Egzotikus nyaralások
Egzotikus nyaralások
Szállodák egzotikus országokban
Szállodák egzotikus országokban
Utazási utalványok
Utazási utalványok

Az Egyesült Arab Emírségek és Omán - Katari ízelítővel

Még nincs értékelés. Írja Ön az elsőt!
Ellátás:
reggeli 
Utazás:
repülővel 
Szálláshely:
4* 
Típus:
körutazás 
Indulás:
Budapest 
Hivatkozás:
71441
Utolsó frissítés:
 
2017.11.09. (Cs)
525 000 Ft / fő (alap ár)
11 nap/10 éj
621 450 Ft / fő teljes ár
Lejárt ajánlat
Töltődnek az indulási időpontok

Részletes programleírás

Ha tetszik az utazás, telefonáljon most!

06 1 881 7400, 06 20 884 9400

Elérhetőségek »
Ajánlat kérés »
On-line foglalás »

Start Utazás Védőháló »
Csődvédelem felső fokon
az Ön teljes biztonságáért

ELŐFOGLALÁSI IDŐSZAK: 2017. február 13 - 2017. március 14.

A 2017. évi meghirdetett programokra előfoglalási kedvezmény adható. Előleg fizetése esetén 5%, teljes összeg - egyösszegű - befizetése esetén 6%, melyek a részvételi díjból, félpanziós felárból és az egyágyas felárból adhatóak

Az itthoni hideg télből a nyárba, az Arab-félsziget három kü­lön­le­gesen egzotikus országába hívjuk utasainkat. Ezen országok vonzerői a télen kellemes éghajlat, a sok napsütés, a kü­lön­le­ges sivatagi tájak, a keleties egzotikumok, a tör­té­nel­mi emlékek, a szupermodern építmények, és nem utolsósorban annak megfigyelése, hogy hogyan változtatták meg az ott lakó félnomád beduinok életét az 1970-es évek elejétől beáramló olaj­milli­árdok. A rend­kívül gyors gazdasági fel­len­dü­lés ellenére tudatosan figyeltek arra, hogy az ősi arab hagyományokat ápolják, így a kul­tu­rá­lis kör­uta­zások kedvelői is fe­lejt­he­tet­len élményekre szá­mít­hatnak.

Program:

1. nap:
Délelőtt elutazás Bu­da­pest­ről a világ egyik legjobb légitársaságának tartott Qatar Airways menetrend szerinti járatával Katar főváro­sába, Dohába. Érkezés helyi idő szerint a kora esti órákban. Transzfer a szállodába (1 éj).

2. nap: Doha
Is­mer­ke­dés Dohával: a ten­ger­par­ti sétányról nyíló csodálatos pano­ráma, a régi kikötő, a régi bazársor, az Iszlám Művészetek Múzeuma, stb. Ezután szabad program, majd transzfer a repülőtérre, kora este továbbrepülés Dubaiba, az Egyesült Arab Emírségek szupermodern metropoliszába. Transzfer a szállodába (4 éj).

3. nap: Dubai / sivatagi szafari
Délelőtt Dubai szupermodern városrészeivel ismerkedünk: lélegzetelállító felhőkarcolók, szebbnél szebb paloták és szállodák, a híres Jumeirah mecset, sípálya, üzleti negyed, fotószünet a Burj Khalifánál, a Burj al Arab szálloda, Dubai Marina, Pálma-sziget az Atlantis Hotellel stb.
Délután szabadidő és pihenés a hotelben, vagy:
Fakultatív program: Sivatagi szafari
Utazás terepjárókkal a homokdűnéken keresztül a sivatag belsejébe. Több fotószünet után továbbutazás a sivatagi táborba. Itt napnyugta közben lehetőség lesz kipróbálni a tevegelést, a hennafestést, a homokszánkózást, a vizipipázást. A helyben készülő büfévacsora után hastáncos bemutató zárja a napot. 
A fakultatív program ára: 17.500 Ft

4. nap: Abu Dhabi
Kirándulás az Egyesült Arab Emírségek főváro­sába, Abu Dhabiba. Vá­ros­né­zés: modern városnegyedek, pano­ráma a városra a hullámtörőről, ten­ger­par­ti sétány stb. A program fénypontja a 22.000 négyzetméteren épült léleg­zet­el­ál­lító Sheikh Zayed Bin Sultan Nagymecset meglá­to­ga­tása. A hatalmas építmény főkupolája 70 m, 4 minaretje pedig egyenként 115 m magas, továbbá itt talál­ható a világ leg­na­gyobb kézzel készített (egy darabból álló) szőnyege és kristálycsillárja is. 
(Figyelem: a Nagymecsetbe jelenleg a belépés díj­ta­lan, de amennyiben ez időközben változik, az eset­le­ges belépődíj a helyszínen fizetendő.)

5. nap: Dubai, Sharjah / Burj Khalifa
Látogatás az Al Fahidi erődben nagyszerűen berendezett Dubai Múzeumban, majd félnapos városnézés a Dubai mellett található Sharjah-ban, az azonos nevű emírség székhelyén. Sharjah bővelkedik látnivalókban, nem véletlenül tartják az arab világ kultúrális fővárosának. 
Délután szabad program Dubaiban. Taxival, illetve a szálloda közelében lévő metróállomásról (a szupermodern metróval) Dubai ősi belvárosa, a strandok, az üzletek, a piacok és számos egyéb nevezetesség is könnyedén elérhető. 
Fakultatív program: Burj Khalifa, a világ leg­ma­ga­sabb épülete
Este fakultatív lehe­tő­ség a Burj Khalifa meglá­to­ga­tására (összesen kb. 3 órás program ide­gen­ve­ze­tőnk­kel). A Burj Khalifa, a maga 828 méteres ma­gas­sá­gá­val és 160 emeletével a világ eddigi leg­ma­ga­sabb és legtöbb emelettel rendelkező épülete. A 124. emeleten létrehozott üvegfalú kilátóból lenyűgöző, 360 fokos pano­ráma nyílik Dubai városára. Az épülethez tartozó 11 hektáros parkban áll a világ leg­na­gyobb kivilágított szökőkútja is (fotószünet).
A fakultatív program ára: 14.300 Ft. A program ára tartalmazza a transzfert a szállodából és vissza, illetve a belépőjegyet is.

6.nap: Dubai, Al Ain oázisváros
Délelőtt a vá­ros­né­zés folytatása, Dubai szu­per­modern városrészeivel is­mer­ke­dünk: léleg­zet­el­ál­lító felhő­karco­lók, szebbnél szebb paloták és szállodák, sípálya, üzleti negyed, fotószünet a Burj Khalifánál, Pálma-sziget az Atlantis Hotellel stb. 
To­vább­uta­zás a sivatagon keresztül autópályán Al Ainba (fotószünet a homokdűnéknél). A sivataggal körülvett Al Ain pár évtizede még egy kis beduin település volt, most egy nagyváros, tele zöldövezettel, gyönyörű lakónegyedekkel, bevásárlóközpontokkal. Látogatás az érdekes helytörténeti múzeumban és a mellette lévő kis erődben, ahol Zayed sejk született. (Az ő 1971 és 2004 közötti uralkodására esik az Emírségek felvirágoztatása.) Ezután is­mer­ke­dés a város szélén lévő tevepiaccal (a leg­na­gyobb az országban), majd a Hili-parkban talál­ható régészeti ásatásokat tekintjük meg (emlékek a Krisztus előtti 3. évezredből). Szállás Al Ain mellett (1 éj).

7.nap: Jabreen, Bahla, Al Hamra, Al Hoota barlang, Nizwa
Átkelés Ománba, utazás a Hajar-hegység déli lá­bai­nál fekvő Nizwa irányába. Útközben lá­to­ga­tás a kiváló állapotban fennmaradt Jabreen várkastélyban, ahol az ősi ománi művészetek szép alkotásaival is­mer­ked­hetünk meg (fafaragások, falfestmények stb.). Ezután fotószünet az UNESCO vi­lág­örök­séghez tartozó Bahlában. A település hatalmas erőd­rend­sze­re kívülről is rend­kívül látvá­nyos (12 km össz­hosszú­ságú falrendszer maradványai 130 toronnyal és 15 kapuval). 
Délután séta Al Hamra faluban, mely az egyik legrégebbi település az országban, majd Omán egyik természeti csodáját, az Al Hoota cseppkőbarlangot nézzük meg, mely földalatti kanyonként több mint 5 km hosszan húzódik a Hajar-hegység alatt. A kora esti órákban érkezés Nizwába, ismerkedés a várossal, majd látogatás Nizwa egzotikus piacán (híresek a beduin ezüst ékszerek). Szállás Nizwa mellett (1éj).
(Figyelem: Az Al Hoota barlang a helyi kormány rendelkezése alapján előzetes értékesítés nélkül bezárhat bővítés, felújítás vagy természeti okok miatt.) 

8.nap: Nizwa, Birkat al Mauz, Nakhl
Kora délelőtt a Nizwa központjában lévő erőd meg­te­kin­té­se. A hatalmas kerek torony tetejéről gyönyörű pano­ráma nyílik a városra és a környező datolya­ültet­vé­nyekre. To­vább­uta­zás a Hajar-hegységen ke­resztül, útközben pihenő Birkat al Mauzban, a máig épen megmaradt falaj-rendszeréről híres „halott városban”. Ezután egy kis kitérőt teszünk Nakhl oázisába, ahol Omán egyik leglátvá­nyosabb erődjét látogatjuk meg. Szállás Omán főváro­sában, Muscatban* (3 éj).

9.nap: Wadi Arbyeen, Fins Beach, Wadi Shab, Wadi Tiwi
Szabad program Muscatban, pihenés.
Fakultatív program: Egész napos (7-8 órás) kirándulás 4 fős terepjáró autókkal. Először Omán egyik érdekes nevezetességéhez, a festői Wadi Arbyeen-hez uatzunk. Útközben fotószünet Quriyat halászfalunál. Bár a "wadi" szó arabul kiszáradt folyómedret jelent, ennek a wadinak az az érdekessége, hogy van benne víz. A sivatagi tájak után elbűvöli a túristákat a homokdűnék között megbúvó oázis buja növényzete, a színek sokasága. EEzt követően egy mészkőbe vájt esővízgyűjtő medencét nézünk meg, majd piknik ebéd Fins Beach-en (szabadstrand). Délután rövid megálló a Wadi Shab-nál (fotószünet). Programunkat a Wadi Tiwi-vel zárjuk, melyet datolya-, banán-, papaya- és mangófák öveznek a hegyekből idehozott vízvezetéknek köszönhetően. 
A fakultatív program ára: 26.900 Ft - piknik ebéddel (garantált program).

10.nap: Muscat / hajókirándulás
Félnapos vá­ros­né­zés Muscatban, az Arab-félsziget egyik leg­szebb váro­sában: Muttrah negyed (hagyo­má­nyos souk-ok, halpiac), óvárosi séta, Al Jalali és Al Mirani erődök, a szultán palotája (csak kívülről). Napközben lá­to­ga­tást teszünk a gyönyörű Ezeregyéj­sza­ka mecsetben, a nemrégiben átadott Operaház épületében és a Bait Al Zubair Múzeumban is. Ez utóbbi jó betekintést ad Omán történelmébe és kultúrájába.
Ezután szabad program Muscatban, pihenés, lehe­tő­ség ten­ger­par­ti strandolásra.
Fakultatív program: 2 órás hajókirándulás Muscat látvá­nyos partvidéke mentén hagyományos, fából készült arab hajóval (dhow). A program során szerencsés esetben delfineket is láthatunk. 
A fakultatív program ára: 12.600 Ft.

11.nap: 
Reggel transzfer a muscati repülőtérre, elutazás katari át­szál­lás­sal Buda­pest­re. Érkezés a déutáni órákban.

 

 


Utazás
Bu­da­pest­ről Dohába, Dohából Dubaiba, illetve Muscatból Buda­pest­re menetrend szerinti repülőjáratokkal, a helyszínen lég­kon­dicio­nált autó­buszokkal.

Szállás
1 éj­sza­ka Katarban, 5 éj­sza­ka az Egyesült Arab Emírségekben, 4 éj­sza­ka Ománban, 4 csil­la­gos, medencés szállodák két­ágyas, für­dő­szo­bás, lég­kon­dicio­nált szobáiban.

Ellátás
Büféreggeli / fakultatív büfévacsora a 4. naptól.

 A muscati 3 éjszaka esetében lehetőség van arra, hogy felár ellenében tengerparti 5 csillagos szállodában kapjanak elhelyezést. Felhívjuk figyelmüket, hogy idegenvezetőnk az eredeti részvételi díjban foglalt szállo­dá­ban tartózkodik majd, de természetesen szük­ség esetén segítséget nyújt.
A tengerparti szálloda választása esetén a fenti árakon felül a következő extra költ­sé­gek lépnek életbe:

Szállás reggelivel: 82.200 Ft/ fő (3 éjszaka)

Félpanziós felár: 19.000 Ft/ fő (3 éjszaka)

 

Omán utazás, nyaralás Egyesült Arab Emírségek utazás, nyaralás Abu Dhabi utazás, nyaralás Dubai utazás, nyaralás Muscat utazás, nyaralás
 
Töltődik a foglalási lap