A világ egyik legfurcsább étele
Ablak a Világra - Utazási magazin
Sok különleges ételféleséget láttunk már, de a főtt kacsaembrió szinte mindenen, még a sült tarantula pókokon is túl tesz. A Fülöp-szigeteki finomság, a balut, a főtt tojás egy igen érdekes változata. Számunkra lehet, hogy riasztó, de az itt élőknek igazi csemege.
A filippínók kedvenc viagrája a balut. Azt tartják a kacsaembrióról a helyiek, hogy növeli a férfi potenciált. A külföldiek, akik megkóstolták valószínűleg inkább valami mást éreztek, de elmondásuk szerint az íze jobb volt, mint a kinézete ígérte, habár csak egy picivel.
Tojást sokan sokféleképpen esznek, de a Fülöp-szigeteken egészen speciálisan készítik a kacsatojást: megvárják míg kifejlődik benne az embrió, és akkor főzik meg. Csilivel, fokhagymával, ecettel ízesítve szolgálják fel, és az ínyencek felfalják az egészet csőröstől, szárnyastul, majd leöblítik egy korsó hideg sörrel.
A piacokon nagy hűtőládákból kínálják a főtt kacsatojásokat, ehhez az ételhez nem kell engedély.
Forrás: