Egyiptom, egyiptomi nyaralás

Egyiptomi nyaralásra induljon innen! Az egyiptomi nyaralás legfontosabb információi és utazási ajánlatai egy helyen. Akciós, kedvezményes, last minute nyaralások Egyiptomban.

Egyiptom utazásai témánként csoportosítva

ELŐFOGLALÁSI AKCIÓ 5.000 FORINTTAL

Foglalja le a nyaralását most mindössze fejenként 5.000 Ft-tal, csak a Start Utazáson!

A szokásos 40%-os előleg helyett a Start Utazással most mindössze fejenként 5.000 Ft kezdőrészlettel ki tudja használni az előfoglalási időszak kedvezményeit »
További részletek
Egyiptomi nyaralások 5.000 Ft-os akcióban/a>


Egyiptom igazi egzotikus nyaralóhely, elérhető áron: Egyiptom nyaraló helyei és tengerpartjai sokkal jobban hasonlítanak Dubai vagy a Távol-Kelet tengerpartjaihoz, mint a hasonló távolságban lévő török, görög, vagy spanyol tengerpartokra. A Vörös-tenger szépségével csak az nagyon távoli más tengerek vetekednek. Csak néhány három óra repülés és egész évben süt a nap és meleg a tenger.

Itt és innen kiindulva megtalálja átnézheti a teljes magyar nyaralás kínálatot Egyiptomba, külnösen Hurghada, Sharm el Sheik, Dahab, Safaga Marsa'alam, Kairó, Taba, Nílus, Abu Szimbel tengerpartjaira.

Egyiptomi nyaralás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz.
Az összes egyiptomi utazás

Egyiptom úti célok

Egyiptomi nyaralás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.

Nyaralóhelyek Egyiptomban

Egyiptomi utazás szervezéséhez, a nyaralóhely kiválasztásához összegyűjtöttünk egy csokor információt, amit jó tudni, érdemes figyelembe venni.

Egyiptom nyaraló területei a Vörös-tenger partvidékén fekszenek. A Vörös-tenger csak egy vékonyka átjáró, a Szuezi-csatorna köti össze a Földközi tengerrel, igazi, természetes kapcsolódása az Arab-tengerhez és az Indiai-óceánhoz fűzi. Ezért is van, hogy a Vörös-tenger a tél közepén sem hűl 26 fok alá, innen van gyönyörű, egy szál búvárszemüveggel megcsodálható élővilága is.

A Vörös-tenger két legrégebbi nyaralóhelye Hurghada és Sharm el Sheik, valamint a búvárok paradicsoma Dahab, de ma már a tenger mindkét oldalán száz kilométereken keresztül nyaralókomplexumok szegélyezik a partot.

A Sínai-félsziget felőli oldalon a legjelentősebb üdülőközpont Sharm el Sheik, közel hatszáz resort szállodával. A klasszikus Sharm el Sheik két fő részből áll: Old Sharm a régi városka a piaccal és a kikötővel, és Na’ama Bay elegáns szállodákkal és konferencia központtal. Na’ama Bay az egyiptomi elit találkozóhelye; itt vannak az egyiptomi kormány ide szervezi hivatalos rendezvényeit is. A két fő központon túl hosszan nyúlnak el a nyaraló szállodák a kisebb öblök mentén is (mint pl. a Shark’sd Bay).

Sharm el Sheiken a part jellemzően sziklás, a korallokkal benőtt parti sziklákon túlra általában úszó stégeken keresztül lehet eljutni a már mély (akár több tíz méter) vízhez. Gyerekek számára csak biztos úszástudás birtokában javasoljuk. A homokos part hiányát azonban a káprázatos élővilág ellensúlyozza, az úszó stégekről beugorva azonnal színes halak felhőjében és végtelen számú korall erdejében találhatjuk magunkat.

Sharm el Sheiken állandó szél fúj a Sínai-félsziget felől, ami Sharmot még a legrekkenőbb 50 fokos hőségben is kellemessé teszi.

Sharm el Shaiknek saját repülőtere van, a repülőtérről fél órán belüli transzfer idővel az összes szálloda leérhető.

A Sínai-félsziget felőli oldalon Dahab jellemzően a búvárok és szörfösök paradicsoma, ahol a búvárruha rendes délutáni viseletnek minősül.

Az Aqabai-öböl felső végén, Eilattal szinte szomszédosan található a 90-es évek végétől épült, szinte csak nemzetközi 5*-os szállodákból álló Taba. Tabának is saját repülőtere van, a transzferidő minden szállodába 40 percnél kevesebb.

Hurghada a legrégebben kiépült üdülőváros Egyiptomban. Hurghada maga nem túl nagy város, a legtöbb szálloda nem magában a városban van, hanem 20-50 kilométerre onnan, az öblök partján. Sokszor kavarodást is okoz, hogy egy Hurghada és Safaga között található öböl melyik városhoz is tartozik valójában.

Hurghadában és környékén hatalmas, finom homokos strandok várják a családokat. A gyerekkel együtt utazva a homokozásra alkalmas homok és biztonságos, lassan mélyülő partok miatt különösen ideális választás a nyaraláshoz. Hurghadának is saját repülőtere van, a transzferidő a Makadi-öböl esetén is rövid.

A Hurghada környéki „városok” közül talán El Gouna a legszebb. Hugrhadától kb. 15 km-re fekszik északra, és teljes egészében mesterségesen épült a 90-es évek végétől európai (főleg olasz és francia) építészek tervei alapján. Nevét az olasz lagúna szó arabosításából kapta (az olasz la névelőt cserélték az arab el névelőre). Nevéhez híven hatalmas lagúnákat alakítottak ki a sivatagban, és a lagúnák közti szigeteken, félszigeteken fekszenek a szállodák.

Hurghadától délre található a neves Makadi-öböl, ahol legelőször telepedtek meg a nemzetközi szállodaláncok szállodái.

Hurgadától kb. 80 km-re fekszik Safaga,amit szintén Hurghada repülőteréről lehet elérni. Safaga. Safaga mellett a Soma Bay a helye a nyaralásnak.

Hurghadától sokkal délre, mintegy 300 km-re fekszik a vadonat új Marsa Alam. Marsa Alamot a 2000-es évek derekán kezdték el építeni a növekvő turizmus kiszolgálására. Saját repülőtere van.

Egyiptomi nyaralás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.

Egyiptom nyaralás TOP 610



Egyiptom üdülőhelyek

Vörös-tenger
Egyiptomról mindenkinek az ókor csodái jutnak elõször eszébe, holott a Vörös-tenger partvidéke is rejteget meglepetéseket az odautazóknak. Nekünk, magyaroknak egyébként is különleges vonzódásunk van a tenger iránt, bárhol van is. A Vörös-tenger az Indiai-óceán beltengere. Nevét egy különleges tengeri moszat elõfordulásának köszönheti, mely a tenger alját vörösre festi. A Vörös-tenger ismert szép korallzátonyairól, érdekes víz alatti világáról és a sok színes halról. Ráadásul az a hely ahol a tenger környezete is rendkívül látványos, kirándulásra csábító, és óriási elõnye, hogy ma még nem túlságosan zsúfolt. Az utóbbi 10-15 évben indult fejlõdésnek a turizmus, de még ma is csak néhány jól ismert üdülõközpont várja az utazókat.

 

Hurghada
Magyarországon a legismertebb tengerparti célpont Hurghada, amely még 15 éve is egy kis halászfalu volt, mára viszont egy 35 000 lakosú város, nagyon sok színvonalas szállodával, jó közlekedési- és kirándulási lehetõségekkel. Sueztõl délre, 395 km-re fekszik, Egyiptom Vörös-tenger tartományának székhelye. Kéttornyú mecsetjén, szerény kormányzósági épületén kívül legfontosabb nevezetessége a Cairo-i Egyetem közeli Tengerbiológiai Intézetében berendezett múzeum és akvárium. A várostól mintegy 5 km-re délre kezdték kiépíteni a modern szállodasort. A keskeny part menti sávon húzódó városnak így két központja van: a Downtown, a régi belváros a bazárral, illetve az új üzleti, banki központ, a Shequalla. Hurghada nem büszkélkedhet kilométeres pálmasorokkal, lévén a sivatag és a tenger találkozása. Ebbõl adódóan viszont szinte folyamatosan szél fúj a parton, a szörfözõk és a túlzott forróságot nem kedvelõk legnagyobb örömére. Kristálytiszta tengervize 21 C hõmérséklet alá soha nem süllyed, így egész évben fürdésre és búvárkodásra alkalmas. Korallszirtjei olyan közel vannak a víz felszínéhez, hogy távolról szinte szigetnek látszanak. Páratlanul pazar élõvilág, kellemes klíma, szikrázó napsütés enyhe széllel-mindez igazi fürdõ-, búvár-, és szörfparadicsommá teszi Hurghadát. Mivel a város igen hosszan nyúlik el a tengerparton, igen olcsón, minibusszal oldható meg a helyi tömegközlekedés.

Sharm el Sheik
A Sínai-félsziget hatalmas, vadságában is szépséges tájait viharos gyorsasággal igyekeznek bevonni az ország vérkeringésébe. Tengerparti üdülõhelyeket hoztak létre, ahol a pihenni vágyók zavartalanul élvezhetik a tenger, a napfény és az aranyló föveny örömeit. Akik ennél is többre vágynak azok, rendkívül jó adottságok mellett búvárkodhatnak, vitorlázhatnak és szörfözhetnek. Napnyugta után szállodák, kávézók, bárok, lokálok és éttermek várják mindazokat, akik a nagyvárosok nyüzsgésétõl távol, szívesen elmerülnének az éjszakai élet forgatagában. A hagyomány szerint a bibliai történetek közül jó néhány a gyéren lakott Sínai-félsziget változatos és gyönyörû tájain játszódott. Az ókorban a fáraók arany és drágakövek után kutattak errefelé, Mózes pedig a Sínai-hegyen kapta meg a tízparancsolatot. Szent Katalin kolostorát magas szirtek veszik körül, melyekrõl egyesek azt tartják, hogy ezek alkotják a bibliai Sínai-hegyet. Ma görög ortodox egyházhoz tartozó szerzetesek egy csoportja lakik a kolostorban. A könyvtár és a múzeum számos kincset rejt. A templomban egy gyönyörû, VI. sz-i bizánci mozaikot is megcsodálhatunk. A kolostor legismertebb része az Égõ Csipkebokor-kápolna.

Dahab
A hátizsákos, kis pénzû turistáknak illetve a szabadságra, nyugalomra vágyóknak fõként Dahabot ajánljuk.
A város neve arabul \"aranyat\" jelent, és elmondható, hogy ez a hely valóban aranyat ér. Képzeljünk el egy városkát alig néhány helyi autóval. Gyalogos város, tevegelni, lovagolni Egyiptomban talán itt a legkellemesebb. Búvárparadicsom, ahol az abszolút kezdõ is kevés pénzbõl, leckét vehet bármikor, nem kell elõre bejelentkezni. Rengeteg hangulatos, egyszerû tengerparti étterem van, és nagyon olcsó szállások, sok érdekes kis üzlet, teázó, vagy akár Internet kávézó.

Egyiptomi nyaralás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.

Egyiptom legjobb szállodái

5pont - 2 értékelés
Savoy Sharm el Sheikh Resort 5*

Savoy Sharm el Sheikh Resort 5*

Sharm el Sheikh
Ár:
478 910 Ft / fő-től (8 napra)
Értékelés:Valószínűleg nem véletlen, hogy évek óta Sharm el Sheik öt legjobb szállodája között rangsorolják (Sharmon 250 feletti szálloda és resort van). Nevéhez méltóan (London első számú luxusszállodájának tulajdonában van) hibátlan minden elemében. Gyönyörű az építészet, rengeteg térrel, zuggal, nagyon szép megoldásokkal, aprólékos gonddal kialakított belső terekkel.A főépület a tengerparttól jó pár száz méterre van. A főépület és a tengerpart közötti részen vannak a szobák földszint + emeletes épületekben, a három medence és vagy tizenöt étterem.A part nagyon szépen rendben van tartva. A tengerpart csak a szálloda vendégeinek van fenntartva, nem engednek be vendégeket sem más szállodákból, sem helybelieket. Mint Sharmon a legtöbb helyen nem lehet közvetlenül bemenni a vízbe a parti sziklás részen lévő korallok miatt, hanem a mély részre úszó móló vezet. A móló végén a víz mát több tíz méter mély. Mi kicsi gyerekekkel utaztunk, a három éves kisebbik nem is szívesen fürdött e miatt a tengerben, de a hat évesnek külön örömet okozott a halak nézegetése. A móló végénél már ezerszámra vannak a legkülönbözőbb színes trópusi halak.A szállodának három medencéje van a központi medence részen (pontosabban van több is, de azok a Royal Savoy szolgáltatást megfizetők részére van fenntartva, illetve van medence a gyerekjátszóban is). A legnagyobb területű fokozatosan mélyülő vizű (mint a homokos tengerpart). A gyerekeknek ez tetszett a legjobban. A vízmélység 0-ról indul, és másfél méterig mélyül. A második egységesen 1,2 méter mély, a harmadik vagy 1,80-as. A poolbár a fokozatosan mélyülő medencében van.Egyiptomban - azokat az all inclusive szállodákat leszámítva, ahol nagyon sok orosz van - nem nagyon szokott baj lenni a kiszolgálással, de erre nem voltam felkészülve. A medenceparton folyamatosan járnak körbe a pincérek, hogy kérünk-e valamit enni, inni, jól érezzük-e magunkat, a törölközővel nem flangálhatunk csak úgy kedvünkre a napozóágyig, azt szigorúan a törölköző hordó fiú szállítmányozza el a törölköző pulttól utánunk másfél méterrel, ha kérünk egy kólát, akkor az első korty után odaugrik a pincér, hogy ilyenre gondoltunk-e. (Sokat törtük rajta a fejünket, hogy mi baja lehet egy pohár Coca Colának, amit meg tudnánk reklamálni. Amikor viszont nem sikerült elsőre a jeges kávé, és az érdeklődő pultosnak azt mondtam, hogy nem teljesen olyan, mint amit szeretnék, kicsavarta a kezemből és szigorúan újra gyártotta, majd nem mozdult mellőlem, amíg rá nem bólintok.) A kisebbik gyerek (úgy combközépig ér) a zsúfolt étteremben felborított egy hatalmas tálcát cipelő pincért. A tányérok összetörtek, a gyerek meg sírt (nem esett semmi baja, csak megijedt). Hatalmas kéztördelés, az étterem vezetője egész este vigasztalta a kisfiút - mondtuk, hogy jó lesz már, nincs semmi baja, - és az egész megfejeléseként másnap bocsánatkérő levelet kaptunk a szálloda-igazgatótól.A szálloda jó messze van mind Na'ama Baytől, mind Old Sharmtól, kint a pusztában. Vagy öt éve a Savoy melletti szállodában laktunk, akkor még csak egy nagy pusztaság volt a környéket. Mostanra egy komplett szórakoztató negyed épült Soho Square néven.Általában sokat jövünk-megyünk nyaralás alatt, de most nem volt motiváció lényegében ki sem mozdultunk a szállodából, - pontosabban még a szoba-medence-tengerpart-éttere m tengelyről sem léptünk le - mert igazából nem volt ok rá. Annyira jól éreztük magunkat, hogy az szinte meseszerű.Talán csak egy dolog ami nem 100%-os, de sajnos ez mindenütt Egyiptomban általános, hogy mivel ki akarnak szolgálni minden ízlést, az ételek kicsit ízetlenek, bőven van dolga például az asztali sótartónak. Rengeteg féle fogás van (leves általában négy, látványkonyhában készült étel három, egyéb főfogás 15-20 féle, saláta, köret rengeteg, jobbnál jobb desszertekből és 20 féle különböző), de minden főfogás egy kicsit ugyanolyan ízű. Minden este valamilyen más téma köré csoportosítják az ételeket (pl.: hétfőn húsos nap van frissen sültekkel, kedden tenger gyümölcsei nap, szerdám mediterrán, csütörtökön egyiptomi, pénteken olasz).A Savoy meglehetősen drága, ugyanakkor a viszonylag magas árért cserében az árának megfelelő szintű szolgáltatás is jár. Igazi telivér luxusszálloda, nagyon jó vendégkörrel.
Tetszett:
Nem tetszett:
Egyéb:
5pont - 1 értékelés
Hotel Baron Palms 5*

Hotel Baron Palms 5*

Sharm el Sheikh
Ár:
567 798 Ft / fő-től (8 napra)
Értékelés:
Tetszett:
Kedves volt a kiszolgáló személyzet a hotelben.
Nem tetszett:
Első nap All Inclusive Soft-ba raktak minket, annak ellenére, hogy normál all inclusive-ban voltunk. Szintén nem tetszett, hogy hazafelé lerobbant a busz, ami a reptérre vitt minket, és utána egy mini busszal, konkrétan a bőröndök között kellett utaznunk.
Egyéb:
5pont - 1 értékelés
Steigenberger Al Dau - Club Hotel 5*

Steigenberger Al Dau - Club Hotel 5*

Hurghada
Ár:
472 355 Ft / fő-től (8 napra)
Értékelés:
Tetszett:
gyönyörű a hotel, rengeteg medence található, élményelemek,poolbár,jakuzzi, finn szauna, búvárcentrum, 4-5 étterem választéka egész nap, az ételek ízletesek és nyugodtan fogyasztható bármi. Igazából nem tudtunk volna olyat kérni, ami a hotel területén ne lett volna megtalálható. Bátran ajánlom bárkinek a hotelt, mi még biztos visszajövünk ide egy hetes búvárkodásra.
Nem tetszett:
az arabok árusokat tudni kell kezelni! :-)
Egyéb:
Egyiptomi nyaralás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.

Egyiptom ismertető

Egyiptom - utazás a napfény, tenger, misztikum országába 

Az egyiptomi utazás kapcsán mindenkinek a végtelen sivatag és egy letűnt civilizáció emlékei jutnak eszébe, csodaszerű piramisok, Szfinx, a  Nílus. Egyiptom azonban még ettől is jóval több. Ez az a hely, ahol összhangban él múlt és jelen, ahol Kairó, Afrika legnagyobb nyüzsgő iszlám metropolisza mellett évezredek óta ott magasodnak az egyiptomi piramisok, ahol ezernyi ereklyét hagytak ránk az évezredek: Karnak és Luxor templomai, Gíza piramisai, Alexandria lüktetõ kikötõje, Kairó õsi bazárjai, Dahab és Hurghada rejtéjes vízalatti világa, a Nílus lassan hömpölygõ vize, II. Ramszesz temploma Abu Simbelben, mind mind díszletet adnak képzeletünk szárnyalásához. Egyiptom földjére lépve a forró afrikai széllel együtt érint meg a kelet sokszínû pezsgése és a ködbe vészõ végtelen múlt falakat, tájakat és lelkeket körülölelõ lehelete.

Múlt jelennel és jövõvel, valóság álommal, egzotikum az  Ezeregy éjszaka meséivel keveredve festi meg az egyiptomi utazások sokszínû, ízû és illatú portréját.

Egyiptom, az ellentétek országa.

Egyiptom Észak-Afrika legnépesebb országa, északon a Földközi-tenger, keleten a Vörös-tenger határolja. A kisebbik, keleti országrészt a Sínai-félszigeten is húzódó Arab-sivatag, valamint a Vörös-tenger partjával párhuzamosan futó hegységek alkotják. A két sivatag között terül el a Nílus-völgy hatalmas folyami oázisa. Az oázis évezredek óta létfontosságú, így csaknem a teljes lakosság és gazdaság a folyó menti keskeny sávban összpontosul. 

Egyszerre láthatunk itt múltat és a jelent, sivatagot és a tengert, szegénységet és gazdagságot. Sok mindent el lehet mondani Egyiptomról, az egyiptomi utazásról, de abban a legtöbben egyet értenek, hogy akit ennek a helynek a szelleme rabul ejt, az örökre „szolgája” is marad, s tudja hosszas és kacskaringós útjai ide még visszavezetik.

A rendkívüli múltja mellett a homokos tengerpartok és luxusszállodák sora várja az idelátogatókat. Egyiptom hatalmas ország, ahol a legnagyobb kincs ma is a víz, és amely csakugyan egy folyónak köszönheti létét, Egyiptom, a „Nílus ajándéka”.

Egyiptom az egyik legrégebbi civilizációval s így igen tartalmas múlttal büszkélkedhet. Azt is mondhatnánk, hogy Egyiptom a civilázáció bölcsője. Itt alakult ki az emberiség legrégebbi államszervezete, itt használták először a kőépítészetet, melynek legrégebbi bizonyítéka a máig fennálló szakkarai lépcsős piramis. Egyiptomhoz köthetők az emberiség legősibb írott emlékei, s az ókor egyik csodájának utolsó képviselője a gízai piramisok együttese.

Egyiptom ma gazdaságilag leginkább az idegenforgalomra támaszkodik. Ehhez kiváló lehetőségeket nyújt mind  vonzó történelme, mind pedig a Vörös-tenger bámulatos természeti értékei, és álomszép élővilága.

És hát ki ne lenne kíváncsi az egyiptomi utazás alkalmával az ókori nép míg misztikus remekműveire a piramisokra,  a Királyok völgyére, vagy Karnak, Luxor és Abu-Simbel templomaira.

Tökéletes ország ez ahol a múltból egyik pillanatról a másikra a jelenben találhatjuk magunkat. Modern szállodánkból kilépve egzotikus sivatagi felfedezést, és titokzatos múltbéli kirándulást tehetünk, felejtegetetlenné téve az egyiptomi utazást

Egyiptomi nyaralás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.

Egyiptom utazási magazin

Bemutatkozik Törzsutasaink kedvenc egyiptomi szállodalánca: a Red Sea Hotels

Egy csodálatos Egyiptomi nyaralás elmaradhatatlan eleme egy nagyszerű szálloda is. A cégcsoport saját hoteleiben, a Red Sea Hotels valamelyikében igazán kiélvezheti a jól megérdemelt pihenését. Az első szállodát 1986-ban nyitották meg, azóta Egyiptom egyik legnagyobb szállodaláncává nőtte ki magát, 15 szállodából álló kínálattal: - Hurghadán, - Makadi Bay-en - Sharm el Sheikh-en. A Red Sea szállodalánc minden igényt kielégítő hotelekkel csábítja az Egyiptomba látogató vendégeket. Legyen szó akár családi, kulturális vagy aktív nyaralásról, a 3-, 4- és 5 csillagos szállodák között minden kikapcsolódni vágyó vendégünk megtalálja a számára legkedvezőbb választást. A terjeszkedés azonban még közel sem ért véget. 2019-ben megnyitotta kapuit a kizárólag 18 év feletti vendégek részére foglalható Grand Palace szálloda, közvetlenül a tengerparton a hurghadai The Grand Hotel mellett. RED SEA SZÁLLODALÁNC BIZTOSÍTÓTTA ELŐNYOK: SZUPER ÁR GYERMEKEKNEK Minden RED SEA szállodában 1 vagy 2 [...]

Egyiptomi konyha és receptek, ha megtetszett az nyaralás alatt fogyasztott ételek íze

Egyiptomi konyha, ha megtetszett az itteni ételek íze! Gyakran előfordul, hogy a nyaralás alatt annyira megtetszik egy-egy fogás, hogy szívesen elkészítenénk otthon is, hogy ezzel is nosztalgiázzunk a nyár legszebb pillanatairól. Az általunk legfinomabbnak tartott egyiptomi receptekről készítettünk egy kis összefoglalót. Sokmagos rizs avagy „Hag el roz” Ez egy nagyon gazdag, ünnepi rizs étel amit a Egyiptomtól Indiáig sokfelé készítenek. A sokféle, pirított olajos mag és a mazsola nem csak dekoratívvá teszi, de különleges ízt is kölcsönöz a párolt rizsnek, készítse el így: {recept >>} Csicseriborsó leves Nagyon egészséges és tápláló az egyiptomiak kedvenc levese, és alig kell hozzá valami, olcsón elkészíthető konzervből vagy beáztatott csicseriborsóból. {recept >>} Fűszeres babpüré egyiptomi módra A nálunk kevésbé ismert fava bab vagy más néven lóbab, esetleg lapos bab Egyiptom nemzeti eledele. Nagyon sokféle képen készítik, ez a babpüré az egyik ilyen [...]

Hurghada vagy Sharm El Sheikh? Tanácsot adunk, hogy jól válasszon!

Gyakori kérdése a legtöbb turistának egyiptomi látogatás tervezésénél, hogy Hurghadába vagy Sharm El Sheikhbe érdemesebb-e ellátogatni. Mindkettő csodálatos partszakasszal rendelkezik a kristálytiszta vízű Vörös-tenger partján. Körülbelül 4 hetet töltöttem Egyiptomban, és lehetőségem volt mindkettőre üdülővárosban utazgatni. Szóval, úgy érzem, adhatok tanácsot ez ügyben, hogy segítsek kiválasztani az ideális helyet a kikapcsolódásra. Egy gyors áttekintés Hurghadáról Hurghada az a hely, ahová a britek, németek, oroszok özönlenek, mivel sok járat nem indul Sharm El Sheikhbe. Ez egy tengerparti üdülőváros, amelynek hatalmas, 40 kilométeres partvonala végig fut a Vörös-tenger menti partszakaszon. Híres a búvárhelyeiről, és számos búváriskola található a környéken, ahol PADI-tanúsítványt szerezhetünk! Vannak szupertrendi üdülőhelyek, klubok és éttermek, de büszkélkedhet El Daharral is, egy óvárossal, ahol jó kávé és hagyományos piacok várják a bevásárlásra és szórakozásra vágyó [...]

2023-AS TOPLISTÁS EGYIPTOMI NYARALÁSOK: II. rész, Sharm el Sheik

Megnéztük, hogy Önnek már ne kelljen, mely egyiptomi szállodákat értékelték az utasok a legtöbben, a legjobbra a tavalyi évben. Ez alapján összeállítottunk pár listát, hogy megkönnyítsük a tökéletes nyaralás helyszínének kiválasztását. Sorozatunk első részében a hurghadai szállodákat vettük górcső alá {ide kattintva tudja elolvasni >>}. A második részben arra voltunk kíváncsiak, melyek Sharm el Sheik legjobb 5*-os szállodái, íme a lista. Keresési szempontjaink a következők voltak: csak a luxusszállodákat vizsgáltuk, amelyek közvetlenül a tengerparton fekszenek és all inclusive ellátással rendelkeznek. Ezek közül íme a legjobb 5 luxusszálloda Sharm el Sheiken, 2023-ban: 1.)     Steigenberger Alcazar Resort A Steigenberger luxusszálloda lánc legújabb tagja 15 percre található a Sharm El-Sheikh nemzetközi repülőtértől. Ez az ötcsillagos üdülőhely 30 000 nm-en terül el és saját, privát stranddal rendelkezik, valamint 3 úszómedencével, melyek télen fűtöttek. [...]

2023-AS TOPLISTÁS EGYIPTOMI NYARALÁSOK: I. rész, Hurghada

Megnéztük, hogy Önnek már ne kelljen, mely egyiptomi szállodákat értékelték az utasok a legtöbben, a legjobbra a tavalyi évben. Ez alapján összeállítottunk pár listát, hogy megkönnyítsük a tökéletes nyaralás helyszínének kiválasztását. Sorozatunk első részében a hurghadai szállodákat vettük górcső alá. Keresési szempontjaink a következők voltak: csak a luxusszállodákat vizsgáltuk, amelyek közvetlenül a tengerparton fekszenek és all inclusive ellátással rendelkeznek. Ezek közül íme a legjobb 5 luxusszálloda Hurghadán, 2023-ban: 1.)     The V Luxury Resort Sahl Hasheesh 2023-ban megnyílt, szép, modern új szálloda, rögtön az első évben a csúcsra repült. Az idei évben irodánk is megkezdte az értékesítését. Hamarosan elkészül testvérszállodája Sharm el Sheiken is, akár mindkettővel kapcsolatban kérje ajánlatunkat. Luxus tipp: egyes szobatípusokhoz akár saját komornyikot vagy privát séfet is rendelhet. 2024-ben bevezető árakon rendelhető [...]

Egyiptomi nyaralás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.


 

Időjárás



Egyiptom adatlap

Idõeltolódás: +1 óra magyar idõhöz képest

Adatok:

Terület: 1 001 449 km2
Népesség: 68,3 millió fõ
Népcsoportok: arab (egyiptomi, beduin, berber) 99 %, görög, núbiai, örmény, egyéb európai 1%
Országhívószám: 20
Elektromosság: 220 V, 50 Hz
Államforma: köztársaság
Hivatalos nyelv: arab
Beszélt idegen nyelvek: angol, francia
Vallások: muszlim (94%), kopt keresztény (5%)

Diplomáciai képviselet

Magyar Köztársaság Nagykövetsége
Kairó, 29, Mohamed Mazhar Str., Zamalek
Tel: 20-2-7358559, Fax: 20-2-7358648

Pénznem

Egyiptomi font,
1LE = 100 Piaszter (PT)

Posta, telefon

Magyarország hívása Egyiptomból: 0036
Egyiptom hívása Magyarországról: 0020

Egyiptomi nyaralás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.

Egyiptom leírás

Belépõjegyek és árak
Egyiptomban a helyi árak aránylag alacsonyak. Jelentõs összeget kell azonban szánni a látnivalókra. Íme néhány belépõjegy ára (kedvezmények nélkül - egyiptomi fontban). Diákigazolvány felmutatása esetén az árakból általában 50% kedvezmény jár. Fényképezésért a belépõdíjon túl a legtöbb helyen 5 vagy 10 LE összeget kell fizetni. Videózás esetén ez 30-100 LE, de videózni azonban sok helyen tilos.
Szakkara: 20 LE
Giza: piramis körzet 20 LE, piramisokba a belépõ további 20 LE piramisonként.
Királyok Völgye: 20 LE - 3 sírra érvényes
Királynõk Völgye: 12 LE
Thébai nemesi sírok: 12 LE (egy jeggyel kettõt lehet megnézni)
Karnak: 20 LE
Luxor (esti kivilágításban): 20 LE
Hatsepszut temploma: 12 LE
Kitchener botanikus kert: 10 LE ( + kishajó)
Kalabsha templom + Beit el-Wali templom: 12 LE (+ hajó kb. 10 LE/fõ)
Anba Sam\'an kolostor: 12 LE
Egyiptomi Múzeum: 20 LE, a Múmiák Terméért külön kell fizetni
Citadella: 20 LE

Orvosi ellátás, higiénia
Az utazók mindig aggódnak az egészségügyi veszélyek miatt, bár ezek jó része csak a téves hiedelmeken alapuló mendemonda. Régen is, és ma is az egyiptomi orvostudomány, és ennek oktatása igen magas szinten áll. A baleseti ellátások ingyenesek, a számos magánklinika árai is viszonylag alacsonyak. Kisebb gondok esetén a szállodák telefonon hívnak általuk ismert orvost. A gyógyszertárakban minden ismert gyógyszer kapható, általában a nemzetközileg ismert nevén. Ennek ellenére ajánlott, hogy mindenki vigye magával a számára szükdésges gyógyszereket. Egyiptomban a gyógyszerek ára államilag megállapított, és a dobozon feltüntetett árat kell fizetni. Egyiptomban csapvizet soha ne igyunk. Hagyatkozzunk a mindenütt kapható palackos vízre. Az éttermi ételek gyakran erõsen zsírossak. Ha nem vagyunk hozzászokva érdemes odafihgyelni rájuk. Védõoltás nem szükséges, viszont azoknak, akik nem több mint 6 napja kolera vagy sárgalázzal fertõzött területen tartózkodtak kötelezõ. Az oltásokról a tisztiorvosi szolgálat nemzetközi oltóállomásain lehet információt szerezni.

Idõeltolódás
A közép-európai nyári idõszámításhoz viszonyítva +1 óra

Pénznem
Egyiptomi font, 1LE = 100 Piaszter (PT).

Közlekedés
Az országon belül a legfontosabb turistaközpontokba légi-, vasúti- és autóbusz közlekedés is van. A legtöbb út aszfaltozott és meglehetõsen jó állapotú, ugyanakkor egyes útszakaszokon útdíjat kell fizetni. Turisták számára elõírják a nemzetközi jogosítványt (\"carnet de passage\") és egy helyi kötelezõ személybiztosítást. Az alkohol fogyasztása vezetés közben tilos. Amennyiben kismotort vagy autót kíván bérelni, feltétlenül kössön teljes körû casco biztosítást!

Nyitvatartás
A heti pihenõnap a péntek. A hivatalokban a péntek és a szombat számít hétvégének. A legtöbb turisták által látogatott üzlet minden nap nyitva van.

Utazás Egyiptomba
Utazásra adjuk fejünket, amikor mást szeretnénk megélni, mint amit a mindennapok nyújtani tudnak. Egyiptomi utazásra, amikor álmainkban látott meseszerû élményekre vágyunk. Egyiptom valóra váltja a messziról jött utazónak Nagy Sándorról és Kleopátráról, hõségben izzó sivatagról, a Nílus ajándékáról, kelet nyüzsgõ bazárjairól, fáraókról, romantikáról szõtt álmait. Ehhez ezernyi ereklyét hagytak rá a letûnt évezredek: Alexandria lüktetõ kikötõje, Kairó õsi bazárjai, Karnak és Luxor templomai, Gíza piramisai, a Nílus lassan hömpölygõ vize, II. Ramszesz temploma Abu Simbelben mind mind díszletet adnak képzeletünk szárnyalásához. Egyiptom földjére lépve a forró afrikai széllel együtt érint meg a kelet sokszínû pezsgése és a ködbe vészõ végtelen múlt falakat, tájakat és lelkeket körülölelõ lehellete. Múlt jelennel és jövõvel, valóság álommal, egzotikum az Ezeregy éjszaka meséivel keveredve festi meg Egyiptom sokszínû, ízû és illatú portréját.

Hajózás a Níluson
Az egyiptomi utazás egyik, sokak számára elérhetetle különlegessége volt korábban, mára népszerû túrista programmá váltak a nílusi hajóutak. Az utazás egyszerre élmény testnek és az õsi világ kultúrájának megismerésére vágyó szellemnek. Ötcsillagos hajók indulnak Luxorból és járják be az egyiptomi kultúra fõ verõerét, viszik el az utazót legszebb kincseihez. A Nílus évenkénti áradása teremtette meg a fáraók országának gazdagságát, és az õsi egyiptomban ezért különös tisztelettel adóztak a folyónak és mintegy köszönetülk mellé építették legfontosabb templomaikat. A hajók miközben felfelé haladnak a Níluson nemcsak Egyiptom kies táját szelik át, hanem kultúrája bölcsõjét is. A hajó megáll midazoknál az építészeti emlékeknél, azzá tették az országot, ami: csodálatra méltó látnivalók kifogyhatatlan tárházává. Az utazás átöleli Egyiptom összes fontosabb emlékét, az utazás elején mód nyílik Kairó és Gíza piramisainak megtekintésére, útbaejtik a Királyok völgyét, Hassepszut királynõ templomát, a Memmon kolosszust, Edfu és Kom Ombó templomait, Asszuánt ás az Elefánt-szigetet. Egy hét felejthetetlen barangolás egy máig ismeretlen világ relikviái között.>>>

Kairó, az egyiptomi utazások kezdete és vége
Kairó, Egyiptom fõvárosa és egyúttal Afrika legnagyobb városa. A Nílus mentén fekszik ott, ahol a folyó sok mellékágra válik szét, melyek a Földközi-tengerbe torkollanak. Kairó lüktetõ amellett, hogy életû metropolisz egyben az ezer éves arab kultúra hagyományinak letéteményese is. Az égbe szökõ modern felhõkarcolók tövébe meg nem álló kereskedõk árulják színes portékáikat. Kairó bizonnyal okkal leglátogatottabb nevezetessége a közeli Gíza. Itt található a világ hét csodájának egyike, a gigászi méretû és rejtélyes piramisok - a Kheopsz, Chefren és Mükerin piramis. Közülük a legnagyobb a több mint 140 méter magas Kheopsz piramis. Ennek az építménynek különlegessége, hogy alaprajza pontosan a négy égtáj felé mutat.

Egyiptom meseszép fürdõhelye: Hurghada
Hurghada a Vörös-tenger partján fekszik mintegy 500 km-re Kairótól. A Vörös-tenger az Indiai-óceán beltengere, nevét egy különleges, a tenger alját vörösre festõ tengeri moszat elõfordulásának köszönheti. Hurghada egész évben különlegesen jó feltételeket biztosít a fürdéshez. A tenger vizének hõmérséklete ritkán csökken 22 C °alá. Hurghadánál a kristálytiszta tengert finom homokkal borított hosszú strandok szegélyezik. Sok helyen nyúlnak a tengerbe korallzátonyok, melyek víz alatti szépsége elkápráztatja a búvárkodás szerelmeseit. Azok számára, akik ennek a sportnak nem hódolnak, tengeralattjárók és üvegfenekû hajók engednek bepillantást a víz alatti világba. A Vörös-tenger híres szép korallzátonyairól, és a korallokat benépesítõ színes víz alatti világáról.

Karnaki templom-együttes
Egyiptomi utazásunk egyik legszebb látnivalója a Karnaki templom-együttes. Luxorból a legtöbben busszal vagy konflissal mennek Karnakba, de aki ráér annak - a látvány miatt - megéri a gyalogos séta. Három kilóméter a távolság, és aki nem a Nílus parti sétányon megy, hanem keresztül kasul a külvárosi utcákon, az találkozni fog a valódi Egyiptom arcával. Sok gyerek, meglepõ szegénység, mindenfelé állatok, bizony ez is az utazás nagy látnivalói közé tartozik. De amint feltûnik Karnak , mindent elfelejt a látogató. Itthon már mindenki látott róla képeket, olvasgatta az útikönyvet, próbálta elképzelni, milyen is lehet? Ez az a hely, ahol az elõképzésnek nem sok hasznát lehet venni. Hatalmas területen fekszik, és olyan sok épület maradványait láthatjuk, hogy nehéz térképszerûen magunk elõtt látni. Szerencsére a látvány magával ragad bennünket, az útikönyv bogarászása is általában elmarad. Tudni kell, hogy az épületek sokasága nem egyszerre, hanem kb. kétezer éven át épült, így dinasztiánként változott a kép és gyakran az elõdök által épített remekmûvek anyagát használták.

Egyiptomi nyaralás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.
Egyiptomi nyaralás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.

Vízum, követség

Belépõjegyek és árak
Egyiptomban a helyi árak aránylag alacsonyak. Jelentõs összeget kell azonban szánni a látnivalókra. Íme néhány belépõjegy ára (kedvezmények nélkül - egyiptomi fontban). Diákigazolvány felmutatása esetén az árakból általában 50% kedvezmény jár. Fényképezésért a belépõdíjon túl a legtöbb helyen 5 vagy 10 LE összeget kell fizetni. Videózás esetén ez 30-100 LE, de videózni azonban sok helyen tilos.
Szakkara: 20 LE
Giza: piramis körzet 20 LE, piramisokba a belépõ további 20 LE piramisonként.
Királyok Völgye: 20 LE - 3 sírra érvényes
Királynõk Völgye: 12 LE
Thébai nemesi sírok: 12 LE (egy jeggyel kettõt lehet megnézni)
Karnak: 20 LE
Luxor (esti kivilágításban): 20 LE
Hatsepszut temploma: 12 LE
Kitchener botanikus kert: 10 LE ( + kishajó)
Kalabsha templom + Beit el-Wali templom: 12 LE (+ hajó kb. 10 LE/fõ)
Anba Sam\'an kolostor: 12 LE
Egyiptomi Múzeum: 20 LE, a Múmiák Terméért külön kell fizetni
Citadella: 20 LE

Orvosi ellátás, higiénia
Az utazók mindig aggódnak az egészségügyi veszélyek miatt, bár ezek jó része csak a téves hiedelmeken alapuló mendemonda. Régen is, és ma is az egyiptomi orvostudomány, és ennek oktatása igen magas szinten áll. A baleseti ellátások ingyenesek, a számos magánklinika árai is viszonylag alacsonyak. Kisebb gondok esetén a szállodák telefonon hívnak általuk ismert orvost. A gyógyszertárakban minden ismert gyógyszer kapható, általában a nemzetközileg ismert nevén. Ennek ellenére ajánlott, hogy mindenki vigye magával a számára szükdésges gyógyszereket. Egyiptomban a gyógyszerek ára államilag megállapított, és a dobozon feltüntetett árat kell fizetni. Egyiptomban csapvizet soha ne igyunk. Hagyatkozzunk a mindenütt kapható palackos vízre. Az éttermi ételek gyakran erõsen zsírossak. Ha nem vagyunk hozzászokva érdemes odafihgyelni rájuk. Védõoltás nem szükséges, viszont azoknak, akik nem több mint 6 napja kolera vagy sárgalázzal fertõzött területen tartózkodtak kötelezõ. Az oltásokról a tisztiorvosi szolgálat nemzetközi oltóállomásain lehet információt szerezni.

Idõeltolódás
A közép-európai nyári idõszámításhoz viszonyítva +1 óra

Pénznem
Egyiptomi font, 1LE = 100 Piaszter (PT).

Közlekedés
Az országon belül a legfontosabb turistaközpontokba légi-, vasúti- és autóbusz közlekedés is van. A legtöbb út aszfaltozott és meglehetõsen jó állapotú, ugyanakkor egyes útszakaszokon útdíjat kell fizetni. Turisták számára elõírják a nemzetközi jogosítványt (\"carnet de passage\") és egy helyi kötelezõ személybiztosítást. Az alkohol fogyasztása vezetés közben tilos. Amennyiben kismotort vagy autót kíván bérelni, feltétlenül kössön teljes körû casco biztosítást!

Nyitvatartás
A heti pihenõnap a péntek. A hivatalokban a péntek és a szombat számít hétvégének. A legtöbb turisták által látogatott üzlet minden nap nyitva van

Egyiptomi nyaralás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.




(06 20) 884 94 00
Irodáink
Hírlevél feliratkozás
Megjelölt utazások