyar idegenvezető az utazás teljes időtartama alatt
  • Világörökségi színhelyek: botanikus kert Szingapúrban, Bali kultúrtáj
  • A részvételi díj tartalmazza a belépőket
  • Szállás 4 és 5*-os szállodákban

Programok:

november 17. vasárnap
Elutazás Budapestről dubaji átszállással Szingapúrba az Emirates járataival (Budapest-Dubaj 15:10-23:20, Dubaj-Szingapúr 03:15-14:40).

november 18. hétfő
Délután érkezés Szingapúrba. Transzfer a szállodába, szabadidő. Szállás Szingapúrban: Rendezvous Hotel Singapore.

november 19. kedd
Egész napos városnézés Délkelet-Ázsia leggazdagabb és legsokszínűbb városában. A függetlenné válását követően egyedülálló fejlődésen átesett metropolisz központjában ma már a legnagyobb bankok és társaságok felhőkarcolói állnak a modern sugárutak és üzletek mellett. Mindezek árnyékában hangulatos szentélyek, pezsgő piacok és zöldellő parkok egészítik ki az egzotikus városállam nagyságát. Figyelemre méltó tisztasággal és kitűnő közbiztonsággal bír, ugyanis a világon az egyik legmagasabb egy főre jutó GDP-vel büszkélkedő kis államban szigorú törvények védik a környezetet és a rendet. Felkeressük Little Indiát és Chinatownt, a nyüzsgő indiai és kínai negyedet; majd megnézzük az üzleti negyed felhőkarcolóit, a város jelképévé vált Merliont, az Óriáskereket és a Marina-öböl futurisztikus épületeit. Ezt követően az Orchidea Kert több mint ezer féle színpompás orchidea virágai között sétálunk. A délutánt a közel egymillió növényből és 19 000 fajjal büszkélkedő Gardens by the Bay-ben töltjük: megcsodáljuk a Virágkupola és a Felhőkupola ritka növényeit és a világ legmagasabb belső vízesését. A kert nem csak turistalátványosságként szolgál, hanem saját ökofenntartó rendszerrel is bír, melyek a fák ökológiai funkcióját utánozzák. Itt maradunk az esti hang- és fényjátékra, amikor a szuperfák életre kelnek, melyeket a napközben feltöltődött napelemekkel biztosítják. Szállás Szingapúrban.

november 20. szerda
Délelőtt szabadidő, majd  transzfer a repülőtérre, elutazás Bali szigetére az AirAsia járatával (Szingapúr-Denpasar 16:15-19:00). Megérkezés után transzfer Ubudba, a paradicsomi környezetű kulturális és művészeti központba. Szállás: Element Bali Ubud.

november 21. csütörtök
Egész napos kirándulás keretében a sziget művészeti és kulturális központját, Ubud környékét járjuk be. Utunk első állomása a misztikus Gunung Kawi, a lenyűgöző környezetben fekvő, 11. századból származó hindu királyi temetkezési hely. Ezt követően a Tirta Empul templomot látogatjuk meg, ahol a szent forrásból táplálkozó medencékben tisztulnak meg a hívek. A csodálatos panorámát nyújtó Batur hegynél időzünk és a ma is aktív vulkán elbűvölő kilátása mellett fogyasztjuk el ebédünket. Ezután felkeressük az őslakosok által lakott hagyományos falut, Penglipurant, ahol a balinéz kultúrával és szokásokkal ismerkedünk. Szállás Ubudban.

november 22. péntek
Egész napos szabadidő pihenésre vagy fakultatív program keretében Batubulanba látogatunk, ahol egy Barong táncelőadás keretén belül betekintést nyerünk a vallás inspirálta balinéz tánc világába, mely a jó és a rossz örök harcát mutatja be. A Szent Majomerdőben misztikus környezetben barátkozhatunk a kissé szemtelen majmokkal. A program ára ebéddel: 100 USD /fő (helyszínen fizetendő), min.létszám 10 fő. Szállás Ubudban.

november 23. szombat
Egész napos fakultatív kirándulás Észak-Balira. Kora reggel indulunk a sziget északi részének felfedezésére. Első megállónk a Bratan-tó felett magasodó hegyvidéken a Wanagiri kilátó, ahonnan csodás látvány tárul elénk a környező hegyekre és a tóra. Továbbutazunk a Banyumala ikervízeséshez, ahova 15-20 perces gyaloglás után érkezünk meg (a lépcső csúszós lehet, jó fizikai állapot szükséges a táv megtételéhez). A paradicsomi környezetben található természetes medence hűs vizében feltétlenül mártózzanak meg! Ebéd egy helyi étteremben, majd tovább utazunk a Handara kapuhoz, ami a fotókról biztosan ismerős lesz – a zöld környezetben magasló hindu kapu igazából egy golfpálya bejárata. A napot a Bratan tó partján fekvő Ulun Danu úszótemplomnál zárjuk mely a balinéz templomépítés szép példája. A szállodába este érkezünk vissza. A program ára ebéddel: 100 USD/fő (helyszínen fizetendő), min.létszám 10 fő. Szállás Ubudban.

november 24. vasárnap
Elsőként Mengwibe utazunk, ahol a Taman Ayun templomot nézzük meg, majd nyitott tetejű Volkswagen oldtimerekkel Bali egyik legnagyobb és legrégibb hindu építményéhez megyünk, a csodálatos buja őserdei környezetben található Batukaru templomhoz. A helyiek szerint olyan csendes és misztikus légkör uralkodik, hogy hallani az istenek suttogását. A festői Jatiluwih rizsteraszok felé vesszük az irányt, ahol ebédünk mellett megcsodálhatjuk, hogy a rizstermelők mekkora szorgalommal és hálával gondozzák földjeiket.Szállás a sziget déli részén fekvő tengerparti Nusa Duában: Nusa Dua Beach Hotel.

november 25. hétfő
Szabadidő pihenésre vagy fakultatív kirándulás Kelet-Balira. A sziget keleti részére utazunk. az Agung vulkán által uralt vidékre. Látogatás a balinéz hinduk  legfontosabb szent helyén, a Besakih templomegyüttesben, mely a vulkán déli lejtőjén található. 23 egymással kapcsolatban álló templom épült itt sok száz évvel ezelőtt, a kilátás tiszta időben csodálatos a környező hegyekre, rizsteraszokra és az óceánra. Innen az egykori királyi palotához, a Tirtaganggához vezet útunk, mely csodálatos kertje elbűvöli a látogatót. A szent forrásból táplálkozó medencék és környékük a balinéz kertművészet egyik legszebb alkotása.  Ezután Tengananba,  a balinéz őslakosok (Bali Aga) birodalmába vezet az út. A Bali Agák szigorúan követik őseik hagyományait, viszonylagos izolációban élnek. Az itt készült bonyolult dupla ikat technológiával készült szőttes világhírű. A kirándulást a Goa Lawah templomnál zárjuk, melynek érdekessége, hogy a szentély mögötti barlangban rengeteg denevér él, melyek a legenda szerint a szentélyben élő mítikus óriáskígyónak szolgálnak élelemként. A program ára ebéddel: 90 USD/fő (helyszínen fizetendő), min.létszám 10 fő. Szállás Nusa Duában.

november 26. kedd
Szabadidő vagy egész napos fakultatív kirándulás: betekintés a balinéz mindennapokba: programunk egy kis tabanani faluban kezdődik, ahol egyedülálló élmények részesei lehetünk a balinéz hagyományok által, megtapasztalhatjuk a falusi élet mindennapjait. Üdvözlő italunk elfogyasztása közben megismerkedünk a balinéz építészettel, ellessük a Canang Sari készítésének titkát, melyet a balinéz hindu emberek készítenek és ajánlanak fel a fő balinéz istennek. Főzési élményekkel is gazdagodunk, a balinéz receptekhez ebéd is társul, melyet családi környezetben fogyasztunk el. Ezt követően fűszer-,kávé (vagy tea) ültetvényeket fedezünk fel, illetve betekintést nyerhetünk a rizsföldön való gazdálkodásba is. Késő délután vissztérés Nusa Duára. A program ára ebéddel: 90 USD/fő (helyszínen fizetendő), min.létszám 10 fő. Szállás Nusa Duában.

november 27. szerda
Délelőtt pihenés a tengerparton. Délután a festői tengerparti sziklára épült Uluwatu-templomhoz látogatunk, a „tengeri iránytemplomok” egyikéhez, melyet a tenger szellemeinek szenteltek és délnyugat őrzőjeként nyújt védelmet a gonosz démonok ellen. A felejthetetlen színekben pompázó naplemente a mitikus Kecak-táncelőadás alatt ér minket, utána romantikus körülmények között a tengerparti homokra kitelepült étteremben tengeri herkentyűket vacsorázunk. Szállás Nusa Duán.

november 28. csütörtök
Egész napos pihenés a tengerparton, a szobákat 18:00-ig használhatják. Este transzfer a repülőtérre, majd elutazás dubaji átszállással Budapestre az Emirates járataival (Denpasar-Dubaj 00:05-05:25, Doha-Budapest 10:35-13:35).

november 29. péntek
Hazaérkezés kora délután Budapestre.

Az ár tartalmazza:

  • Oda-vissza repülőjegy a Budapest-Szingapúr, Denpasar-Budapest útvonalon, átszállással az Emirates járataival turista osztályon
  • Repülőjegy a Szingapúr-Denpasar útvonalon, közvetlen AirAsia-járattal
  • Utasonként egy darab kézipoggyász és egy darab feladott poggyász (max. 20 kg) valamennyi járaton
  • Szállás 2 éjszakára Szingapúrban a Rendezvous Hotel Singapore hotelben, kétágyas superior szobában
  • Szállás 4 éjszakára Ubudban a központi elhelyezkedésű Element Bali Ubud. szállodában
  • Szállás 4,5 éjszakára Nusa Duán, a Nusa Dua Beach Hotel hotelben, deluxe kétágyas szobában
  • Reggeli
  • Két alkalommal ebéd és egy alkalommal búcsúvacsora Balin
  • Kirándulások, városnézések légkondicionált autóbusszal, helyi idegenvezetővel, belépőkkel
  • Magyar idegenvezető a teljes út során

 

Az ár nem tartalmazza:

  • Javasolt szervizdíj: 70 USD/fő (helyszínen fizetendő)
  • Vízumdíj: 500 000 IDR (kb. 35 USD/fő), érkezéskor a helyszínen fizetendő
  • Turistaadó: 150 000 IDR (10 USD), előre online vagy a helyszínen a szigetre való belépéskor fizetendő
  • Idegenforgalmi adó: 150 000 IDR (10 USD/fő




-Minimum létszám: 14 fő

-Sem vízum, sem oltás nem szükséges egyik országba sem
 
Töltődik a foglalási lap
Kína utazás, nyaralás







(06 20) 884 94 00
Irodáink
Hírlevél feliratkozás
Megjelölt utazások