Old Palace Resort 5*


4.7 pont - 2 értékelés   
Még nincs értékelés. Írja Ön az elsőt!
Város:
Hurghada 
Besorolás:
 

Értékelések az nevű ajánlathoz

Értékelések az nevű szállodához


Írja meg tapasztalatait!
Név:
- Egyéni utazó
Dátum:
2012.05.01 14:09
Visszatérne:
nem
Általános benyomás:
Elhelyezkedés:
csillag csillag csillag csillag csillag
Szolgáltatások:
csillag csillag csillag csillag csillag
Tisztaság:
csillag csillag csillag csillag csillag
Ellátás:
csillag csillag csillag csillag csillag
Szobák:
csillag csillag csillag csillag csillag
Általános benyomás:
csillag csillag csillag csillag csillag
Tetszik:
A szállodával, az ellátással, a tisztasággal, a szállodai alkalmazottak udvariasságával, munkájával, önmagában a szolgáltatásaival semmi olyan reklamációt nem tudok mondani, ami érdemben negatív benyomást tett volna. Természetesen voltak apróbb hiányosságok (mindenhol vannak), de nem érdemelnek említést. Az 5* azért enyhe túlzás, de aki Egyiptomba megy, tisztában kell lennie, hogy a besorolásoknál nem az európai mérce az alap. Azt gondolom, összességében a 3 és 4 csillag között helyezhető el a szálloda, vannak elemek, amelyek erősen 4*-osak, és vannak, amelyek gyenge 3*-ot érdemelnek. Összegezve, jó szálloda, udvarias, előzékeny személyzettel, TISZTA, ezt nem győzöm eléggé hangsúlyozni, ami vonatkozik a szálloda strandjára is.

Nem tetszik:
Amivel számolnia kell az ide utazóknak, és amelyről úgy gondolom, jobb, ha előre tudnak: 95%-ban orosz a vendégkör, úgy éreztem magam mint egy idegen, betolakodó. Nyugodtan ki lehetett volna írni hogy orosz SZOT-üdülő, nem viccelek. Telepített idegenvezetők, animátorok vagy 4-en, akik a nap 24 órájában értük dolgoztak. Külön pult számukra a recepción, mellette stb.

Nyilván egy orosz vendégnek ugyanúgy joga van abban a szállodában eltölteni a szabadságát mint nekem, nekem minden ember egyenlő, legyen német, amerikai, hottentotta, de!!!! Ha én mint vendék elutazom üdülni, tisztában vagyok vele, hogy az adott szállodában, ahol eltöltöm a szabadságom, rajtam kívül is vannak még, akik ugyanúgy a nyaralásukat töltik, és nemcsak jogaim vannak, hanem kötelességeim is. Például megpróbálok úgy viselkedni, hogy az másokat ne zavarjon. Rendelkezem minimális utazási kultúrával, és nem teszek úgy, mintha az egész ház az enyém lenne, ezért mindenhez jogom van. Jogom van bunkónak lenni, kifújni a homokba a taknyomat a strandon a velem szemben napozó mellé, vagy a vízbe, ahogy éppen egy másik vendéggel jövök ki, üvölteni a pincérrel az étteremben 100-150 ember hallatára, mert valami nem tetszett, belehajolni az éppen köretet a tányérjára rakó mellett az ételkínálóba megszagolni, hogy mi van benne, marokkal!!!!! (nem viccelek) venni ki a salátakínálóból a felvágott újhagymát, mert éppen abban nem volt evőeszköz (megjegyzem a mellette lévő kb. 12 salátástál mndegyikében volt!!!!!),elétolakodni a többieknek a medence bárjánál és leszarni, hogy a másik is az italára vár, bevágni éjjel kettőkor az ajtót, ordítani a folyosón, tűsarkúban pakolni hajnalig, ha felébred az alattam lakó, ha nem és a többi.

Tisztában lenni azzal mit jelent: svédasztal. Nem verseny, ki építi fel előbb a tányérján a Mount Everest kicsinyített mását, hogy nem fogy el az étel akkor sem, ha nem rakja rá egyszerre a salátától kezdve a pudingon át a sült halon keresztül a spagettin át a gyümölcsig az egész ételsort, amihez persze épp, hogy hozzányúl, hanem annyiszor megy salátát, levest, desszertet venni, ahányszor szeretne, hogy nem dobálja bele stikában a szatyorba a később persze szintén el nem fogyasztott süteményt, gyümölcsöt, mert ha kér, akkor adnak neki, és szintén stb., stb., stb.

Nos, a kedves orosz vendégek - tisztelet persze a kevés kivételnek - kb. ezt a hangulatot voltak képesek varázsolni az étkezésekhez, és a fent említett viselkedési kulturálatlanságuk bizony azt kell mondjam, korlátozták a szállodát abban, hogy az egyébként jó minőségű funkcióit be is tudja tölteni.

Reggel fél hétkor a strandon a nyugágyak fele már foglalt volt. Egy kendő, egy papucs, egy gyerekjáték, egy izé, jelezve, hogy kuss, ha véletlenül ide szeretnél feküdni, mert ez már az enyém. O.K. Felkeltem én is negyed hétkor és lementem (amit egyébként is megtettem, mert ilyenkor nyugalom volt, csend /erről majd később/, és kellemes meleg, nem a kánikula. De akkor mi van, amikor kedves orosz turista lefoglalja az ágyat, és csak délután jön le? Vagy felmegy ebédelni, és csak 5-6 óra körül jön vissza a strandra, hm? Mert volt ilyen, láttam. Szóval azt hiszem, ezt egy szállodában nem lenne szabad megengedni, a csillagok számától függetlenül sem.

És végül, ami engem nagyon zavart: a zene. A szálloda szinteltolásos, a középsőn helyezkedik el a medence a bárral, és itt dolgoznak az animátorok (esténként is, kétnaponta pl. ismerkedési est vagy valami hasonló zajlik egetrengető decibellel és "davaj,davaj, raz-dva-tri" ordítással...), és az étkezések idejénak kivételével zenét "szolgáltatnak". Ami a kb. 50-100 méterre lévő strandon is elég erős ahhoz, hogy ne tudjon az ember pl. olvasni, ne adj isten, aludni. Szóval van az a decibel, ami éppen elég ahhoz, hogy ne tudj figyelni például egy könyvre, vagy csak úgy ellazulni, és a tenger zaját hallani, nem az éppen aktuális orosz slágerlistát, vagy technót, vagy bármit.

Szóltam nagyon finoman, hogy nem lehetne esetleg egy picikét, nem nagyon, egy kicsit halkabban? Fogta az arab animátor, és a strand felé fordított bazi nagy hangfalat elfordította a medence felé. Na mondom, nagyon köszönöm. És mi történt? Két óra múlva - csak feltételezem persze, hogy a kedves orosz turisták reklamálására - hangfal vissza a strand felé, és "fájer". Elmentem a strand egyik végébe, majd a másikba, mindenhol zavart. Végül megoldottam, mert elmentem a mellettünk lévő aparthotel strandjára, annak is a legvégére, ahol ugyan hallottam a zenét, de már nem idegesített.

Gondolom, akik eddig olvasták a beszámolómat, egy mindent reklamáló hülyegyerek benyomását keltettem. Higgyék el, sokat utaztam, van ilyen-olyan tapasztalatom, ami engem illet, megoldottam azoknak a tényezőknek a többségét, amelyekről úgy gondoltam engem zavarnak, de jó tisztában lenni vele, ha az ember elmegy valahová, esetleg mire számíthat. Igyekeztem tényszerű lenni, tudom, nyilván minden beszámoló szubjektív, mindenesetre az itt leírtak minden szavát vállalom.

Nem győzöm hangsúlyozni, a szállodával önmagában semmi probléma nem volt, a vendégkörrel annál inkább. 5*-os szálloda 1*-os vendégekkel.(Megintcsak tisztelet a kivételeknek...)

Egyéb:
Sahl Hasheesh félkész állapotban is gyönyörű, egy fantasztikus öböl, kristálytiszta, lassan mélyülő vízzel, 12 km-es tengerparti sétánnyal, mely sétány már kiépült része a világ bármely pontján megállja a helyét.

Nyugodt, nincs tömegnyomor, valóban a kikapcsolódást választó és a kisgyerekesek ideális üdülőhelye - egy csendesebb, kulturáltabb vendégkörrel rendelkező szállodában.

Az alábbi kérdésre, hogy visszatérnék-e ide, a válaszom a következő: Sahl Hasheeshbe feltétlenül (fogok is), ebbe a szállodába a fent leírtak miatt nem.











(06 20) 884 94 00
Irodáink
Hírlevél feliratkozás
Megjelölt utazások